Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dacă opțiunea mea este de a mă ignora atunci când simt nevoia disperată de a avea grijă de mine, voi ajunge să am resentimente exact față de cei pe care i-am considerat a fi mai importanți decât mine. Chiar dacă voi încerca toată ziua să fiu fericită și plăcută, în subconștient, eu sunt supărată, deoarece am făcut o alegere care mi-a răpit din forță. Acest sentiment ascuns va ieși în mod inevitabil la suprafață, oricât de mult aș încerca să neg ceea ce simt. Este important de reținut că nu putem avea grijă de altcineva dacă nu avem grijă mai întâi de noi.

în Întrebările potrivite
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Right Questions: Ten Essential Questions to Guide You to an Extraordinary Life Paperback" de Debbie Ford este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -61.99- 52.99 lei.

Citate similare

Deepak Chopra

Atunci când facem o alegere – indiferent care – noi ne putem pune două întrebări: mai întâi: "Care sunt consecințele alegerii pe care sunt pe punctul de a o face?" În inima noastră noi vom cunoaște imediat răspunsul la această întrebare. În al doilea rând: "Ne va face mai fericiți, pe mine și pe cei din jur, această alegere a mea?" Dacă răspunsul este afirmativ, putem merge mai departe cu alegerea noastră. Dacă el este însă negativ, dacă opțiunea noastră ne poate face nefericiți, pe noi sau pe cei din jur, cel mai bine este să nu o luăm. Nimic mai simplu!

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.
Julio Iglesias

Tatălui meu i-am declarat o dragoste imensă. Ne unea o mare complicitate și prietenie, o capacitate neobișnuită de a ne spune totul printr-un singur gest sau o privire. Chiar și astăzi îl simt alături de mine în fiecare zi, având grijă de mine, chiar dacă nu mai este printre noi.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce îți dorești de la partenerul ideal? Să aibă grijă de tine? Să îți acorde atenție? Să îți spună cuvinte frumoase? Să îți ofere cadouri? Să te încurajeze și să creadă în tine? Ei bine, toate aceste lucruri trebuie le faci tu pentru tine ÎN PRIMUL RÂND. Nimeni nu te va trata mai bine și nu va avea mai multă grijă față de tine decât vei avea tu însuți. Și cum ar putea? Dacă tu fumezi, te poate convinge cineva că nu e bine? Dacă te neglijezi, poate cineva te convingă e bine faci schimbări înainte îți dorești tu schimbarea? Tu trebuie ai grijă de viața ta financiară și dacă tu nu înveți îți câștigi banii de care ai nevoie, economisești și să fii o persoană responsabilă cum crezi că va veni cineva facă asta în locul tău? Poate dacă are anumite interese, altcineva va avea grijă de tine financiar, însă vezi ce distractiv va fi când interesul nu mai e și tu rămâi în fundul gol, fără ai abilitățile necesare pentru a-ți purta singur de grijă. Ajungi cerșetor. Înainte de a cere celor din jur atenție, iubire sau orice altceva oferă-ți ție în primul rând acel lucru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Radu Beligan

avem mai multă grijă de educația tineretului, mai multă grijă și mai mult interes. Dacă dascălii ar investi munca lor, dacă ar fi motivați își împărtășească știința cu copiii în loc viseze la posturi în străinătate, ar fi bine. Ar crește simțitor media națională și fiecare copil care învață astăzi în sistemul de învățământ ar avea o șansă în plus în carieră.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intre acte" de Radu Beligan este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.90- 23.99 lei.
Maica Tereza

Într-o seară, am mers pe străzi și am adus cu noi patru oameni. Printre ei era o femeie care era foarte bolnavă. Le-am spus surorilor: "Aveți voi grijă de ceilalți trei, eu voi avea grijă de această femeie". Am ajutat-o să se întindă pe un pat și am observat pe fața ei un zâmbet fericit. Ea mi-a luat mâna și a spus doar atât: "Mulțumesc". Apoi a murit. Nu am putut să o ajut, dar mi-am analizat conștiința în fața ei. M-am întrebat: "Ce aș fi spus eu dacă aș fi fost în locul ei?" Răspunsul meu era foarte simplu, aș fi încercat îi atrag atenția asupra mea. I-aș fi spus: "Mi-e foame, sunt pe moarte, mi-e frig, doare" sau altceva asemănător. Dar ea mi-a dăruit mult mai mult: iubirea ei plină de recunoștință. Și a murit cu un zâmbet pe față.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg

Îți voi spune pe cât de clar pot: dacă nu știi cum ai grijă de tine însuți și dacă nu vrei să o faci, nimeni altcineva nu o să aibă grijă de tine.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.
Theodore Roosevelt

Dacă voi fi ales, voi avea grijă ca fiecare om primească după dreptate ce i se cuvine, nu mai puțin și nu mai mult.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Strenuous Life: Essays and Addresses Paperback" de Theodore Roosevelt este disponibilă pentru comandă online la numai 20.99 lei.
Fred Hoyle

Religia este doar o încercare disperată de a găsi o scăpare din situația într-adevăr gravă în care ne aflăm. Iată-ne în acest univers în întregime fantastic, neavând aproape nicio idee dacă existența noastră are vreo semnificație reală. Nu e de mirare, atunci, mulți oameni simt nevoia pentru o credință care să le dea un sentiment al siguranței și nu e de mirare că sunt foarte furioși pe oamenii ca mine care spun aceasta este iluzorie.

în Natura universului (1950)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Sunt fericită numai când mă gândesc Dumnezeu există și mă ascultă; dar asta nu e de ajuns ca continui trăiesc, și nimic nu mai pare aibă vreun sens. încerc arăt o bucurie pe care n-o simt, îmi ascund tristețea ca să nu-i îngrijorez pe cei care mă iubesc și au grijă de mine. Mai nou, am început să mă gândesc la sinucidere. Noaptea, înainte de a adormi, am lungi discuții cu mine însămi, încerc alung această idee - ar fi o ingratitudine față de toți, o fugă, un mod de a răspândi tragedia și mizeria pe pământ. Dimineața vin stau de vorbă cu Sfânta Fecioară și-i cer să mă scape de demonii cu care vorbesc noaptea. Până acum a dat rezultate, dar devin din ce în ce mai slabă. Stiu că am o misiune pe care am refuzat-o multă vreme, iar acum trebuie s-o accept. Această misiune este aceea de a fi mamă. Trebuie s-o îndeplinesc, altfel îmi pierd mințile. Dacă nu reușesc văd o viață crescând în mine, nu voi reuși accept nici viața din afara mea.

în Vrăjitoarea din Portobello
Adăugat de Cecilia Casiana IvanovSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Necesitatea guvernează toate lucrurile, ceea ce face în foarte mare măsură inevitabil, faptul că în cele din urmă, toate lucrurile create se descompun. Este inutil protestezi împotriva morții. Mai există și destinul, dar acesta nu reprezintă o putere exterioară. Cel mai potrivit înțeles pentru destin este acela de hotărâre eternă'a'lui D-zeu, care ne arată nu doar puterea, ci și grijă providențială a acestuia față de noi. De vreme ce totul este trimis de D-zeu, nu poate fi vorba de întâmplare sau noroc. Dacă nu există alt refugiu în față necesității, decât să dorești ceea ce ea voiește, atunci de ce nu stăm deoparte și nu lăsăm totul în grijă sorții? Pentru că nu știm cum anume lucrează soarta. Poate că este necesar că noi să vrem anumite lucruri pentru a provoca rezultatele predestinate. De aceea câtă vreme suntem ignoranți în privința efectelor, trebuie ne străduim din greu evităm răul și să ne păstrăm speranța. O înțelegere a providenței și a necesității ne va permite rămânem statornici și liniștiți de-a lungul oricăror nenorociri. Trebuie interpretăm evenimentele în lumina a ceea ce putem scoate din acele scântei ale rațiunii îngropate înăuntrul nostru. Doar atunci vom avea reacția corectă la evenimente pe care nu le putem controla.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Django: (arătându-i lui Remy vitrina cu șobolani morți ai magazinul celor de la deratizare) Ia aminte, Remy. Asta se întâmplă cu șobolanii care se acomodează prea mult cu oamenii. Lumea în care trăim e condusă de dușman, trebuie fim precauți. Noi avem grijă de semenii noștri, Remy. Când nu ne mai râmâne nimic, doar pe noi ne avem.
Remy (când Django începe se îdepărteze): Nu.
Django: Ce?
Remy: Nu. Tată eu nu cred asta. Vrei spui viitorul este - nu poate fi decât "asta"?
Django: Așa stau lucrurile. Nu poți schimba ordinea lor firească.
Remy: Schimbarea este ordinea lor firească, tată. Partea pe care noi o putem influența. Și începutul depinde de noi.
Django (când Remy pleacă): Unde pleci?
Remy: Dacă voi avea noroc, înainte.

replici din filmul artistic Ratatouille
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu înceta crezi și să lupți pentru recompensa îți depășește imaginația. Cere mult de la viață și nu uita pentru omul care a învățat își lase entuziasmul se exprime sunt rezervate toate bucuriile pe care și le poate dori și pe care le poate obține în această viață. Dacă ar fi însă spun care ar fi cel mai bun pe care l-am făcut pentru mine în această viață spune că nu mi-am coborât niciodată standardele. Asta a însemnat multă frustrare și suferință la început, respingere și sentiment al lipsei de valoare personală. La sfârșit însă, roadele au fost neprețuite. Ceea ce ești este mult mai important decât ceea ce ai. Ai grijă în ce investești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu înceta crezi și să lupți pentru recompensa îți depășește imaginația. Cere mult de la viață și nu uita pentru omul care a învățat își lase entuziasmul se exprime sunt rezervate toate bucuriile pe care și le poate dori și pe care le poate obține în această viață. Dacă ar fi însă spun care ar fi cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru mine în această viață spune că nu mi-am coborât niciodată standardele. Asta a însemnat multă frustrare și suferință la început, respingere și sentiment al lipsei de valoare personală. La sfârșit însă, roadele au fost neprețuite. Ceea ce ești este mult mai important decât ceea ce ai. Ai grijă în ce investești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ce pot să fac mai bine

Voi încerca să te protejez
Dacă nu sunt prea speriat
Nu te voi neglija niciodată
Dacă îmi împărtășești sentimentele
Voi fi chiar în spatele tău
Dacă nu te miști prea repede
Și voi încerca să-ți aduc aminte
Că unele lucruri pot dureze
Te voi iubi mereu
Sau cel puțin pentru mulți ani
Dacă știi niciodată nu voi putea
Să-ți alung toate temerile
Și nu mă voi rătăci niciodată
Decât dacă trebuie
Însă mă voi întoarce mereu
Asta e tot ce pot fac mai bine
E tot ce pot fac mai bine

cântec interpretat de Joe Jackson
Adăugat de Oana- Manuela MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Disciplina pentru mine înseamnă fac un lucru, chiar dacă acum simt, sau nu, vreau îl fac - atâta timp cât știu că este un lucru care face din mine o versiune mai bună și care servește misiunii mele! Un lucru pe care mi l-am asumat! Un lucru pe care știu că dacă îl fac, sunt mai fericit. Și cel mai tare este că deși uneori, la început nu simt neapărat nevoia sau "cheful" îl fac, pe măsură ce mă mișc, devin din ce în ce mai angrenat și mai fericit cu ceea ce fac.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ne urmărim propriile ambiții cu egoism și apoi ne plângem de lipsa de altruism a lumii. Îi respingem pe oamenii care nu ne plac și pe care nu îi considerăm suficient de frumoși, atrăgători, cu statut social dar plângem lumea e rea și lipsită de iubire pentru noi când defapt suntem tratați exact cum îi tratăm noi pe cei care ar avea nevoie de aceleași lucruri ca și noi: iubire, atenție, grijă. Ne plângem de lipsa de cultură din mass media în timp ce măsurătorile arată clar audiențele cele mai mari exact pe incultura de care ne plângem cu atâta ipocrizie. Lumea se schimbă foarte ușor când te schimbi tu. Arată tu altruism, iubește-i pe cei care nu au parte de iubire, aruncă televizorul pe geam și ai grijă ce cumperi și cui acorzi atenția ta. Răul pe care tu îl percepi în lume nu ar exista dacă nu l-ai hrăni chiar tu. Când începi schimbarea?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eram sălbăticit și plin de ură. Uram întreaga lume pentru vedeam mizeria și egoismul, sălbăticia cu care cel puternic smulgea celui slab agoniseala obținută cu greu. Cel puternic râdea și batjocorea. Cel slab plângea și dispera. Se resemna. Nu știu ce s-ar fi ales de mine și unde aș fi ajuns dacă nu ar fi rămas o singură flacără mică de umanitate care ardea în mine și care era ținută vie de puținii prieteni adevărați pe care îi aveam și care vedeau în mine un suflet, și nu un sărac ce nu avea nimic de oferit și de pe care nu poți scoate profit. Să simt că sunt o companie plăcută pentru niște oameni care se puteau lipsi de mine, să simt că sunt ascultat și că atunci când vorbesc despre dorințele și visurile mele nu sunt batjocorit și umilit, pot râd cu cineva, să simt că exist și primesc puțină atenție, să fiu onorat ca ființă umană pentru ceea ce sunt în interior și nu pentru ce pot afișez în exterior, asta mi-a salvat sufletul, mi-a schimbat viața și m-a împuternicit ca azi pot vedea și eu în oameni măreția, puterea și divinitatea și după puterile mele, fac ce pot ca păstrez flacăra speranței aprinsă așa cum odată a fost și ea îngrijită de prietenii mei pentru mine. Iubește oamenii atunci când o merită cel mai puțin. Atunci au nevoie cel mai mult. Doar așa putem să salvăm suflete pentru a face lumea mai bună.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Michelle Obama

Femeile, în special, trebuie aibă grijă de sănătatea fizică și spirituală pentru că dacă se agită cu și din cauza treburilor și întâlnirilor nu prea au mult timp rămas pentru a avea grijă de ele. Avem nevoie facem o treabă mai bună în a ne pune mai sus ăn propria listă a priorităților.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "American Grown: The Story of the White House Kitchen Garden and Gardens Across America Hardcover" de Michelle Obama este disponibilă pentru comandă online la 123.99 lei.

Sunt un om de știință așa , în mod natural, m-am gândit la religie prin ochii unui om de știință. Când fac asta, văd religia nu denominațional, dar într-un sens mai mult deistic, spunem. Am fost influențat în gândirea mea de scrierile lui Einstein, care a făcut observații, în sensul că atunci când a contemplat lumea a simțit o forță mult mai mare decât orice forță umană. Eu simt la fel. Există un sentiment de venerație, un sentiment de reverență, și un sentiment de mare mister.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A vă cinsti și a avea grijă de voi înșivă este responsabilitatea voastră. Orice vă face cinste vouă, nu poate facă rău altuia. A acționa într-un mod egoist – a pune binele vostru mai presus de al altora, duce la conflict și resentimente. În privința aceasta, regulile lumii sunt dure.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook