Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Chiar în momentul când au apărut condițiile tehnice pentru realizarea unității oamenilor pe întreg globul, noi suntem într-o stare jalnică a condițiilor morale care sunt necesare pentru a face ca această unitate să fie o binecuvântare.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Cred că fotbalul a cucerit globul pentru că e copilăria din noi. Noi, fotbaliștii, suntem zeii. Ei, spectatorii din tribună, care ne aplaudă și ne huiduie, sunt cei care trăiesc prin noi iluzia că ar fi putut să fie zei. Spectatorul din tribună este sincer revoltat când greșești un voleu și ți-l corectează, savant, printr-o simplă mișcare de gleznă. Dar știți de ce o face? Pentru a-și demonstra sieși, în primul rând, că ar fi putut să fie mai mare decât tine. Această formidabilă candoare va umple întotdeauna stadioanele cu oameni de tot felul și chiar cu filozofi sau cu matematicieni, care, obosiți de căutări îndelungate, îi vor invidia mereu pe creatorii capodoperei imediate, Golul.

în Viața la puls 200
Adăugat de CristiBSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Scara cuvantului" de Ioan Chirilă este disponibilă pentru comandă online la 30.00 lei.
Friedrich Engels

Cum e stăpânul, așa e și sluga. Dezvoltarea condițiilor necesare pentru existența unui proletariat numeros, puternic, concentrat și conștient merge mână în mână cu dezvoltarea condițiilor necesare pentru existența unei burghezii numeroase, bogate, concentrate și puternice.

în Revoluție și contrarevoluție în Germania (1851-1852)
Adăugat de Costel ZăganSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Origin of the Family Private Property and the State Paperback" de Friedrich Engels este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -65.99- 56.99 lei.
Niccolo Machiavelli

Toate mijloacele sunt bune, necesare și morale pentru a guverna. În politică primează interesele și forța, și nu considerentele morale.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lettere/Scrisori" de Niccolo Machiavelli este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 33.99 lei.

Visând într-o lume diferită

Uneori suntem un pic naivi
trăim într-o lume imaginară,
care pictează cum copiii sunt neajutorați,
pentru că ei nu cunosc ipocrizia
și nu au scuturi pentru a se proteja.
Ei sunt sensibili, vulnerabili,
visând într-o lume diferită,
liberă, afară din această cutie.
Fără prejudecăți,
fără nebunia celor mari.
Uneori sunt atât de fragili
de ți se rupe inima într-o mie de bucăți.
Copiii au mult de învățat,
cum trebuie repare
tot ce alții au distrus fără milă.
Adunați-vă și de fiecare dată când se vor gândi
rămâne o cicatrice în plus, în suflet.
Asta îi face să fie mai prețioși și mai puternici,
ușor determinați pentru a face dreptate,
într-o lume atât de imperfectă.

poezie de (10 octombrie 2018)
Adăugat de Eugenia CalanceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Acest moment "acum-ul", nu este al minții pentru "A face" ci al Conștiinței pentru "A fi"! Când grația apasă butonul mintea sau ceea ce te numești ca fiind "tu" ai dispărut. Noi suntem viața eternă plecată în călătoria propriei recunoașteri dar credem că suntem un simplu om rupt de întreg care caută viata eternă. Când adevărul nostru lăuntric este mai presus decât atașamentul unei persoane atașamentul nu apare. Noi suntem deja Sinele, suntem Acela care îl caută pe Acela...

în De unde știi că nu ești deja Sinele?, Partea 2
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Neale Donald Walsch

Fiecare suflet creează pentru el însuși exact acei oameni, evenimente și împrejurări de care are nevoie ca să îndeplinească ceea ce dorește îndeplinească. Cu alte cuvinte, nimeni nu este ''dezavantajat'' dacă luăm în considerare ceea ce sufletul dorește realizeze. De exemplu, sufletul poate dorească lucreze cu un corp handicapat, sau într-o societate represivă, sau în condițiile de constrângere politică sau economică enormă, pentru a i se oferi condițiile necesare să realizeze ceea ce a hotărât dinainte. Vedem că oamenii se confruntă cu "dezavantaje" în sens fizic-dar acestea sunt, de fapt, condițiile metafizice corecte și perfecte.

în Conversații cu Dumnezeu, volumul II
Adăugat de TraianSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.
Immanuel Kant

Numesc lumea, întrucât ar fi conformă tuturor legilor morale (cum de altfel ea poate fi, potrivit libertății ființelor raționale, și cum trebuie să fie, potrivit legilor necesare ale moralității), o lume morală. Ea este gândită numai ca lume inteligibilă, întrucât aici se face abstracție de toate condițiile (scopurile) și chiar de toate obstacolele moralității (slăbiciune sau corupție a naturii omenești).

în Critica rațiunii pure
Adăugat de Avramescu Norvegia - ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Critique of Pure Reason" de Immanuel Kant este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 56.36 lei.

Ce, acum tu nu exiști?! Faptul Existenței este ceea ce cauți! EL este Acum, Aici! Minții îi place urmeze o călătorie pentrunoi suntem teribil de îndrăgostiți de călătoria spirituală, facem relații în călătoria spirituală, facem o mulțime de lucruri (lucrăm chiar și/pentru și în numele "neputinciosului" Dumnezeu) în "călătoria spirituală". Și sună atât de bine, ah! E atât de frumos! Și chiar rămânem până la capătul existenței, unii, în această stare a căutării. Poți spui că este un cadou din partea lui Dumnezeu, dar acest "Eu-Sunt" este Acum, Aici, nu este nicăieri în altă parte. Chiar și atunci când credem că l-am pierdut pe "Eu-Sunt", noi suntem. Este fulgerător, realizezi că ceea ce cauți este chiar Acum, chiar Aici! Ce anume îi lipsește acestui moment, acestei clipe, pentru ca eu îi permit minții îmi spună că sunt incomplet, că sunt separat și atunci -i spun: "Bine, minte, sunt de acord, merg cu tine în căutare, merg cu tine în această călătorie!"?

în "Eu-Sunt" poate fi pierdut?, Partea 3
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când din ceruri suntem mângâiați cu binecuvântare, oamenii trăiesc într-o divină stare!

aforism de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Nu observi că adicția ta pentru compulsivitatea gândirii te duce într-o stare infinit mai jalnică decât ei? Ei se distrug pe ei și nu încearcă își spiritualizeze ego-ul ca tine și deci implicit îi rătăcească pe alții, pe care culmea tocmai credeai că îi salvezi, fără cunoști salvatorul, Dar de fapt îi rătăcești în dependența facerii, oare vezi tragedia? Fii inutil pentru minte și atunci ți se vor deschide pentru prima oară ochii și vei vedea că ești aidoma soarelui, atâta de inutil că nu face nimic și totuși simpla lui prezență face absolut totul. Ai făcut destul, nu ai obosit? Doar reîntoarce-te la A-Fi și această reîntregire va ucide facerea și te va reda vieții tale veșnice!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Restricțiile legate de tabu sunt întrucâtva altele decât înterdicțiile religioase sau morale. Ele nu pot fi raportate la porunca unui zeu, ci de fapt se impun de la sine; se disting de interdicțiile morale, caz în care greșelile se orânduiesc într-un sistem care dclară renunțările universal valabile drept necesare și fundamentează această necesitate.

în Totem și Tabu
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Papa Francisc, miercuri 20 ianuarie 2021

În această cateheză mă voi opri asupra rugăciunii pentru unitatea creștinilor. De fapt, săptămâna 18-25 ianuarie este dedicată îndeosebi pentru aceasta, pentru a invoca de la Dumnezeu darul unității pentru a depăși scandalul diviziunilor dintre cei care cred în Isus. El, după Ultima Cină, s-a rugat pentru ai săi, "ca toți să fie una" (In 17,21). Este rugăciunea sa înainte de Pătimire, am putea spune testamentul său spiritual. Însă observăm că Domnul n-a poruncit discipolilor unitatea. Nici nu le-a ținut un discurs pentru a motiva exigența ei. Nu, l-a rugat pe Tatăl pentru noi, pentru ca să fim una. Asta înseamnă că nu suntem suficienți noi, cu forțele noastre, pentru a realiza unitatea. Unitatea este înainte de toate un dar, este un har care trebuie cerut prin rugăciune.

citat din
Adăugat de Alexandru RăduțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli" de Papa Francisc este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.00- 23.99 lei.

Tocmai lucrurile necesare pentru perpetuarea speciei sunt mai plăcute decât orice altceva: sexul, de exemplu, în momentul orgasmului sunt eliberate opioide, pentru că natura vrea ne transmitem genele unei noi generații.

în Formula fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Formula fericirii" de Stefan Klein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.
Sigmund Freud

Dar din momentul în care această funcție, în care noi recunoaștem eul nostru normal, cedează nevoii de somn, o vedem obligată de condițiile psihofiziologice în care se produce acesta -și slăbească supravegherea și opună o energie foarte redusă intruziunii materialelor refulate. În sine această relaxare are puțină importanță, n-ar fi mare nenorocire dacă tendințele infantile refulate ar face momentan carieră.

în Interpretarea viselor
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Dacă oamenii sunt buni doar pentru că se tem de o pedeapsă și speră într-o răsplată, atunci suntem, într-adevăr, o adunătură jalnică.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

A ne ruga înseamnă a lupta pentru unitate. Da, a lupta, pentru că dușmanul nostru, diavolul, așa cum spune cuvântul însuși, este dezbinătorul. Isus cere unitatea în Duhul Sfânt, facem unitate. Diavolul mereu dezbină, pentru că este potrivit pentru el dezbine. El insinuează dezbinarea, peste tot și în toate modurile, în timp ce Duhul Sfânt face să se conveargă mereu în unitate. Diavolul, în general, nu ne ispitește cu privire la teologia înaltă, ci cu privire la slăbiciunile fraților. Este viclean: umflă greșelile și defectele celuilalt, seamănă discordie, provoacă critica și creează facțiuni. Calea lui Dumnezeu este alta: ne ia așa cum suntem, ne iubește mult, însă ne iubește așa cum suntem și ne stimulează spre unitate.

citat din
Adăugat de Alexandru RăduțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Bărbații sunt în stare de orice pentru a face dragoste, chiar și iubească, femeile sunt în stare de orice pentru a iubi, chiar și facă dragoste.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Daniel Vișan-Dimitriu

Noi doi

Că te iubesc, tu știi, dar îți voi spune
ce simt când chipul tău mi-apare-n gând,
sau când apari chiar tu și, surâzând,
îmi spui că pentru tine-s o minune.

Iubita mea, tu ești minunea care
mi se întâmplă, care-a apărut
și mi-a intrat în sânge cum a vrut,
tu ești balsamul meu și încântare.

Te port în suflet ca pe o comoară,
te strâng în brațe tandru ca și cum
de mâine aș pleca pe lungul drum
din care-am apărut, odinioară.

Noi ne iubim și suntem împreună
și-atunci când între noi e-un spațiu gol
în care gândul meu devine sol
ce-ți amintește dragostea-mi nebună.

Te-nvălui într-o dulce alintare
a trupului frumos și-atât de cald
ce mă primește ca pe propriul fald
și-i dă iubirii mele alinare.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Singura cale prin care putem aduce pacea pe acest pământ nu este prin discursuri sau inițiative organizatorice, ci prin transformarea oamenilor, prin ridicarea lor la această nouă conștiință a celei de-a patra dimensiuni, în care ei manifestă calitățile spiritului. Astfel, realizarea păcii globale poate veni numai prin oameni care au atins această stare în timpurile moderne, care sunt foarte speciale și pe care le numesc Timpuri ale înfloririi.

în Era metamodernă
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Era Metamoderna" de Shri Mataji Nirmala Devi este disponibilă pentru comandă online la numai 21.00 lei.
Paulo Coelho

Chiar dacă eu mai cârtesc puțin, îi spunea inima, o fac pentrusunt inimă de om, și inimile oamenilor așa sunt. Le este teamă -și împlinească cele mai îndrăznețe visuri, pentru că li se pare că nu merită sau că nu vor reuși. Noi, inimile, murim de frică numai la gândul unor iubiri care dispar pentru totdeauna, la clipe care ar fi putut să fie bune și n-au fost, la comori care ar fi putut fi descoperite dar au rămas pentru totdeauna îngropate în nisip. Pentru că atunci când se întâmplă așa ceva, suferim îngrozitor.

în Alchimistul
Adăugat de IvanovCeciliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook