Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Voltaire

Răspunsul a fost: "Este discutabil, dar în această țară este bine să omori un amiral din când în când pentru a-i încuraja pe ceilalți."

citat celebru din
Adăugat de Liliana StefanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Este disponibilă și traducerea în engleză.
cumpărăturiCartea "Candide" de Voltaire este disponibilă pentru comandă online la 25.99 lei.

Citate similare

Desigur ai observat cât de bine te simți atunci când ai încurajat pe cineva. Nu este nevoie de alt argument pentru a te convinge că nu trebuie pierzi nicio ocazie pentru a-i încuraja pe alții.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robin Sharma

Viața este scurtă, lumea este mică dar mai este și foarte largă. Când aveți o problemă întrebați-vă: "va mai conta asta peste un an sau doi?" și dacă răspunsul este "nu" gândiți-vă bine dacă merită vă irosiți atât de tare pentru ea. Sunt probleme care atunci când apar credem că s-a sfârșit lumea dar mai târziu realizăm că nu au fost decât niște noi începuturi sau niște oportunități.

în Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.
Deepak Chopra

Atunci când facem o alegere – indiferent care – noi ne putem pune două întrebări: mai întâi: "Care sunt consecințele alegerii pe care sunt pe punctul de a o face?" În inima noastră noi vom cunoaște imediat răspunsul la această întrebare. În al doilea rând: "Ne va face mai fericiți, pe mine și pe cei din jur, această alegere a mea?" Dacă răspunsul este afirmativ, putem merge mai departe cu alegerea noastră. Dacă el este însă negativ, dacă opțiunea noastră ne poate face nefericiți, pe noi sau pe cei din jur, cel mai bine este să nu o luăm. Nimic mai simplu!

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Rolul părintelui este cel de a-și îndruma copilul, nu de a-i dicta viața. Dacă la început ești acolo pentru că știi ce e mai bine pentru el, mai apoi maturizarea își spune cuvântul, iar acela e momentul în care e nevoie să-i oferi suport și încredere (!). Din păcate, mulți părinți – din dorința firească de a proteja – ajung facă mai mult rău decât bine. Delimitarea dintre protecție și control se poate estompa foarte ușor atunci când convingerea părintelui că el "știe ce e mai bine" se hrănește din orgoliul propriu. Să fii conștient că ce e cel mai bine pentru tine nu e neapărat și cel mai bine pentru ceilalți e primul pas spre acceptarea diferențelor naturale din cadrul unei relații (de ORICARE tip ar fi ea).

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubesc această țară

În tine, Românie,
țară legendară,
Trăiesc cu bucurie,
nu mai plec afară.
Aici câmpia mă hrănește
atunci când sunt flămând.
Izvorul, setea-mi potolește
de soarele arzând.
Când am fost înstrăinat
și dorul tău am dus,
La tine tu m-ai chemat,
eu la inimă te-am pus.
Aici îmi este locul,
în munții tăi de piatră.
Aici îmi port eu portul,
iubesc această vatră.

poezie de (mai 2020)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Sfântul Ioan Gură de Aur

A-I mulțumi lui Dumnezeu când vântul este prielnic pe mare nu este ceva deosebit; a-I mulțumi însă când este furtună, atunci se arată adevărata recunoștință.

citat celebru din
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Credinta nadejdea dragostea Cuvinte de aur Vol. 1" de Sfântul Ioan Gură de Aur este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.00- 15.99 lei.
La Bruyere

Trebuie păstrăm tăcerea despre cei aflați la putere; a-i vorbi de bine implică mai mereu flatare; a-i vorbi de rău când sunt în viață este periculos, și a o face când sunt morți înseamnă lașitate.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știi ce se întâmplă? Mulți văd ce greutăți le fac ceilalți, iar nu cu ce îi îngreuiază ei pe alții. Au pretenții numai de la ceilalți, nu și de la ei înșiși. Însă logica vieții duhovnicești este să cercetezi cu ce anume îi îngreuiezi tu pe ceilalți și nu cu ce te îngreuiază alții pe tine; vezi ce anume îl odihnește pe celălalt, iar nu ce te odihnește pe tine. Oare pentru odihnă am venit în această viață? Pentru viață comodă? Nu am venit în această lume ca petrecem bine, ci ca scuturăm de pe noi tina păcatului și ne pregătim pentru cealaltă viață.

în Patimi și virtuți
Adăugat de Dan NicorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata, slujba, paraclisul si acatistul Parintelui Paisie Aghioritul" de Paisie Aghioritul este disponibilă pentru comandă online la numai 6.00 lei.
Deepak Chopra

Există un proces foarte interesant prin care ne putem întreba, atunci când ne plătim o datorie karma-ică: "Ce anume pot învăța din această experiență? De ce se întâmplă acest lucru și care este mesajul universului pentru mine? Cum aș putea transforma această experiență în ceva util pentru mine și pentru ceilalți oameni?"

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Niccolo Machiavelli

Se pune problema dacă este mai bine să fii iubit decât temut, sau invers. Răspunsul este că ar trebui fii și una și alta; dar întrucât este greu împaci aceste două lucruri, spun că, atunci când unul din două trebuie lipsească, este mult mai sigur pentru tine fii temut decât iubit.

în Principele
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Lettere/Scrisori" de Niccolo Machiavelli este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 33.99 lei.

Omul de știință are multă experiență cu ignoranța, cu îndoiala și cu nesiguranța, și această experiență este de o foarte mare importanță, cred eu. Când un om de știință nu știe răspunsul la o problemă, el este ignorant. Când are o presimțire despre care ar putea fi rezultatul, el este nesigur. Și atunci când este al naibii de sigur despre care urmează fie rezultatul, el încă are câteva îndoieli. Noi am aflat că este de o importanță capitală pentru a putea progresa, ca noi ne recunoaștem ignoranța și lăsăm loc pentru îndoială. Cunoașterea științifică este un corp de enunțuri de diferite grade de certitudine - unele destul de nesigure, unele aproape sigure, nici unele absolut sigure. În prezent, noi oamenii de știință suntem obișnuiți cu asta, și se înțelege de la sine că este perfect consistent fii nesigur, că este posibil trăiești și nu știi. Dar nu știu dacă toată lumea realizează că acest lucru este adevărat. Libertatea noastră de a ne îndoi s-a născut din lupta împotriva autorităților în zilele timpurii ale științei. A fost o luptă foarte puternică și profundă: permiteți-ne punem întrebări, ne îndoim, nu fim siguri. Eu cred că este important ca noi nu uităm această luptă și astfel fie posibil pierdem ceea ce am câștigat.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Mori de vânt

Stai și lupți cu morile de vânt
Se pare că nimeni nu vrea înțeleagă
stau citesc cugetând și ascultând
Cum toți citesc gândesc și se întreabă

Asta este viața pe care am căutat-o?
Asta este viața pe care o dorim?
Este mai bună decât pe care am lăsat-o
Este acea viață pe care am crezut că o găsim?

Răspunsul foarte probabil va fi nu.
Ne așteptam la mult mai mult decât ce am primit
Dar cat din tot ce este poți spui că ai fost tu
Vinovat că nu ai primit ce ai găsit

Pleci într-un sistem sperând că va fi totul diferit
Dar te plângi continuu că nu este cum a fost
Spunând că totul ce a fost era greșit
Și vei găsi în altă țară al tău rost.

Acum că vezi că nu este simplu pleci în altă țară
Ce crezi că nici înapoi nu ai unde te duce
Aici chiar ninge cat că este vară
Și nu ai umeri seduci al dorului iei cruce

Eu mă opresc scriu deoarece sunt trist
Mai bine stau și tac al dracului din gură
Deoarece mă simt ca al tumori chist
Tot dau și dau ca baba zi de zi din gură

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Voltaire
optimism
Ce este optimismul? Este furia de a susține că totul e bine, când îți merge rău.

definiție celebră de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Sunt disponibile și traduceri în engleză, spaniolă și greacă.
Edgar Lee Masters

Doamna Purkpile

A fugit și a fost bun dus pentru un an.
Când s-a întors acasă mi-a spus o poveste ridicolă,
Cum că fost răpit de pirați pe lacul Michigan
Și ținut in lanțuri, așa că nu a putut -mi scrie.
M-am prefăcut că-l cred, deși știam foarte bine
Ce făcea pentru că se a se întâlnea, din când in când,
Cu croitoreasa de pălării, doamna Williams,
Când aceasta mergea în oraș după cumpărături.
Dar o făgăduială este o făgăduială
Și o căsătorie este o căsătorie,
Și din respect pentru propriul caracter
Am refuzat mă las atrasă în divorț
De schemele unui soț care se plictisise de fapt
De datoria lui și de jurământul marital.

epitaf de din antologia de versuri Antologia de la Spoon River, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Spoon River Anthology Paperback" de Edgar Lee Masters este disponibilă pentru comandă online la numai 16.99 lei.

Amintește-ți atunci când ai nevoie de o mână de ajutor, că aceasta se află la capătul brațului tău. Pe măsură ce îmbătrânești, adu-ți aminte că mai ai o mână. Una este pentru a te ajuta pe tine, iar a doua pentru a-i ajuta pe ceilalți.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Din păcate, România rurală nu s-a schimbat fundamental de pe vremea când am fost eu copil, iar aceasta este una dintre marile probleme ale țării. Cunosc foarte bine tipologia oamenilor de la țară, am fost la țară și foarte recent, nu numai în copilărie, iar oamenii de acolo au o putere de pătrundere cu adevărat rară. Nu sunt oameni pe care să-i poți plimba cu vorba.

în Pas cu pas, capitolul I (2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Primul pas" de Klaus Iohannis este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.90- 17.99 lei.

Deși inteligența este un lucru discutabil, prostia este un lucru sigur, atunci când vine vorba pe ce te poți baza.


Adăugat de Marius TorokSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atentatele au fost programate pentru această epocă pentru a pune guvernul în imposibilitatea de a executa pe Corneliu Codreanu, în lipsa Regelui din țară, creând în țară un climat de tensiune pre-revoluționară.

în Sfârșitul unei domnii sângeroase
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Schimbări

când pleacă ce a fost
deja se vâră ce va fi

între a fost și va fi
este omniprezentul este

a fost bine și rău
cu siguranță este și va fi

au fost schimbări
și vor fi

acestea sunt însoțite de om
de când acesta este și cât va fi

necunoscutul schimbă vecinătatea
natura schimbă lumea
iar omul le influențează

poezie de din Pod okiem Kaliope, traducere de Valeriu Butulescu
Adăugat de alejandroSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
James E. Faust

Feminitatea este o parte a divinității dăruite de Dumnezeu în fiecare dintre noi. Este incomparabila ta putere și influență de a face bine. Poți, grație darurilor tale supranaturale, binecuvântezi viața copiilor femeilor și bărbaților. Mândrește-te cu feminitatea ta. Îmbunătățește-o. Folosește-o pentru a-i servi pe ceilalți.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook