Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Am nevoie de ceva excentric, extravagant, extrem ca să mă simt vie. Vai, draga mea; singurul lucru care te poate face să te simți atât de vie cum este Viața nu e nici una din extremele astea, e doar cunoașterea de Sine. Când te cunoști cu adevărat pe tine însuți vei vedea că ești deja Viața și nu gândul, care încearcă prin tot felul experiențe extreme, prostești, să se simtă "în viață". Teribilismul e cea mai bună metodă de a te schilodi pe viață, nu de a te simți "în viață". Întreabă pe toți cei din care au ajuns într-un cărucior, și îți vor confirma asta. Ego-ul face lucruri prostești și extreme pentru a se simți viu, apoi regretă viața toată "existența". Dacă tot vrei să faci un lucru extrem ajută un copil sau un bătrân în căruț o jumătate de an și asta te va vindeca definitiv de teribilism și stupiditate. Nimic nu este mai viu, nu duduie de viață ca ființa ta reală!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Milionarii nu mai au nevoie neapărat de mine. Nici cei fericiți și nici cei care au dobândit succesul și sunt perfect mulțumiți de viața lor. Misiunea mea e să lucrez cu cei cărora le e greu. Asta înseamnă că nici mie nu o să îmi fie ușor. Dar decisiv a fost gândul și sentimentul că poate, prin munca mea, oamenii vor simți aceeași revelație pe care am simțit-o și eu. Acel sentiment extraordinar că deja ai și ești totul, doar că va fi nevoie de ceva timp ca să începi să și materializezi în lumea fizică comoara ce deja se află în tine. Acesta este cadoul pe care dacă îl pot da oamenilor, vreau fac asta cât trăiesc. Să știi că deja totul e în tine, că nu e nevoie să te stresezi și grăbești. Lasă tot trecutul în urmă. Definește visurile, obiectivele și dorințele. Stabilește de asemenea clar ce anume nu mai vrei să trăiești, ce vrei să nu se mai regăsească niciodată în viața ta. Și apoi începe muncești. Imaginează-ți că în această viață poți avea totul. Și nu la sfârșitul vieții ci în 5-10 ani de acum. Orice vârstă ai, sigur mai trăiești 10-20-30-40 de ani. Merită investești 5 ani ca tot restul vieții fie dincolo de tot ce îți poți imagina? Să îți dezvolți personalitatea, fii, să te simți și să ai totul? E asta o miză pentru care merită riști totul?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Când în sfârșit am ajuns la ceva ce individul spunea ar vrea facă, eu îi spun: "Fă acel lucru și uită de bani!" Dacă spui că a face bani este cel mai important lucru, îți vei petrece viața irosindu-ți complet timpul. Vei face lucruri care nu îți plac ca să poți continui trăiești, și asta înseamnă continui să faci lucruri care nu îți plac, ceea ce este o prostie. Mai bine ai o viață scurtă care este plină de lucrurile pe care dorești le faci decât o viață lungă petrecută într-un mod mizerabil...

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Tu când te-ai desprins de viață ca să o poți manifesta cum vrea gândul tău? Și cât vei rezista să faci asta? Oameni buni, este extrem de obositor ca să nu spun de-a dreptul istovitor manifești viața așa cum vrea limitarea și frica gândului! Mai degrabă devii obsedat de control și viața o va durea la un moment dat în cot de ce/cum vrea gândul să se manifeste ea. Te căsătorești cu gândul și planifică viața pentru următorii 20 de ani și peste 3 luni divorțezi, pentru că viața nu știe nimic de limitarea/programarea gândului!" Dacă realizezi simplitatea dumnezeiască la care te invit și pe care deja o ești vei cunoaște adevărata libertate plină de o fericire copleșitoare!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gândește-te bine. Cine îți cere fii altruist? Cei care au nevoie de ceva de la tine și vor să obțină ușor. Cine îți cere fii umil și să nu emiți pretenții mari de la viață? Cei care se tem ca prin exemplul tău îi vei face să pară mici sau vor trebui iasă din zona de confort. Cine îți cere fii într-un fel sau altul? Cei care nu aplică pe ei propriile lor sfaturi. Nu există nicio autoritate pe pământ care să îți poată spună cum sa fii. Fii cum vrei și culege roadele sau plătește prețul. Este drumul tău de autocunoaștere și orice sfat din exterior nu va face decât să te devieze de la drum, să te încetinească și să îți răpească lecțiile. Fii și umil și îndrăzneț, fii și egoist și altruist. Fii în toate felurile și trage singur concluziile. În inima ta este autoritatea supremă. Vei știi cum e bine fii și ce e bine să faci în funcție de gradul de împlinire sufletească pe care îl vei simți. Acela este adevărul tău, singurul adevăr valabil pentru tine în întreg Universul. Nu există decizii bune sau rele, există doar decizii congruente sau incongruente cu adevărul tău interior. Simți de fiecare dată când ești aliniat și de fiecare dată când te îndepărtezi de sensul vieții pentru tine. Fii atent la busola interioară și vei știi tot ce e nevoie să știi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vreau slăbesc, spune gura. Mănânc ca porcul, spune fapta. Pe cine credem? Eu cred fapta. Și când văd fapta, văd motivația. Motivația ta este să mănânci. De ce? Pentru mâncând, simți o ușurare și o liniște sufletească pentru câteva ore. Preferi mănânci decât înfrunți adevăratele probleme din viața ta așa cum un alcoolic preferă bea, iar un drogat să se drogheze. Spui că vrei bani, dar rămâi la același job sau stai cu părinții în continuare. Nu faci nimic pentru a ieși din situația actuală. Înseamnă că ești motivat rămâi în situația asta. Beneficiile actuale sunt mai mari decât beneficiile ce ar rezulta din schimbare sau asta e ceea ce crezi tu. Spui că vrei o viață mai bună, dar nu faci decât betonezi condițiile tale actuale de viață și să rămâi prins în vechile tipare de comportament, vechile obiceiuri care îți guvernează existența ce este pe pilot automat. Pentru că nu ai trăit beneficiile unei vieți mai bune, preferi siguranța actualei vieți proaste având iluzia că asta e tot ce există în viață. Tot ce pot fac pentru tine este să mă rog că vei suferi atât de mult și viața te va pune în situații atât de groaznice, vei pierde totul, bruma aia de siguranță, încât vei fi pentru prima oară o persoană liberă, vei da tot ce ai mai bun pentru că nu mai ai nimic de pierdut, vei ieși din zona de confort cu forța și vei gusta din adevărata frumusețe a vieții, a iubirii, a împlinirii și a autosuficienței.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Orice dorință sau obiectiv din exterior are un corespondent în interior, o nevoie, mult mai importantă. Pentru suntem analfabeți în privința sufletului nostru și a lumii interioare, la început ne folosim simțul vizual în care credem absolut (deși este un simt foarte superficial) pentru a da glas acestor nevoi sufletești. Vedem bani și o viață luxoasă și ele devin o dorință pentru noi. Nevoia mult mai profundă poate fi cea de a simți siguranță, liniște sufletesca și lipsă de stres. Vedem o viață cu aventuri, excursii și sporturi extreme și se transformă într-o dorință. Nevoia mai profundă poate fi de a scăpa de sentimentul de plictiseală, lipsa de sens și scop în viața noastră. Vedem oameni care ating succesul și popularitatea și ele devin o dorință pentru noi. Nevoia mult mai profundă poate fi cea de a fi iubiți și de a ne simți valoroși. Înțelegând adevărata nevoie, mergem direct la țintă. Pentru asta însă, e nevoie să lași măștile deoparte și să te descoperi pe tine. Să te cunoști atât de bine încât știi care sunt nevoile tale interioare adevărate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Viața e făcută din gânduri, fericirea din alegeri." Oare cum e făcută "viața" din gânduri pentru un fluture sau o rândunică și ce alegeri face ea? Nu vedem că doar omul poartă din greu această povară atât de iluzorie... Tocmai de aceea omul nefericit trăiește gânduri crezând trăiește "viața". Tu ești Viața, care nu poate fi făcută de nimeni și de nimic. Dacă părinții tăi ar fi avut doar gânduri despre tine, corpul tău nu ar mai fi acum aici, nu-i așa? Gândul nu poate cunoaște viața, ci doar alte gânduri care pretind sunt despre "viață"; după cum Adevărata viață nu are deloc gânduri. Gândul=frica=separare, dar Viața ființează ca prea-fericire a fericirii, doar în absența gândirii. Orice alegere e doar un gând ce te trimite în sclavie. De ce, pentru că orice alegere e despre devenire, nu e despre această clipă. A spune "aleg fiu aici și acum" e un complet non-sens, pentru că sunt deja aici și acum, Sunt Viața din aceasta clipă și nu gândul care apare în ea și pretinde că o poate alege, dar nu ca gând, ca alegere, ci ca Viață liberă de devenirea gândirii înlănțuitoare. Contemplă asta!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când ai putere interioară și trăiești viața în varianta ta superioară nu te poate răni nimeni. Dacă pierzi o sumă de bani, nu te plânge că ești ratat, neatent sau incompetent ci realizează că atât a costat înveți o lecție. Dacă partenerul de viață te părăsește, înșeală sau minte și simți că asta te trage în jos, poți considera partenerul s-a descalificat singur și nu poate face parte din viața ta. Nu trebuie să faci eforturi urmărești corectitudinea celor din jur, îi prinzi mințind sau înșelând pentru ca apoi să exclami: "ȘTIAM EU!" Și ce dacă știai? Nu poți controla ce simt, fac sau sunt cei din jur. Dar poți controla starea ta emoțională și atitudinea față de ce simt, fac sau sunt cei din jur. Ceea ce ai în interiorul tău nu poate fi furat, distrus sau devalorizat de nici o forță exterioară. Ai o putere uriașă în tine iar cei care îți fac rău acum se descalifică singuri. Nu-ți irosi energie pentru a-ți confirma suspiciunile, folosește-o pentru a deveni puternic în interior. Asta te va face un om superior, căruia nimeni nu îi poate face rău. Și nu uita atragi oameni asemeni ție, rezultatele tale în lumea exterioară sunt expresia a ceea ce ești tu în interior.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce ți-e frică spui "te iubesc"? Pentru că asta te face vulnerabil și poate celălalt nu îți va răspunde pe măsura așteptărilor? Nu îți face griji, oricum o să crăpați amândoi și ocazia asta nu o vei mai avea. Poate prin moarte vei scăpa de rușinea de a-ți deschide inima. De ce ți-e frică să îți urmezi pasiunile, să faci munca ce o iubești? Poate nu vei câștiga destui bani? Stai liniștit, făcând munca ce NU îți place nu îți va aduce mai mulți bani. Dimpotrivă. Poate când vei vedea că după zece ani de muncă pentru patron tot e nevoie să iei bani împrumut ca să îți înmormântezi bunicii și părinții, ai să îți dai seama dacă merită sau nu să îți urmezi vocația în viață. De ce ți-e frică trăiești clipa prezentă? Trecutul nu îl poți schimba, viitorul e un mister și este oricum opera ta prin acțiunile făcute ÎN PREZENT. Vrei ai foarte multe regrete și nici o putere de a le schimba peste mulți ani de acum. Atunci caută siguranța iluzorie în locul acțiunii de azi. Ce trebuie să se întâmple ca să te deschizi complet în fața clipei prezente? Nu ai înțeles dacă că ești acum în viață este singurul lucru concret, real și palpabil, aici și acum? Doar acum poți iubești, să te bucuri, să simți, trăiești. Doar acum. Și acum. Și acum. Și nicicând altcândva. Doar acum.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața are grijă de Viață. Chiar dacă ceilalți o să zică: "Vai, amărâtul, săracul, uite, , noroc cu ăla i-a dat mâna, nu avea de unde, nu avea de nimica, nu e capabil producă nimic." Ignorantul nici măcar nu realizează acel care nu e capabil producă nimic, produce tot. Cel care nu e capabil cu adevărat să producă nimic, produce Viața Eternă. Exact ca soarele. Nu face nimic și totuși căldura și lumina lui face tot. Simpla prezență. Dumnezeu Cel Viu. Tot ceea ce știi, tot ceea ce vezi, tot ceea ce auzi e doar ignoranță sau separare, nimic altceva.

în Întreaga separare e doar imaginație, acceptată ca și realitate "perceptivă" - Satsang cu Atmaji
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un lucru este cert, am făcut drăcovenia și prosteala care o spun ei ani de zile, singurul lucru care se va întâmpla este că te vei zidi într-un supra-ego spiritualizat de 5000 de carate și nu o să mai poți auzi cu adevărat nimic de bun simț când ți se va împărtăși din inimă asta. Tot ceea ce se va petrece este doar o muncă interminabilă sisifică de a începe fii "conștient" de picăturile de apă care îți intră în chiloți când plouă, și o poți duce așa până în calendele grecești când ești conștient de numărul de celule roșii din sânge. Dar în veci vecilor, asta nu va duce la a fi conștient de cine ești și firește nu te va reîntregi. Ce se VA ÎNTÂMPLA DE FAPT: doar vei deveni obsedat de control și nimeni și nimic nu îți va mai putea satisface ego-ul "matur-spiritualizat" și îmbătat cu un orgoliu hilar, dar cosmetizat. Dacă vrei să conștientizezi ceva începe mai întâi conștientizezi pe cel care conștientizează, pentru că dacă el este o minciună, este fals atunci tot ceea ce va conștientiza va fi fals din rădăcină! Așadar, află mai întâi "eu"-l care face pe conștientul care vrea conștientizeze ceva. Tu ești dincolo de conștiență și inconștiență, acestea sunt stări duale tranzitorii. Fii ceea ce ești, fii Nenăscutul întregului vis născut!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă vrei să faci ceva, înseamnă că îți mai lipsește ceva, dar ce anume îi lipsește lui Dumnezeu, ce anume îi lipsește aceluia ce e deja totul din întreg? Îi lipsește lui vreo parte ca să facă vreo parte? Vorbește de "utilitatea" facerii ca și cum ar fi vreo virtute și nu cea mai cruntă deșertăciune? Când afirmi asta nici măcar nu bănui îi condamni la suferință pe cei care sunt paralizați sau bolnavi, oare realizezi exact asta era ideologia fascistă? Dumnezeul minții este "a ști" și Sfântul ei duh este "A face", dar te poți face pe tine? Sau tu trebuie exiști mai întâi ca apoi să faci? Află de ce exiști tu și apoi vei vedea că întotdeauna și fără nici o excepție făcătorul nu-i decât o făcătură. Pentru atâta timp cât nu realizezi că te afli într-un vis fals numit veghe, ego-ul tău îl va trimite pe Dumnezeu în concediu și vei face tu lumea. Dar imediat ce vezi facerea din visul din noapte este EXACTĂ cu facerea din visul din zi le vei da pe amândouă deșertăciunii în plata Domnului!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu, draga mea! Ceea ce spui este fals din temelii! Așadar, nimeni din cei menționați de tine, "nu-ți poate salva viața" și nici nu poate "salva vieți". Nici cel care te salvează de la înec, nici cel mai vestit doctor. Tot ceea ce salvează aceștia este pârlitul de corp. Dar viața pe care o ești și e liberă de corp, cine o salvează? Doar Guru îți poate salva viața, făcându-te să vezi niciodată nu ai fost corpul, ci viața veșnică care-l animă. De mici credem șopârla care ne-o vinde gândul și anume suntem posesori de viață și deci implicit gândul e deasupra ei, nu? Dar noi suntem viața, iar gândul e un veșnic nevoiaș care apare în ea, și te invită la efemeritatea și frica lui de extincție. De aia crezi "ți-a salvat viața"!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Absolut fără nici o excepție și absolut de fiecare dată când atingi gândul inevitabil atingi ego-ul. De asta el e atât de mândru de mizeria cunoașterii. Și cu cât cunoști mai mult cu atât separarea pare mai mare, mai lungă și suferința pe care o atrage după ea mai sfârșitoare. Ego-ul prin cunoașterea spirituală Doar te izolează de ceilalți ca apoi să te poată arunca în brațele crude ale suferinței de la înălțime. Toată cunoașterea e doar deșertăciune care îți gâdilă ego-ul, de aia ești așa mândru de ea, arunc-o în primul tomberon. Când ego-ul nu mai are cunoaștere va sucomba în eterna-ți nemișcare. Tot ceea ce știi despre tine e capcana cunoscutului, renunță la această limitare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Descoperă ce poate face VOCAȚIA pentru tine! Vocația este o predispoziție pe care ai căpătat-o de-a lungul vieții tale. Este locul unde se întâlnește pasiunea ta cu viața reală. Este punctul în care găsești ceva ce te face fericit și reușești și să trăiești din asta. Prea mulți dintre noi au fost încălțați de părinți de prieteni sau chiar de preconcepții cu meserii pe care ajung le urască! Și asta e cea mai mare prostie, nu e ok asculți orbește de altcineva decât pe tine însuți, pentru că tu ești cel care suportă consecințele, tu ești fraierul care trage la jug toată viața. Găsește acel lucru care te face fericit, lucrul care să îți dea energie dimineața. Oricine are vocație, dar puțini au curajul de a o căuta. Ție îți este frică de succes? Ia-ți inima-n dinți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cred că cea mai simplă urare de "La mulți ani!" este să recunoști în tine Viața veșnică pe care inima ta deja o este și doar gândul o poate pierde pentru că n-a putut-o Niciodată câștiga. Noi toți suntem "Viața Veșnică" condamnate de "Dumnezeul" nostru Gândul în biete făpturi muritoare. TU ești Viața care are "un corp", Niciodată corpul care are viața. Îți urez vezi Asta de ziua ta căci nu cunosc nici o altă urare sau fericire mai mare!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Relații conflictuale, situații neplăcute care tind să se repete, "ghinioane", suferință... Te-ai gândit vreodată că poate nu ceilalți sau viața sunt de vină pentru ceea ce trăiești tu, ci tu - prin gândurile, comportamentele, atitudinile și alegerile tale - ești cauza tuturor întâmplărilor din viața ta? Pe cât de ușor este să dai vina pe alții, pe atât de inutil este să faci asta. Problemele cu care te confrunți sunt o modalitate prin care viața încearcă să te facă conștientizezi că nu faci bine ceva, că este necesar schimbi ceva la felul în care gândești, trăiești, alegi și acționezi. Lecțiile au tendința să se repete până le înveți. Odată învățate acele lecții, evoluezi și mergi mai departe. Dacă simți ca te învârti cumva în cerc, istoria se tot repetă, ar fi benefic analizezi care este contribuția ta la situațiile cu care te confrunți în viața ta. Conștientizare, asumare și apoi schimbarea care pornește din interior - aceasta este calea prin care poți depășești problemele. Lupta cu ceilalți sau cu viața nu îți vor aduce liniștea interioară și înțelepciunea pe care, cu siguranță, le meriți și le dorești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Când mănânc, nu fac nimic altceva decât mănânc. Dacă merg, doar atât voi face, voi umbla. Dacă va trebui lupt, orice zi va fi la fel de bună ca să mor. Și asta pentru că nu trăiesc nici în trecutul meu, nici în viitor. Nu am decât prezentul, și numai el interesează. Dacă vei putea rămâne mereu în prezent, vei fi un om fericit. Vei simți că în deșert există viață, cerul are stele, și că războinicii se luptă pentru că asta face parte din rasa omenească. Viața va fi o sărbătoare, o mare sărbătoare pentru că este numai și numai momentul în care trăim.

în Alchimistul
Adăugat de IvanovCeciliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Theodotos

Dacă ești unul dintre cei cu adevărat aleși,
ai grijă cum realizezi eminența.

Oricât de mult ești aclamat, oricât de mult
orașele premăresc marile lucruri pe care le-ai înfăptuit
în Italia sau în Tesalia,
orice onori
decretează pentru tine admiratorii în Roma,
extazul tău, triumful tău nu vor dura,
nici nu te vei mai simți atât de superior –
superioritatea este ultimul lucru pe care-l vei simți –
atunci când Theodotos îți va aduce, în Alexandria,
pe o tipsie însângerată,
capul nenorocitului Pompeius.

Și nu fi prea sigur că în viața ta –
limitată, reglementată, prozaic㠖
astfel de lucruri spectaculoase, oribile, nu se vor întâmpla.

Poate chiar în clipa asta Theodotos –
neîntrupat, invizibil –
pătrunde-n casa curată și ordonată a prietenului tău
purtând un cap la fel de repulsiv.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Singurul lucru care merită cautat în această viață este Fericirea. dar adevărata fericire nu este exterioară ci ea este interioară. Adevărata Fericire înseamnă știm cine și ce suntem noi? Altfel doar trăim viața minții și nu viața infinită care suntem noi. Fericirea este deja fundamentul întregii noastre existențe doar că noi o acoperim de Gânduri. Trezirea nu există pentru că tu ești deja trezit. Tu ești raza de soare care întreabă dacă nu știe cineva ce este soarele, lumina și căldura și cum se poate ajunge la el? Tu ești Acela nimic nu te poate despărți dacă nu crezi în gândurile de despărțire și spiritualitate ale minții tale!

în Fericirea și trezirea, partea 1
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook