Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Larry Sawyer (către Peyton): Promite-mi un singur lucru: atunci când alegi băiatul cu care vrei să fii pentru totdeauna, ai grijă să fie cineva care să te respecte și să se poarte cu tine cum trebuie, cineva care sa-ți facă inima să bată cu putere, cineva pe care să-l iubești pentru ce este, nu pentru ce face. Asta am simțit eu pentru mama ta și asta vreau să simți și tu într-o bună zi. Folosește-ți capul și ascultă-ți inima.

replici din filmul serial Ruleta destinului
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Wiliam Parrish: Dragostea înseamnă pasiune, obsesie, un lucru fără de care nu poți trăi. Iubește cu toată ființa ta. Găsește pe cineva pe care să-l iubești nebunește și care să te iubească la fel. Cum îl găsești? Uită de rațiune și ascultă-ți inima. Nu îți aud inima. Asumă-ți riscurile și dacă vei fi rănită o să-ți revii. Pentru că, într-adevăr nu are rost trăiești făra fi cunoscut iubirea. Să treci prin viață fără fi iubit cu adevărat, însemnă că ai trăit in zadar. Trebuie sa iubești. Pentru că dacă nu ai iubit, atunci nu ai trăit.

replică din filmul artistic Întâlnire cu Joe Black
Adăugat de Loredana MateiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mama și tata ți-au spus că te iubesc și că vor avea grijă de tine. Acum sunt pensionari sau nu mai sunt deloc și tu încă aștepți ca cineva să aibă grijă de tine. Guvernul ți-a promis un job, un nivel de trai și guvernul nu e în stare de nimic. Te încălzește asta când vezi că nu îți permiți mai nimic? Iubita sau iubitul ți-au jurat dragoste eternă și acum te-au părăsit. Te-au trădat. Te simți mai bine știind că ești îngerul neprihănit și că celălalt e vinovat pentru suferința ta? Vezi? La asta mă refer când spun că să nu îți asumi responsabilitatea te face sclav. Cineva trebuie să fie responsabil. Și când nu ești tu și e altul, nu mai ai nicio putere pentru a face ceva bun în viața ta. Cum ai putea schimbi ceva ce nu e responsabilitatea ta? În același timp, să fii o persoană responsabilă cere un preț. Ai sau nu ai chef, de tine depinde totul. Ai obosit? Nu e nimeni care să îți ia locul și să îți facă treaba.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Du-te după ea! La naiba, nu mai sta acolo așteptând ca ea să te sune. Du-te după ea pentruasta ar trebui faci când iubești pe cineva, nu să aștepți să-ți dea ea un semn care ar putea să nu vină niciodată. Nu lăsa oamenii să fie o simplă întâmplare pentru tine. Ea nu este o nenorocită de emisiune TV sau o tornadă care ți se întâmplă. Sunt oameni pe care poate i-aș fi iubit dacă s-ar fi urcat într-un avion sau ar fi alergat pe stradă după mine sau m-ar fi sunat beți la 4 noaptea pentru că trebuia să-mi vorbească chiar atunci și pentrunu vroiau regrete asta. Chiar dacă sunt poate singura persoană care face lucruri nebunești pentru alții ce nu ar da doi bani pe asta sau nu s-ar comporta ca niște idioți sau să fie complet vulnerabili și onești. Să faci pe cineva să se îndrăgostească de tine este ușor și nu poți stai acolo speriat, respirând în telefon. Nu este idea tuturor despre ce este dragostea, dar este ceea ce cred eu că ar trebui să fie, pentrueu așa fac. Așa că du-te strigă-i dragostea ta, și fii cu ea în moduri în care contează pentruasta este frumos și este generos și asta înseamnă să iubești pe cineva. Este nepoliticos și nesigur, dar nu contează.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știi unde sunt cele mai bune soluții? În experiența altora care au avut aceleași probleme și le-au rezolvat. La orice problemă pe care o ai în viața ta, acum, poți fi sigur că cineva din șase miliarde de oameni a găsit soluția. Este un lucru fascinant poți intra într-o librărie și să poți cumpăra cu o sumă oarecare munca de douăzeci de ani a unui om. Există informații care pot duce la rezolvarea oricărei probleme, care funcționează, dar trebuie să lucrezi tu însuți la rezolvarea problemei care te frământă; ca mușchiul la sala de forță. Trebuie înveți, pentru că nimeni nu o să facă asta pentru tine. Adevărata încredere în tine nu este să arăți altora de ce ești în stare. Caută în tine și vezi ce îți place faci; șiasta fără frică. Încrederea e de multe ori confundată cu aroganța. Dacă ce faci faci pentru tine, fără să vrei să demonstrezi lumii ceva, atunci fă din toată inima, fără îți fie teamă de invidioși. De ce anume ți-e frică? În ce domeniu al vieții dai dovadă de lașitate?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dumnezeu: Grace. O vrei înapoi?
Bruce: Nu. Vreau ca ea să fie fericită indiferent de ce înseamnă asta. Vreau găsească pe cineva care să îi ofere toată dragostea pe care o merita din partea mea. Vreau găsească pe cineva care să o vadă așa cum o văd eu acum, prin ochii Tăi.
Dumnezeu: Asta da rugăciune!

replici din filmul artistic Dumnezeu pentru o zi
Adăugat de Marin Irina, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce îți dorești de la partenerul ideal? Să aibă grijă de tine? Să îți acorde atenție? Să îți spună cuvinte frumoase? Să îți ofere cadouri? Să te încurajeze și să creadă în tine? Ei bine, toate aceste lucruri trebuie să le faci tu pentru tine ÎN PRIMUL RÂND. Nimeni nu te va trata mai bine și nu va avea mai multă grijă față de tine decât vei avea tu însuți. Și cum ar putea? Dacă tu fumezi, te poate convinge cinevanu e bine? Dacă te neglijezi, poate cineva să te convingă că e bine faci schimbări înainte îți dorești tu schimbarea? Tu trebuie să ai grijă de viața ta financiară și dacă tu nu înveți îți câștigi banii de care ai nevoie, economisești și să fii o persoană responsabilă cum crezi că va veni cineva să facă asta în locul tău? Poate dacă are anumite interese, altcineva va avea grijă de tine financiar, însă vezi ce distractiv va fi când interesul nu mai e și tu rămâi în fundul gol, fără să ai abilitățile necesare pentru a-ți purta singur de grijă. Ajungi cerșetor. Înainte de a cere celor din jur atenție, iubire sau orice altceva oferă-ți ție în primul rând acel lucru.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Brooke: Probabil că vă uitați acum la mine și faceți mișto de hainele mele, nu? Mă rog, uite ce trebuie să știți despre lumea de azi: dacă ești gras, prost și bărbat, totul e în regulă. Dacă ești fată, nu. Vă rog spuneți-miasta s-a schimbat în viitor. Cineva să-mi spună că ați înțeles iubirea, pentruam ceva vă zic: totul e varză acum. Dar presupun că așa a fost mereu: să vrei să fii iubit, găsești pe cineva pentru care inima ta să bată cu o durere plăcută... Să fii înțeles de cineva. Deci... dacă sunteți roboți, sau extratereștri, sau ceva, și mă priviți acum și iubirea nu mai există... ei bine, ați pierdut ceva important... și-mi pare rău pentru voi. Pentru că, după mintea mea, iubirea e tot ceea ce contează pe lume.

replici din filmul serial Ruleta destinului
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Crezi că rolul unei relații este să te facă fericit? Câți dintre noi am fost învățați că e important ne găsim pe cineva cu care să avem o relație de cuplu pentruasta ne va face fericiți? Probabil, la un moment dat, toți am crezut asta. Însă din start, avem o mare problemă, încă din cum este formulată această speranță. "Vreau ca cineva săfacă fericit". Adică există joburi pe piață care au în fișa postului " îți faci partenerul fericit". Cu cât e plătit? Dacă un om nu e fericit poate altcineva îl facă să fie? Pentru cât timp? Dacă eu îl fac pe partener fericit, cine mă face pe mine? Dacă amândoi suntem nefericiți ce se întâmplă? Cine se sacrifică pentru cine? Când nu am partener, nu pot fiu fericit? Acest model de gândire naște foarte multe probleme și creează foarte multă suferință iar pentru mine, fericirea, împlinirea și bucuria în viață a venit când am realizat că o relație nu are ca scop să te facă fericit, ci să te facă să evoluezi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața te va frânge. Nimeni nu te poate proteja de asta, și nici trăiești singur nu o face, pentruși solitudinea te va distruge cu jindul său. Trebuie să iubești! Trebuie să simți! Este motivul pentru care ești aici pe pământ. Ești aici ca îți riști inima.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Toba pictata" de Louise Erdrich este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -39.99- 15.99 lei.
Lev Tolstoi

E ușor de zis: nu trebuie să-i urăști pe oamenii răi, ci dimpotrivă, -i compătimești și să-i iubești. Așa este. Dar pentru a face sincer acest lucru, există numai o singură cale: a-L vedea, a-L simți și a-L iubi în ei pe acel Dumnezeu care se află și în tine și în ei. Pentru a fi in stare de asta, trebuie să devii conștient că Dumnezeu e în tine și să-L iubești. Și de aceea totul, totul depinde de asta.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Problemele din relațiile noastre apar pentru că idealizăm ideea de relație de cuplu și pentrunu știm ne respectăm suficient încât trăim în solitudine până găsim pe cineva cu care într-adevăr rezonăm la nivel de valori, credințe, stil de viață, respect reciproc. Pe cât mai disperat ești îți găsești un partener, pe cât îți dorești devii dependent de cineva, pe cât te străduiești înlănțui pe cineva, pe atât de multă suferință vei simți. Însă, atunci când înveți să fii autonom, independent, îți creezi o viață care să depindă doar de tine și în care să te simți bine și singur, pe atât de multe șanse ai la o relație funcțională. Pare paradoxal, nu-i așa?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un egosim conștient sau inconștient prin care cineva își dă seama că are nevoie de ceva de la tine. Bătrânii își fac griji despre ce se va întâmpla cu ei când nu mai pot aibă grijă de ei. De aceea, îți vor propovădui siguranța în locul aventurii, de cele mai multe ori. Să stai acasă, să ai familia ta, prinzi rădăcini, ca aibă cineva grijă și de ei. Părinții te trimit la școală și se preocupă de viitorul tău pentruse gândesc că într-o zi te duci și tu la casa ta și își recuperează și ei viața irosită cu creșterea unui puțoi nerecunoscător. Partenerii de cuplu îți țin discursuri despre respect și sinceritate, pentru că vor să te controleze și nu pentru că ar intenționa ei să te respecte și să fie sinceri, atunci când zarurile sunt aruncate sau apar oportunități mai avantajoase. Evident, nu toți și nu tot timpul egoismul primează, însă fă-ți un serviciu și gândește-te când ți se țin discursuri care este interesul celui care este preocupat de motivarea ta pentru a face anumite lucruri. S-ar putea faci descoperiri suprinzătoare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Peyton: E aproape miezul nopții. Se pare că întâlnirea noastră e pe terminate.
Nathan: Da. Cred că m-am dat la tine când eram în piscină.
Peyton: Crezi că te-ai dat?
Nathan: Nu știu. Toată transformarea asta în băiatul cuminte e o chestie nouă pentru mine. Cred că voi avea mereu sentimente pentru tine, Peyton. Dar am o obligație față de Haley, trebuie să devin un tip mai bun decât am fost. Nu vreau să fiu tipul care să o înșele.
Peyton: Atunci nu fi acel tip. Știi, Nathan, sunt mândră de tine. L-ai înfruntat pe tatăl tău, te porți bine cu Haley. Ai devenit ceea ce am crezut mereu că ai putea fi.

replici din filmul serial Ruleta destinului
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a exista este de ajuns să te lași a fi, pentru a trăi însă trebuie să fii cineva, pentru a fi cineva trebuie să ai un Os, să nu-ți fie frică arăți osul și să pierzi în treacăt carnea.

în Pentru a pune capăt judecății lui dumnezeu (2004)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Theater and Its Double Paperback" de Antonin Artaud este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.
Paulo Coelho

Dintre toate posibilitățile pe care le-a găsit omul ca să-și facă rău sieși, cea mai rea a fost Dragostea. Suferim mereu pentru cineva care nu ne iubește, pentru cineva care ne-a părăsit, pentru cineva care nu vrea ne părăsească. Dacă nu suntem căsătoriți înseamnă că nu ne iubește nimeni, dacă suntem căsătoriți - transformăm căsătoria în sclavie.

în Jurnalul unui mag
Adăugat de Raluca HolzingerSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Când cineva studiază un material și tânjește să-l înțeleagă, această dorință arzătoare este numită "rugăciune". Pentru că o rugăciune este o lipsă, însemnând că cineva imploră pentru lipsurile sale, așa încât Creatorul îi va satisface dorința. Stăruința în rugăciune este măsurată prin dorință, atâta timp cât există un lucru de care cineva are neaparat nevoie, dorința pentru acel lucru este mai mare. În concordanță cu măsura nevoii, așa este și măsura dorinței arzătoare. Există o regulă ca, în lucrurile pentru care cineva depune cel mai mare efort, străduința crește dorința și persoana vrea primească împlinire pentru deficiența sa. Astfel, o dorință este numită "rugăciune", "muncă din inimă".

în Shamati
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joey: Probabil că nu vrei să auzi asta acum și sunt sigură că nu vrei s-o auzi de la mine, dar trebuie să vorbești cu ea.
Pacey: Nu, nu acum. Nici măcar nu aș putea să o privesc.
Joey: Trebuie, Pacey. Trebuie asculți ce are de spus.
Pacey: De ce? Care ar fi diferența, ah? Indiferent de ce spune, sfârșitul este același. S-a culcat cu altcineva.
Joey: Crezi că ce a făcut ea este mai dureros doar pentru că voi doi erați împreună? Nu este așa. Nu este nicio diferență, Pacey. Adică... are doar 16 ani la fel ca și tine. Vorbim de parcă am ști ce se întâmplă, dar nu este așa. Habar n-avem. Suntem foarte tineri și o să greșim foarte mult! O ne tot răzgândim și uneori o să avem sentimente diferite. Și singurul lucru pe care ni-l putem oferi unul altuia este iertarea. Iar eu nu am putut face asta. Sau am făcut-o prea târziu. Nu permite să fii într-atât de furios încât să nu o mai iubești pentruîntr-o bună zi o să te trezești din acea stare și persoana pe care o iubești nu o să mai fie lângă tine.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cum te-ar putea cuceri? Fii sincer, te-a cucerit vreodată Cineva? Cine cu adevărat o poate cuceri pe Dona Mobile? Căci ce altceva este mintea care vorbește în numele tău?! Într-adevăr, dacă Inima nu vă poate cuceri, mintea deja v-a făcut robii ei pe viață. NU AȘTEPTA SĂ TE CUCEREASCĂ CINEVA, NICI MĂCAR IUBITA TA NU A REUȘIT, cucerește tu mintea descoperindu-ți Inima și vei fi al Libertății pentru totdeauna!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dawson (către Jen): Ascultă de sfatul unei persoane care aproape toată primăvara trecută a fost supărat pe lume. Nu merită. Poate că amorțește durerea, dar doar îți distrage puțin atenția. Ce vreau eu să spun este că dacă o faci așa cum trebuie, o să suferi dacă iubești pe cineva și cu cât o să simți asta mai devreme, cu atât o să fii capabilă să iubești mai repede.

replică din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimeni nu are dreptul de a manipula sau impresiona pe cineva cu caracterul său puternic, nici măcar pentru binele celorlalți, pentru că nimeni nu știe ce e binele. Asta înseamna curtoazie mai degrabă decât cruzime, astfel vei ajunge fi respectat. Atunci când cineva va avea nevoie să fie consolat va cere ajutorul pentru a găsi calea cea bună.

citat din
Adăugat de Chelu Alina-GabrielaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook