Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cine predă religie trebuie să fie un om citit, un om de cultură. El trebuie să fie model pentru copii. Să fie exemplu de bunătate, să țină legătura cu preotul parohiei unde se află școala la care predă, cu comunitatea de care aparține. Sărbătorile să fie cu adevărat întâlniri bucuroase pentru toți cei prezenți. E nevoie de multă muncă ca lucrurile să meargă bine, să se dezvolte frumos.

în ziarul Lumina, articolul "De ce pentru studiul religiei în școală?" (14 decembrie 2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Evey Hammond: Îmi doresc nu îmi fie teamă tot timpul, dar îmi e.
Sutler: Ce ne trebuie acum este un mesaj clar pentru cetățenii acestei țări. Acest mesaj trebuie să fie regăsit în orice ziar, să fie auzit la orice radio, să fie vizionat la orice televizor... Vreau ca toți să își amintească care este motivul pentru care au nevoie de noi!

replici din filmul artistic V de la Vendetta
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este foarte important pentru copii să crească frumos și aibă încredere în ei, sa fie modești și să fie conștienți de adevărata lor valoare. Lumea în care trăim poate să fie o adevărată provocare pentru ei, însă fiecare trebuie să știe de mic că este unic și minunat în felul său.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
John Ruskin

Pentru ca oamenii să fie satisfăcuți de munca lor, este nevoie de aceste trei lucruri: trebuie să fie apți pentru ea, nu trebuie să muncească prea mult și trebuie sa aibă succes în ea.

citat din
Adăugat de Antonio RadoSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
cumpărăturiCartea "The Stones of Venice Paperback" de John Ruskin este disponibilă pentru comandă online la 73.99 lei.

Nu este adevărat că "artiștii" trebuie să fie flămânzi, pentru a putea gândi bine. Și nici că trebuie să fie îmbrăcați prost. Nu sunt criterii de diferențiere a autenticității sau a calității artiștilor. Gândurile se digeră mai bine, odată cu mâncarea caldă, în burtică.

în Scrisul, între vindecare și destin (2014)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.

Pentru că nu putem trăi numai în prezent. Mai ales noi femeile, avem dorința aceea de a ne complica viața într-un mod inedit, visăm totdeauna ce nu putem avea, și cred că asta se întâmplă până târziu. Nu cred că există o vârstă a renunțărilor, eu cred că o femeie, fericită sau nu..., visează până în ultima sa clipă la fericirea aceea totală, deplină, care nu există cu adevărat, și care nu va fi să fie trăită niciodată de nici un muritor. Trebuie să fie cald, ca apoi să fie rece, poți simți așadar, să fie rău, ca apoi să fie bine și asta zdruncine ființa ta din toate temeliile, trebuie să fie ură ca apoi să fie iubirea de după..., ea, amară, dulce, dar prezentă. Ce am fi noi fără contrastele astea, fără antagonisme?

în Picată din cer - Casa de pe plajă
Adăugat de AnoukSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este important ca un scop nu fie definit pe bază de activități sau metode. Trebuie să se raporteze la ce e mai bine pentru toți. Scopul sistemului trebuie să fie clar tuturor membrilor. El trebuie să includă planuri de viitor. Scopul este o judecată de valoare.

citat din
Adăugat de CristianaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Lao Tse

Ca să fie pace în lume, trebuie ca popoarele trăiască în pace. Pentru ca popoarele trăiască în pace, orașele nu trebuie să se ridice unele împotriva altora. Pentru a fi pace în orașe, vecinii trebuie să se înțeleagă. Ca să fie pace între vecini, trebuie ca armonia domnească în familie. Ca să fie pace în casă, trebuie s-o găsești în propria inimă.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.

Trebuie cunoști capacitățile fiecărui membru al echipei tale. Cei care au nevoie de noi provocări trebuie să aibă parte de ele, cei care trebuie susținuți trebuie să fie susținuți, cei care trebuie concediați, trebuie concediați.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "To a Young Jazz Musician: Letters from the Road Paperback" de Wynton Marsalis este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Atitudinea medicului trebuie să fie aceea a unui om cinstit, motiv pentru care este dator să fie îngăduitor și amabil cu toți oamenii cinstiți.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Iarina Demian

Actorul are o viață grea, indiferent de talentul cu care a fost hărăzit. Ca să fie văzut, el trebuie să fie distribuit, iar ca să fie distribuit, nu întotdeauna ajunge talentul pe care-l are. Trebuie știe să se umilească, învețe să fie laș și lingușitor.

în interviu
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nicolae Paulescu

Medicul trebuie deci să fie, în același timp, un savant care iubește din tot sufletul știința medicală, adică știința omului; să fie o ființă care se jertfește pentru alții, până la moarte și, în sfârșit, să fie un învățător al omenirii sau mai bine zis, un apostol al moralei.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Spitalul Coranul Talmudul Cahalul Francmasoneria" de Nicolae Paulescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.27- 14.99 lei.
Francoise Sagan

Există o vârstă în care o femeie trebuie să fie frumoasă pentru a fi iubită. Vine apoi vârsta în care o femeie trebuie să fie iubită ca să fie frumoasă.

antimetabolă clasică de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Bonjour tristesse" de Francoise Sagan este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.95- 17.99 lei.

Un critic trebuie să fie foarte selectiv, să fie partizan, el trebuie să descopere într-o poezie ceea ce nu au mai spus alții și lumineze în așa fel un profil poetic, încât să fie or surpriză chiar și pentru autor.

în Interviu la TVR - Cleopatra Lorintiu. o producție TVR Cinema ,film distins cu premiul APTR pentru em
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jorge Luis Borges

Iubesc toate țările și pe toți scriitorii pe care i-am citit (și sunt mulți pe care nu i-am citit niciodată și care emană totuși o anumită influență asupra mea) și sunt un discipol al trecutului, al întregului trecut. Nu cred în școli, nu cred în cronologie. Nu cred în datarea manuscriselor. Cred că poezia trebuie să fie anonimă. De exemplu, dacă aș putea alege, mi-ar plăcea ca un vers al meu, o povestire a mea, rescrisă și îmbunătățită de altcineva, supraviețuiască, iar numele meu să fie uitat, așa cum se va și întâmpla la momentul potrivit.

citat din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Total Library: Non-fiction 1922-1986" de Jorge Luis Borges este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -81.00- 34.99 lei.

În ce privește sănătatea mentală a românilor din perioada socialistă și comunistă, a fost o sănătate a terorii, a fost sănătatea unor oameni care nici măcar nu erau foarte sinceri. Astăzi lucrurile nu mai sunt așa. Însă acum lumea este prea liberă, este dezorientată. De aceea nu mai vede sensul. Deși caută. Și caută fie să-și facă vreo casă mare-mare, fie să plece în străinătate câștige mai mulți bani, aibă o viață cât mai bună. Oamenii sunt dezorientați. Trebuie fim conștienți că nu aici este paradisul, că avem o măsură, că urmează involuția, vin bolile și moartea. Trebuie înțelegem lucrurile astea. Ele se învață la ora de religie. Nu sunt un viciu al societății, ci reprezintă cursul firesc al vieții pe care îl ai așa cum ți-l pregătești. Nimeni nu spune fii inactiv, Biserica nu propovăduiește asta. Creștinismul te învață fii muncitor. ai o casă, -ți faci o grădină dacă poți, dar fii și moderat. Așa o -ți fie bine. Altfel, singur nu-ți va fi prea ușor. Spre sfârșitul vieții te așteaptă căminul, altul care să-ți dea de mâncare.

în ziarul Lumina, articolul "De ce pentru studiul religiei în școală?" (14 decembrie 2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cum ar trebui să fie cărțile pentru copii? Dacă mă întrebați pe mine, pot vă spun, fără mă gândesc mult: Trebuie să fie bune.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Children of Noisy Village Paperback" de Astrid Lindgren este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.99- 15.99 lei.

Trebuie punem la muncă slăbiciunile noastre, pentru ca ele ne fie utile. Vă mirați și spuneți: "Dar bine, slăbiciunile trebuie să le dăm la fund, le anihilăm!" Încercați și veți vedea dacă vă va fi ușor: voi veți fi cei învinși. Problema se pune la fel cu orice defect sau viciu, indiferent dacă este vorba de lăcomie, senzualitate, violență, pofte nemăsurate sau vanitate, trebuie să știți cum le mobilizați pentru ca ele lucreze alături de voi în direcția pe care ați ales-o. Dacă vreți lucrați singuri, nu veți reuși. Dacă vă veți goni toți dușmanii, tot ceea ce vă rezistă, cine va mai lucra pentru voi, cine o vă mai servească?

în Alchimia spirituală: căutarea perfecțiunii
Adăugat de Cristian MuresanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.

Leonard: Cum adică ne mutăm? De ce?
Sheldon: Nu trebuie să avem un motiv.
Leonard: Ba da, cam trebuie.
Sheldon: Nu neapărat. Asta e un exemplu clasic al trilemei lui Münchhausen. Fie motivul este dirijat de o serie de sub-motive care conduc la o regresie infinită, fie se trage din declarații axiomatice arbitrare, fie este circular în ultimă instantă, de ex. "Mă mut pentru că mă mut".
Leonard: Tot sunt confuz.
Sheldon: Leonard, nu văd cum aș putea -ți simplific mai mult.

replici din filmul serial Teoria Big Bangului
Adăugat de Ramona StanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O nouă planetă

Mai presus de lună și de soare sunt stele,
În galaxii îndepărtate dincolo de ele,
Planete cu vise promise ce ne dau strălucire
Și poate pentru copiii noștri va fi o veșnicie.

Să fie aer, să fie apă, într-un loc minunat,
Să fie bunătate, armonie, că eu așa am aflat,
Un trai fără tristețe plin de bucurii reale,
duci o viață cu dreptate-n lumi regale.

Pământul nu mai continuă alergarea,
Iar soarele își va sfârși iluminarea,
Toți trebuie să fie pe punct de plecare,
Iar nave stelare iasă-n întâmpinare.

Pentru planeta minunată fii pregătit,
S-ajungem fiecare pentru cât mai e de trăit,
Să fie minunea cerească colorată de alt soare,
Iar Domnul s-apară pentru noi călare.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Deciziile trebuie să fie o prioritate pentru noi și trebuie să ne ocupăm de ele până în punctul în care se materializează și obținem rezultate. Acest lucru este posibil doar cu acțiune unidirecțională către acel obiectiv. În momentul în care avem o prioritate în viață, acțiunea trebuie să fie prezentă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook