Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ileana Vulpescu

De când e lumea și pământul, există o categorie sufletească de oameni puși pe capătuială, pentru care banul e mai presus de orice, e singura valoare în care cred și căreia i se închină, pentru că banul e cel mai bun prieten, cel mai bun protector, el n-are miros și deschide toate ușile. Și cum omul, spre deosebire de animale, mănâncă mai mult decât pentru a-și astâmpăra foamea, bea mai mult decât pentru a-și astâmpăra setea, face amor nu numai pentru a-și reproduce specia, ucide cu premeditare, fără să-și mănânce prada, acumulează mai mult decât ar avea nevoie chiar pentru un trai îmbelșugat, e rapace, pentru că acumularea îi dă senzația de siguranță și de superioritate asupra altuia. Asta dovedește cât de puțin evoluează mentalitatea oamenilor.

în Arta conversației
Adăugat de Alexandra MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata viata legata cu ata" de Ileana Vulpescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 29.99 lei.

Citate similare

Dialogul este una dintre formele care contribuie cel mai mult la înflorirea vieții spirituale. Eremiții spirituali sunt excepții. Omul de cultură este însetat după replică și contrareplică. Are nevoie de aceasta pentru a-și ascuți gândurile, pentru a-și oțeli voința, pentru a scăpa de sentimentul singurătății și lipsei nemiloase de înțelegere care-l înconjoară. Atât de mult le simte nevoia, încât, fără să vrea, începe dialogul chiar și cu persoane necompetente, cu oricine se află în jurul său, pentru a avea cel puțin iluzia unui dialog.

în Aforisme și cugetări (1977)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt... mișcări gravitaționale. Când o vezi pe ea, este ca și cum nu te mai susține pământul. Ci o face ea. Și nu mai contează nimic mai mult decât ea. Și ai face orice pentru ea, ai fi orice pentru ea. Devii ceea ce are ea nevoie - protector, amant, prieten sau frate...

în Eclipsa
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Eclipse Collector's Edition" de Stephenie Meyer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -100.00- 15.99 lei.

Toți marii oameni de afaceri, fără excepție, își acordă timp pentru a reflecta, deși sunt aproape mereu înconjurați de o armată de secretare, asistenți și experți. Totuși, din când în când, se consultă și cu persoana pe care o cunosc cel mai bine - ei înșiși. Au nevoie de liniște pentru a-și forma o imagine de ansamblu asupra situației, pentru a găsi soluții, a face planuri și a-și "asculta" gândurile.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Titu Maiorescu

Oricât de inaccesibilă, de ideală ar fi o idee bună, e mai bine năzuiești la realizarea ei, năzuiești chiar fără rezultat, decât să-ți pui mâinile în poală cu înțeleaptă resemnare și să proclami: oamenii sunt ticăloși. Prea lesne se crede omul scuzabil, prea își face iluzia poate fi atât de lesne scutit de o activitate serioasă obligatorie (nu numai pentru a-și prelungi viața, pentru a-și acoperi îndatoririle – acest jalnic minimum - ; ci și, în plus pentru semenii săi mai buni.

citat clasic din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "O cercetare critica" de Titu Maiorescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.19- 16.99 lei.

Rolul părintelui este cel de a-și îndruma copilul, nu de a-i dicta viața. Dacă la început ești acolo pentru că știi ce e mai bine pentru el, mai apoi maturizarea își spune cuvântul, iar acela e momentul în care e nevoie să-i oferi suport și încredere (!). Din păcate, mulți părinți – din dorința firească de a proteja – ajung facă mai mult rău decât bine. Delimitarea dintre protecție și control se poate estompa foarte ușor atunci când convingerea părintelui că el "știe ce e mai bine" se hrănește din orgoliul propriu. Să fii conștient ce e cel mai bine pentru tine nu e neapărat și cel mai bine pentru ceilalți e primul pas spre acceptarea diferențelor naturale din cadrul unei relații (de ORICARE tip ar fi ea).

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubire

Te iubesc mai mult decât natura,
Fiindcă tu natura însăși ești,
Decât libertatea mi-ești mai dragă -
Fără voi, ca un ocnaș trăiești.

Te iubesc cu toată nebunia,
Ca pe-un hău, nu ca pe-un drum de roți,
Te iubesc mai mult decât se poate,
Cât de mult - înțelegi nu poți.

Fără noimă te iubesc întruna,
Și când beau și-atunci când spun prostii;
Mult mai mult decât pe mine însumi
Te iubesc. Vreau sigură fii.

Te iubesc mai mult decât pe Shakespeare
Decât toate cele pământești,
Mi-ești și decât muzica mai dragă,
Pentru mine, muzica - tu ești!

Te iubesc mai mult decât speranța
Gloriei, în veac de vis și fum,
Decât țara asta ruginită,
Fiindcă tu ești țara mea acum.

Ești nefericită? N-ai temeiuri!
Nu-L mai mânia pe Cel de Sus.
Decât fericirea mi-ești mai dragă
și decât iubirea, mai presus.

poezie de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Dulce tinut al poamelor" de Evgheni Evtușenko este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.00- 16.99 lei.
Sofocle

Nu simt altceva decât dispreț față de guvernatorul căruia îi este frică, din orice motiv, urmeze cursul pe care el îl știe a fi cel mai bun pentru stat. La fel simt și pentru cel care pune prieteniile private mai presus de interesele publice. Nu am nevoie nici de el.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cel care este doar un "bun" muncitor, făcându-și treaba cât de bine se pricepe și este mulțumit cu aceste lucruri, este prețuit de patronul său; iar patronul nu are nici un interes -l promoveze, este mult mai valoros acolo unde se află. Pentru a fi sigur promovezi, e nevoie de ceva mai mult decât să devii prea bun pentru locul de muncă actual.

în Știința de a deveni bogat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wisdom of Wallace D. Wattles II - Including: The Purpose Driven Life the Law of Attraction & the Law of Opulence Paperback" de Wallace D. Wattles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.99- 25.72 lei.
Octavian Paler

Vă amintiți ce povestește Dostoievski despre minutele petrecute în fața plutonului de execuție? Despărțise, dacă țin bine minte, acele minute în mai multe părți. O parte pentru a-și lua rămas bun în gând de la prieteni. O parte pentru a-și aminti viața. Și o parte pentru a privi cum soarele pe tabla unei cupole... Poate trebuie simți sudoarea morții ca înțelegi, într-adevăr, cât de frumoasă e o cupolă care strălucește. Pe care, altfel, o privești întrebându-te cât e de veche sau în ce stil e construită. Sau pur și simplu n-o observi deloc. Și poate că e o lege a compensațiilor în toate. Cei care speră sunt tocmai cei care au cea mai mare nevoie de speranță. La ce e bună speranța pentru cel care are totul? În schimb, unul ca mine trebuie creadă că orice rău are o limită. Inclusiv pustiul...

în Viața pe un peron
Adăugat de Valentina BecartSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Vremea intrebarilor" de Octavian Paler este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.
Will Estes

Cred educația este unul dintre instrumentele cele mai grozave pentru majoritatea copiiilor, nu doar pentru a-și extinde cunoașterea livrească, ci și abilitatea lor de a experimenta lucruri noi - cred că deschide mai multe uși decât oricare altă experiență la care mă pot gândi.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Arthur: L-ai pus pe Gaius mă sedeze! Eu trebuia mă lupt cu el!
Uther: Ba nu!
Arthur: Dar codul cavalerilor...
Uther: La naiba cu el! Am crezut că o să mori, iar ăsta e un risc pe care nu puteam mi-l asum. Ești prea valoros pentru mine. Însemni mai mult decât orice pentru mine. Mai mult decât întregul regat și cu siguranță mai mult decât propria mea viață.
Arthur: Mereu am crezut ...
Uther: Ce?
Arthur: Că sunt o dezamăgire pentru tine...
Uther: Asta e vina mea, nu a ta.

replici din filmul serial Merlin
Adăugat de Marin Irina, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Legea supra-compensației

Trebuie ca întotdeauna "investim" mai mult decât obținem; altfel nu vom obține niciodată mai mult decât avem în acest moment. Trebuie facem mai mult pentru ceea ce suntem "plătiți" pentru ca în timp fim răsplătiți cu mai mult pentru ceea ce facem. Principiul "oferă mai întâi pentru a primi mai târziu".

în Cele 28 de Legi Universale ale Succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cred în primele cărți de literatură pe care le-am citit pentru că în ele am descoperit mai mult decât lumea, am descoperit prietenul cel mai bun, mai sincer, mai cinstit dintre toți.

în Crez pentru cartea românească
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Orson Welles

Regizorul care îmi place cel mai mult este Griffin. Cred este cel mai bun regizor din istorie. Cel mai bun, cu mult mai bun decât Eisenstein. Cu toate acestea, îl admir mai mult pe Eisenstein.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Nu înceta crezi și să lupți pentru că recompensa îți depășește imaginația. Cere mult de la viață și nu uita că pentru omul care a învățat își lase entuziasmul să se exprime sunt rezervate toate bucuriile pe care și le poate dori și pe care le poate obține în această viață. Dacă ar fi însă spun care ar fi cel mai bun pe care l-am făcut pentru mine în această viață aș spune că nu mi-am coborât niciodată standardele. Asta a însemnat multă frustrare și suferință la început, respingere și sentiment al lipsei de valoare personală. La sfârșit însă, roadele au fost neprețuite. Ceea ce ești este mult mai important decât ceea ce ai. Ai grijă în ce investești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu înceta crezi și să lupți pentru că recompensa îți depășește imaginația. Cere mult de la viață și nu uita că pentru omul care a învățat își lase entuziasmul să se exprime sunt rezervate toate bucuriile pe care și le poate dori și pe care le poate obține în această viață. Dacă ar fi însă spun care ar fi cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru mine în această viață aș spune că nu mi-am coborât niciodată standardele. Asta a însemnat multă frustrare și suferință la început, respingere și sentiment al lipsei de valoare personală. La sfârșit însă, roadele au fost neprețuite. Ceea ce ești este mult mai important decât ceea ce ai. Ai grijă în ce investești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

M-aș simți mult mai optimist relativ la viitorul strălucit al omului dacă el ar petrece mai puțin timp pentru a-și dovedi poate înfrânge natura și mai mult timp pentru a-i degusta dulceața și a respecta domnia ei.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De dragul poruncii, sări în ajutorul săracului și, privind la sărăcia lui, nu-l lăsa cu mâinile goale. Pierde-ți banii pentru un frate sau un prieten; dacă ruginesc sub o piatră, îi pierzi pe degeaba. Pune-ți comoara după poruncile Celui-Preaînalt, și-ți va folosi mai mult decât aurul. În hambarele tale strânge-ți milostenia, ea te va feri de tot răul; mai mult decât un scut puternic, mai mult decât o lance grea, în fața dușmanului se va bate ea pentru tine. Omul de bine se pune chezaș pentru aproapele său, dar cel ce și-a pierdut rușinea îl lasă singur.

în Ecclesiasticul, 29:9-14, traducere de Bartolomeu Anania
Adăugat de TraianDSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În loc ca scriitorul mototolească nervos coala de hârtie care se încăpățânează rămână albă și s-o arunce la coș, mai bine ar folosi-o pentru a-și scrie testamentul. În mod sigur acesta ar conține și bunuri folositoare pentru fericiții beneficiari, care ar aprecia mult mai mult generozitatea materială a testamentarului decât ar fi apreciat critica ostilă rândurile așternute într-un moment de inspirație îndoielnică.

(15 decembrie 2012)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marcel Pagnol

Motivul pentru care oamenii nu reușesc fie fericiți este pentru că văd trecutul ca fiind mai bun decât a fost, prezentul mai rău decât este și viitorul mai puțin bun decât va fi.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "La Gloire de Mon Pere Paperback" de Marcel Pagnol este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook