Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Mircea Cărtărescu

Trăim într-o lume în care, când ești prosper și bine hrănit, poți avea sentimentul că totul e relativ, că toate valorile sunt consensuale și negociabile. Că valori umane ca mila, suferința, credința, dragostea chiar, nu sunt altceva decât patetisme ieftine sau clișee culturale de mult uzate. Că arta este ironie și experiment perpetuu, joc cu concepte la rândul lor negociabile. Că Dostoievski este un mare scriitor pentru că un număr de oameni au decis acest lucru printr-un fel de vot (fie el și cenzitar). E o lume a spectacolului și-a virtualității, a depeizării și-a selecției naturale în toate zonele imaginabile: supraviețuiesc acele branșe ale științei care atrag mai multe fonduri pentru cercetare, acele genuri de filme care aduc mai mult profit, acele tipuri umane care se adaptează mai bine lumii ușoare, vesele și apocaliptice prin care trecem ca-n vis.

în Pururi tânăr, înfășurat în pixeli
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.

Citate similare

Pablo Picasso

Oamenii nu mai caută consolare în artă. Doar oamenii rafinați, cei bogați, cei leneși caută noul, extraordinarul, extravagantul, scandalosul. Eu i-am satisfăcut pe acești oameni cu toate acele lucruri bizare care mi-au trecut prin cap. Și cu cât ei înțeleg mai puțin ceva, cu atât mai mult îl admiră. Amuzându-mă cu toate acele jocuri, acele nonsensuri, acele ghicitori și imagini am devenit vestit. Eu sunt numai un prezentator public care și-a înțeles vremea sa.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Picasso Portraits Hardcover" de Pablo Picasso este disponibilă pentru comandă online la 168.99 lei.

Adevărata esență de viață

A fost odată un visător
care era cu gandul
în altfel de lume!
El prefera să trăiască
cu cărțile lui Sheakspeare,
ca un copil, căruia îi plăceau
filme clasice și desene animate,
care i-au rămas în inimă!
Dar acestea sunt vise
aproape toate imposibile.
El a fost și în căutarea
unor vise, în care banii
nu au importanță
și oricum el voia o lume
în carefie liber,
să-și urmeze pasiunea sa,
fără frică, fără resentimente.
O lume în care nu există umilință,
ci acceptare,
adevărata esență.
Cel mai important lucru
pe care se bazează viața este
o lume în care oamenii sunt respectuoși
și iubitori de mediul înconjurător.
În ziua de azi ar fi existat
mai puține tipuri de cancer,
prevenirea este mai bună
decât vindecarea,
într-o lume civilizată,
care urmează adevărata esență,
și anume apă, pământ, animale și plante,
toate naturale fără chimicale.

poezie de (10 iulie 2018)
Adăugat de Eugenia CalanceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întotdeauna ascultă-ți instinctele și află că toate răspunsurile de care ai nevoie se găsesc în tine. Stai singur un timp. Fii suficient de relaxat pentru a găsi răspunsurile și a le asculta. Găsește ceva care îți place să faci și apoi trăiește o viață care să dovedească acest lucru. Țelurile tale ar trebui să țâșnească din valorile tale, și atunci munca ta va radia dorințele inimii. Acest fapt te va opri de la toate acele distracții prostești care nu fac altceva decât să-ți risipească timpul – viața înseamnă timp – și vei afla cât de mult poți crește în anii în care îți sunt destinați.

în Supă de pui pentru suflet
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Chicken Soup for the Teenage Soul: Stories of Life Love and Learning Paperback" de Jack Canfield este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -61.99- 56.99 lei.

Ne angajăm să fim loiali mediului și tuturor oamenilor acestei lumi. O lume unită, care să lucreze pentru binele comun a tuturor ființele umane, cu nici o persoană carefie subordonată alteia. Fără nici un fel de stratificare socială fie că este vorba de elitism tehnic, sau orice alt fel de elitism, aceste concepte vor fi eradicate de pe fața Pământului... Statul nu face nimic într-o economie bazată pe resurse... pentru că nu există nici un stat! Sistemul pentru care pledăm nu este perfect, dar este mult mai bun decât ce avem acum...

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Experiența arată acei care sunt cei mai tulburați de pasiunile lor nu sunt acei care le cunosc cel mai bine și că ele sunt din acele percepții pe care strânsa legătură care există între suflet și corp le face confuze și obscure.. Ele se pot numi și sentimente, deoarece sunt primite în suflet în același fel ca obiectele simțurilor exterioare și nu sunt cunoascute de el în alt mod. Dar ele se pot numi și mai bine emoții ale sufletului, nu numai pentru că acest nume poate fi atribuit tuturor schimbărilor care se petrec în el, adică tuturor diferitelor gânduri care îi vin, ci în special pentru că, din toate felurile de gânduri pe care le poate avea, nu există altele care să-l tulbure și să-l miște atât de puternic ca aceste pasiuni.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Mircea Cărtărescu

Văd zilnic oameni care locuiesc în case minunate, în acele case vechi, de pe marginea bulevardelor sau din zonele tăcute și aurii ale orașului, case adevărate, calde, cu personalitate, pe care le poți iubi ca pe femeia vieții tale. Cu ce le merită ei?

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cunoașterea faptului atomii care compun viața pe pământ - atomii care alcătuiesc corpul uman, pot fi urmăriți până la cazanele care au "copt" în miezul lor la temperaturi și presiuni uriașe elementele ușoare în elemente grele. Acele stele - cele cu o masă mare între ele - au devenit instabile în ultimii lor ani de viață - ele s-au prăbușit și au explodat - împrăștiindu-și măruntaiele bogate în toată galaxia - măruntaie făcute din carbon, azot, oxigen, și toate ingredientele fundamentale ale vieții însăși. Aceste ingrediente devin parte din nori de gaz care se condensează, se prăbușesc, formează generațiile următoare de sisteme solare - stele cu planete care orbitează în jurul lor, și acele planete acum au ingredientele pentru viața înșăși. Așa aunci când mă uit spre cer noaptea, și știu da, noi facem parte din acest univers, suntem în acest univers, dar poate mai important decât acestea două este faptul universul este în noi. Când reflectez asupra acestui subiect, și mă uit în sus - mulți oameni se simt mici, pentru că ei sunt mici și universul este mare. Dar eu mă simt mare pentru că atomii din mine au venit de la acele stele.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.

Valorile de care oamenii se agață cu mai multă încăpățânare în cele mai necorespunzătoare condiții, sunt acele valori care anterior au fost sursa celor mai mari triumfuri ale lor.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Guns Germs and Steel: The Fates of Human Societies Hardcover" de Jared Diamond este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -122.99- 116.99 lei.
Garabet Ibrăileanu

Dacă ar mai fi trăit, dacă ar trăi și acuma, mi-ar fi rămas imaginea unei mame ca toate mamele. Dar mama mea este o fată. Nu știu dacă înțelegi sentimentul acesta. Sentimentele mele pentru dânsa au ceva deosebit și din cauza aceasta e singura răsplată pe care mi-a dat-o natura pentru moartea ei timpurie.

La toamna sunt 35 de ani de când a murit. Ea mai trăiește în mintea câtorva oameni și mai ales într-a mea. Când nu voi mai fi eu, urma pe care a lăsat-o ea în acest infinit se va șterge pentru totdeauna. Va fi fost ca o microscopică ființă, de acele care mor cu milioanele, înghițite în natura infinită fără urmă, ca și cum n-ar fi fost. Astăzi ar avea 66 de ani, o femeie bătrână, fără frumusețe, lovită de toate injuriile vremii. Un sentiment, mizerabil poate, mă face să simt că e mai bine c-a murit în floarea tinereții.

Ea a fost demult, foarte demult, și sentimentele mele pentru ea sunt pentru mama mea, pentru o femeie frumoasă, pentru o femeie care a suferit mult de sărăcie, pentru o ființă care n-a avut când să guste viața, pentru cineva care are toată poezia lucrurilor din îndepărtatul trecut.

în Amintiri din copilărie și adolescență (31 iulie 1911)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Adela" de Garabet Ibrăileanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -10.00- 7.99 lei.

În decursul vieții durerea sau suferința este inevitabilă. Trecem prin diferite situații care nu ne sunt pe plac, pierdem ființe dragi, ne confruntăm cu eșecul s. a. m. d. Toate aceste momente definesc o existentă normală umană. Însă ele sunt doar momente pe care le depășim și le integrăm într-o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp. Pe de altă parte, există suferință continuă la care ne supunem singuri atunci când stăm în situații disfuncționale sau toxice: relații de diferite tipuri, job-uri cu care nu rezonăm, tipare mentale și gânduri pe care le hrănim și care ne determină să accesăm emoții negative etc. Acest tip de suferință autoindusă nu trece de la sine, fără să acționăm și să schimbăm ceva în felul în care gândim și trăim. Ea nu are nicio valoare evolutivă, nu ne ajută la nimic, ci este doar o formă de autoabuz la care ne supunem conștient sau inconștient. Suferința pe care o accepți, pe care ți-o induci singur obligându-te să stai în diferite situații negative, nu-ți aduce nimic altceva decât boală fizică și psihică.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Toate ființele umane sunt influențate de mediul înconjurător. Aceste influențe se fixează atât de bine în obiceiurile, gândurile, sentimentele și perspectivele noastre, încât noi chiar credem ceea ce ni se spune. Comportamentul învățat face parte din natura umană. Chiar și aceia care cred iau decizii pe cont propriu, în pofida îndoctrinării lor culturale, au fost influențați de mediile în care au trăit. Acesta este motivul pentru care noi nu reușim să supunem valorile și credințele unui examen critic și aderăm la mituri, superstiții și obiceiuri perimate, care au o însemnătate redusă sau nu au nicio însemnătate pentru supraviețuirea noastră.

în Cea mai bună lume pe care banii nu o pot cumpăra
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robert Louis Stevenson

Omul care a avut succes este acela care a trăit bine, a râs adesea și a iubit mult; acela care a câștigat respectul celor înțelepți și dragostea copiilor; care și-a îndeplinit rolul în viață și și-a realizat misiunea; care a lăsat în urmă o lume mai bună decât aceea pe care o găsise; acela căruia nu i-a lipsit niciodată admirația pentru frumusețea pământului și care nici nu s-a ferit să și-o exprime; care a căutat să vadă tot ce este mai bun în ceilalți și a dăruit tot ce a avut el mai bun.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde : A Graphic Novel in Full Colour" de Robert Louis Stevenson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -40.00- 11.99 lei.

Pentru a te trezi e nevoie să înțelegi povestea vieții tale. Ce evenimente te-au ajutat să fii ceea ce ești astăzi? Odată ce ai definit acele puncte cruciale din viața ta, încearcă să vezi ce lecții ai învățat din fiecare și cum le poți folosi pentru a câștiga acest joc numit viață. Acest lucru te va ajuta de asemenea să afli când ai descoperit punctele tale forte și cum le poți folosi pentru a evolua. Un alt lucru important care te va ajuta în acest proces este feedback-ul pe care îl vei primi de la oamenii apropiați ce îți pot oferi o percepție obiectivă a lucrurilor pe care le faci bine și cele pe care le poți îmbunătăți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lev Tolstoi

Doresc cu patimă un singur lucru: să-i implor pe oameni, de la Nicolae al II-lea până la ultimul tâlhar, să se cruțe pe sine, să uite tot, toate cugetările despre Dumnezeu, despre viața viitoare, nu mai vorbesc de stat, familie, propriul trup, și să-și îndrepte toată atenția, toate puterile asupura unui singur lucru, singurul care este fără de tăgada, viața lor, șin-o dea nici pentru patrie, nici pentru glorie, nici pentru bogăție, nici pentru Dumnezeu, ci să trăiască pentru sine, pentru binele lor, să se folosească de binele vieții care e în puterea noastră. Binele ăsta care nu ni se poate lua, care atârnă mai greu decât orice altceva, care distruge tot ce poate fi greu în viața noastră. Binele ăsta e iubirea, iubirea față de tot ce e însuflețit, și chiar neînsuflețit, ba chiar și iubirea față de sine, față de sufletul nostru. E starea aceea a duhului în care totul e bine. Mă chinuie, mă ațâță, mă torturează, mă bat, iar mie mi-e milă de cei care fac asta, îi iubesc și mă simt cu atât mai bine cu cât ei sunt mai răi cu mine. Sădește în suflet sentimentul ăsta, căci e cu putință, și totul va fi bine, tot ce e considerat nenorocire, inclusiv moartea, totul se va transforma în bine.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.
Marilena Tiugan

Chiar dacă există atâtea rele, există atât de mult Bine în această lume. Doar să învățăm să-l găsim. Nu avem altă lume în care să trăim. Iar, pentru cea pe care a creat-o, El merită să fie iubit. O lume în care oamenii uită să-L iubească pe Dumnezeu nu mai este o lume, ci un infern.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Irina Lazăr

Narcise galbene

E important să nu vezi lumea dintr-un singur sens

ea se împarte în multe fibre, dimensiuni
direcții
mă reped asupra ta ca asupra unei prăzi
pe care nu o voi avea niciodată
iubesc acele minute pe care nu le voi avea
acele membre încolăcite, acele vorbe în dimineața prea rece
în care vrei să mă ții de mână, incoerent
în timp ce narcisele galbene
taie aerul cu prea multa lor culoare
sunt bolnavă,
mă îndrept spre o stare nedefinită,

spre un lucru
pe care nu-l pot anticipa
sunt ca o apă neliniștită.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Kate Winslet

Chirurgia plastică și implanturile pentru sâni sunt nimerite pentru acele femei care astfel se simt mai bine în pielea lor. Atunci când actorii apelează la astfel de mijloace, o fac însă pentru a deveni personaje imaginare într-o lume imaginară. A juca teatru înseamnă, mai presus de orice, a fi cinstit cu tine însăți.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cred cel mai mare păcat din lume este să aduci pe lume copii care au boli de la părinții lor, care nu au practic șanse să fie ființe umane, delicvenți, pușcăriași, tot felul de lucruri, însemnați astfel de când s-au născut. Pentru mine, acesta este cel mai mare păcat pe care oamenii îl comit.

în interviu (septembrie 1957)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Cărtărescu

Mi se părea eu sunt cu totul diferit de ceilalți, că dragostea și tot ce ține de ea nu e pentru mine, eu merg pe un drum care mă va duce mult dincolo de condiția umană banală. Ba chiar, prin tendința de absolutizare pe care o resimțeam atunci atât de puternic, am început să cred tocmai erotismul e ceea ce-i împiedică pe oamenise realizeze, că dragostea și deci femeia sunt cauzele banalizării, ale eșecului.

în Gemenii (2006)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 5 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Dacă stelele variabile își schimbă strălucirea în câteva ore, zile sau luni de zile, trebuie să fie o cauză însemnată, deoarece știm bine că toate acele puncte luminoase sunt în realitate tot atâția sori, sori cari în mare parte sunt mult mai mari decât cel care ne dă nouă lumină, căldură, viață.

în Cum să înveți stelele
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook