Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Robert McKee (când, în timpul unui seminar, Charlie Kaufman i-a cerut sfatul cu privire la scenariul său nou în care "nu se întâmplă mare lucru"): Nu se întâmplă mare lucru în lumea asta? Ți-ai pierdut mințile de tot? Oamenii sunt uciși în fiecare zi. Au loc genocide, războaie, fapte de corupție. În fiecare blestemată de zi, undeva în lumea asta cineva își sacrifică propria viață pentru a salva pe altcineva. În fiecare blestemată de zi, undeva, cineva ia o decizie conștientă de a distruge pe altcineva. Unii oameni găsesc iubirea, alții o pierd. Pentru numele lui Dumnezeu, un copil se uită cum mama sa este bătută pe treptele bisericii. Cineva moare de foame. Altcineva își trădează cel mai bun prieten pentru o femeie. Dacă nu ești în stare să găsești toate aceste frânturi de viață, atunci, dragul meu, habar n-ai ce este viața! Și de ce naiba îmi irosești cele două ore extem de importante pentru mine cu filmul tău? Eu nu am niciun folos de pe urma lui! Nu am niciun afurisit de folos de pe urma lui!
Charlie Kaufman: Bine, mulțumesc.

replici din filmul artistic Hoțul de orhidee
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Donald Kaufman: Ascultă, voiam te întreb dacă știi vreun fel mai interesant de a omorî oamenii. Nu-ți face griji, e pentru scenariul meu.
Charlie Kaufman: Eu nu scriu astfel de lucruri.
Donald Kaufman: O, haide, te rog? Tu ești geniul.
Charlie Kaufman: Bine, fie. Asasinul este un profesor de literatură. El taie bucăți mici din trupurile victimelor sale până când acestea din urmă mor. Își spune "dezintegratorul".

replici din filmul artistic Hoțul de orhidee
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Charlie Kaufman: Domnul McKee?
Robert Mckee: Da.
Charlie Kaufman: Eu sunt cel la care ați țipat azi-dimineață.
Robert McKee: Am nevoie de mai multe detalii.

replici din filmul artistic Hoțul de orhidee
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Charlie Kaufman: S-a întâmplat demult, în liceu. Te priveam de la fereastra bibliotecii. Vorbeai cu Sarah Marsh.
Donald Kaufman: O, Doamne. Eram atât de îndrăgostit de ea.
Charlie Kaufman: Da, știu. Și flirtai cu ea. Iar ea se purta frumos cu tine.
Donald Kaufman: Îmi aduc aminte de asta.
Charlie Kaufman: Pe urmă, după ce ai plecat, ea și Kim Canetti au început facă glume pe seama ta. Și era ca și cum ar fi râs de mine. Tu nu ai știut asta niciodată. Păreai atât de fericit.
Donald Kaufman: Ba știam. Le-am auzit.
Charlie Kaufman: Și atunci cum de păreai atât de fericit?
Donald Kaufman: Charlie, o iubeam pe Sarah. Acea iubire era a mea. Îmi aparținea. Nici măcar Sarah nu avea dreptul mi-o ia. Am dreptul iubesc pe cine vreau.
Charlie Kaufman: Dar ea a crezut că ești jalnic.
Donald Kaufman: Asta era problema ei, nu a mea. Suntem ceea ce iubim, nu precum cei care ne iubesc pe noi. Am decis asta cu mult timp în urmă.

replici din filmul artistic Hoțul de orhidee
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Diodor Firulescu

Te iubesc

Te iubesc, în fiecare cuvânt pe care n-am apucat ți-l spun...
Pentru fiecare lacrimă născută de dorul tău,
Nu pot decât te iubesc în gând, de departe,
Cu sufletul pe jumătate fericit, pe jumătate pierdut...
Te iubesc pentruam uitat ce am fost înainte de a te iubi pe tine.
Te iubesc, chiar și când nu ar trebui te iubesc.
Te -am iubit și nu voi înceta te iubesc, dacă -mi vei și permite.
Te iubesc și mă bucur ca un copil de acadeaua lui primită în dar,
Știu, sunt naivul ce încă mai crede că există cineva pentru fiecare în lume...
Acel cineva de care doar moartea te va despărți.
Dacă te iubesc nu înseamnă ca eu sunt acel romantic, cu suflet bun și mare,
Ci pentru ca ești tu cel mai bun lucru ce există și a prins rădăcini țn mine, femeie fără chip!
Te iubesc și-mi este teamă că atunci când te voi găsi,
Voi fi prea... bătrân te mai pot iubi...
Dar m-aș mulțumi decât cu șansa oferită,
Doar te iau de mână și te plimb prin parcul sufletului meu
Să-ți citesc toate poemele scrise în cinstea și de dorul tău,
femeie minunată!

poezie de din Viața într-o călimară
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fiecare își imaginează că problemele LUI sunt cele mai mari, că viața LUI e cea mai grea și că experiențele SALE de viață sunt cele mai pline de sens și lecții de viață. E doar o iluzie. Nu ești mai valoros cu nimic față de cel de lângă tine. Până când nu vei învăța te regăsești în fiecare ființă umană din lumea asta, nu vei înțelege ce cauți aici. Dacă ai fi mai bun decât oamenii din jur nu te-ai fi născut la fel ca ei, nu ai fi pe aceeași planetă cu ei, luptând cu aceleași probleme, trăind la fel și murind la fel. Nu în diferențele noastre vom găsi răspunsurile ce le căutăm, ci în asemănările dintre noi. Când oamenii se adună la un loc și lucrează și luptă împreună pentru același scop comun, având aceleași valori, atunci se întâmplă cele mai mari minuni și realizări ale ființei umane. Așa că data viitoare, înainte judeci pe cineva, umblă un pic în papucii lor și trăiește experiențele lor.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Copiii își iubesc enorm propria persoană. Societatea distruge această iubire, religia o distruge - dacă oamenii s-ar iubi pe sine, pe Iisus Hristos cine l-ar mai iubi? Dar pe președinte? Dar pe părinți? Iubirea copilului pentru el însuși trebuie deturnată. El trebuie condiționat -și îndrepte iubirea spre obiectele, lucrurile și persoanele aflate în afara lui. Acest lucru îl face pe om foarte sărac, pentruiubirea față de ceva exterior lui - Dumnezeu, Papa, tatăl, soția, soțul, copiii - îl face dependent de acel obiect al iubirii lui. Devii al zecelea pe listă în propriii ochi, un cerșetor.
Te-ai născut împărat, fericit cu tine însuți. Dar tatăl tău vrea -l iubești pe el, mama vrea s-o iubești pe ea. Toți cei din jurul tău iubesc pe altcineva, ca și tine. Ce lume nebună! Fiecare încearcă iubească pe cineva, când de fapt nu are nimic de dăruit! Și nici celălalt nu are. De ce se ceartă îndrăgostiții, se hărțuiesc și se agasează unule altul tot timpul? Motivul este simplu: nici unul nu reușește -și ia ceea ce dorește. Amândoi sunt goi, amândoi sunt cerșetori.

în Cartea despre barbati
Adăugat de Bordea Andreea AncaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Colin Farrell

Știu care sunt cele mai importante lucruri în viață. Știu că - doar pentru că eu pretind că sunt altcineva timp de două ore pe un ecran argintiu - asta nu mă face o persoană mai bună decât omul de lângă mine. Deci, pentru mine contează toate aceste lucruri: lucrurile simple.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Alan: Ei, haide Charlie, ai dat greș cu o femeie. Se mai întâmplă. Și când întâmplă, cel mai bine este să te aduni și îl blestemi pe Dumnezeu pentru că te-a făcut așa cum ești.
Charlie: Bine, las-o baltă. O să o sun chiar eu.(Pleacă.)
Alan (către Dumnezeu): Iartă-mă pentru treaba cu blestemul. Dar știm amândoi că nu sunt cea mai bună lucrare a ta.

replici din filmul serial Doi bărbați și jumătate
Adăugat de Ioana NițăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Crezi că rolul unei relații este să te facă fericit? Câți dintre noi am fost învățați că e important ne găsim pe cineva cu care să avem o relație de cuplu pentruasta ne va face fericiți? Probabil, la un moment dat, toți am crezut asta. Însă din start, avem o mare problemă, încă din cum este formulată această speranță. "Vreau ca cineva să mă facă fericit". Adică există joburi pe piață care au în fișa postului " îți faci partenerul fericit". Cu cât e plătit? Dacă un om nu e fericit poate altcineva să îl facă fie? Pentru cât timp? Dacă eu îl fac pe partener fericit, cine mă face pe mine? Dacă amândoi suntem nefericiți ce se întâmplă? Cine se sacrifică pentru cine? Când nu am partener, nu pot fiu fericit? Acest model de gândire naște foarte multe probleme și creează foarte multă suferință iar pentru mine, fericirea, împlinirea și bucuria în viață a venit când am realizat că o relație nu are ca scop te facă fericit, ci te facă evoluezi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când cineva își deschide inima, îi cuprinde și pe ceilalți în starea lui de bine. El nu face un târg, schimbând starea lor de bine pentru a lui. Nu încearcă le facă altora plăcere în detrimentul său. Nu se lasă pe el de-o parte, ca -și găsească o identitate în altcineva.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.

Analizează-ți propria viață și întreabă-te care este șablonul pe care l-ai adoptat? Renunți de fiecare dată la tine pentru a-i mulțumi pe ceilalți? Este oricine altcineva (în afară de tine) mai important pentru tine? Iei decizii punând interesele celorlalți deasupra intereselor tale? Dacă ăsta este șablonul tău, pune-ți următoarea întrebare: ți-ai dori același lucru pentru copilul tău? Ți-ar plăcea -l vezi renunțând la visele sale, la hobby-urile sale, la tot ce-i face plăcere..."din iubire pentru partenerul său"? Gândește-te că acesta este șablonul pe care tu îl perpetuezi. Acesta este modelul pe care îl oferi copilului tău. Ești responsabil fii un model de urmat pentru copilul tău, nu prin vorbe, ci prin fapte. Copiii nu aud mereu ce le spui, dar văd întotdeauna ce faci.

în Ghidul relației de cuplu
Adăugat de MihaelaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cele mai bune momente ale cititului se întâmplă atunci când dai peste ceva anume – un gând, un simțământ, o perspectivă despre lucruri – care ți se părea specială și gândită numai de tine. Și iată, găsești acel lucru scris de altcineva, o persoană pe care n-ai întâlnit-o niciodată, cineva care a murit de mult. Și este ca și cum o mână apare de niciunde și o prinde pe a ta.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Uncommon Reader Paperback" de Alan Bennett este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
Paulo Coelho

Atunci când fiecare zi este asemeni celei următoare, asta se întâmplă pentru că oamenii eșuează recunoască lucrul bun care li se întâmplă în viață zi de zi; acela că soarele răsare.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

"Tu ești iubirea însăși atunci când nu te temi." – Nisargadatta Maharaj. În lipsa gândului, care e un veșnic nevoiaș de iubire, tot ceea ce mai rămâne este infinitul iubirii! I: Mi-ai spus tu mai demult că sunt dependentă de iubire și de dorința de a fi apreciată, ai dreptate, nu pot te contrazic. Oricum un lucru este cert: sunt mult prea sensibilă pentru lumea asta. A. M: Dacă "eu"-l se ascunde în spatele sensibilității, nu-l crede, doar vrea te ia sub hipnoza lui de: "Vai, cât de sensibilă sunt eu pentru lumea asta!" Dar de fapt nu ești chiar deloc, o ființă sensibilă nu așteaptă iubire și apreciere, ci doar se întâmplă să le ofere nestăvilit. Pentru ea astfel de fumuri efemere sunt exact ca și jucăriile pentru copii; mai întâi și le doresc iar imediat ce le au, le dau uitării. Tu ești Iubirea, iar iubirea este nestăvilită apreciere pentru iubire, cea care cerșește astfel de limite în numele sensibilității. Uită că sensibilitatea simplă de "A-Fi" este însăși inima iubirii!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Jen: Îmi e greu cred că o persoană care a absolvit la Institutul Laue-Langevin are volumul 2 din colecția Dolly Parton.
Charlie: Dă-mi asta.
Jen: Și de ce este atât de important pentru tine ca eu ascult melodia asta?
Charlie: Pentru că, odată ce asculți înregistrarea originală a melodiei "I'll Always love you" cântată de Dolly Parton în 1974, melodie cunoscută ca soundtrackul filmului "Bodyguard", o să-ți dai seama pentru prima dată în viața ta ce înseamnă să nu fii jalnic. Și în momentul respectiv tot universul tău se va întoarce cu sususl în jos. Tot ceea ce ți se părea normal, acum o să ți se pară corect.
Jen: Și ăsta e un lucru bun?
Charlie: Bineînțeles. La ce e bună muzica dacă nu să-ți înșele toate așteptările și te dea peste cap din când în când?
Jen: Eu credeam că pentru asta sunt oamenii.
Charlie: Ce?
Jen: Nimic. Doar că nu-mi vine cred că îți place muzica country.
Charlie: Îmi plac toate genurile de muzică spre deosebire de tine care ești cinică și conservatoare. Ești probabil una din fetele alea ciudate din clasa mijlocie care se uită mult la televizor și care se plimbă prin oraș cu Volvoul vechi al tatălui lor.
Jen: Vin dintr-un oraș mic, îmi place împletesc și locuiesc cu bunica mea.
Charlie: E în regulă pentru mine.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Duke: Sunt cât se poate de normal. Un om banal cu gânduri banale. Și am dus o viață banală. Nu am momente care să-mi fie dedicate in mod special, iar numele îmi va fi uitat în curând. Dar într-o anumită privință, am reușit la fel de glorios ca oricine altcineva din lumea asta. Am iubit pe cineva din toată inima mea și pentru mine asta a fost întotdeauna îndeajuns.

replică din filmul artistic Jurnalul
Adăugat de Raluca BuharSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marilena Răghinaru

Suflet-oglindă

Eu cred în magica poveste
scrisă în stele, undeva
că-n lumea asta sigur este
(dar îl voi întâlni cândva?)
un suflet ce îmi e pereche,
identic, tocmai cu al meu...
Povestea asta e străveche,
dar mă încred în ea mereu...

Tot ce gândesc și El gândește
și știe când îmi este greu,
iubesc atunci când El iubește,
chiar dacă nu-i iubitul meu...
Noi nu avem aceeași soartă
ci fiecare-n lumea sa
iubește, suferă și iartă
altfel sau pe altcineva.

Aceasta e doar o poveste?
Orice mi-ar spune cineva,
uneori simt că îmi vorbește
și că există undeva...
Discut cu El câteodată,
privind în gol, spre curcubeu...
Te voi cunoaște vreodată,
Oglinda sufletului meu?

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Singurul lucru care ar putea salva umanitatea ar fi dacă suficienți oameni și-ar trăi viețile pentru ceva sau cineva, altcineva decât ei înșiși.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Exodus Paperback" de Leon Uris este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -36.99- 35.99 lei.

Larry Sawyer (către Peyton): Promite-mi un singur lucru: atunci când alegi băiatul cu care vrei fii pentru totdeauna, ai grijă fie cineva care să te respecte și să se poarte cu tine cum trebuie, cineva care sa-ți facă inima bată cu putere, cineva pe care să-l iubești pentru ce este, nu pentru ce face. Asta am simțit eu pentru mama ta și asta vreau simți și tu într-o bună zi. Folosește-ți capul și ascultă-ți inima.

replici din filmul serial Ruleta destinului
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Păun Heinzel

Timp

Fiecare moment are propria lui semnificație,
Pentru mine, pentru tine, pentru el.
În fiecare clipă are loc o acțiune importantă,
Pentru mine, pentru tine, pentru el.
Timpul este totdeauna hotărâtor,
Pentru mine, pentru tine, pentru el.
Fiecare moment poate oricând schimba viața ta, a mea, a lui,
Astăzi, mâine, poimâine, pentru totdeauna.
Pentru un scurt moment, poți fi un mare rege,
Peste mine, peste tine, peste el.
Într-o singură clipă, poți pierzi,
Totul, puțin, sau nimic...

poezie de
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook