Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Viața crede despre sine că este Maica Tereza; sau un fagure de miere; sau un potir de aur, plin ochi, cu vin de ambră, înveșmântat într-o țesătură din cel mai fin borangic! Dar ea este o biată zdreanță cu pretenții de strai împărătesc, o piele neargăsită (adesea de drăcușor), o caracudă languroasă, o șopârlă Gecko (de sex feminin, bineânțeles), o leoaică neâmblânzită! Pentru a putea fi întrebuințată, musai să fie prelucrată: tăbăcită; bătută cu maiul de zdrobit și melițat cânepa; primenită; și, în final, dată cu capul de toți pereții, ca să i se scoată gărgăunii din creier! În urma acestor procese, ea, viața, va deveni un fuior de lână merinos, cumsecade, cu fibre de Elastan prin el, numai bun de tors, împletit, modelat! Abia atunci o putem adula, îi putem da credit și ne putem închina la ea, ca la moaștele Sfintei Parascheva!

(15 noiembrie 2012)
Adăugat de Iulia MiranceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Adesea când te uiți la lună vezi doar o parte din ea, dar știi , de fapt, ea este ceva foarte mare. Adesea ne uităm (sau discutăm) cu o persoană și vedem sau cunoaștem doar o mică parte din viața acesteia, deși putem crede că doar asta este. Încearcă cunoști mai mult despre o persoană, în totalitatea ei!

autor necunoscut/anonim
Adăugat de Sinziana MihalacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Maica Tereza

Nu toți putem face lucruri mărețe. Dar putem face lucrurile noastre mărunte cu mare dragoste.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva "sunt izvor de vindecare", cum a pretins mitropolitul Teofan al Moldovei într-o declarație din 08.10.2020, atunci de ce, la pelerinajul din timpul pandemiei de COVID-19, a pus o măicuță șteargă racla cu dezinfectant după fiecare pelerin care o săruta? Atunci de ce mai-marii BOR-ului i-au lăsat pe ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și pe alți prelați moară de COVID-19, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, și nu i-au dus sărute moaștele Sfintei Parascheva, care "sunt izvor de vindecare"?

în Religia în aforisme, epigrame, poezii, pamflete și satire (10 octombrie 2020)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Marius Robu

Sublimul paradox

Doamne, ce mult ne iubim
Când nu credem și nu știm
Și ce ușor ne rănim
Și ce greu ne lecuim.

Cum putem să ne mințim
Că-i fleac să ne despărțim
Dacă noi ne chinuim
Numai de ne bănuim?

E simplu să ne gândim
putem să ne oprim
Și putem să ne-amăgim
Că nimic nu mai simțim

Iar dacă ne întâlnim
Putem să ne ocolim
Sau în ochi să ne privim
Fără măcar clipim

Paradoxul e sublim:
Noi putem, dar nu voim.

poezie de din Pacoste de dragoste (19 ianuarie 2010)
Adăugat de Marius RobuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu-i putem controla pe alții, dar ne putem controla pe noi. Nu-i putem cunoaște pe alții decât în măsura în care se lasă ei cunoscuți, dar ne putem cunoaște pe noi fără limite. Nu putem alege cum curge viața, ce bucurii sau nenorociri aduce ziua, dar sigur ne putem alege atitudinea cu care întâmpinăm evenimentele și întâmplările exterioare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eisenheim: Din clipa în care pășim în această viață, suntem prinși în cursul ei fără întoarcere. O măsurăm, ne batem joc de ea, dar nu o putem învinge. Nu putem nici măcar să îi întețim sau să-i încetinim ritmul. Sau putem? N-am avut cu toții senzația momentele frumoase trec prea repede și nu ne-am dorit cu toții le putem face dureze mai mult? Sau n-am simțit că și timpul lâncezește într-o zi plictisitoare și ne-am dorit facem ca acele clipe treacă mai iute?

replică din filmul artistic Iluzionistul
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu o singură inimă, putem să facem fericite mii de alte inimi! Dar, cu mai multe inimi nesincere (improvizate), putem fora într-o singură inimă, izvor nesecat de lacrimi!

(30 octombrie 2012)
Adăugat de Iulia MiranceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nichita Stănescu

Colinda pe loc

Niciodată nu putem greși prea mult
din pricina propriilor noștri ochi care văd aceasta.
Și nici minți nu putem prea mult mințim
din pricina spaimei de-a rămâne noi înșine surzi.

Nici prea mult nu putem să trăim
și nici prea frumos nu putem să trăim.
Altfel am putea să ne dezamăgim strămoșii.
Altfel am putea să ratăm șansa de a se naște
cei care nu s-au născut.

Ne putem bucura numai atunci când nu ne vede nimeni,
Când nu ne vedem nici măcar noi înșine.
Nu, noi nu ne mulțumim cu puțin,
dar știm că mai mult nu ni se cuvine.

poezie celebră de
Adăugat de AdelyddaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Maica Tereza

Putem muncim pe brânci. Putem muncim până murim. Dacă nu muncim cu iubire, toată munca noastră este fără nici o valoare în ochii lui Dumnezeu.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg

Pare curios știm atât de multe despre oi, și atât de puțin despre acele animale care le depășesc ca și greutate pe hectar cu un factor de zece sau de o sută, și faptul noi nu investigăm aceste chestiuni mult mai serios. Cele mai durabile producții ar putea fi viermii sau omizile mai degrabă de cât oile; putem converti aceste invertebrate în ceva util prin a le da de mâncare la păsări sau la pești. Nu putem da greș prin a încuraja dezvoltarea unei vieți complexe în soluri, de la rădăcini și micoriză la cârtițe și râme, și în a ne gândi la moduri în care viața din sol ne poate asista la a ne produce recolta, acestea devenind și ele recoltă.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Peste om mai vin și nenorociri. Le putem afla cauzele, putem să-i învinuim pe ceilalți, putem să ne închipuim cum ar fi fost viața noastră dacă nu s-ar fi întâmplat. Dar n-are nici un rost, s-a întâmplat și gata.

în Al cincilea munte
Adăugat de Reliana Andra CrăciunSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.
Nichita Stănescu

Nu putem inventa sentimente. Le putem descoperi și exprima, iubi și urî, le putem apropia de inimă sau le putem respinge.

în Fiziologia poeziei
Adăugat de Enache AndreiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Descartes

Mustrarea de cuget este un soi de tristețe care provine din îndoiala noastră că un lucru pe care îl facem sau l-am făcut nu este bun. Ea presupune neapărat îndoiala. Căci dacă am avea deplină siguranță ceea ce facem este rău, ne-am abține de la a face acest lucru, pentru voința aspiră numai spre lucruri care au măcar aparența sunt bune. Iar dacă am fi siguri ceea ce am și făcut este rău, am simți căință, iar nu numai mustrare de cuget. Dar rolul acestei pasiuni constă în a ne face cercetăm dacă lucrul de care ne îndoim este bun sau nu și a ne împiedica de a-l mai face altădată, cât timp nu ne-am asigurat că este bun. Dar întrucât ea presupune răul, cel mai bine ar fi să nu avem niciodată prilejul de a o simți. O putem de altfel preveni prin aceleași mijloace prin care ne putem lipsi de nehotărâre.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Erica: Posibilitățile sunt constante în viață. Putem fim curajoși și să întrecem limitele. Sau putem să dăm înapoi. Putem stăm pe loc și să vedem cum viața trece pe lângă noi. Uneori ne gândim nu avem nici o posibilitate, când, de fapt, nu este adevărat. Întotdeauna există o posibilitate.

replică din filmul serial În mintea Ericăi
Adăugat de Corina OnofreiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La baza filozofiei personalitate alfa stau asumarea responsabilității pentru cam tot ce putem controla în această lume și intenția de a fi un "spirit puternic". Nu-i putem controla pe alții, dar ne putem controla pe noi. Nu-i putem cunoaște pe alții decât în măsura în care se lasă ei cunoscuți dar ne putem cunoaște pe noi fără limite. Nu putem alege cum curge viața, ce bucurii sau nenorociri aduce ziua, dar sigur ne putem alege atitudinea cu care întâmpinăm evenimentele și întâmplările exterioare nouă. Ah, ce binecuvântare! Să poți alege cine ești, ce simți, cum gândești și cel mai important, te iubești pe tine. Majoritatea nenorocilor și nefericirilor din viața noastră vin ca urmare a acestui raționament simplu: În afara mea, se întâmplă lucruri care mă fac nefericit. Cineva nu mă iubește. Ceva îmi lipsește. Aici și acum, nu îmi găsesc locul. Până când nu te iubești pe tine, ceri iubire de la alții. Iar alții uneori au de dat, alteori nu, iar tu devii în curând un milog, iar pomana tot pomană rămâne.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Chibzuința are legile sale proprii, de a-și confecționa din propriul rebut, ac pentru cojocul găurit! Și, dacă ne iubim suficient pe noi înșine dar și pe cei de-alături, e simplu: ne putem retușa echilibrul moralității! Adică, ne putem survola, cu propriul aparat de zbor și, mai ales cu propria elice, teritoriul propriilor greșeli!

aforism de (18 iulie 2014)
Adăugat de Iulia MiranceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Dr. Kroeger: Adrian, putem vorbi despre viața ta sexuală cu Trudy sau putem cânta până la finalul ședinței. E alegera ta. (Pauză.)
Monk (cântând): De te-aș părăsi vreodată...

replici din filmul serial Monk, scenariu de
Adăugat de Spătaru Cosmin, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
C. Wright Mills

Nu putem să înțelegem corect "omul" dacă îl considerăm o făptură biologică izolată, un mănunchi de reflexe sau un grup de instincte, un "câmp inteligibil" sau un sistem în sine și despre sine. Orice ar mai putea fi el, omul este un agent istoric și social care nu poate fi înțeles decât într-o relație strânsă și complexă cu structurile sociale și istorice.

în Imaginația sociologică
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Power Elite Paperback" de C. Wright Mills este disponibilă pentru comandă online la 81.99 lei.

Putem schimba

Putem schimba prietenii
și sigur, nu ne va fi greu.
Putem schimba întreaga lume,
dar nu-l putem schimba pe Dumnezeu.
El a fost și va rămâne
în viața noastră, tot mereu.

poezie de (iulie 2019)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Maica Tereza

Viața este oportunitate, folosește-o. Viața este frumusețe, admir-o. Viața este un vis, realizează-l. Viața este o provocare, înfrunt-o. Viața este un joc, joacă-l. Viața este o promisiune, realizeaz-o. Viața este tristețe, depășește-o. Viața este un cântec, cântă-l. Viața este o luptă, accept-o. Viața este o tragedie, înfrunt-o. Viața este o aventură, îndrăznește. Viața este noroc, fă-ți-l. Viața este viață, luptă-te pentru ea.

citat celebru din
Adăugat de Dana TureacSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiSunt disponibile și textele în engleză, rusă și ucraineană.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook