Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Denis Diderot

Scopul unei enciclopedii este de a aduna cunoștințele risipite pe fața Pământului; de a expune sistemul general (al cunoștințelor) oamenilor lângă care trăim, și de a-l transmite oamenilor care vin după noi; pentru ca lucrările secolelor trecute să nu fie lucrări inutile pentru secolele care vor veni; pentru ca nepoții noștri, devenind mai instruiți, să devină totodată mai virtuoși și mai fericiți, și pentru ca noi să nu murim fără a avea vreun merit.

în Enciclopedie sau Dicționar rațional al științelor, al artelor și al meseriilor
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jacques the Fatalist" de Denis Diderot este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -88.00- 34.99 lei.

Citate similare

Ne angajăm fim loiali mediului și tuturor oamenilor acestei lumi. O lume unită, care să lucreze pentru binele comun a tuturor ființele umane, cu nici o persoană care să fie subordonată alteia. Fără nici un fel de stratificare socială fieeste vorba de elitism tehnic, sau orice alt fel de elitism, aceste concepte vor fi eradicate de pe fața Pământului... Statul nu face nimic într-o economie bazată pe resurse... pentrunu există nici un stat! Sistemul pentru care pledăm nu este perfect, dar este mult mai bun decât ce avem acum...

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Chiar dacă eu mai cârtesc puțin, îi spunea inima, o fac pentru că sunt inimă de om, și inimile oamenilor așa sunt. Le este teamă să-și împlinească cele mai îndrăznețe visuri, pentru că li se pare că nu merită sau că nu vor reuși. Noi, inimile, murim de frică numai la gândul unor iubiri care dispar pentru totdeauna, la clipe care ar fi putut să fie bune și n-au fost, la comori care ar fi putut fi descoperite dar au rămas pentru totdeauna îngropate în nisip. Pentru că atunci când se întâmplă așa ceva, suferim îngrozitor.

în Alchimistul
Adăugat de IvanovCeciliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Pentru cei care vor să dezbată sistemul educațional românesc, aș vrea lansez următoarea întrebare: Ce fel de parlamentari și politicieni a scos sistemul educațional românesc? Pentru că aproape toți sunt scoliți în sistemul românesc de educație, nu? Cine sunt cei care își asumă responsabilitatea pentru educația lor care acum se răsfrânge asupra noastră? Cine își asumă responsabilitatea pentru educația celor care votează parlamentarii și politicienii care au ajuns ne decidă destinul prin legile pe care le-au dat așa cât i-a dus mintea și educația pe care o au? Cei care fac legile unei țări ar trebui să fie vârfurile unei societăți, tot ce are sistemul și societatea mai bun de oferit. Ce spune despre sistem calitatea "conducătorilor" noștri? Ce facem acum pentru a ne asigura ca generațiile ce vin sunt mai competente? Tăiem răul de la rădăcină? Facem o schimbare lentă? Facem o schimbare, de orice fel ar fi ea?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Denis Diderot

Și pentru că fiecare om ar vrea să-l comande pe celălalt și pentru că animalul ar avea locul în societatea umană imediat după ultimii și cei mai neînsemnați cetățeni ai statului, care se lasă comandați de toate celelalte clase, de aceea fiecare membru al acestei clase posedă un animal, pentru a avea totuși pe cineva, pe care să-l comande.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cântec pentru viitor

Vreau ca cei ce vor veni,
fie biruitori.
Să ridice-acest popor,
Spre un mare viitor.

Cântecul aș vrea să fie,
Glasul care duce-n lume,
Tot ce-avem în noi mai sfânt.
Fericire pe pământ.

Să transmită mai departe,
Ale noastre idealuri.
Pentru floarea României.
Pentru apărarea gliei.

Viitorul ne fie,
Plin de soare, bucurie.
trăim cu toți în pace.
Asta-i viața ce ne place!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Prietenii mei dragi - Carte de citit si colorat" de Alex Vâlcu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -5.01- 3.99 lei.
David Boia

Proiecte de țară

La noi fiecare
proiect se împarte
pe sprânceană
în două lucrări
lucrările se împart
în trei etape
etapele mai departe
în patru părți
din care jumătate dispar
undeva pe la spate
jumătatea rămasă
se distribuie la participanți
apoi se divide la părtași
până când devine volatilă
și poate fi sustrasă
așa dispare de-a binelea
de-a binelea pentru unii
și rău pentru noi
noi cei mai mulți
rămași în pagubă
în final se caută noi proiecte
care au soarta dispariției
menționată mai sus.

poezie de (24 octombrie 2016)
Adăugat de David BoiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Denis Diderot

Faceți ca binele fiecăruia să fie atât de strâns legat de binele general încât nici un cetățean să nu poată dăuna societății, fără să-și dăuneze lui însuși; asigurați răsplata pentru virtute după cum ați asigurat pedeapsa pentru ticăloșie.

citat celebru din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Pentru că noi trăim datorită unei enorme inteligențe tacite și implicite, care nu e separabilă de noi și care, dacă ne-ar părăsi pentru o clipă, am cădea secerați. Vreau spun acest lucru precis: că suntem vii în virtutea inteligenței șimurim în virtutea prostiei.

în Cerul văzut prin lentilă
Adăugat de ANA-MARIA BOTNARUSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Partea nevazuta decide totul" de Horia-Roman Patapievici este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -47.20- 33.99 lei.
Descartes

Trebuie citite scrierile celor mai vechi, deoarece lectura lor ne dă avantajul imens de a putea folosi lucrările atâtor oameni, fie pentru a cunoaște acele lucrări care au fost ingenios descoperite altădată, fie pentru a ști, de asemenea, ce mai rămâne de descoperit de acum încolo.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Maria Ploae

Meseria de actor te expune slavei deșarte. E normal vrei ai succes, dar e periculos ți se urce la cap. Totuși, noi aducem multă bucurie oamenilor, care vin la teatru și pleacă foarte fericiți, mai ales dacă spectacolul este unul pozitiv, care te luminează. Dacă îți alegi și nu joci orice, faci teatru de bună calitate, spre zidirea omului.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Vincent Van Gogh

Ne îndeletnicim cu o artă prin care creăm lucrări valabile nu numai pentru timpurile noastre, ci care pot fi continuate de cei ce vor veni după noi... În viitor va exista o artă care va trebui să fie atât de frumoasă, atât de tânără, încât chiar de-ar fi -i jertfim propria noastră tinerețe, ea ne va dărui în schimb o linie plină de seninătate".

în Almanah "Convorbiri literare"
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba olandeză.
cumpărăturiCartea "Draga Theo" de Vincent Van Gogh este disponibilă pentru comandă online la 35.00 lei.
Steve Jobs

Cel mai bun motiv pentru care o persoană și-ar putea achiziționa un computer pentru acasă este dat de scopul de a-l lega la rețeaua internațională de comunicații. Suntem însă doar la începutul unei ere care va aduce ceva cu adevărat remarcabil pentru toți oamenii, așa cum s-a întâmplat și cu telefonul.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căci nimeni dintre noi nu trăiește pentru sine și nimeni nu moare pentru sine. Că, dacă trăim, pentru Domnul trăim și, dacă murim, pentru Domnul murim. Deci, și dacă trăim, și dacă murim, ai Domnului suntem, Căci pentru aceasta a murit și a înviat Hristos, ca să stăpânească și peste morți și peste vii.

în Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel14,7-9
Adăugat de Laura SoareSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cum ar fi dacă fiecare acțiune a ta, fiecare vis al tău, ambiție și obiectiv, nu s-ar mai centra pe a avea tu pentru tine, ci pentru a păstra pentru tine atât cât ai nevoie că fii 100% împlinit, și restul, surplusul, să fie pentru dăruire? Observă câți oameni vor pentru ei bani, iubire și sănătate. Câți dintre ei și primesc ce vor? Cred că nimeni din cei care vor doar pentru ei, nu sfârșesc împliniți și fericiți pe termen lung. Pur și simplu a dori doar pentru tine, este o strategie ce nu funcționează.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Denis Diderot

Acolo unde, pentru noi bărbații, este un zid de aramă, pentru femei nu este adesea decât o pânză de păianjen.

în Cugetări filozofice
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vor veni alți barbari

Vor veni alți barbari.
Soția împăratului va fi răpită.
Tobele vor răsuna asurzitor.
Tobele vor răsuna, iar caii
vor sări peste trupurile oamenilor
de la Marea Egee până la Dardanele.
Dar noi de ce ne-am îngrijora?
Ce au de-a face soțiile noastre cu cursele de cai?
Soția împăratului va fi răpită.
Tobele vor răsuna asurzitor și vor veni
alți barbari. Barbarii vor umple vacuumul orașelor,
un pic mai sus decât nivelul mării,
mai amenințători decât sabia-n vremuri de nebunie.
Dar noi de ce ne-am îngrijora?
Ce au de-a face copii noștri
Cu copii acestei indecențe?
Tobele vor răsuna asurzitor
și vor veni alți barbari.
Împăratului îi va fi luată soția
din dormitor. Din acel dormitor
el va lansa un atac armat
pentru a-și readuce soția-n patul conjugal.
Dar noi de ce ne-am îngrijora?
Ce au de-a face cincizeci de mii de victime
cu acest scurt mariaj?
Se mai poate naște iarăși Homer
pentru ca miturile să-și deschidă ușile spre mulțime?

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "In the Presence of Absence Paperback" de Mahmoud Darwish este disponibilă pentru comandă online la 73.99 lei.

Betty Warren: Dragă Betty, am venit la Wellesley pentru că am vrut fac diferența. Dar a te schimba pentru ceilalți înseamnă te minți pe tine. Profesoara mea, Katherine Watson, își conducea viața după propriile ei concepții și nu ar fi compromise asta niciodată, nici măcar pentru Wellesley. Dedic acest ultimo editorial al meu unei femei extraordinare, care a trăit prin prisma propriului exemplu și ne-a îndemnat pe toate privim lumea cu alți ochi. În clipa în care tu citești aceste rânduri, ea navighează deja spre Europa, unde cred că va găsi noi obstacole pe care să le dărâme și va avea idei noi cu care să le înlocuiasă pe cele vechi. Am auzit de atâtea ori spunându-se despre ea că este o lașă pentrua decis plece și, totodată, un pribeag fără țintă. Însă nu toți cei care rătăcesc, nu au un scop, mai ales aceia care caută adevărul dincolo de tradiții, dincolo de definiții, dincolo de imagine. Nu te voi uita niciodată.

replică din filmul artistic Zâmbet de Mona Lisa
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce spunem povești ( pentru Linda Foster)

1
Pentru că suntem obișnuiți să trăim sub frunze
și în zilele ploioase
mușchii noștri simt un tremur,
de-acum dureros, din vremea când rădăcinile
ne trăgeau în pământ

și pentru că avem copii care cred că
pot zbura, un instinct rămas
de când oasele brațelor noastre
aveau formă de țitere și se îndoiau
cu eleganță sub penele aripilor

pentru că înainte de a avea plămâni
știam cât de departe este fundul mării
în vreme ce pluteam cu ochii deschiși
ca niște eșarfe pictate într-un scenariu
de vise, și pentrum că noi ne-am trezit

și-am învățat vorbim

2
Am stat lângă foc în peșterile noastre –
și pentru că eram săraci am făcut o poveste
despre un munte al comorilor
care se va deschide pentru noi

și pentru că eram întotdeauna învinși
am născocit ghicitori imposibile
pe care numai noi le puteam rezolva
monștri pe care numai noi îi puteam ucide
femei care nu puteau iubi pe alții
și pentru că am supraviețuit
surori și frați, fiice și fii,
am descoperit oase care se ridicau
din pământul negru și cântau –
păsări albe în copaci

3
Pentru că povestea vieții noastre
devine viața noastră

Pentru că fiecare dintre noi spune
aceeași poveste
dar o spune diferit

și nimeni dintre noi nu o spune
de două ori la fel

Pentru că bunicuțe arătând ca niște păianjeni
vor să-și farmece nepoții
și bunicii au nevoie ne convingă
că ce s-a întâmplat s-a întâmplat datorită lor

și deși noi ascultăm doar
întâmplător, numai cu o ureche,
vom începe povestea noastră
cu cuvântul și

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Excrocul prin excelență

Acei care nu găsesc nimic pentru care chiar merită trăiești,
inventează întotdeauna ceva pentru care să se poată muri.

Apoi, ei vor ca noi, toți ceilalți oameni, să murim
pentru acel ceva.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când bunurile sunt disponibile fără plată într-un sistem fără bani, tu nu vei mai avea dispute teritoriale, natura nu va mai fi abuzată, nu se vor mai arunca deșeuri în oceane - atunci când vei lucra pentru beneficiul tuturor oamenilor. Acestea se întâmplă doar atunci când ai instituții private care sunt lacome și doresc câștige cât mai mult pentru sine.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook