Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Deepak Chopra

Atunci când facem o alegere – indiferent care – noi ne putem pune două întrebări: mai întâi: "Care sunt consecințele alegerii pe care sunt pe punctul de a o face?" În inima noastră noi vom cunoaște imediat răspunsul la această întrebare. În al doilea rând: "Ne va face mai fericiți, pe mine și pe cei din jur, această alegere a mea?" Dacă răspunsul este afirmativ, putem merge mai departe cu alegerea noastră. Dacă el este însă negativ, dacă opțiunea noastră ne poate face nefericiți, pe noi sau pe cei din jur, cel mai bine este să nu o luăm. Nimic mai simplu!

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Citate similare

Dacă placebo chiar funcționează, mai este el placebo sau este "real"? Azi am reînceput discuțiile cu coach-ul meu și asta a fost una din discuțiile la care am ajuns. Cum și la ce concluzie am ajuns? Am pornit de la un exercițu de NLP (făcut în Starbucks cu ochii închiși) și pe care eu ar trebui -l fac frecvent atunci când simt anumite emoții. Problema era că nu eram convins că eu chiar am simțit o influența asupra emoțiilor mele sau doar mi-am imaginat că simt. În clipa în care am ridicat această problemă, instant, răspunsul a venit tot de la mine sub forma acelei întrebări: dacă placebo chiar funcționează, mai este el placebo sau este real. Am răspuns amândoi în cor: este real! Păi și atunci, dacă simplu fapt de a alege credem ceva bun ni se întîmplă face acel ceva fie real și din fals/imaginar devină adevărat/real, nu cumva ar trebui să facem această alegere mai des? Răspunsul meu e clar. Al tău? În ce alegi crezi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă opțiunea mea este de a mă ignora atunci când simt nevoia disperată de a avea grijă de mine, voi ajunge am resentimente exact față de cei pe care i-am considerat a fi mai importanți decât mine. Chiar dacă voi încerca toată ziua fiu fericită și plăcută, în subconștient, eu sunt supărată, deoarece am făcut o alegere care mi-a răpit din forță. Acest sentiment ascuns va ieși în mod inevitabil la suprafață, oricât de mult aș încerca neg ceea ce simt. Este important de reținut că nu putem avea grijă de altcineva dacă nu avem grijă mai întâi de noi.

în Întrebările potrivite
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Right Questions: Ten Essential Questions to Guide You to an Extraordinary Life Paperback" de Debbie Ford este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -61.99- 52.99 lei.
Paulo Coelho

Nimeni nu trebuie se întrebe vreodată: de ce sunt nefericit? Această întrebare poartă în ea virusul care va distruge totul. Dacă ne punem această întrebare înseamnă că dorim aflăm ce ne face fericiți. Dacă ceea ce ne face fericiți este diferit de ceea ce avem acum, atunci trebuie fie să facem o schimbare odată pentru totdeauna, fie rămânem cum suntem, simțindu-ne și mai nefericiți.

în Zahir
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Valoarea supremă este ajutorarea noastră și a celor din jur. Banii sunt doar una din multele forme secundare prin care valoarea se manifestă, ca o consecință și dacă ratăm esența misiunii și ne focusăm prima oară pe bani sau orice altceva, ratăm înțelegerea legilor fundamentale ale vieții. Demonstrația: ce înseamnă banii fără oamenii din jur? Dacă ești singur pe insulă, ce rol au banii? Ce sens are orice, fără oamenii din jur? Cum ne mai putem descoperi pe noi fără cei din jur ca oglinzi și parteneri? Ce suntem noi când nu avem cui dăruim?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Egoismul, proiecțiile, fricile și zeci de alte procese emoționale și mentale vin polueze relațiile noastre cu cei mai dragi oameni din viața noastră, fără să ne dăm seama că nu le oferim celor pe care pretindem că îi iubim exact ceea ce au ei cu adevărat nevoie, singurele lucruri de care au nevoie de la noi: Încurajare. Acceptare. Respect pentru drumul evoluției. Compasiune. Ascultare. Non-judecată. Uităm de multe ori fim prieteni adevărați, părinți iubitori, parteneri ce sprijină și nu care sabotează. Cum am putea noi să știm ce este mai bine pentru un alt om, indiferent în ce situație se află, când nu știm nici ce e bine pentru noi și ce surprize ne rezervă viața, ce lucruri noi vom descoperi despre noi și lume și prin ce experiențe vom trece? Nu putem ști nici pentru noi și cu atât mai puțin pentru alții. Atunci cum ar fi le oferim celor din jur acceptare, încurajare și o îmbrățișare, având încredere că tot ce se întâmplă este spre binele lor? Și dacă ne dorim schimbări, le facem atunci în viața noastră până când nu mai simțim nevoia schimbăm viețile altora în timp ce rămânem pasivi în ale noastre.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când facem compromisuri, sacrificii, renunțăm la noi înșine și la fericirea noastră personală, nu ne iubim, ci din contră. Un om care se respectă și se iubește pe sine însuși știe își traseze limite și granițe sănătoase de interacțiune cu ceilalți. Dăm dovada de iubire de sine atunci când ne punem pe noi înșine în prim planul vieții noastre și căutăm să ne bucurăm de viață. Iar atunci când noi suntem împliniți și fericiți putem să îi iubim cu adevărat și pe cei din jur, ca pe noi înșine. Un om care nu se iubește pe sine nu poate iubi pe altcineva pentru că nu știe cu adevărat ce este iubirea - o confundă cu atașament, dependență, nevoie și așa mai departe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cineva a zis, de exemplu, că ar vrea îi ajute pe ceilalți. Pentru a fi capabil -i ajuți pe alții, trebuie mai întâi să înveți te ajuți pe tine însuți. Un mare număr de persoane, cu scopul de a-i ajuta pe alții, se lasă luate de tot felul de gânduri și de sentimente, pur și simplu din lene. Ei sunt prea leneși ca lucreze asupra lor înșiși, dar le este foarte ușor creadă ca îi pot ajuta pe ceilalți. Aceasta înseamnă a fi fals și ipocrit față de tine însuți. Când un om se vede într-adevăr așa cum este, nu îi vine în minte îi ajute pa alții - i-ar fi rușine se gândească la asta. Dragostea pentru umanitate, altruismul, sunt cuvinte foarte frumoase, dar nu au sens decât atunci când un om este capabil, urmându-și propria alegere și propria decizie, iubească sau să nu iubească, fie altruist sau egoist. Atunci alegerea sa are o valoare. Dar dacă nu are nici o posibilitate de alegere, dacă nu poate face altfel, dacă este doar ceea ce întâmplarea l-a făcut sau este pe cale -l facă, un altruist astăzi, un egoist mâine, și din nou un altruist poimâine, ce valoare mai poate avea acest lucru? Pentru a ajuta pe ceilalți, un om trebuie învețe mai întâi să fie atent cu el însuși. Doar un astfel de om îi poate ajuta pe alții. Așa cum suntem noi, nu putem face nimic.

în Fragmente dintr-o învățătură necunoscută
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

Există multe răspunsuri mai bune decât a-l face pe copil simtă că prin a pune întrebări profunde comite o gafă socială. Dacă avem o idee despre care ar fi răspunsul, putem încerca îi explicăm. Chiar și o încercare incompletă reprezintă o reasigurare și o încurajare. Dacă nu avem nici o idee despre răspuns putem folosi enciclopedia. Dacă nu deținem o enciclopedie, putem duce copilul la bibliotecă. Sau am putea spune: "Nu știu răspunsul. Poate că nimeni nu știe. Poate când vei crește mare, tu vei fi prima persoană care o să afle."

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

În sine, viața nu este nici urâtă, nici frumoasă. Pentru că, spre deosebire de lume, viața nu este obiectivă, ci este a noastră. Este viața mea pe care aleg să o ratez sau să o împlinesc. Urâțenia sau frumusețea ei depinde numai de mine. Altfel spus, întrebarea dacă viața merită fie trăită nu are un răspuns prestabilit. Răspunsul la această întrebare despre viață este chiar viața noastră. Este suma de alegeri, proiecte, ezitări, aspirații și abandonuri prin care noi ne constituim ca persoane.

în Pastila roșie. Eseu despre moralitate și fericire
Adăugat de Georgiana EsteraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pastila rosie. Eseu despre moralitate si fericire" de Daniel Nica este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.08- 14.99 lei.
Deepak Chopra

Noi putem pune la lucru, în favoarea noastră, computerul cosmic cu puterea sa infinită de organizare. Putem merge până pe nivelul ultim al creației, introducând aici intenția noastră, act prin care activăm câmpul corelațiilor infinite.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Mustrarea de cuget este un soi de tristețe care provine din îndoiala noastră că un lucru pe care îl facem sau l-am făcut nu este bun. Ea presupune neapărat îndoiala. Căci dacă am avea deplină siguranță că ceea ce facem este rău, ne-am abține de la a face acest lucru, pentru că voința aspiră numai spre lucruri care au măcar aparența că sunt bune. Iar dacă am fi siguri că ceea ce am și făcut este rău, am simți căință, iar nu numai mustrare de cuget. Dar rolul acestei pasiuni constă în a ne face să cercetăm dacă lucrul de care ne îndoim este bun sau nu și a ne împiedica de a-l mai face altădată, cât timp nu ne-am asigurat că este bun. Dar întrucât ea presupune răul, cel mai bine ar fi să nu avem niciodată prilejul de a o simți. O putem de altfel preveni prin aceleași mijloace prin care ne putem lipsi de nehotărâre.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Când îmi asum consecințele și prețul de plătit pentru alegerile mele, devin cu adevărat liber și fericit. Alegerile făcute pentru a da bine în ochii altora, pentru a primi confirmare și validare sunt alegerile care tot timpul ne vor face nefericiți pentru că din nou și din nou nu am făcut ce e bine pentru inima noastră, pentru fericirea noastră. Și dacă noi nu radiem de entuziasm și fericire, împăcați cu ce am ales, ce avem de oferit lumii? Când suntem triști, abătuți și nefericiți, la ce mai suntem de folos? Și cui? Nici măcar nouă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Deepak Chopra

De pildă, dacă ne rupem piciorul în timp ce jucăm sport, ne putem întreba: "Ce pot învăța din această experiență? Care este mesajul pe care mi-l transmite universul?" Poate că mesajul constă în faptul că trebuie încetinim puțin ritmul și să fim mai atent cu corpul nostru. Dacă dharma noastră constă în a-i învăța pe ceilalți ceea ce știm, pornind de la întrebarea: "Cum i-aș putea ajuta pe semenii mei pornind de la această experiență?", ne putem decide scriem o carte despre sport, sau putem crea niște pantofi mai siguri, ori niște suspensoare care să prevină accidente de felul celui care ni s-a întâmplat nouă.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ne vedem calitățile și defectele mult mai ușor în cei din jur decât în noi înșine. Există două emoții puternice legate de această oglindire. Admirația și invidia. Atunci când invidiem calitățile unei persoane, ridicăm un blocaj între noi și acea persoană și oprim procesul de învățare. Dacă admirăm în schimb o persoană, putem descoperi calitățile admirate în noi și le putem dezvolta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

V-ați pus vreodată această întrebare: cine este aproapele nostru? Probabil că nu, pentru că nu se pare că avem răspuns în orice moment. Însă nu cred că este așa. Am fi tentați spunem că aproapele nostru sunt cei de lângă noi, familia, rudele. Hristos însă ne spune că nu acesta este răspunsul pe care-l așteaptă de la noi. Când rostim cuvântul "aproapele", suntem tentați a ne gândi la distanță, la ceva de lângă noi. Dar Hristos trece peste această distanță și vrea ca între noi și "aproapele" să nu fie nici o distanță, ci "aproapele" fie în noi, în inima noastră, -l primim în inima noastră cu toate problemele, cu necazurile lui, așa cum a făcut samarineanul din parabola spusă de Iisus Domnul învățătorului de lege și nouă, celor de astăzi, în duminica rânduită a se citi în toate bisericile și mănăstirile noastre.

în Pe cărarea Raiului
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ce admirăm la alții conținem și noi în stare latentă, adică avem un potențial adormit ce așteaptă fie trezit. Nu am putea recunoaște toate aceste lucruri dacă nu le-am conține și noi. Cei din jur sunt oglinda noastră și cea mai puternică și limpede oglindă este omul care ți-e cel mai aproape în viața de zi cu zi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Arta vieții

Adevarata fericire se afla in lucrurile marunte si simple din viata noastra. Nu trece-ti pe langa ele fara sa le observati. Fericirea se afla in noi si langa noi. Pentru mulți dintre noi fericirea este o chestiune de atitudine. Iar atitudinea pe care o alegem față de viață influentează în mod direct efectul pe care îl au lucrurile asupra noastră. Credem că nu putem schimba această stare care ne cuprinde fără voia noastră, însă adesea acest lucru se întamplă numai pentru că nu am încercat nicioadata să o schimbam. De ce? Pentru că uitam ce ne face cu adevarați fericiți. Timpuri noi, oameni noi. În aceste timpuri pe care le trăim am impresia că toate principiile și valorile după care ne ghidăm s-au schimbat complet. Mândria, orgoliul, invidia și banii sunt primordiale. Puțini sunt cei care caută întindă o mână de ajutor, trăiască în armonie, iubire și fericire. Nu știu dacă pot vorbi despre fericire, pentru că este un termen al cărui sens nu cred că îl voi înțelege, pe deplin, niciodată. De ce afirm acest lucru? Poate pentru simplul fapt că în viața mea, de câte ori am avut impresia că "am prins fericirea ", aceasta mi-a scăpat printre degete. Și... totuși... sunt convins că în orice ființă, există, acolo undeva, în cel mai ascuns colțișor al minții și inimii sale, dorința, necesitatea de a fi fericită. Sunt conștient că fericirea deplină este foarte greu de obținut. Dar dacă vrei cu adevărat ceva în viață, atunci cu siguranță vei reuși. Fericirea este legată incontestabil de iubire.


Adăugat de Marius CălinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce este greșit ascultăm sfaturi din exterior legate de viața noastră de la oameni care nu știu ce fac? Experiența lor de viață diferă de a noastră, iar sfaturile lor sunt pe o altă direcție decât cea potrivită pentru noi. Ritmul de evoluție al altor oameni este diferit de ritmul nostru și noi poate avem nevoie să ne mișcăm mai rapid sau mai lent decât cred cei din jur. De cele mai multe ori oamenii nu fac decât se vadă într-o oglindă când ne privesc pe noi și sfaturile lor sunt, de fapt, adresate lor. Ai observat cu câtă pasiune ne explică unii oameni de ce ar trebui procedăm într-un fel și nu în altul? Dacă privești viața acelui om vei vedea că exact în domeniul în care îți dă ție sfaturi și el are o problemă. Atunci când ni se dau sfaturi, prima întebare pe care putem să o adresăm este în cuvintele lui Seneca: "Tu îmi dai sfaturi?, mă întrebi. Dar ți-ai dat sfaturile astea și ție, te-ai îndreptat de-acum? De aceea ai acum timp îi îndrepți pe alții?"

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Noi nu putem fi nici energie, atât pentru că și ea vine și pleacă dar mai ales pentru că noi suntem sursa, izvorul neîntinat al întregii energii și nu doar o manifestare efemeră a acesteia... Cu toate acestea imediat ce ne identificăm cu gândul energia noastră scade și tinde în fie risipită în lupte imaginare psihologice. Noi nu suntem energie pentru că într-un leșin, în somnul profund, în moartea clinică energia noastră poate fi foarte scăzută și cu toate acestea noi continuăm existăm. În prima mea carte am clarificat mai profund de ce nu putem fi energie. Întreaga energie se referă la manifestare/acțiune/la "a face" dar înainte de a face ceva, condiția este "Să-Fii"! Energia este fluctuantă iar în corp depinde de hrană, apă aer deci nu putem fi noi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Noi nu putem fi nici energie, atât pentru că și ea vine și pleacă, dar mai ales pentru că noi suntem sursa, izvorul neîntinat al întregii energii și nu doar o manifestare efemeră a acesteia. Cu toate acestea imediat ce ne identificăm cu gândul, energia noastră scade și tinde fie risipită în lupte imaginare psihologice. Noi nu suntem energie pentru că într-un leșin, în somnul profund, în moartea clinică energia noastră poate fi foarte scăzută și cu toate acestea noi continuăm existăm. În prima mea carte am clarificat mai profund de ce nu putem fi energie. Întreaga energie se referă la manifestare/acțiune/la "a face", dar înainte de a face ceva, condiția este "Să-Fii"! Energia este fluctuantă, iar în corp depinde de hrană, apă, aer, deci nu putem fi noi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook