Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Lady Elizabeth: Acum pleacă în Franța. Regina Franței este sofisticată. Du-te să-i fii de folos, să o amuzi. Îți va admira caracterul. Învață de la ea. Fii atentă la doamnele de la Curte. Vezi cum reușesc ele să obțină de la soții lor tot ceea ce își doresc, fără să bată cu piciorul în podea, ci lăsându-i să creadă că, de fapt, ei sunt cei care conduc. Aceasta este adevărata artă de a fi femeie.

replică din filmul artistic Cealaltă moștenitoare Boleyn
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Deepak Chopra

Dacă dorești să fii binecuvântat cu tot ce este mai bun în viață, învață să-i binecuvântezi în tăcere pe cei din jur, ajutându-i să obțină tot ce este mai bun în viață.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Învață de la toate

Învață de la apă ai statornic drum,
Învață de la flăcări toate-s numai scrum.
Învață de la umbră taci și veghezi,
Învață de la stâncă cum neclintit crezi.
Învață de la pietre cât trebuie spui,
Învață de la soare cum trebuie s-apui.
Învață de la vântul ce-adie pe poteci,
Cum trebuie prin lume de liniștit treci,
Învață de la toate, toate-ți sânt surori,
Să treci frumos prin viață, cum poți frumos mori.
Învață de la vierme nimeni nu-i uitat,
Învață de la nufăr să fii mereu curat.
Învață de la flăcări ce-avem de ars în noi,
Învață de la apă nu dai înapoi.
Învață de la umbră să fii smerit ca ea,
Învață de la stâncă -nduri furtuna grea.
Învață de la soare ca vremea s-o cunoști,
Învață de la stele ceru-i numai oști.
Învață de la greieri – când umerii ți-s grei
Și du-te la furnică vezi povara ei.
Învață de la floare să fii gingaș cu ea,
Învață de la oaie ai blândețea sa.
Învață de la păsări să fii mai mult în zbor,
Învață de la toate, totu-i trecător.
Ia seamă, fiu al jertfei, prin lumea-n care treci,
Să-nveți din tot ce piere, cum să trăiești în veci!

poezie celebră de
Adăugat de Liviu CeclanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 27 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Neil Gaiman

Am făcut o listă cu lucrurile care nu te învață la școală. Nu te învață cum să iubești pe cineva, cum să fii faimos, cum să fii bogat sau sărac, cum să te îndepărtezi de un om pe care nu îl mai iubești, cum să știi ce se petrece în mintea celuilalt, ce să spui unui om care este pe moarte. Nu te învață nimic din ceea ce trebuie știi cu adevărat.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "The Sandman Omnibus Vol. 2 Hardcover" de Neil Gaiman este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -647.99- 397.63 lei.

Gândește-te bine. Cine îți cere să fii altruist? Cei care au nevoie de ceva de la tine și vor să obțină ușor. Cine îți cere să fii umil și nu emiți pretenții mari de la viață? Cei care se tem ca prin exemplul tău îi vei face pară mici sau vor trebui iasă din zona de confort. Cine îți cere să fii într-un fel sau altul? Cei care nu aplică pe ei propriile lor sfaturi. Nu există nicio autoritate pe pământ care să îți poată spună cum sa fii. Fii cum vrei și culege roadele sau plătește prețul. Este drumul tău de autocunoaștere și orice sfat din exterior nu va face decât să te devieze de la drum, să te încetinească și îți răpească lecțiile. Fii și umil și îndrăzneț, fii și egoist și altruist. Fii în toate felurile și trage singur concluziile. În inima ta este autoritatea supremă. Vei știi cum e bine să fii și ce e bine faci în funcție de gradul de împlinire sufletească pe care îl vei simți. Acela este adevărul tău, singurul adevăr valabil pentru tine în întreg Universul. Nu există decizii bune sau rele, există doar decizii congruente sau incongruente cu adevărul tău interior. Simți de fiecare dată când ești aliniat și de fiecare dată când te îndepărtezi de sensul vieții pentru tine. Fii atent la busola interioară și vei știi tot ce e nevoie știi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce vezi cu ochii nu vezi. Doar mintea îți arată, își imaginează... vede! Ai fost învățată că ceea ce privești este un câine, așadar, te rog îmi spui, ceea ce vezi este un câine sau propria memorie, idee/proiecție privești un câine, propriu dresaj psihologic numit câine? Care este adevărul tău? Tot ceea ce vezi sunt etichete, de aceea îți lipsește prospețimea și frumusețea! Când privești fără gând, libertatea, prospețimea și frumusețea se reîntorc la tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce depinde de timp, sau ia timp este Maya, iluzia. Dacă vine și pleacă chiar un milion de ani de ar rămâne este iluzoriu. Iluzia este doar o vrajă care ți se pare reală, dar nu e. Exact cum vezi un număr de iluzionism la circ, tot așa fără realitate este această lume. Când privești un film și te identifici cu acțiunea, personajele de pe ecran par reale, dar în fapt sunt doar imaginare. Exact cum spune IIsus când afirmă: "Umbră și vis este lumea acesta, deșertăciune a tuturor deșertăciunilor!" Iar Buddha spune: "Absolut totul este iluzie!" Ceea ce nu are permanență, ceea ce se schimbă, se transformă, ceea ce ia timp așa cum sunt toate practicile sau așa-zisele căi spirituale, religii, absolut toate acestea sunt iluzorii, după cum întreaga manifestare este iluzie. Singurul care este Real fiind atemporal este Sinele, Este Dumnezeu, este Supremul. Fiind veșnic necreat nenăscut, mai înainte de toți veci El este adevărata noastră ființă. Noi suntem Dumnezeu cel veșnic fără formă dar ne credem o formă muritoare și de aici rezultă întreaga suferință umană. Nu vedem că tot ceea ce este născut este iluzie, este vis și noi în fapt nu am fost născuți vreodată, ci doar mintea visează asta. Tot ceea ce este efemer chiar și milioane de ani de ar rămâne este iluzie, după cum ceea ce este etern este fără formă și este unicul Real!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Bertrand Russell

Trebuie să te resemnezi

Toți cei care nu-s lunatici, sunt de acord cu anumite lucruri:
Că-i mai bine să fii viu decât mort,
e mai bine să fii bine hrănit decât flămând,
e mai bine să fii liber decât rob.
Mulți oameni doresc aceste lucruri doar pentru ei și prietenii lor;
ei sunt chiar de acord cu ideea inamicii lor trebuie sufere.
Acești oameni pot nu aibă organ pentru știință:

Omenirea a devenit într-atât de mult o mare familie,
încât nu ne putem asigura propria prosperitate
fără a asigura și prosperitatea tuturor celorlalți.
Dacă vrei să fii fericit,
trebuie să te resemnezi să-i vezi și pe alții fericiți.

poezie celebră de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Problems of Philosophy" de Bertrand Russell este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 23.99 lei.

Gândul își imaginează într-o zi și el va fi "sinele". După cum, în tot acest timp, tu nu ai fost, nu ești și nu poți fi nimic altceva decât Sinele. Pentru gând, Sinele fie e veșnic acolo, fie e o absurditate, abstractă, care "DE FAPT", nu există. După cum pentru cel realizat; gândul, mintea e un mit. Iar Sinele e singurul fapt de o concretețe Absolută. Tu cum de nu vezi asta? Cum de nu vezi gândul care îți promite îți va da Sinele; dacă urmezi condițiile lui veșnic interminabile? De fapt, tot ceea ce îți oferă gândul, e si mai multă "devenire", el nu ți-l poate da, pentru Sinele, libertatea fiind infinită este și incognoscibilă! Dacă nu ar fi acum gândul care să te eticheteze, să te definească întru veșnica lui separare și limitare, tu cine mai Ești?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Învață a zâmbi și când plouă afară. Învață a-ți păstra speranța și când lucrurile iau o întorsătură neașteptată pentru momentele bune cu cele mai neplăcute alternează. Învață a ajuta fără a aștepta ceva în schimb. Învață a prețui ceea ce ai acum. Învață a mulțumi celor care îți sunt aproape. Învață a iubi omul, nu portretul pe care i l-ai zugrăvit tu în mintea ta. Învață a lăsa în spate trecutul pentru a face loc prezentului. Învață să fii tu, să te accepți cu bune și cu rele. Învață să ai încredere în propriile forțe și nu te subestima. Învață să-ți reamintești ești om și timpul tău are o limită pe acest Pământ. Învață să te bucuri.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există o teorie care spune că ceea ce nu-ți place la alții, ceea ce te deranjează sau te enervează oglindește o parte din tine pe care nu vrei să o accepți. Însă, de multe ori, acest lucru nu este adevărat. Ceea ce vezi la alții și nu îți place îți arată pur și simplu cum nu îți dorești tu să fii. Și da, aceasta este o lecție importantă pentru tine - conștientizezi toate acele trăsături și aspecte care nu vrei facă parte din personalitatea ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Învață de la copii să fii fericit fără motiv, să fii mereu curios și ceri cu toată puterea ceea ce îți dorești!

aforism de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Doza de realism. Orice comportament uman are în spate o motivație egoistă. Oamenii nu îți sunt loiali ție, ci te vor în viața lor pentru ceea ce le oferi, pentru cum se simt când sunt cu tine. De fapt, dorința lor ca tu faci parte din viața lor este o reflecție a intereselor lor egoiste. Când nu mai au nevoie de tine, când relația nu le mai este de folos, se vor îndepărta de tine. Acceptă asta pentru și tu faci la fel. Așa suntem noi oamenii construiți și cumva este normal ca fiecare să își urmească interesul propriu. Nu are niciun sens suferi când se încheie un capitol, ci bucură-te de tot ceea ce ai trăit și învățat de la oamenii care au fost în viața ta. Cu bune, cu lecții, viața merge înainte!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă îți dorești cu adevărat ca un vis de-al tău se împlinească, nu renunța la el niciodată. Adaptează-ți mereu strategia, învață, îmbunătățește-te și nu te lăsa până când visul tău devine realitate. Toate acestea se aplică la obiectivele care depind doar de tine ca le îndeplinești. Însă atunci când este vorba de o altă ființă umană, acceptă "nu" înseamnă "nu". Nu poți forțezi pe cineva să te iubească sau să te dorească în viața sa. Oamenii nu sunt obiecte, nu sunt bunuri și nici lucruri. Ei au drumul lor, au viața lor și poate nu-și doresc sau nu îți mai doresc ca tu îi însoțești în călătoria lor. Caută ai demnitatea necesară ca, după ce le-ai arătat ce îți dorești tu de la ei, accepți faptul că ei nu își doresc același lucru ca și tine. Să fii cu un anumit om poate fi doar visul tău, care provine din motivația ta interioară, dar poate sa nu fie și ceea ce-și dorește celalalt. Mergi mai departe, dă-ți o altă șansă și cu siguranță vei găsi pe altcineva care va dori același lucru ca și tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Te implor, rămâi un pic vulnerabilă, fii Viața, fii fără nici un control. Credem asta ne va răni și mai tare, când de fapt, tot ceea ce te rănește nu este viața, ci controlul în care tu vrei să o ții prizonier/ă. Înțelegi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ci un ocârmuitor nu este de folos decât atât cât poate fie drept și nepărtinitor și să-i împiedice pe cei puternici să-i obijduiască pe cei slabi și pe cei mărunți; de nu, el este fără de folos.

în O mie și una de nopți
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Jack Sparrow (se trezește și o vede pe Elizabeth arzând romul): Nu! Nu e bine! Oprește-te! Nu e bine! Ce faci? Ai ars toată mâncarea, umbra... romul!
Elizabeth: Da, nu mai e rom.
Jack Sparrow: De ce nu mai e rom?
Elizabeth: În primul rând, pentru e o băutură dezgustătoare care îi transformă chiar și pe cei mai respectabili oameni în ticăloși. În al doilea rând, acel semnal are peste trei sute de metri înălțime. Toată flota regală mă caută, crezi există și cea mai mică șansă nu îl vadă?
Jack Sparrow: Dar de ce nu mai e rom?
Elizabeth: Fii atent la ce îți spun, așteaptă o oră sau două, fii cu ochii în patru și o să vezi pânze albe la orizont.

replici din filmul artistic Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre
Adăugat de Alexe Laura, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ionuț Caragea

Să fii poet

să fii romantic și să fii un martir,
să fii apatic și să fii în delir,
să fii rușinea încercată pe dos,
să fii degeaba și să fii cu folos.

să fii pervers din exces de pudoare,
să fii timid și dai din picioare,
să fii creștin și -njuri dumnezeii,
să fii dorința și chinul femeii.

să fii ascet și umbli prin lume,
să fii sărac și cu multe volume,
să fii iubit și să fii împotrivă,
să fii frumos și urât deopotrivă.

să fii nebun și -ți simți nebunia,
să fii damnat și speri veșnicia,
să fii bolnav și vrei să te doară,
să fii poet și poeții moară.

poezie de din Absența a ceea ce suntem (2009)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "In asteptarea pasarii" de Ionuț Caragea este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.43- 39.99 lei.
Jim Rohn

Învață cum să fii fericit cu ceea ce ai, în timp ce urmărești obții tot ce îți dorești.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.

Crezi există vreo condiție pentru "A-Fi", nu vezi înaintea oricărei condiții tu trebuie FII, și exact acest A-Fi sau Eu-Sunt este Sinele este Dumnezeu. Sinele este faptul ești, nu cum ar vrea mintea ta să fii, acestea sunt în fapt, condiții interminabile! Dacă aștepți ca mintea sau voința ta îți confirme ești Sinele nu vei fi niciodată.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Domnul Darcy: Spuneți-mi, dumneavoastră și surorile dumneavoastră faceți adesea plimbări la Meryton?
Elizabeth Bennet: Da, mergem adesea la Meryton. Astfel avem șansa de a cunoaște oameni noi. De fapt, când ne-ați întâlnit, tocmai avusesem plăcerea de ne face o cunoștință nouă.
Domnul Darcy: Domnul Wickham are norocul de avea maniere foarte bune, ceea ce îl ajută -și facă prieteni. Dacă este capabil îi păstreze, asta nu mai este atât de sigur.
Elizabeth Bennet: A avut ghinionul de a pierde prietenia dumneavoastră. Îndrăznesc spun acest fapt este ireversibil.
Domnul Darcy: Într-adevăr. De ce mă întrebați asta?
Elizabeth Bennet: Pentru a vă desluși caracterul.
Domnul Darcy: Și ce ați descoperit până acum?
Elizabeth Bennet: Foarte puțin. Am auzit atâtea povești despre dumneavoastră, încât sunt în continuare foarte intrigată.
Domnul Darcy: Sper că în viitor vă voi putea oferi detalii care să vă lămurească în privința mea.

replici din filmul artistic Mândrie și prejudecată, scenariu de , după Jane Austen
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tulip Fever Paperback" de Deborah Moggach este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 43.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook