Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Irina Lazăr

Narcise galbene

E important să nu vezi lumea dintr-un singur sens

ea se împarte în multe fibre, dimensiuni
direcții
mă reped asupra ta ca asupra unei prăzi
pe care nu o voi avea niciodată
iubesc acele minute pe care nu le voi avea
acele membre încolăcite, acele vorbe în dimineața prea rece
în care vrei să mă ții de mână, incoerent
în timp ce narcisele galbene
taie aerul cu prea multa lor culoare
sunt bolnavă,
mă îndrept spre o stare nedefinită,

spre un lucru
pe care nu-l pot anticipa
sunt ca o apă neliniștită.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Susan Orlean: Sunt prea multe idei, lucruri și oameni ca să le putem face față. Prea multe direcții în care putem merge. Începusem cred că motivul pentru care este important să ții la ceva cu pasiune este acela că reduce lumea la o dimensiune în care ne putem descurca mai ușor.

replică din filmul artistic Hoțul de orhidee
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Acele biete vorbe, oarecare

Acele biete vorbe, oarecare,
obscure și flămânde, le iubesc.
Din sărbătoarea mea le dau culoare,
atunci se-nseninează și zâmbesc.

Făptura lor, cu teamă ferecată,
se înnoiește-n ochii tuturor;
nu au mai mers în cântec niciodată
și-acum îmi intră-n stihuri c-un fior.

poezie de , traducere de Maria Banuș
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Notebooks of Malte Laurids Brigge" de Rainer Maria Rilke este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -88.00- 34.99 lei.

Nu trebuie să mă preocupe cât de mult voi trăi, asupra acestui fapt nu am niciun control, dar trebuie să mă preocupe modul în care trăiesc, acest fapt îl pot controla. Dacă ar fi să nu mai trăiesc decât cinci minute, acele cinci minute mi le-aș putea prelungi trăind frumos.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Soledad Brother: The Prison Letters of George Jackson Paperback" de George Jackson este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.
Buckminster Fuller

Fiecare copil simte un imbold imens spre a-și demonstra competența. Dacă oamenii nu mai sunt nevoiți își câștige existența și li se asigură necesitățile pentru supraviețuire, mulți dintre ei vor dori foarte mult fie productivi, dar nu la acele sarcini pe care ei nu și le-au ales să le facă dar au fost obligați să le accepte pentru a câștiga bani. În schimb, oamenii vor lua în mod spontan asupra lor acele sarcini de care societatea mondială are nevoie cu adevărat fie făcute.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jean-Paul Sartre

Demult am tot vrut -ți scriu, într-una din acele seri după o ieșire cu prietenii când simți că lumea e a ta. Am vrut -ți aștern la picioare fericirea pe care o simte cuceritorul, așa cum se întâmpla pe vremea Regelui Soare. Numai că de fiecare dată eram prea obosit de atâtea țipete și duceam să mă culc. Astăzi însă vreau s-o fac pentru a simți acea plăcere încă străină ție, acea plăcere de a trece de la prietenie la iubire, de la putere la tandrețe. În seara aceasta, te iubesc într-un fel pe care tu nu-l cunoști la mine: nu sunt nici slăbit de atâtea călătorii, nici copleșit de dorința de a te avea lângă mine. Îmi stăpânesc dragostea pentru tine și o transform într-unul din acele elemente care mă clădește.

în scrisoare către Simone de Beauvoir (1929)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Nausea Paperback" de Jean-Paul Sartre este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -61.99- 54.99 lei.
Sigmund Freud

Stabilind faptul că lapsusurile care au un sens, departe de a fi o excepție, dimpotrivă sunt foarte frecvente, acest sens, de care încă nu s-a vorbit în legătură cu actele ratate, va apărea în mod necesar ca lucrul cel mai important și vom avea dreptul împinem pe ultimul plan toate celelalte puncte de vedere. Vom lăsa de-o parte toate momentele fiziologice și psihofiziologice, limitându-ne la cercetări pur psihologice asupra sensului, asupra semnificației actelor ratate, asupra intențiilor pe care acestea le relevează.

în Introducere în psihanaliză
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.
Mircea Cărtărescu

Trăim într-o lume în care, când ești prosper și bine hrănit, poți avea sentimentul că totul e relativ, că toate valorile sunt consensuale și negociabile. Că valori umane ca mila, suferința, credința, dragostea chiar, nu sunt altceva decât patetisme ieftine sau clișee culturale de mult uzate. Că arta este ironie și experiment perpetuu, joc cu concepte la rândul lor negociabile. Că Dostoievski este un mare scriitor pentru că un număr de oameni au decis acest lucru printr-un fel de vot (fie el și cenzitar). E o lume a spectacolului și-a virtualității, a depeizării și-a selecției naturale în toate zonele imaginabile: supraviețuiesc acele branșe ale științei care atrag mai multe fonduri pentru cercetare, acele genuri de filme care aduc mai mult profit, acele tipuri umane care se adaptează mai bine lumii ușoare, vesele și apocaliptice prin care trecem ca-n vis.

în Pururi tânăr, înfășurat în pixeli
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.

Credințele, "filtrele" tale, îți îngustează percepția asupra realității și te limitează la observa și a crede doar ceea ce este în acord cu ele. De exemplu, dacă tu crezi că oamenii sunt răi sau că viața este o luptă, vei avea tendința cauți, conștient și inconștient, acele dovezi care îți confirmă și îți întăresc aceste credințe. Vei fi "orb" și vei avea tendința treci cu vederea orice dovadă care contravine cu credința ta și astfel, pe măsură ce înaintezi în viață, gândurile tale limitative vor avea din ce în ce mai multă putere asupra ta. Însă, dacă alegi fii deschis și să vezi viața fără idei preconcepute, vei putea observi nuanțele și trăiești în realitate, așa cum este ea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu-ți lua mai multe griji în același timp. Sunt unii care fac greșeala asta - ei bine, tot ce-au avut și vor avea pe viitor sunt acele griji.

citat din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu cultiva în mod conștient decât acele gânduri care susțin ambițiile tale și doar acele atribute care te pot ajuta îți îndeplinești țelurile.

în Te-ai născut bogat, Detașează-te și lasă-L pe Dumnezeu să acționeze
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The ABCs of Success: The Essential Principles from America's Greatest Prosperity Teacher Paperback" de Bob Proctor este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 37.99 lei.

Cunoașterea faptului că atomii care compun viața pe pământ - atomii care alcătuiesc corpul uman, pot fi urmăriți până la cazanele care au "copt" în miezul lor la temperaturi și presiuni uriașe elementele ușoare în elemente grele. Acele stele - cele cu o masă mare între ele - au devenit instabile în ultimii lor ani de viață - ele s-au prăbușit și au explodat - împrăștiindu-și măruntaiele bogate în toată galaxia - măruntaie făcute din carbon, azot, oxigen, și toate ingredientele fundamentale ale vieții însăși. Aceste ingrediente devin parte din nori de gaz care se condensează, se prăbușesc, formează generațiile următoare de sisteme solare - stele cu planete care orbitează în jurul lor, și acele planete acum au ingredientele pentru viața înșăși. Așa că aunci când uit spre cer noaptea, și știu că da, noi facem parte din acest univers, suntem în acest univers, dar poate mai important decât acestea două este faptul că universul este în noi. Când reflectez asupra acestui subiect, și uit în sus - mulți oameni se simt mici, pentru că ei sunt mici și universul este mare. Dar eu simt mare pentru că atomii din mine au venit de la acele stele.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.
Irina Lazăr

Poem personal

aș vrea închei o pace de 1000 de ani cu mine
timp în care să mă pot răsfrânge asupra ta

țes tot felul de pânze te prind
și apoi te învăț zbori,

dar nu sunt în stare decât -ți ofer umărul gol
ca să scrii pe el
versuri de dragoste
nu pot decât -ți șoptesc
tot felul de povești nisipoase
de care nimeni nu are trebuință

apoi pierd și eu
ca atâtea alte minuni străvezii
care te-au atins vreodată
și te vor mai atinge.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Guinan: Țineți cont de faptul că în multe lumi există conceptul de creaturi care pot fi aruncate. Ele fac treburile murdare. Ele fac acele munci pe care nimeni altcineva nu vrea să le facă, pentru că sunt prea dificile și prea periculoase. Având o armată de roboți precum Data, care pot fi aruncați, nu trebuie te gândești la bunăstarea lor sau la cum se simt. Generații întregi de oameni care pot fi aruncați.
Jean-Luc Picard: Vorbești despre sclavie.
Guinan: Cred că e un cuvânt cam dur.
Jean-Luc Picard: Nu cred că e prea dur, cred că acesta e adevărul. E adevărul pe care l-am ascuns în spatele unui eufemism ușor, confortabil. "Proprietate". Dar nu despre asta e vorba, nu-i așa?

replici din filmul serial Star Trek: Generația următoare
Adăugat de Laura BadeaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ottilia Ardeleanu

Într-o orchestră fără oameni

acele viori acele viori
așezate într-o orchestră fără oameni
muzica lemnului și a golului
gândurile mele acolo
sunt liniște de sepultură

acele acorduri acele acorduri
mii de furnici pe pielea mea
cară fior cu fior
până se termină lumea

acele nuanțe acele nuanțe
acrilică tristețe
instrumental
motivează absența ta

viori viori simțurile mele
încă o partitură
de iubire

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Totul e sa mergi pana la capat" de Ottilia Ardeleanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 12.99 lei.

Rugăciunea către un Sfânt este cum ar fi -ți povestești necazul unui prieten și îi ceri ajutorul. Ei sunt mijlocitori, se roagă pentru noi încontinuu, lui Dumnezeu; ne mai ajută, după puterile lor, lăsate de la Dumnezeu. Noi ne rugăm două minute și ne întoarcem la grijile noastre. Pe când, ei se roagă pentru noi încontinuu, lui Dumnezeu. Am citit că există două minute, în decursul celor douăzeci și patru de ore, în care orice cuvânt și orice dorințe ni se îndeplinesc. În fiecare zi, sunt acele două minute, în care orice cuvânt al nostru, gândit sau rostit, are putere. Acest cuvânt poate fi spus în rugăciune, poate fi gândit într-o dorință, poate fi aruncat într-o ceartă. El poate fi ca o binecuvântare, dar poate fi și blestem. Orice cuvânt, din acele două minute, se îndeplinește. Orice dorință are numai două minute. Noi însă nu știm care sunt cele două minute.

în Maeștri din cotidian (2015)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.
Cicero

Sunt trei feluri de bunuri: cele mai mari sunt acele ale sufletului, al doilea, acele ale corpului, al treilea, acele din afară.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Pablo Picasso

Oamenii nu mai caută consolare în artă. Doar oamenii rafinați, cei bogați, cei leneși caută noul, extraordinarul, extravagantul, scandalosul. Eu i-am satisfăcut pe acești oameni cu toate acele lucruri bizare care mi-au trecut prin cap. Și cu cât ei înțeleg mai puțin ceva, cu atât mai mult îl admiră. Amuzându-mă cu toate acele jocuri, acele nonsensuri, acele ghicitori și imagini am devenit vestit. Eu sunt numai un prezentator public care și-a înțeles vremea sa.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Picasso Portraits Hardcover" de Pablo Picasso este disponibilă pentru comandă online la 168.99 lei.

Diferența între oamenii care reușesc și cei care nu este o convingere. Oamenii care reușesc cred că pot fi o cauză și pot produce efecte prin acțiunile lor. Ei cred că pot fi cei care generează valul în timp ce restul consideră că sunt doar efect și că nu au control asupra propriei persoane, asupra întâmplărilor din viața lor, a atitudinii și a mediului.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Corina Mihaela Soare

Apoi tăcere

Cine știe dacă mai ții minte
Vocea care ți-a ascultat viața
Și îți îmbracă în poezie
Paginile goale ale zilelor tale...
În timp ce vremea se scurge spre seară
Vântul a luat timpul ca un fum...
În apropierea tăcerilor mele
Eu voi fi cea pe care
O vei vedea cu adevărat.
Când vei fi gata te uiți și
Ce vei răspunde timpului
Care încă întreabă?
Azi te-am putut auzi din nou
În ecourile cuvintelor care mă caută
În acele lucruri în care ai fost
Și-n care ai devenit zgomot
Și apoi tăcere...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Eliade

Nu pot spune că atrăgea prea mult fata pe care o întâlnisem în casa prietenei mele. Era foarte frumoasă, dar avea una din acele frumuseți pe care le descoperi de-abia în urmă; ceea ce te izbea în chip deosebit era distincția trăsăturilor sale, puritatea privirilor. N-avea figura aceea drăguță și comună pe care o întâlnești pretutindeni în saloanele bucureștene.

în Nuntă în cer
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 3: De la Mahomed la epoca Reformelor" de Mircea Eliade este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.95- 44.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook