Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Michel Onfray

Scriitura filosofiei grecești este platoniciană. Mai mult chiar: istoriografia dominanta în Occidentul liberal este platoniciană... Așadar, Platon domnește ca stăpân incontestabil pentru ca idealismul, făcându-ne să luăm niște licurici mitologici drept niște lumini filosofice, permite justificarea lumii așa cum este ea, permite îndemnarea oamenilor să întoarcă spatele concretului, vieții, acestei lumi și materiei realului, pentru a-și îndrepta privirile către ficțiunile din care-s făcute poveștile pentru copii la care se reduc toate religiile...

în O contraistorie a filosofiei: Înțelepciunile antice (2008)
Adăugat de MagiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "O contraistorie a filosofiei. Libertinii barocului Vol. 3" de Michel Onfray este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -38.48- 9.99 lei.

Citate similare

Actoria e o meserie care îți permite să nu te abrutizezi, e o meserie care îți permite să te joci mult timp, e o meserie care îți permite să trăiești frumos, chiar dacă nu neapărat la modul material. Suntem niște oameni răsfățati, la cum se trăiește în jur. Noi, când avem de lucru, ce lucrăm? Povești și pățanii, asta lucrăm.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Religiile au impus foarte superficial niște lucruri omului; subconștientul său nu este de acord cu ele. Fiecare om trăiește în dezacord cu el însuși. Așadar, ori de câte ori are ocazia – pentru o cauză nobilă, democrație, libertate, socialism, orice cuvânt frumos devine o umbrelă pentru a-și ascunde caracterul urât – vrea, pur și simplu distrugă și se bucură de distrugere.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Jane Fonda

După ce ați trecut de 60 de ani, pentru că nu mai aveți foarte mulți ani în față și pentru că nu puteți lua cu voi nimic atunci când vă duceți, n-are rost mai fiți preocupați economisiți. Așadar, cheltuiți banii pe care i-ați pus deoparte, faceți excursii, cumpărați ce vă face plăcere și dăruiți ce vă puteți permite. Nu vă gândiți lăsați chiar tot ce-ați agonisit copiilor și nepoților, pentru că, nu-i așa? nu vreți -i transformați în niște paraziți care așteaptă cu nerăbdare ziua în care veți muri.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Conștiința nu este decât un organ de simț care permite perceperea calităților psihice... Aparatul psihic, care este deschis asupra lumii exterioare prin organele de simț ale sistemului său de percepție, este el însuși lume exterioară pentru organul de simț al conștiinței, care de altfel își găsește în acest raport justificarea sa teleologică.

în Psihologia vieții cotidiene
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.
Jacques Salome

Tandrețe

Permite zâmbetului meu
Să-ți ofere tandrețea,
Permite mâinii mele
Să te mângâie blând,
Permite privirii mele -ți spună
Cât ești de importantă pentru mine
Acceptându-mi astfel mulțumirea
Drept cadou pentru prezența ta.

poezie de , traducere de Doina Maria Tudor
Adăugat de Doina Maria TudorSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vorbeste-mi am atatea sa-ti spun. Editia a IV-a" de Jacques Salome este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 17.99 lei.
Osho

Pe cuprinsul întregii lumi, fiecare religie a dat ceva de genul celor zece porunci - și acestea au fost date oamenilor care nu aveau nici o idee despre cum urmează fie viitorul, despre cum urmează fie starea de conștientizare a omului în viitor. Este ca și cum, copil mic fiind, ai fi pus -ți scrii intreaga poveste a vieții tale, fără știi deloc ce înseamnă tinerețea, ce reprezintă bătrânețea, ce este moartea. Toate religiile sunt primitive, crude - iar ele au dat formă vieții tale. Desigur, întreaga lume este plină de mizerie: nu ți se permite să fii tu însuți. Fiecare cultură vrea ca tu fii o copie la indigo, nu îți arăți niciodată adevărata față.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Securitatea poate fi găsită în a renunța la dreptul de proprietate, asupra oamenilor, banilor și bunurilor imobiliare; pentru a obține, a păstra sau proteja acele lucruri de care alții au nevoie pentru perioade de acces legitim. O bibliotecă care împrumută permite oamenilor să acceseze informații; o colecție de cărți încuiată este folositoare doar pentru persoana care o deține.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ileana Vulpescu

De când e lumea și pământul, există o categorie sufletească de oameni puși pe capătuială, pentru care banul e mai presus de orice, e singura valoare în care cred și căreia i se închină, pentru că banul e cel mai bun prieten, cel mai bun protector, el n-are miros și deschide toate ușile. Și cum omul, spre deosebire de animale, mănâncă mai mult decât pentru a-și astâmpăra foamea, bea mai mult decât pentru a-și astâmpăra setea, face amor nu numai pentru a-și reproduce specia, ucide cu premeditare, fără să-și mănânce prada, acumulează mai mult decât ar avea nevoie chiar pentru un trai îmbelșugat, e rapace, pentru că acumularea îi dă senzația de siguranță și de superioritate asupra altuia. Asta dovedește cât de puțin evoluează mentalitatea oamenilor.

în Arta conversației
Adăugat de Alexandra MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata viata legata cu ata" de Ileana Vulpescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 29.99 lei.
Robert Frost
liberal
Un liberal este un om prea deschis la minte pentru a-și ține partea într-o ceartă.

definiție clasică de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Stopping by Woods on a Snowy Evening Hardcover" de Robert Frost este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 42.99 lei.
Pascal Bruckner

Îndurare pentru nababi: aceștia se impun drept noii regi ai timpurilor noastre, bătându-și joc de legile obișnuite, bucurându-se de o putere și un prestigiu nemăsurate, acomodându-se cu toate regimurile numai trăiască în ele după cum au ei chef. Fie că provin din showbiz, fie din sport sau din finanțe, ei alcătuiesc o elită... care locuiește în regatul încântător al opulenței și al divertismentului de lux. Un belșug privat inimaginabil se învecinează cu o sărăcie lucie jalnică sau cu niște servicii publice deplorabile. Acolo unde odinioară o rămășiță de scrupule îi împingea pe dominanți la discreție, ba chiar la ipocrizie, acum domnește ostentația. Nu e nevoie te ascunzi, poporul trebuie interiorizeze distanța care-l desparte de zeii acestei lumi.

în Mizeria prosperității
Adăugat de MagiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fanaticii Apocalipsei. Sa salvam Pamantul sa pedepsim omul!" de Pascal Bruckner este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -31.79- 9.99 lei.

Idealismul este o lumină unică și ea aparține omului, iar omul trebuie aparțină acestei lumini pentru a fi într-o unitate și armonie perfectă numită lumina pură.

aforism de din Cafeaua fără ghicitoare (2011)
Adăugat de Alina NiculescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Osho

Mesajul meu nu este o doctrină, o filozofie. Mesajul meu este o alchimie, o știință a transformării, așa că numai cei care-mi vor permite să le distrug ființa ignorantă și limitată pentru a putea renaște spiritual, numai acești oameni curajoși vină mă asculte, deoarece pentru ceilalți, ceea ce voi spune eu va fi foarte periculos. Ascultându-mă, faceți primul pas către renașterea spirituală. Nu este o filozofie la adăpostul căreia vă simțiți mai în siguranță; nu este o doctrină în care să vă găsiți consolarea. Mesajul meu nu este o simplă comunicare verbală. Este mult mai periculos decât atât. Este moarte și renaștere spirituală.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Etienne Gilson

Ceea ce Dumnezeu făurește nu-s niște martori care-I demonstrează propria-i glorie, ci ființe care se bucură de ea cum se bucura și El și care, participând la ființa sa, participă totodată la beatitudinea Lui. Așadar nu pentru El, ci pentru noi iși caută Dumnezeu gloria, nu pentru a o dobândi, căci o are, nici pentru a o crește, căci este dinainte perfectă, ci pentru a ne-o împărtăși.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dialogul este una dintre formele care contribuie cel mai mult la înflorirea vieții spirituale. Eremiții spirituali sunt excepții. Omul de cultură este însetat după replică și contrareplică. Are nevoie de aceasta pentru a-și ascuți gândurile, pentru a-și oțeli voința, pentru a scăpa de sentimentul singurătății și lipsei nemiloase de înțelegere care-l înconjoară. Atât de mult le simte nevoia, încât, fără vrea, începe dialogul chiar și cu persoane necompetente, cu oricine se află în jurul său, pentru a avea cel puțin iluzia unui dialog.

în Aforisme și cugetări (1977)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Printre realități, există și materie există și suflet, și acestea sunt într-un singur loc, căci nu există un loc separat al materiei și unul separat al sufletului(cum ar fi unul pe pământ pentru materie și unul în aer pentru suflet), ci locul sufletului este separat, în sensul că nu se află în materie. Aceasta înseamnă faptul că sufletul nu este unit cu materia, iar același lucru nu se poate naște și din suflet și din materie, adică nu se poate naște din materia ca substrat (pentruea nu este formă)și anume este separat. Materia așezându-se pe sine însăși sub suflet este luminată de el și nu poate pună stăpânire pe cel de la care primește lumină;sufletul nu poate suporta materia fiindcă din cauza acestei materii rele este incapabil vadă. Aceasta este căderea sufletului: faptul de a veni astfel în materie și de a deveni slab, fiindcă nu toate puterile sale sunt active, fiindcă materia le împiedică își ocupe locul pe care sufletul îl deține și oarecum se opune și face devină rău ceea ce a luat ca pintr-un fel de furt, până când sufletul reușește să se întoarcă la starea lui superioară. Așadar materia este și cauza slăbiciunii din suflet și cauza viciului. Căci este ea însăși rea mai înainte ca sufletul devină rău, este de fapt răul inițial.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marin Sorescu

Kavafis

1.

Pierdut la marginea lumii grecești,
Ca un scut antic.
Inscripție din care puține litere
Se mai pot citi
Și nu spun decât niște nume vechi.
Parcă și-ar fi copiat poeziile
De pe pietre funerare. Pentru fiecare din ele
A săpat adânc în pupila civilizației grecești.

2.

144 poeme: cimitir - pentru un trup de efeb,
Putrezind în plăcerile interzise ale Alexandriei.

3.

Sufletul poetului spânzură peste fiecare
Inscripție lapidară

La moartea unei civilizații de trei milenii,
Poezia lui e steagul de doliu
Coborât în bernă.

poezie celebră de
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Trei dinti din fata" de Marin Sorescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -37.00- 29.99 lei.

Întins pe canapea, priveam tavanul

Să fie un gând trecător, sau poziția din care
privesc universul este ideală pentru meditație?
În orice caz, ce-i drept rămâne drept,
ce-i strâmb se poate îndrepta și tot așa
până în sufletul meu murdar un bec va licări
de câteva ori, apoi se va sparge ca și cum
nimic nu este mai adevărat.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omar si diavolii" de Dan Ciupureanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.95- 18.99 lei.

Marea tragedie este că ei elimină arta complet, și nu pentru că pun mai multă știință, ci din cauză că ei nu își pot permite profesorii de artă sau pentru că cineva crede că nu este de folos. O societate luminată are toate lucrurile acestea în ea. Este parte din ceea ce înseamnă a fi om și ce ne deosebește de restul formelor de viață de pe pământ - noi avem cultură.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.
Igor Stravinski

Webern este pentru mine ceea ce este drept în fața Muzicii, tot așa cum cineva este drept în fața lui Dumnezeu și eu nu ezit de a mă refugia sub ocrotirea binefăcătoare a acestei arte încă neconsfințite.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un avantaj al prostiei față de deșteptăciune ar fi că prostia își permite să fie tot timpul practică. Spre deosebire de deșteptăciune, prostiei nu îi este frică să se pună în risc, nu îi este frică de eșec sau de penibil. Prostia mereu se va comporta ca și cum nu ar avea nimic de pierdut, și nu că ar conștientiza ceva în acest sens, ci pentru că acesta îi este felul. Totul se întâmplă natural, 100%. Spre deosebire de deșteptăciune, prostia nu este nevoită își asume și nici nu obișnuiește să se consume din cauza vreunui fapt de genul. Pentru prostie nu va fi niciodată o problemă o ia de la capăt în urma unui eșec, nu îi va afecta cu nimic entuziasmul. Ca atare, datorită naturii ei, prostia se înțelege foarte bine cu optimismul, ceea ce îi permite, din start, fie mult mai practică decât deșteptăciunea, care e mereu rațională.

în Începuturi
Adăugat de Andrei Ș.L. EvelinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook