Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Normal că cel care caută înțelepciunea fuge de muncă, de orice acțiune în genere. Tu crezi că munca e o virtute și prin muncă poți evolua și spiritual. Păi dacă ar fi așa ar ploua cu eliberați la tot pasul, peste tot ai vedea iluminați, pentru că peste tot sunt oameni care muncesc la gândul lor. Dar de fapt ce vedem; doar oameni îndobitociți prin muncă eterni sclavi la banii pe care ea îi promite. Munca despre care vorbești, draga mea, nu a eliberat pe nimeni dar ține în jug întreaga omenire. Căci doar oamenii sunt atât de stupizi încât să servească banului, animalele pământului, păsările cerului, fluturii aerului, și pești oceanelor dacă ar vorbi limba noastră și ar auzi o atare grozăvie ar râde și cu fundul. Dacă cu adevărat vrei libertatea atunci găsește-ți un serviciu de maxim 4 zile pe săptămână. 3 ar fi cel mai bine. iar în celelalte 4 oferă-le drept oblație lui Dumnezeu, Supremului. Fie prin introspecție sau practica de "A-Fi" sau "Eu-Sunt", iar una din cele 4 zile rămâi în tăcere ca Tăcerea. Aceasta este calea unui pshu, dar din păcate prea mulți dintre voi nu realizați că nu aveți nevoie de ea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Dacă vrei să devii o personalitate alfa, fă-ți scopuri care să te servească pe tine, dar prin atingerea lor să facă lumea mai bună măcar pentru o altă ființă. Cu cât viziunea ta servește mai mulți oameni, cu atât se va realiza mai repede și fericirea ta va fi mai mare. Orice vis trebuie apoi transformat în scop cu pași de acțiune, într-un plan bine pus la punct. Scopul e important fie: măsurabil, concret, specific, clar. Nu poți fi lider dacă ești mai puțin inspirat sau motivat decât cei din jurul tău. Mulți oameni cred "au o problemă" sau sunt "defecți" și de aceea sunt nefericiți sau nu au ceea ce își doresc. Singura lor problemă, de fapt, e că vor culeagă recolta înainte sădească semințele și tot ce au nevoie e una peste cap ca să își aducă aminte ordinea: 1. Sădește. 2. Îngrijește. 3. Culege.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O greșeală fundamentală în felul în care funcționăm azi ca societate este diferențierea uriașă dintre muncă și plăcere. Unde este acea lege universală, divină, care spune că munca trebuie fie corvoada de la care de abia aștepți scapi? Cu ajutorul psihologiei se ridică o nouă înțelepciune la suprafață: înțelepciunea vocației. Când munca și plăcerea devin una, când activitatea ce îți ocupă cel mai mult din zi te bagă în starea de flux, la fel cum te bagă joaca cu mingea de uitai te-a chemat mama la masă, când îți dezvolți abilități în timp ce te joci, atunci îți trăiești vocația. Aceasta este investiția supremă în orice ființă umană care va transforma societatea și planeta. Oamenii cu vocație sunt oameni care muncesc din și cu iubire. Într-o lume în care munca e făcută cu iubire, multe dintre suferințe rămân doar o amintire. Dar pentru a face munca din iubire... e nevoie să ne găsim iubirea. Iubirea din noi, iubirea pentru viață, pentru oameni cunoscuți și necunoscuți încă, pentru planetă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Noi nu realizăm că atunci când spunem "eu gândesc" de fapt tot ceea ce spunem este "eu sunt separat de tine și mai ales de Dumnezeu!" Dar când dai divorț de gând, când te desparți de el și lași mintea în plata Domnului, tu rămâi iubirea însăși sau Dumnezeu! Prima și cea mai înaltă iubire este cea de "A-Fi" sau "Eu-Sunt", după cum ultima care pleacă din această lume reîntorcându-se Acasă este tot ea. Dumnezeu este iubire, faptul nostru de "A-Fi" și Dumnezeu sunt una. Dumnezeu, Iubirea sau faptul de A-Fi din mine e unul și același cu cel din tine sau cu cel dintr-o floare! Mai întâi de toate Dumnezeu este Iubire, Ființare neasociată gândirii, exact cum e într-un prunc. Iată de ce Isus spune: "Până nu vă veți reîntoarce și vei fi aidoma pruncilor nu o să intrați în împărăția cerurilor."

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un lucru este cert, am făcut drăcovenia și prosteala care o spun ei ani de zile, singurul lucru care se va întâmpla este că te vei zidi într-un supra-ego spiritualizat de 5000 de carate și nu o să mai poți auzi cu adevărat nimic de bun simț când ți se va împărtăși din inimă asta. Tot ceea ce se va petrece este doar o muncă interminabilă sisifică de a începe fii "conștient" de picăturile de apă care îți intră în chiloți când plouă, și o poți duce așa până în calendele grecești când ești conștient de numărul de celule roșii din sânge. Dar în veci vecilor, asta nu va duce la a fi conștient de cine ești și firește nu te va reîntregi. Ce se VA ÎNTÂMPLA DE FAPT: doar vei deveni obsedat de control și nimeni și nimic nu îți va mai putea satisface ego-ul "matur-spiritualizat" și îmbătat cu un orgoliu hilar, dar cosmetizat. Dacă vrei să conștientizezi ceva începe mai întâi conștientizezi pe cel care conștientizează, pentru că dacă el este o minciună, este fals atunci tot ceea ce va conștientiza va fi fals din rădăcină! Așadar, află mai întâi "eu"-l care face pe conștientul care vrea conștientizeze ceva. Tu ești dincolo de conștiență și inconștiență, acestea sunt stări duale tranzitorii. Fii ceea ce ești, fii Nenăscutul întregului vis născut!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Înainte de a practica, tu trebuie fii, recunoaște mai întâi ce este acest "A-Fi" care e liber de orice a ști, a practica, a vrea, a crede, a fi convins, etc. Pentru a recunoaște Ești nu ai nevoie de nimic, dar când îl asociezi pe "A-Fi" cu "a fi un practicant, un știutor sau un observator, sau a fi în prezent" doar te inviți singur nu la o cale, ci la rătăcirea în concepte interminabile. Doar Fii și ignoră-l pe "a ști". Asta este libertatea! Sri Ramana spune: "A-Fi" este starea ta naturală, este Sinele", este libertatea, orice adaugi peste el e doar o devenire fără de sfârșit!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu nu ești mintea. Când vezi tu nu ești mintea, orice ți-ar spune mintea, tu nu ești preocupat de problemele ei. Indiferent dacă are credința ești Dumnezeu sau că nu ești Dumnezeu, are o nevoie sau că nu are o nevoie, este anulat din start. Ce rămâne? Este ceea ce Este. Această Prezență este desăvârșită. Simțământul de A FI sau "Eu-Sunt" nu poate lipsească, el este cel care are grijă de tine, care îți face inima bată. EL este aspectul lui Dumnezeu manifestat. Când încerci -l ajuți pe "Eu-Sunt" cu mintea, atunci începe apară întreaga confuzie. Exact asta am spus, că doar "Eu-Sunt" există, restul nu există. În el există totul, în acest "Eu-Sunt" există întreaga iluzie. Pentru "Eu-Sunt" găzduiește mintea și atunci mintea creează întreaga Mahamaya. TU NU EȘTI MINTEA. În fața Absolutului, chiar și aceste cuvinte sunt lovite de nulitate.

în EL este Aici de la începutul veacurilor și găzduiește în EL toate veșniciile, Partea 2
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Absolut toate religiile sunt doar desert la masa timpului, dar doar EU, Absolutul, Dumnezeu servesc dintotdeauna și pentru totdeauna timpul drept desert la masa mea! Vai de cel/cea ce nu vede adevărata lui identitate nu e decât Libertate! Atât de frumos spune Preaiubitul: "Căci umbră și vis este lumea aceasta, deșertăciune a tuturor deșertăciunilor!" Dacă "sfânta "Biserică" are nevoie să fie apărata atunci nu e deloc sfântă, ci o pacoste care a pierdut Adevărul pentru câteva palme de pământ și câțiva zloți de aur, pentru urzeala deșartă a tronurilor bisericești. Tot Preaiubitul spune: "Nu-L căutați pe Dumnezeu în Biserici/sinagoge în clădiri din lemn sau din piatră, căci el se tăinuiește adânc în tăcerea profundă a inimilor voastre. Vai de cel/cea ce nu vede adevărata lui identitate nu e decât Libertate. "PÂNĂ NU VĂ VEȚI REÎNTOARCE ȘI VEȚI FI AIDOMA UNUI PRUNC nu o să puteți intra în împărăția cerurilor." Ce avea fetița ta la o lună și nu avea lumea, era ea monopolul vreunei religii? Este Dumnezeu monopolul celor 5 mari religii ale lumii? Firește că nu. Pentru Absolut toate religiile sunt doar desert la masa timpului. Sunt o "mulțime" care vorbesc de identitatea lor de daci liberi... Ce mai știm cu adevărat acum despre zamolxism? Peste 10000, peste un milion de ani cine își va mai aminti de religia creștină? Căci umbră și vis este lumea acesta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: Ce-i desparte, ce-i divide atât de mult pe oameni de ajung la conflicte și chiar la războaie? De exemplu pe net e plin de cele două tabere: "Să mă vaccinez - sau nu?" A. M: Dacă oamenii ar putea vedea că singurul lucru care îi desparte nu doar pe ei unul de celălalt, ci îi divide, îi desparte chiar și de Dumnezeu, este Doar gândul din capul lor, probabil că ar trăi cu adevărat ca în Rai pe acest pământ. Dacă ieși afară și îți arunci mintea în primul tomberon vei vedea că de fapt niciodată nu a existat nici o separare în afara celei iluzorii create de minte. Un prunc nici nu știe "asta e mama mea, doar de la ea sug laptele", de fapt el suge de la orice mamă, pentru că nu cunoaște cunoașterea. Așa că nu are cine -i ofere cu elan otrava separării. Dar când omul ține orbește la gândul lui, otrava separării cauzatoare de moarte îl duce în infern. Înainte de a învăța gândul de cine erai separat?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru mintea, oricât de mult s-ar strădui, nu poate renunța la minte. Mintea nici măcar nu bănuie că ea e obstacolul principal în calea realizării, atâta timp cât o crezi reală. După cum mintea nu bănuie, căci copilul ei veșnic nevoiaș gândul, e închisoarea din care vrei să evadezi. Iată de ce aveți nevoie de un guru, de o ființă care a biruit mintea. Astfel de oameni sunt extrem de rari, iar Iisus spunea despre astfel de Ființe: "Îndrăzniți și voi, căci adevărat, adevărat vă spun, eu am biruit lumea!" Biruie Maya sau lumea gândului, pentru că această iluzie. ca oricare iluzie, NU EXISTĂ! E doar o farsă pe care Guru o demască și te invită să îi pui capăt. Guru nu îți arată Sinele, ci faptul Absolut tot ceea ce gândești, simți, crezi, experimentezi despre el, este doar o farsă a minții.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sentimentul tău de "A-FI" pe care-l ești dinainte de a fi învățat primul gând este SINELE! Sentimentul tău de A-Fi a venit pe lume și sentimentul tău de A Fi va pleca, lasă-i lui grijile tale. EL va știi cel mai bine ce să facă cu ele. Dumnezeu se manifestă în tot și în toate ca sentiment de A-Fi sau "Eu-Sunt"! Simțământul tău de "A-Fi" este identic cu simțământul de "A-Fi" al unui păduche, a arborelui de Sequoia sau cel al unei planete! Doar formele fenomenale diferă, dar Dumnezeu nu diferă, ceea ce diferă nu e Dumnezeu, ci efemeritatea care se aprinde și se stinge în EL.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ella Wheeler Wilcox

Două soiuri de oameni

Astăzi există două soiuri de oameni pe pământ,
Nu mai multe, jur asta pe tot ce am mai sfânt.

Nu doar păcătosul și sfântul, pentru că, ascultați ce spun,
Cel bun e jumătate rău, iar cel rău e jumătate bun.

Nu doar săracul și bogatul, iar pentru a aprecia averea unui om
Trebuie -i cunoști trupul și mintea, și sănătatea amintitului binom.

Nu doar cel smerit și cel mândru – pe-al vieții subțire fir
Cine se umflă-n pene nu-i decât umbra clipei, un trecător delir.

Nu doar cel fericit și cel mâhnit, pentru că zborul anilor întins
Aduce fiecăruia partea lui de zâmbete și partea lui de plâns.

Nu! Cele două soiuri de oameni, sunt – dacă nucrezi, verifică -
Oamenii care se sprijină și oamenii care ridică.

Oriunde vei merge pe cele șapte continente – după unii, șase,
Vei afla omenirea-i împărțită în doar aceste două clase.

Și, îndeajuns de straniu, vei mai afla, cu mirare nu puțină,
la unul care ridică sunt alți douăzeci care se sprijină.

Din care grup faci parte? Ești unul dintre cei care nu-s o piedică?
Ușurezi umerii celor suprataxați de poverile pe care zilnic le ridică

Sau ești cel care se sprijină și care lasă pe alții ducă
Și porția ta de griji, de veghe și de muncă?

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mă bucur știi atât de multe lucruri despre familia noastră dar oare nu te obosește atâta cunoaștere, nu simți te sufocă chiar acum această deșertăciune. Și asta o spune tocmai nevoia ta de a vorbi despre ea? Este inevitabil, nu ai observat asta? Cu cât ai mai multă cunoaștere cu atât depresia care o tragi după tine este mai mare. Dacă am știi cu adevărat ceva despre "familia noastră" care este de fapt întreaga lume am renunța la deșertăciunea cunoașterii și ni l-am dori cu adevărat pe Dumnezeu. Oare cum de nu putem vedea că umbră și vis este lumea aceasta? Doar dă-i lui Dumnezeu primul loc și atunci întreaga deșertăciune va dispărea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Recunoaște-ți ADEVĂRUL ȘI EL VA VĂ ELIBERA!" În concluzie, mai întâi de toate realizează că în viață, cel ce știe nu vorbește, după cum cel care vorbește nu știe. Dar pentru Acela care este cu adevărat Liber, va exprima Adevărul, indiferent dacă vorbește sau păstrează tăcerea. I: Bre, ai 800 de videoclipuri și vorbești despre tăcere? A. M: Cum așa? Când s-a întâmplat tragedia și ce te face să crezi că "vorbesc despre tăcere"? "eu"-l vostru e ca și copiii care se uită la poze (titlu și cantitate) nu la conținut (interioritate)? Te-a lăsat mintea vezi o expunere de a mea, cap-coadă? Îndoim-aș. Oare nu cumva împărtășesc despre Tine? Despre ființa noastră reală, LIBERTATEA? Ar trebui libertatea să se limiteze la tăcere sau la cuvinte? Dobândește, află mai întâi cine ești și odată recunoscut "Adevărul, el te va face Liber", atât de tăcere cât și de cuvinte. Pentru că așa cum trăncăni non-stop mintea în capul tău nu rămâi "Bre!" decât o victimă, un sclav pe viața a ei... Voi sunteți Orbi și nu vedeți strategia minții pe care o demască Maharaj: "Zi-i BRE Libertății Tacă, te îndrum "eu" ca și până acum la rătăcire și suferință! Să vezi ce îți vorbesc "eu"!!"

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Caută/află ceea ce erai înainte de "a face", căci tot ceea ce faci tu este deșertăciune, iar timpul o va devora cu o plăcere hulpavă la masa lui. Oare vede un astfel de comediant ieftin când afirmă : "Pomul se cunoaște după roade iar yoghinul după rezultatele/faptele sale." înainte de fala deșartă lui "a face" tu trebuie fii. Orice ființă rătăcită în Mahamaya crede "ești ceea ce faci", dar oare poți face ceva fără ca să fii mai întâi? Și dacă el ar paraliza și nu ar mai putea "face", oare nu ar continua el fie? Oare câți dintre voi realizați că doar cumătru" ego este despre "a face" și că doar el crede ești ceea ce faci, ceea ce ai, ceea ce obții, ceea ce știi, ceea ce poți/posezi/practicii etc.? Caută/află ceea ce erai înainte de "a face". Aceasta este starea ta originară, căci tot ceea ce faci tu este deșertăciune, iar timpul o va devora cu o plăcere hulpavă la masa lui. "A-Fi", asociat cu orice gând care răsare în el este sclavie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu ești deja trezit, dar gândul care întreabă poate doar vedea alte gânduri la fel de zbuciumate ca și el. Pentru a recunoaște această trezie, rămâi pe senzația de "Eu-Sunt"! De fiecare dată când mintea te invită la exterior în tulburarea ei, rămâi neclintirea de A Fi din interior. Reîntoarce-te cât mai des la această pace lăuntrică netulburată de gând. Cum o diluezi cu gândul tulburarea va apărea. Repliază-te mereu și mereu pe interioritate, pe "Eu-Sunt", până la urmă liniștea noastră de A Fi va înghiți toate războaiele acestei lumi. Când rămâi pe acest fapt de A Fi și nu de a vedea sau interpreta ce îți arată mintea, totul se stinge în tăcere. Acum poți vedea că înainte de A-Fi tu erai, după ce nu vei Mai Fi tu vei rămâne! Nici o minte nu poate înțelege sau realiza asta, dar o poate interpreta, doar.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Doar recunoașteți-l pe "A-Fi", el este iubirea care vă va elibera din ghearele lui "A-ști". Hristos, sau "A-Fi" este infinit și își dansează iubirea în toate formele acestei lumi. "A-ști" are întotdeauna și fără excepție drept maluri frica. "Mi-e frică să nu-l pierd pe "Dumnezeu" dacă nu fac voia gândului care pretinde îl are la degetul mic." Dar un "Dumnezeu" care poate fi găsit sau pierdut e doar deșertăciunea gândului. Adevăratul Dumnezeu este Imuabil - nu poate fi pierdut, după cum nu poate fi găsit, căci atunci ar fi supus schimbării - EL poate doar fi recunoscut de propria noastră inimă! Iată de ce inimii mă adresez și nu gândului, căci pentru gând tot ceea ce spun sună a nebunie, dar pentru inimă, este deja veșnica voastră libertate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Despre muncă

Dacă vrei să-ți fie bine,
De muncă să n-ai rușine.
Cine prin muncă asudă,
Nu va avea viața crudă.
Prin muncă are de toate,
Viață lungă, sănătate.

poezie de (noiembrie 2013)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Da, mă amuză imaginația voastră careține prizonierii limitării. Dar noi nu suntem chiar deloc conectați la nivel subtil, pentru că asta e tot mintea care spune o atare perlă, noi suntem unul și același spirit care se manifestă în toate formele și atunci despre ce vrăjeală de subtilitate nivelatoare am putea vorbi? Noi nu avem o formă, doar frica minții ne limitează, ne ține prizonieri într-o formă, înțelegi? Iar înainte de a fi Gogu, erai același Spirit sau Dumnezeu care îl sunt chiar acum eu și îl vei fi și tu după ce nu o să te mai crezi gândul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cât poți face ceva "tu" fără obosești? Pentru noi suntem Prezența, nu experimentăm prezența, iar prezența este fără formă, fără identitatea falsa separatistă a unui "eu" care face ceva, fără efort, înțelegi? CÂND RECUNOȘTI PREZENȚA ATÂT CORPUL CÂT ȘI "eu"-L FALS INTRĂ ÎN ABSENȚĂ, și atunci ce poți spune despre propria ta Absență? Dacă tu nu exiști, doar mintea ta a creat un "eu" fals desprins de existență, atunci ce condiții vei pune pentru "A-Fi"? Pentru toate condițiile pe care le pui lui A-Fi te vor duce în "A-Face". ȘI ACEASTĂ ILUZIE/MAYA ȚINE ÎNTREAGA LUME ÎN SCLAVIE LA GÂND. ȘI FĂRĂ EXCEPȚIE TOT CEEA CE FACI TU VEI PIERDE odată ce corpul dispare. Cum vei mai sta tu în prezență sau cum n-o să-ți miști pupila, cum vei face dragoste cu continență ore în șir? Voi nu realizați că e vorba despre cel etern care nu cunoaște chiar deloc perspectiva efemeră corp-minte. Iată de ce nu mă auziți!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nici un politician sau medic nu poate ști cu adevărat ce e bun pentru tine, pentru că nimeni nu l-a pus Stăpân peste viața ta. Alegerile politice sunt doar un banal circ de "libertate", prin care tu alegi ce sclavi te vor reprezenta ca stăpâni, în fața adevăraților stăpâni ce au drept putere banul. Exact aceasta este Uniunea Europeană a slugilor banului.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook