Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Lupta omului împotriva propriului destin este cel puțin amuzantă, dacă nu chiar ridicolă. Nu poți lupta împotriva unui "dat", împotriva a ceva ce trebuie în mod necesar să se înfăptuiască. Lupta însăși este predestinată, ea face parte din scenariu. Nu înțeleg prin asta adoptarea unei atitudini defetiste, de abandon și resemnare în fața fatalității. Doar că "fatalitatea", înțeleasă ca finalitate obligatorie, puțin se sinchisește de strădania omului de a i se opune, strădanie care nu reprezintă altceva decât o etapă intermediară în drumul cu o singură direcție. E un fel de luptă a destinului cu sine însuși, din care tot el iese învingător.

(5 septembrie 2012)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Citate similare

John Steinbeck

Și eu asta cred (extras)

Și eu asta cred:
mintea liberă, exploratoare a omului
este cel mai valoros lucru din lume.

Și eu pentru astalupta:
pentru libertatea minții de-a alege drumul pe care-l vrea.
Și eu aș lupta împotriva:
oricărei idei, religii, guvernări care limitează sau distruge individul.
Asta-i ceea ce sunt și ceea ce vreau.

Pot înțelege de ce un sistem construit după un șablon
trebuie să lupte pentru a elimina libertatea de gândire,
pentru c-acesta, prin cercetare, subminează un asemenea sistem.
Înțeleg, desigur, și urăsc asta.

Și voi lupta împotriva oricărui sistem
pentru a salvgarda singurul lucru care ne separă de animale.
Dacă aura spiritului poate fi ucisă, suntem pierduți.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "John Steinbeck: Novels 1942-1952: The Moon Is Down / Cannery Row / The Pearl / East of Eden Hardcover" de John Steinbeck este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -164.99- 102.99 lei.
Byron

A lupta împotriva destinului nostru ar fi o luptă ca și cum un snop de grâu s-ar opune secerii.

citat celebru din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Milan Kundera

Lupta împotriva puterii este lupta memoriei împotriva uitării.

citat din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Slowness" de Milan Kundera este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.00- 24.99 lei.
Franz Kafka

Întâmplarea există doar în mintea noastră, în percepția noastră limitată. Ea este o reflectare a limitelor noastre de cunoaștere. Lupta împotriva întâmplării este întotdeauna o luptă împotriva noastră înșine, o luptă în care nu putem birui niciodată.

citat celebru din (1920)
Adăugat de Marin VladaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Castle" de Franz Kafka este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -51.00- 23.99 lei.
Arthur Schopenhauer

Lupta societății înalte nu e decât o luptă disperată împotriva plictiselii; aceea a poporului, o luptă împotriva mizeriei. Fericită clasa de mijloc!

în Viața, amorul, moartea
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.
Lao Tse

Cel care iese învingător din lupta cu ceilalți este puternic, dar cel care câștigă o bătălie cu sine însuși este atotputernic.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.

Lupta omului cu sine însuși... Vae victis...!

aforism de (29 iunie 2015)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Am luptat împotriva sentinței, apoi împotriva maximei, și le-am învins. Din lupta împotriva fragmentului, am ieșit șchiopătând dar victorios. - Aforismul? Dă cu mine de pământ.

aforism de , traducere de MariAnne
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în franceză.

Încercarea de a crea Liniște, produce și mai mult zgomot, pentru Liniștea nu poate fi creată. Liniștea există deja, liberă de orice formă de sunet sau de zgomot. Dacă încerci creezi Liniște, astupi realitatea cu o dorință și creezi rezistență la ceea ce este, iar această rezistență determină apariția blocajelor sonore, din simplul motiv opunerea la ceea ce este, te face prizonierul realității asupra căreia acționezi cu rezistență. În clipele de zgomot, lupta contra zgomotului nu este calea către Liniște, pentru elementul pe care îl condamni, prosperă în realitatea ta, din simplul motiv energia pe care tu o investești în lupta contra lui, reprezintă o hrană pentru el. Ceea ce condamni își va mări ponderea prezenței în realitatea ta, deoarece chiar tu alimentezi energetic această prezență. Prin lupta împotriva zgomotului, devii una cu lupta și devii prizonier în captivitatea zgomotului, întrucât la Liniște nu se ajunge prin război. La Liniște se ajunge prin Sine. Adică, prin Liniște. Deci, nu poți ajunge la Liniște prin zgomot, ci prin Liniște.

în Întoarcerea la Liniște, Liniștea, Partea I
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.
Emile Zola

Cu ajutorul lui Claude Lantier vreau pictez lupta artistului împotriva naturii, efortul creatorului în opera de artă, efort făcut din sânge și din lacrimi, pentru a se dărui pe sine, pentru a da viață: mereu în lupta cu adevărul, mereu învins, ca în lupta cu îngerul.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Beast within" de Emile Zola este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 24.99 lei.

Solidaritatea este opera unui sacrificiu conștient, este ultima verigă în înălțarea morală a voinței și este ținta spre care se îndreaptă cultura; solidaritatea se produce prin încordarea și stăpânirea de sine. O societate cu suflete diferențiate opune imitației rezistență, iar unitatea între membrii ei nu se poate dobândi decât prin sacrificiu voit al persoanei fiecăruia. Solidaritatea este o armonie cucerită prin lupta omului cu sine însuși, prin recunoașterea altora, după ce fiecare s-a cunoscut pe sine.

în Psihologia poporului român
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Puterea Sufleteasca. Editia definitiva" de Constantin Rădulescu-Motru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.14- 19.99 lei.
Karl Popper

Între Adevăr și Ființa reală, adevărul este o valoare, căci Ființa este mai bună decât Neființa. Aceasta din urmă nu este pur și simplu Nimicul, ea este o potențialitate și o amenințare pentru Ființă -distrugerea. Lupta pentru adevăr este o luptă împotriva distrugerii, pentru salvarea Ființei(efort care apare el însuși ca fiind distructiv dacă asaltează realitatea existentă ca "neadevărată"). Întrucât lupta pentru adevăr "salvează"realitatea de distrugere, adevărul angajează existența umană. El este proiectul eminamente uman. Dacă omul a învățat vadă și să cunoască ceea ce realmente este, el va acționa în concordanță cu adevărul.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Este ceva natural fiu înțeles greșit, condamnat, negat, respins în toate modurile posibile. Deja mi s-au intentat 25 de procese și guvernul continuă inventeze altele - împotriva unui om care nici măcar nu pleacă din camera lui.. ce crime pot comite? Atât de multe procese împotriva cuiva care nu-și părăsește niciodată camera! Dacă ar fi fost mai ies și prin oraș, atunci poate m-aș fi confruntat cu cel puțin 1000 de procese! Însă trebuie iertați, deoarece nu înțeleg; mințile lor cred ei fac ceva corect. Ei mă văd ca pe o forță distructivă și într-un fel au dreptate: eu caut distrug toată condiționarea, fie ea hindusă, germană, evreiască, fie ea creștină, musulmană, budistă. Munca mea are ca țel distrugerea condiționării umanității și eliberarea omului.

în Dhammapada de Gautama Buddha comentată de Osho
Adăugat de GadjoSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Împotriva fatalității, nimeni nu poate lupta.

în Peripețiile bravului soldat Švejk (8 februarie 1935)
Adăugat de Vladimir PotlogSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Serata abstinentilor sau distractie americana" de Jaroslav Hašek este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 17.58 lei.

Lupta împotriva terorismului trece dincolo de politică, dincolo de naționalitate. Este o luptă a celor care vor sa traiască împotriva celor care vor omoare, distrugă viața.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jurnal de... front" de Ioan Mircea Pascu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.99- 25.99 lei.

Filosofia materialistă a secolului al XVIII-lea a fost o filosofie revoluționară. Ea nu a fost decât expresia ideologică a luptei burgheziei împotriva clerului, nobilimii și monarhiei absolute. Se înțelege de la sine că burghezia, în lupta ei împotriva regimului perimat, nu a putut respecte o concepție despre lume moștenită din trecut care consfințea acest regim detestat.

în Opere filosofice alese (1961)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimic nu îi este dat omului pe pământ - lupta face parte din viață și conflictul există - eroul este cel care nu permite niciunui obstacol îl împiedice în a-și urma valorile alese.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fountainhead Paperback" de Andrew Bernstein este disponibilă pentru comandă online la 41.99 lei.

Poți lupta împotriva părerilor preconcepute?

citat clasic din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lupta împotriva corupției nu este legată de arestări spectaculoase și investigații de anvergură. Lupta contra corupției are succes dacă ea previne în primul rând apariția corupției.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lupta omului cu el însuși: greu de spus cine este învingătorul și cine învinsul.

aforism de (8 noiembrie 2012)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook