Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nimic nu îi este dat omului pe pământ - lupta face parte din viață și conflictul există - eroul este cel care nu permite niciunui obstacol să îl împiedice în a-și urma valorile alese.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fountainhead Paperback" de Andrew Bernstein este disponibilă pentru comandă online la 41.99 lei.

Citate similare

Lupta omului împotriva propriului destin este cel puțin amuzantă, dacă nu chiar ridicolă. Nu poți lupta împotriva unui "dat", împotriva a ceva ce trebuie în mod necesar se înfăptuiască. Lupta însăși este predestinată, ea face parte din scenariu. Nu înțeleg prin asta adoptarea unei atitudini defetiste, de abandon și resemnare în fața fatalității. Doar că "fatalitatea", înțeleasă ca finalitate obligatorie, puțin se sinchisește de strădania omului de a i se opune, strădanie care nu reprezintă altceva decât o etapă intermediară în drumul cu o singură direcție. E un fel de luptă a destinului cu sine însuși, din care tot el iese învingător.

(5 septembrie 2012)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Dualitatea este o condiție inerentă a vieții. Tot ce există e dublu. Omul este o creatură duală cu principii contrare încastrate în natura lui. Ele se războiesc înlăuntrul lui și prezintă atitudini față de viață ce sunt antagoniste. Acest conflict este căutarea veșnică, războiul din ceruri, lupta nesfârșită a omului tânăr sau interior al imaginației pentru a-și afirma supremația Sa asupra omului bătrân sau exterior al simțului.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Feeling Is the Secret Paperback" de Neville Goddard este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.99- 19.56 lei.

Nimic din ce i-a fost dat omului nu i-a fost dat degeaba; nimic din ceea ce face, nu se uită. Dumnezeu, dacă există într-adevăr, trebuie fie Memoria Perfectă.

în Sâmburele
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Samburele vietii" de Anka Kowalska este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -14.45- 10.99 lei.

Un erou este valoros deoarece luptă împotriva oricărei amenințări asupra idealurilor sale. Eroismul presupune un conflict al valorilor.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dezvoltarea progresivă a omului depinde vital de invenție. Este cel mai important produs al creierului său creativ. Scopul său final este stăpânirea completă a minții asupra lumii materiale, valorificarea forțelor naturii pentru satisfacerea necesităților umane. Aceasta este dificila sarcină a inventatorului care de foarte multe ori este înțeles greșit și nerăsplătit. Dar el găsește compensare suficientă în exersarea plăcută a puterilor sale și în a ști că este unul care face parte din clasa celor excepțional de privilegiați fără de care specia umană ar fi pierit de mult în lupta sa amarnică împotriva elementelor necruțătoare.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tesla. Inventiile mele" de Nikola Tesla este disponibilă pentru comandă online la numai 21.00 lei.
La Bruyere

Majoritatea oamenilor își folosesc o mare parte din viață pentru a-și face nefericită cealaltă parte.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dumnezeu i-a dat balenei albastre viață lungă; omul i-o face scurtă. Din grație divină, ea poate trăi cel puțin 80 de ani; din ticăloșia omului, astăzi ea este o specie pe cale de dispariție.

aforism de din Peștii, pescarii și pescuitul în aforisme, epigrame, poezii, pamflete și satire (26 noiembrie 2021)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Daniel Boorstin

Eroul se distinge prin realizările sale; celebritatea o face prin imaginea sau marca sa comercială. Eroul s-a format singur; celebritatea este creată de media. Eroul este un om mare; celebritatea este un nume mare.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Marea tragedie este că ei elimină arta complet, și nu pentru că pun mai multă știință, ci din cauză că ei nu își pot permite profesorii de artă sau pentru că cineva crede că nu este de folos. O societate luminată are toate lucrurile acestea în ea. Este parte din ceea ce înseamnă a fi om și ce ne deosebește de restul formelor de viață de pe pământ - noi avem cultură.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.

N-am întâlnit pe nimeni care să învingă lenea. Am întâlnit în schimb, mulți oameni care și-au găsit motivul personal pentru a începe ziua cu entuziasm și a o continua cu productivitate. Am o veste: nu există amânare cu adevărat. Există îți propui lucruri pe care nu ai chef le faci. Nu-i așa că e logic faptul că nu le vei face dacă nu aveai chef de ele în primul rând? Amânarea vine atunci când acțiunile tale nu sunt congruente cu valorile tale. Află ce e cel mai important pentru tine în viață și fă ca 80% din timpul tău fie dedicat lucrurilor care sunt extrem de importante și vei vedea că nu mai există amânare. Când ți-e foame, cât poți amâni să nu mănânci? La fel e și cu valorile. Dacă este CU ADEVĂRAT important, cât de mult poți amâni? Nu mult zic eu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Despre nimic

nimicul nu există. e la fel ca infinitul. o definiție concisă.
punctul de dinaintea big bang-ului
locul de o concentrare greu de imaginat
iubirea se naște din nimic și tot nimicu-i este loc de veci
minciuna viermuiește sub crusta nimicului
și-n urma ei nimic rămâne
ce ai? nimic.
cuvântul ce îmbracă toată existența
și urma, spuma, creasta valului
ce naște din nimic

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Voința de a crede că viața e un miracol ne permite să asistăm la miracole, nu așa-numitele "ritualuri secrete" sau "ordine inițiatice". Hotărârea omului de a-și împlini destinul îl face pe om fie adevărat, nu teoriile pe care el le dezvoltă pe seama misterului existenței.

în Jurnalul unui mag
Adăugat de andaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.
Lev Tolstoi

Toate căile omului îi sunt poruncite, în afară de una, cea a desăvârșirii, a sporirii forței spirituale, a eliberării de trup și a apropierii de Dumnezeu. Aceasta e singura faptă înțeleaptă din viață și se săvârșește numai în momentulul prezentului. Trecutul nu există, el este, ca și toate raporturile cu lumea, doar material pentru desăvârșire. Nu stabili însă viitorul ca scop al activității tale ( este cel mai important lucru pe care l-am înțeles până acum ). Viitorul, imaginea a ceea ce va fi, nu trebuie existe pentru omul care trăiește cu înțelepciune. Există numai prezentul, în care pot înfăptuiesc lucrarea vieții mele care mie proprie. Ce va ieși din asta nu mi-e dat să știu. Nu mi-e dat să știu ce va ieși pentru lume ( iar oamenii își închipuie că pot știe asta și sunt călăuziți de asta; aici se află principala cauză a vieții rele a oamenilor ), nu mi-e dat să știu ce va ieși pentru sufletul meu. Așa că nu trebuie devenim mai buni sau trăim o viață mai bună așteptându-ne la răsplată. Și cât de bine e. Simți adevărata bucurie a binelui numai dacă nu primești nimic în schimb.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de Gabrine94Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

James Gordon Jr.: Tată, de ce fuge?
Locotenentul James Gordon: Pentru că noi trebuie -l urmărim.
James Gordon Jr.: Dar nu a greșit cu nimic.
Locotenentul James Gordon: Pentru că el este eroul pe care orașul Gotham îl merită, dar nu cel de care are nevoie în clipa asta. Așa că îl vom urmări, pentru că el poate suporta asta. El nu este eroul nostru. El e apărătorul nostru din umbră. Un cavaler negru.

replici din filmul artistic Cavalerul negru
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Thomas Mann

Conflictul interior al omului depinde numai de conflictul dintre interesele lui și ale colectivității.

în Muntele vrăjit
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Muntele vrajit" de Thomas Mann este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -75.00- 37.99 lei.
Fred Allen
televizor (vezi și televiziune)
Televizorul este un dispozitiv ce permite oamenilor care nu au nimic de făcut privească oameni care nu pot face nimic.

definiție de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Persoana care are abilitatea de a-și stăpâni propria minte poate pune stăpânire pe orice altceva la care este îndreptățită.

citat din
Adăugat de Lidia ResteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Autobiography of Andrew Carnegie and His Essay The Gospel of Wealth Paperback" de Andrew Carnegie este disponibilă pentru comandă online la 30.99 lei.
Alin Ghiorghieș

Pumnul

Și-am dat la o parte norul acela cu dosul palmei.
Și-am dat la o parte aerul acela cu buricul degetului.
Și-am dat la o parte mâna de iarbă cu o mângâiere.
Și-am dat la o parte pământul
cu pumnul strâns!
Și ce vezi?
Ce vezi?
Eram la o parte dat de o parte din mine
de nor de aer
de iarbă și pământ
cu dosul palmei degetul se mângâia strâns
într-un alt pumn ce venea de departe...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Adevărata provocare în viață este să apreciezi totul și să nu te atașezi de nimic.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Urmeaza-ti inima. Cum sa descoperi sensul vietii personale si profesionale" de Andrew Matthews este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.97- 16.99 lei.
Abraham Lincoln

Eu cred că Biblia este cel mai mare dar dat omului. Tot ce este bun de la Mântuitorul lumii ne este dat prin intermediul acestei cărți.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Poems of Abraham Lincoln Hardcover" de Abraham Lincoln este disponibilă pentru comandă online la 40.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook