Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Pentru cei care vor să dezbată sistemul educațional românesc, aș vrea să lansez următoarea întrebare: Ce fel de parlamentari și politicieni a scos sistemul educațional românesc? Pentru că aproape toți sunt scoliți în sistemul românesc de educație, nu? Cine sunt cei care își asumă responsabilitatea pentru educația lor care acum se răsfrânge asupra noastră? Cine își asumă responsabilitatea pentru educația celor care votează parlamentarii și politicienii care au ajuns să ne decidă destinul prin legile pe care le-au dat așa cât i-a dus mintea și educația pe care o au? Cei care fac legile unei țări ar trebui să fie vârfurile unei societăți, tot ce are sistemul și societatea mai bun de oferit. Ce spune despre sistem calitatea "conducătorilor" noștri? Ce facem acum pentru a ne asigura ca generațiile ce vin sunt mai competente? Tăiem răul de la rădăcină? Facem o schimbare lentă? Facem o schimbare, de orice fel ar fi ea?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Cei mai împliniți oameni sunt cei care mereu caută să se cunoască, să se înțeleagă, să își rescrie credințele care îi limitează sau le întunecă existența. Acești oameni știu deciziile lor sunt cele care le determină calitatea vieții, așa că aleg înțelept cu cine se înconjoară, ce experiențe vor să trăiască, nu fac compromisuri și nu renunță la propriile dorințe, ci caută mereu să se simtă bine cu ei înșiși și cu viața lor. Evoluează constant și știu doar de ei depinde felul în care trăiesc. Oamenii nefericiți nu stau de vorbă cu ei înșiși, îi analizează și îi bârfesc pe alții, trăiesc pentru aparențe și pentru gura lumii. Viața lor se desfășoară pe pilot automat, conduși fiind de "trebuie" și "așa se face". Se cred victime ale altora care îi nedreptățesc sau victime ale destinului crud care s-a abătut asupra lor și nu au ce să facă. Nu caută soluții, ci vinovați, nu își asumă responsabilitatea ci așteaptă pasiv ca alții sau viața să le rezolve problemele. Evoluția personală și înțelepciunea pot fi dobândite doar când trăiești conștient și îți asumi pe de-a-ntregul responsabilitatea vieții tale. Soluțiile și răspunsurile nu îți pică din cer, ci sunt rezultatul unei căutări personale asidue.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cea mai mare schimbare pe care trebuie să o facem este trecem de la consum la producție, chiar și la scară mică, în grădinile noastre proprii. Dacă 10% dintre noi vom face asta, va fi suficient pentru toți. Prin urmare se poate observa inutilitatea revoluționarilor care nu au grădini, care depind de sistemul pe care îl atacă și care produc cuvinte și gloanțe, și nu mâncare și adăposturi.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

După primul loc de muncă, te mai întreabă cineva cu ce medie ai terminat? Nu, lor nu le pasă de asta. Ei te întreabă: "Ești un bun lider? Te urmează oamenii? Ai integritate? Ești inovator? Poți rezolvi probleme?" Cineva trebuie facă tema asta și să reproiecteze sistemul educațional astfel încât acesta poată într-adevăr instrui oamenii pentru a avea succes în viață. Eu cred că cei mai buni profesori nu sunt cei care sunt cel mai bine instruiți în tacticile educaționale. Eu nu cunosc nici o persoană care să fi spus vreodată "Măi, ce bun e profesorul acela! Ce examene bune dă! Ce seturi de teme bune ne dă!" Nimeni nu a spus așa ceva despre un profesor bun. Nu acestea sunt lucrurile pe care și le amintesc oamenii despre cei mai buni profesori pe care i-au avut.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.

Cea mai mare resursă umană pe care sistemul educațional o mutilează este creativitatea.

în Descoperă-ți vocația
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu există responsabilitate colectivă. Responsabilitatea tuturor înseamnă responsabilitatea nimănui. În 13 martie 1964, Catherine Susan "Kitty" Genovese a fost ucisă în stradă lângă casa ei cu 37 de martori la geamuri care nu au intervenit și nici nu au sunat la poliție. Atacatorul a înjunghiat-o, a fugit, s-a întors și a căutat-o, a găsit-o, i-a furat banii din portofel și apoi a ucis-o. Toată acțiunea a durat cam 30 de minute timp în care niciun cetățean nu a acționat. Acest caz a dus la studii sociale despre difuziunea responsabilității care arată atunci când mai mulți oameni sunt reponsabili pentru un lucru, fiecare așteaptă ca ceilalți acționeze. În viața noastră de zi cu zi, reține dacă nu îți asumi tu responasbilitatea pentru viața ta, altcineva o va face. Așa devii sclav. Iar lumea e plină de sclavi care depind de instituții sau alte persoane, pentru că de bunăvoie și-au predat puterea personală și au decis preferă ca alții să își asume responsabilitatea pentru ei. Data viitoare când te plângi de slujba ta, de condițiile tale de trai, de calitatea relațiilor tale, de sănătatea ta, adu-ți aminte când anume ai renunțat la puterea, libertatea și reponsabilitatea față de tine însuți. Nu e prea târziu să le iei înapoi. În viață, toți facem alegeri bune sau rele. Și există un cor al oamenilor din jur care ne judecă și ne spun ce ar trebui să facem cu viețile noastre.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Aproape orice om care azi e sărac, depresiv, nefericit, a luat decizii care l-au dus pas cu pas spre acest deznodământ. Tot pas cu pas se poate întoarce din drumul greșit pentru a merge pe drumul bun. Mai mult, dacă vrea, poate și alerga. Totuși, mulți aleg să nu își asume responsabilitatea pentru ceea ce sunt și ceea ce au. Nefericirea de azi nu e vina lor. Dar deciziile de ieri, alea ale cui sunt?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Denis Diderot

Scopul unei enciclopedii este de a aduna cunoștințele risipite pe fața Pământului; de a expune sistemul general (al cunoștințelor) oamenilor lângă care trăim, și de a-l transmite oamenilor care vin după noi; pentru ca lucrările secolelor trecute să nu fie lucrări inutile pentru secolele care vor veni; pentru ca nepoții noștri, devenind mai instruiți, devină totodată mai virtuoși și mai fericiți, și pentru ca noi să nu murim fără a avea vreun merit.

în Enciclopedie sau Dicționar rațional al științelor, al artelor și al meseriilor
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jacques the Fatalist" de Denis Diderot este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -88.00- 34.99 lei.
Michel de Montaigne

Avem nevoie de urechi foarte puternice pentru a ne auzi pe noi judecând cinstit și, întrucât sunt puțini cei care îndură critica fără să se simtă răniți, cei care se aventurează să ne critice dau dovadă de un act remarcabil de prietenie, pentru că cine își asumă sarcina rănească sau ofenseze un om pentru binele său au o dragoste adevărată față de acesta.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "On Solitude Paperback" de Michel de Montaigne este disponibilă pentru comandă online la 49.99 lei.
Noam Chomsky

Întregul sistem educațional și profesional de formare este un filtru foarte elaborat, care doar înlătură oamenii care sunt prea independenți, și care gândesc singuri, și care nu știu cum să fie slugarnici și așa mai departe - pentru că ei sunt disfuncționali pentru instituții.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Understanding Power: The Indispensable Chomsky" de Noam Chomsky este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -118.00- 36.99 lei.

Omul de tip nou, pe care îl visa Ceaușescu, există și se manifestă. Se manifestă prin invidie, incompetență, intoleranță, superficialitate. Se discută despre malpraxis fără ca cei care discută (inclusiv decidenți din sistemul de sănătate) aibă cele mai minime cunoștințe în domeniu. Și, bineînțeles, intervine și snobismul românesc. Tot ce e din străinătate e mai bun decât ce este autohton.

în interviu (31 iulie 2017)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fiecare sistem social încearcă să-i facă pe oameni să se conformeze și să susțină acel sistem. Acest lucru este valabil pentru comunism, socialism, piața liberă sau orice alt tip de civilizație. Dacă nu îți solicită loialitatea ei nu pot să-și păstreze civilizația integră. Așa , ceea ce fac ei este te învețe lucruri care să susțină sistemul existent. Noi nu sprijinim un sistem consacrat. TVP vorbește despre un sistem emergent într-o stare de schimbare continuă. Astfel încât, pregătim întotdeauna oamenii pentru următoarele schimbări care vor veni mai departe. Astfel încât, oamenii să nu se mai agațe de trecut.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ne angajăm fim loiali mediului și tuturor oamenilor acestei lumi. O lume unită, care să lucreze pentru binele comun a tuturor ființele umane, cu nici o persoană care să fie subordonată alteia. Fără nici un fel de stratificare socială fie că este vorba de elitism tehnic, sau orice alt fel de elitism, aceste concepte vor fi eradicate de pe fața Pământului... Statul nu face nimic într-o economie bazată pe resurse... pentru că nu există nici un stat! Sistemul pentru care pledăm nu este perfect, dar este mult mai bun decât ce avem acum...

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Montesquieu

Cărțile alcătuiesc un fel de societate, ce ne-o formăm singuri. Fiecare le alegem după firea noastră. Cei care citesc cărți bune sunt în situația celor care trăiesc în societatea aleasă. Cei care citesc cărți rele sunt întocmai ca cei care umblă în societatea rea și care – în cel mai bun caz – pierd timpul fără folos.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Luna și Marte sunt cei mai potriviți candidați pentru viață în sistemul solar; ce există dincolo de sistemul nostru solar nu putem decât ghicim.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marlee Matlin

Toți suntem diferiți într-un fel, însă pentru cei care sunt un pic mai mult diferiți trebuie să ne dăm silința mai mult să-i convingem pe cei mai puțin diferiți că și noi putem să facem aceleași lucruri pe care le fac și ei, doar altfel.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "I'll Scream Later Paperback" de Marlee Matlin este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Pentru unii lideri de opinie din presă și din bisericuțele Facebook a vorbi despre România înseamnă "a fi provincial". România este "un rău" care ni s-a întâmplat, de care nu e bine să ne amintim, ci folosim mecanismul reprimării pentru a trece peste. România e un episod traumatizant pentru ei, paratrăsnetul tuturor nerealizărilor personale. La noi scuza e țara, la alții, altele. Or, mergi contra valului acesta, ca politician, ține mai degrabă de a fi un om care își asumă să ajungă vremelnic în camera întunecată a istoriei. Cei care își asumă asta sunt puțini. Imaginea aceasta asupra României ține de umbrele psihicului nostru, nu de țară în sine. Nu putem forța procesul de conștientizare, fiecare se vindecă atunci când îi vine rândul.

în revista Q Magazine, interviu (10 august 2018)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Epictet

Există sclavi mari și mici. Cei mici sunt cei care devin sclavi pentru lucruri mărunte, pentru mese, pentru o locuință, pentru mici servicii. Cei mari sunt cei care devin sclavi pentru un consulat, pentru guvernarea unei provincii. Îi vezi pe cei care poartă securea și biciul – aceștia sunt mai sclavi decât ceilalți.

în Manualul
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Manualul lui Epictet" de Epictet este disponibilă pentru comandă online la 39.00 lei.

Dacă este ceva ce am învățat în viața mea, este că nu trebuie -ți fie frică de responsabilitatea care vine cu grija pentru alte persoane. Ceea ce facem pentru dragoste: aceste lucruri rezistă; chiar dacă nu și oamenii pentru care le facem.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lord of Shadows" de Cassandra Clare este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -80.00- 33.99 lei.
Mihai I al României

Sunt disensiuni, pentru că după toată această perioadă oamenii nu mai pot să se unească și să gândească împreună. Nu este neapărat un pericol, ci o dificultate pe care o avem, pentru că, mai demult, datorită educației, oamenii erau solidari. Sistemul însă i-a schimbat în rău. Acum, oamenii trec cu vederea lucruri care înainte ar fi fost inacceptabile. De aceea disensiunile, indisciplina, lipsa solidarității fac ca lucrurile să fie greu de făcut.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dalai Lama

Acum educația este universală, așa că trebuie să facem selecții pentru a găsi căi și metode ale sistemului educațional, de la grădiniță până la nivelul universitar, de a conștientiza aceste lucruri bune, valorile, valorile interioare.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "El Libro de la Alegria / The Book of Joy: Lasting Happiness in a Changing World Paperback" de Dalai Lama este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 37.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook