Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Când spun "munți" e prea lipsit de conținut cuvântul "a plăcea". Dar acesta este începutul. Apoi " a plăcea" devine "a iubi" și, parcă, nici acest verb nu e cel mai potrivit. Cert este că ei îți învăluie la început sufletul, apoi pătrund în el și începi să le simți lipsa, îți dorești din nou, întâlnirea cu ei, vor deveni o chemare veșnică. Dacă există o îndoială, ea pornește de la faptul că nu ne convine ideea de a fi înrobiți de lucruri, numai că ei, munții, nu sunt lucruri, ci un întreg univers a cărei frumusețe omul o cucerește cu efort și, uneori, cu mai mult decât atât: ei sunt și știință fiindcă avem nevoie de ea pentru a-i cunoaște, pentru a-i înțelege, pentru a pătrunde în tainele lor. Între oamenii care îi colindă trebuie să existe relații de prietenie, de ajutorare, chiar de sacrificiu fiindcă, uneori ești silit să-ți riști cel puțin sănătatea pentru a-ți salva coechipierul. Acestea și altele sunt munții. Și totuși, în primul rând, ei sunt iubire."

în Muntele și iubirea, Capitolul al II-lea
Adăugat de Neron AurelSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Krishnamurti

Iubirea nu este niciodată sacrificiu. Ce înțelegeți prin cuvântul sacrificiu? Renunțare? Făcând lucruri pe care nu vreți să le faceți? Eu mă sacrific pentru țara mea, fiindcă îmi iubesc țara. Mă sacrific pentru că îmi iubesc părinții. Asta înțelegeți? Ei bine, este asta iubire? Poate iubirea să existe când vă forțați cu tot dinadinsul faceți ceva pentru alții? Mă întreb dacă înțelegeți cuvântul sacrificiu. Pentru ce folosiți acest cuvânt? Știți, cuvinte precum răspundere, datorie, sacrificiu sunt cuvinte groaznice.

în Despre educație. Arta învățării și valoarea vieții
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Rolul părintelui este cel de a-și îndruma copilul, nu de a-i dicta viața. Dacă la început ești acolo pentru că știi ce e mai bine pentru el, mai apoi maturizarea își spune cuvântul, iar acela e momentul în care e nevoie să-i oferi suport și încredere (!). Din păcate, mulți părinți – din dorința firească de a proteja – ajung facă mai mult rău decât bine. Delimitarea dintre protecție și control se poate estompa foarte ușor atunci când convingerea părintelui că el "știe ce e mai bine" se hrănește din orgoliul propriu. Să fii conștient ce e cel mai bine pentru tine nu e neapărat și cel mai bine pentru ceilalți e primul pas spre acceptarea diferențelor naturale din cadrul unei relații (de ORICARE tip ar fi ea).

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Adeseori, oamenii încearcă își trăiască viețile invers. Ei se străduiesc aibe cât mai multe lucruri, sau mai mulți bani, pentru a face cât mai mult din ceea ce își doresc, gândind că în acest mod vor deveni mai fericiți. În primul rând, trebuie să fii ceea ce ești cu adevărat, apoi să faci ceea ce vrei cu adevărat faci, pentru a obține ceea ce îți dorești cu dinadinsul.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Blaise Pascal

Omul nu este decât o trestie, cea mai fragilă din natură, dar este o trestie cugetătoare. Nu este nevoie ca universul întreg să se înverșuneze împotriva lui pentru a-l zdrobi. Un abur, o picătură de apă sunt de ajuns pentru a-l ucide. Dar chiar dacă universul întreg l-ar zdrobi, omul tot ar fi mai nobil decât cel care-l ucide, pentru că el știe moare; iar avantajul pe care universul îl are asupra lui, acest univers nu-l cunoaște.

în Cugetări
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Gerry Kennedy: Dragă Holly, nu mai am mult timp. Nu mă refer la faptul că nu mai am mult de trăit, ci la faptul că tu tocmai ai ieșit cumperi înghețată și te vei întoarce în curând acasă. Dar am sentimentul asta va fi ultima mea scrisoare, pentru că nu mai am decât un singur lucru să-ți spun. Nu va trebui te întorci în trecut, sau cumperi o lampă, poți foarte bine să-ți porți de grijă și fără ajutorul meu. Vreau doar să-ți spun cât de mult m-ai schimbat. Iubirea ta m-a transformat într-un bărbat puternic, Holly. Și pentru asta îți voi mereu recunoscător... la propriu. Dacă ar fi să-mi promiți ceva, promite-mi ori de câte ori ești tristă, sau nesigură, sau îți pierzi încrederea, vei încerca te privești prin ochii mei. Îți mulțumesc pentru onoarea de a fi soția mea. Sunt un bărbat lipsit de regrete. Cât sunt de norocos. Tu ai fost viața mea, Holly. Dar eu nu sunt decât un capitol din viața ta. Vor urma și altele. Îți promit. Și acum, lucrul cel mai important. Nu-ți fie teamă te îndrăgostești din nou. Fii atentă la acel semn care va însemna viața ta de până acum va lua sfârșit. P. S. Te voi iubi mereu.

replică din filmul artistic P.S. Te iubesc, după Cecelia Ahern
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Scopul este cel spre care se tinde. Direcția este ceea ce ne face ajungem mai ușor la scop. Căci oricine urmărește un scop își conduce acțiunea după el și cine se îndreaptă mai perseverent spre capăt ajunge mai repede. Căci există bunuri spre care nici chiar mai multe mișcări nu produc un avans prea mare, pe când altele aduc cu efort puțin roade bogate. Deci, ceea ce trebuie distins și mai ales este ceea ce este mai util. Căci toate cele mai utile sunt mai bune și fiecare lucrare trebuie judecată după roadele sale. Fiindcă mulți nu au acest discernământ, au depus mult efort și au avansat puțin, pentru că au avut ochiul îndreptat doar exterior, spre înfățișarea lucrării, și nu interior, spre rodul virtuții. În fapt, ei se bucurau mai mult să facă lucruri mari decât să se exerseze în cele folositoare și le-au preferat pe cele prin care puteau fi mai degrabă admirați decât îndreptați.

în Meditații spirituale
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Didascalicon. Editie bilingva" de Hugo de Saint-Victor este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.67- 25.99 lei.

Oamenii sunt nefericiți în relații pentru că nu fac ce vor ei ci ceea ce le-a fost indus că e corect, legal, moral de către părinți, societate, mass-media, religie. Oamenii ar fi brusc foarte fericiți dacă ar face cu adevărat ceea ce simt legat de iubire și relațiile cu cei din jur, dacă ar cere ceea ce vor sau ar spune "NU" la ceea ce nu vor. Fă ce vrei tu, ascultă-ți busola interioară, ascultă-ți corpul, onorează-ți stările și sentimentele și te vei elibera. Fii liber din nou și fără obligații imaginate și vei descoperi umanitatea în tine și în cei din jur. Nefericirea în relații și iubire vine din faptul că în loc să ne onorăm adevărul și să cerem și celor din jur îl onoreze chiar dacă uneori doare tare, mințim la greu ca să nu doară pe moment. Prețul plătit? O viață în iad. Ne mințim pe noi, îi încurajăm pe cei din jur traiască în minciună și apoi ne dăm cu curu de pământ că nu există iubire. Nu există pentru tine. Pentru că ți-o refuzi. Pentru că simți că ești defect și nu meriți. Asta face societatea în momentul ăsta: îi face pe oameni se simtă mici, proști și nevrednici pentru a-i păstra sclavi obedienți care nu îndrăznesc facă alegerile proprii care i-ar duce la fericire, împlinire și dezinteres față de stăpânii lor. Ce ai de gând faci?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Îndrăgostirea este despre sex. Relații de cuplu sunt despre iubire și dăruire. În sex, am o nevoie uriașă pe care o vreau satisfăcută. În iubire, am de dat timp, energie, resurse și tot ce am, pentru a-l ajuta pe celălalt elimine suferința din viața lui, și să pot contribui măcar un pic la starea lui de bine și fericire. Iubirea nu există când este pretinsă și cerută. Nu avem control asupra iubirii pe care o primim, avem doar control asupra iubirii pe care o dăruim. De aceea, îndrăgostirea este egoism, pentru că urmărește interesul individului. Mulți se vor revolta și vor spune "dar eu când sunt îndrăgostit fac orice pentru cel de care m-am îndrăgostit". Ok, și când celălalt îți întoarce spatele și nu apreciază ce faci și nu îți răspunde cu aceeași monedă, cum te simți? Cum te simți când ești îndrăgostit de cineva care nu este îndrăgostit înapoi de tine, ci de altcineva? UPS! Iubirea nu este pentru oricine pentru că nu oricine poate dăruiască fără spere la răsplată. Însă oricine își poate descoperi și dezvolta capacitatea de a iubi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Democrit

Nemulțumirea de sine apare dintr-un dezechilibru al sufletului și din dorințe timide sau prea puțin fericite, când oamenii fie nu îndrăznesc, fie nu obțin atât cât doresc și se întind cu totul înspre speranță: sunt mereu instabili și schimbători, ceea ce este inevitabil li se întâmple celor ce trăiesc pe muchie. Încearcă să-și împlinescă dorințele pe orice cale și se învață și se obligă facă lucruri necinstite și grele, iar când efortul le este lipsit de răsplată, îi chinuie o rușine zadarnică, și nu suferă pentru că au dorit lucruri rele, ci pentru că le-au dorit degeaba. Atunci îi reține și regretul pentru ceea ce au început, și teama de a începe din nou, și se strecoară acea agitație sufletească ce nu-și găsește ieșire, pentru că nu sunt capabili nici să-și stăpânească dorințele, nici să li se supună lor, apoi șovăiala unei vieți în care a rămas puțină libertate și mucegaiul unui suflet care zace amorțit între dorințe înșelate.

în Euthymia
Adăugat de MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Batman: Și atunci de ce nu mă ucizi?
Jokerul (râde): Nu vreau te ucid? Ce m-aș face fără tine? M-aș întoarce fur de la traficanți? Nu, nu, nu! Nu. Tu... Tu mă completezi.
Batman: Tu ești un gunoi care ucide pentru bani.
Jokerul: Nu vorbi și tu ca unul de-ai lor. Tu nu ești ca ei! Chiar dacă ți-ar plăcea asta. Pentru ei ești doar un ciudat, la fel ca mine! Acum au nevoie de tine, dar când nu vor mai avea te vor alunga ca pe un lepros! Vezi tu, principiile și moralitatea lor nu sunt decât niște glume proaste. La cel mai mic semn ceva nu e în regulă, renunță la ele. Ei sunt îndeajuns de buni cât le permite restul lumii fie. Să-ți arăt. Atunci când nu va mai exista nicio miză, acești... acești oameni civilizați se vor mânca între ei. Vezi, nu sunt un monstru. Sunt doar înaintea curentului.

replici din filmul artistic Cavalerul Negru
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adina-Cristinela Ghinescu

Dacă ai fost vreodată respins pe baza răspunsului: "Nu te înțeleg... nu reușesc te cunosc."... fugi imediat de acel om! N-ai pierdut nimic! Superficialitatea și mediocritatea n-au tangență cu flacăra înțelepciunii, de care toți oamenii ar trebui, cel puțin să se apropie. A iubi un om nu presupune a-l cunoaște (rațional) și a-i face analize și studii de laborator, ca observi în final dacă rezultatul experienței îți convine. Nu! Omul trebuie iubit necenzurat cu inima (prin simțire) și pe cât poți și ești capabil, fără limite și îngrădiri, învățând accepți toate din jur sunt diferite, iar ființele umane au primul loc în originalitate. Lărgește-ți mintea accepți... pentru a putea iubi necondiționat, în parametrii adevărului divin.

în Pentru suflet - Colecție de citate și aforisme
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Osho

Dragostea și libertatea sunt ambele nevoie esențiale. Până acum, omenirea a trăit într-un mod atât de nebunesc, încât nu-ți poți satisface decât una dintre necesități: poți fii liber, dar în acest caz trebuie să renunți la ideea de a iubi... Majoritatea oamenilor au decis în favoarea dragostei și au renunțat la ideea de libertate. Însă, apoi, oamenii ajung trăiască precum sclavii. Bărbatul a redus femeia la calitatea de lucru, de marfă și bineînțeles că și femeia a făcut același lucru în propriul mod subtil: i-a băgat pe toți soții sub papuci... Dacă iubești nu este în nici un caz necesar să-ți distrugi libertatea. Pot să existe laolaltă; nu există nici un antagonism între ele... Iubește omul, însă lasă-i totala libertate. Iubește omul, însă de la începutul-începutului lămurește faptul că nu îți vinzi libertatea.

în Când iubești
Adăugat de Loredana DumitrescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Paulo Coelho

Oamenii nu sunt niciodată mulțumiți. Dacă au puțin, vor mult. Dacă au mult, vor și mai mult. Dacă dau pe-afară de cât au, vor să fie fericiți cu puțin, dar sunt incapabili facă vreun efort pentru asta. Poate fiindcă nu pricep fericirea e așa de simplă???

în Învingătorul este întotdeauna singur
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

"Asumă-ți responsabilitatea!" sunt cele două cuvinte pe care le auzim din ce în ce mai des, însă prea puțini amintesc de un factor esențial în acest context: pentru ceea ce alegi tu faci și să fii. Să-ți asumi responsabilitatea în locul altora este un obicei dăunător ție! Astfel reușești te încarci cu probleme ce NU îți aparțin și, sub greutatea lor, riști să rămâi blocat în încercarea disperată de a schimba pe cineva sau de a-i face un "bine" atunci când acela nu e interesat miște nici măcar un deget în această privință. Chiar dacă la început nu le vei simți ca pe o povară, timpul te va avertiza într-un fel sau altul (de obicei prin frustrări pe care nu le mai poți ignora) ai neglijat ceea ce e cel mai important: pe tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu ești genetic jumătate mama și jumătate tata. Dacă îți negi un părinte prin ură, lipsă de iubire și acceptare, ucizi o bucată DIN TINE. Ești un om mutilat. Orice trăsătură care nu îți place la părinții tăi, este deja în tine și dacă nu o accepți, iubești și admiri, nu o poți folosi în avantajul tău. Așadar simte în inima ta toată iubirea, înțelegea și acceptarea pentru părinții tăi. Doar astfel, vei putea devii tu întreg. Vrei trăiești aici și acum? Vrei dezvoltare personală și evoluție? Perfect. Te duci acum și îți iei părinții în brațe, le spui că îi iubești și îi ții în brațe, mult și cu toată acceptarea și iubirea. Și ei au lupta lor. Dacă ceva te nemulțumește la ei, atât pot ei acum. Înțelege că și ei vor lucruri așa cum vrem noi toți dar poate ceva îi oprește. Și ei suferă. Și ei vor mai bine pentru familia lor dar uneori viața dă cu tine de pământ și te ține acolo. Ăsta nu e motiv să îți privești părinții altfel decât cu maximă iubire și acceptare. Luptă tu și pentru ei, nu le mai cere nimic. Doar iubește-i și mulțumește-le apoi ieși pe ușă și mergi la război.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eu sunt cel mai bogat

"Numai bogăția spiritului este adevărata bogăție; celelalte bunuri pricinuiesc mai mult nenorocire." (Lucianus)

Eu sunt cel mai bogat pe lume
Când sunt întreg și sănătos
Când port în mine un nou nume
Când am iubire, sunt milos.

Când pentru altul nu fac glume
Când de dreptate sunt setos
Eu sunt cel mai bogat pe lume
Când sunt întreg și sănătos.

Când nu iubesc a răutății spume
Eu sunt un vas ce-i valoros
Comoara neevaluată-n lume
Urmașul demn a lui Hristos.
Eu sunt cel mai bogat din lume.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O diplomă nu îți va asigura succesul și nici nu poate servi tot timpul ca dovadă a inteligenței – e doar o bucată scrisă de hârtie. Ce contează cel mai mult sunt abilitățile pe care ți le dezvolți, ceea ce știi faci practic și nivelul tău de dezvoltare. Nimeni nu va veni la tine să îți numere hârtiile și să îți pună în brațe tot de-a gata doar pentru că le ai. E nevoie de muncă, perseverență, răbdare și dăruire pentru ca mai apoi să poți culege roadele lor. Cine pretinde prea multe fără a fi în stare ofere înapoi se va lovi de cruntul zid al realității: trebuie să MERIȚI ce (vrei ) ai, iar pentru asta e nevoie de fapte. Poate vor fi momente când vei fi ridiculizat pentru visul tău, respins de ceilalți pentru dedicarea de care dai dovadă și marginalizat pentru că ai început să fii diferit... dar e normal.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Fernando Pessoa

Poezii discontinue

Poezii discontinue


Realitatea înfricoșătoare a lucrurilor
Constituie descoperirea mea de zi cu zi.
Fiecare lucru este ceea ce este.
Cum aș putea explic cuiva cât de mult
Mă bucură asta – și că asta-i de ajuns?

Să fii întreg, e de ajuns pentru a exista.

Am scris destul de multe poezii
Și poate voi mai scrie încă multe.
Deși-s atât de diferite unele de altele,
Fiecare poezie a mea demonstrează ceea ce-am spus,
Deoarece fiecare lucru care există-și proclamă-întotdeauna existența.

Uneori eu însumi sunt ocupat privesc o piatră,
Nu încep prin a medita dacă ea simte sau nu simte,
Nu încerc mă conving mi-e soră,

Dar mă bucur pentru existența ei ca piatră,
Mă bucur că nu simte nimic,
Mă bucur că nu-i deloc înrudită cu mine.

Câteodată aud cum bate vântul
Și realizez: chiar numai pentru a auzi cum suflă vântul
merită te fi născut.

Nu știu ce vor crede cei care citesc ce-am scris eu:
Dar știu că trebuie să fie ceva bun,
pentru că gândesc aceste lucruri fără niciun efort –
Și fără ideea că alții aud ce gândesc,
Pentru gândesc fără gânduri,
Pentru că spun doar ceea ce spun cuvintele mele.

Odată m-au catalogat drept un poet materialist
Și m-am admirat pe mine însumi pentru că niciodată
Nu mi-a trecut prin cap c-aș fi putut primi un nume, orice nume.
Nici măcar nu sunt poet: Eu văd.
Dacă ceea ce scriu are o anume valoare, nu eu sunt cel
valoros.
Valoarea este acolo, în versurile mele.
Toate acestea n-au legătură cu vreo intenție
de-a mea.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "A Little Larger Than the Entire Universe: Selected Poems Paperback" de Fernando Pessoa este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 43.99 lei.

Eu sunt izvorul de schimbare pentru mine și pentru cei din jurul meu, eu sunt cel care decide, eu sunt cel care sufăr, eu sunt cel care mă bucur, și nimeni nu îmi poate spune cum trebuie să fiu și ce trebuie să fac, ce este în mine este cu mult mai puternic decât ce este în lume, așa m-am născut și asa am mor, precum un meteorit care a făcut din noapte zi, ca mai apoi să se stingă la orizont.


Adăugat de Marius TorokSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Și acum mă tem...

Și acum mă tem aura strălucitoare
a poeziei din jurul tău
este o misterioasă anvelopă cu totul imaginară
care de fapt nu prea am crezut să existe
și de aceea m-am temut că nu o voi putea descifra niciodată,
fiindcă nu are încă un alfabet potrivit să o descrie.
Doar amplificările secrete din sufletul meu
mi-au dezvelit, pentru o fericită frântură de clipă,
tainele armoniilor tale angelice pulsând uneori în exterior
fără știi,
dar care repede își dizolvă în eter cele trei dimensiuni
pentru a deveni abia mai târziu vizibile mie,
chiar foarte vizibile,
dar numai în amintirile mele duioase despre tine,
aproape palpabile, dar totuși târzii,
poate prea târzii...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook