Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În ce privește sănătatea mentală a românilor din perioada socialistă și comunistă, a fost o sănătate a terorii, a fost sănătatea unor oameni care nici măcar nu erau foarte sinceri. Astăzi lucrurile nu mai sunt așa. Însă acum lumea este prea liberă, este dezorientată. De aceea nu mai vede sensul. Deși caută. Și caută fie să-și facă vreo casă mare-mare, fie să plece în străinătate să câștige mai mulți bani, să aibă o viață cât mai bună. Oamenii sunt dezorientați. Trebuie să fim conștienți că nu aici este paradisul, că avem o măsură, că urmează involuția, vin bolile și moartea. Trebuie să înțelegem lucrurile astea. Ele se învață la ora de religie. Nu sunt un viciu al societății, ci reprezintă cursul firesc al vieții pe care îl ai așa cum ți-l pregătești. Nimeni nu spune să fii inactiv, Biserica nu propovăduiește asta. Creștinismul te învață să fii muncitor. Să ai o casă, să-ți faci o grădină dacă poți, dar să fii și moderat. Așa o să-ți fie bine. Altfel, singur nu-ți va fi prea ușor. Spre sfârșitul vieții te așteaptă căminul, altul care să-ți dea de mâncare.

în ziarul Lumina, articolul "De ce pentru studiul religiei în școală?" (14 decembrie 2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

La un moment dat în viață ai de-a face cu diverse situații dificile. Cu toții avem parte de astfel de situații, însă dacă ești pregătit vei trece mai ușor peste și nu te vei afunda și mai tare în suferință. Una din strategiile pe care le aplic este următoarea: Să-ți dorești ca lucrurile să fi fost altfel și sperând că va fi mai bine nu este o strategie. Lucrurile nu se vor îmbunătăți de la sine. Petrecem prea mult timp plângându-ne despre situația în care ne aflăm încât nu mai avem energie acționăm. Fii realist și privește viața așa cum este, nu cum ar trebui să fie. Prin această strategie îți vei schimba focusul de la a te plânge la a găsi soluții pentru a trece peste situația în care ești. Până la urmă viața nu este făcută doar din momente fericite, curcubee și vată de zahăr, situațiile dificile au rolul lor. Au rolul de a te face mai puternic, mai bun, mai înțelept. Iar data viitoare când viața nu este roz, fă un pas înapoi, înțelege face parte din procesul evoluției tale și cere mai mult, doar poți. Nu poți fi doborît așa ușor. Viața este precum anotimpurile: toate sunt trecătoare, important este să-ți faci provizii vara ca să poți trece peste iarnă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lecții din care omul învață

Chiar dacă uneori este bine să și plângi,
important este să-ți ștergi lacrimile
și să privești cu încredere în viitor.
zâmbești și să simți dragostea celor din jur.
E drept că în viață, omul are și de pierdut,
că este nevoit plângă,
dar trebuie să aibă și puterea să se ridice.
Să nu abandoneze lupta cu greutățile vieții.
Ele sunt lecții din care omul trebuie învețe.
învețe cum să le depășească,
cum să le evite.
Numai astfel va putea să-și recunoască propriile greșeli.
Va învăța necazurile pot fi depășite, nu bocite.
Va trebui țină minte
de iubire nu faci paradă
chiar de-o întâlnești pe stradă.
țină minte că în viață trebuie să fii curajos,
nu fricos, altfel, tot ce faci iese pe dos.
Toate acestea sunt lecții care te învață
cum să reușești în viață.

poezie de (august 2017)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Din păcate, foarte multe femei au psihologia unei prostituate latente: găsească un bărbat bogat care să le hrănească. Iar pentru asta, ele plănuiesc să aibă grijă de gospodărie și să fie gata în orice moment pentru sex. Lucrurile trebuie numite așa cum sunt: asta este prostituție. Însă acum sunt foarte mulți bărbați care pot fi numiți profitori latenți, care caută femei bogate, însă ei nu doresc să se dezvolte.

în interviu
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Aikido psihologic. Manual elementar" de Mihail Litvak este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 17.99 lei.
Osho

Pe cuprinsul întregii lumi, fiecare religie a dat ceva de genul celor zece porunci - și acestea au fost date oamenilor care nu aveau nici o idee despre cum urmează să fie viitorul, despre cum urmează să fie starea de conștientizare a omului în viitor. Este ca și cum, copil mic fiind, ai fi pus să-ți scrii intreaga poveste a vieții tale, fără știi deloc ce înseamnă tinerețea, ce reprezintă bătrânețea, ce este moartea. Toate religiile sunt primitive, crude - iar ele au dat formă vieții tale. Desigur, întreaga lume este plină de mizerie: nu ți se permite să fii tu însuți. Fiecare cultură vrea ca tu să fii o copie la indigo, să nu îți arăți niciodată adevărata față.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Dorința asta absolută "eu vreau fiu fericit", "vreau scap", "scapă-mă!", pe care o avem noi, nu se poate întâmpla întotdeauna. Desigur , dacă este o cauză extirpabilă chirurgical, atunci avem norocul și scăpăm. Trebuie să rămânem așa cum ne învață și religia, stoici, și nu aplecați spre plăceri. 95% din emisiile televiziunilor sunt axate pe distracție și plăcere. Acestea sunt ca să-ți fure oarecum atenția de la problematica pe care o ai, însă asta nu te scapă de... reumatism.

în ziarul Lumina, interviu (6 februarie 2012)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lucian: Și dacă nu vreau fac așa cum zici?
Stela: Nu-mi pasă ce vrei tu, vei face exact cum spun eu! De altfel, nici nu vei avea încotro. Însă după acest tratament, vei vedea că te vei simți mai bine, aproape ca nou.
Lucian: Sunt convins. Și-ți mulțumesc de pe acum pentru efortul depus.
Stela: Nu te grăbi cu mulțumirile, frumosule! Sunt sigură n-o să-ți convină regimul la care vei fi supus. Pe durata tratamentului n-ai voie părăsești nava. Vei sta mai mult izolat, în rezerva ta; ai numai câteva ore în care te poți plimba prin navă, timp în care îți este absolut interzis orice efort fizic sau intelectual. Trebuie doar să fii cât mai relaxat, dormi la orele stabilite, mănânci și să-ți iei pastilele, după programul pe care ți-l voi impune. E clar?
Lucian: Nu pare a fi prea plăcut.
Stela: Nu mă interesează dacă-i plăcut sau nu. Nici nu trebuie să fie plăcut! Nu cumva să-ți închipui că dacă nu voi fi tot timpul aici, vei putea să-ți faci de cap după cum vrei, pentru că te înșeli! Vei fi urmărit îndeaproape, iar dacă aflu că nu-mi urmezi întocmai instrucțiunile, voi lua măsuri severe. În acest caz, voi veni în navă și voi rămâne aici, cu tine, până-ți vei reveni complet și te voi supraveghea îndeaproape. Voi fi mereu lângă tine. Te sfătuiesc deci -mi dai ascultare; ar fi mai bine să cooperezi cu mine, ne înțelegem omenește. Nu crezi, comandante?
Lucian: Bine, doctore! Nu-ți promit nimic, dar voi încerca fiu băiat cuminte și ascultător, deși pentru mine e mai dificil mă supun tuturor acestor reguli. Însă nu vreau să te dezamăgesc.
Stela: Așa sper și eu.

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine nu învață să fie fericit singur, nu va găsi fericirea niciunde în univers. Aceasta este o lege la fel de puternică precum legea gravitației. Așa cum dacă arunci un pahar de sticlă de pe masa din bucătăria ta el va cădea pe podea și se va face cioburi, la fel dacă nu înveți să fii fericit singur, nimeni din lume nu te va salva de la nefericire. Oamenii care nu știu ce este fericirea și cum și-o pot genera singuri vor căuta o relație de cuplu așa cum alcoolicul caută sticla de băutură, așa cum dependentul de jocuri de noroc caută cazinoul sau site-ul de pariuri, așa cum workoholicul caută să fie în activitate mentală permanentă. Pentru oamenii care nu știu să se facă fericiți singuri și să savureze pentru anumite momente solitudinea, pentru cei care nu au învățat încă să aibă o relație foarte fericită cu ei înșiși în primul rând, relația de cuplu nu este decât un alt medicament pentru încercarea de a umple golul interior și de a alina temporar durerea confruntării acestui gol. Foarte rapid însă, relația obținută din această căutare își va arăta limitele în a aduce alinarea și fericirea în căutarea căreia suntem și se va dovedi încă o încercare eșuată de a găsi fericirea acolo unde nu e.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joey: Probabil că nu vrei auzi asta acum și sunt sigură că nu vrei s-o auzi de la mine, dar trebuie vorbești cu ea.
Pacey: Nu, nu acum. Nici măcar nu aș putea să o privesc.
Joey: Trebuie, Pacey. Trebuie să asculți ce are de spus.
Pacey: De ce? Care ar fi diferența, ah? Indiferent de ce spune, sfârșitul este același. S-a culcat cu altcineva.
Joey: Crezi că ce a făcut ea este mai dureros doar pentru voi doi erați împreună? Nu este așa. Nu este nicio diferență, Pacey. Adică... are doar 16 ani la fel ca și tine. Vorbim de parcă am ști ce se întâmplă, dar nu este așa. Habar n-avem. Suntem foarte tineri și o să greșim foarte mult! O ne tot răzgândim și uneori o să avem sentimente diferite. Și singurul lucru pe care ni-l putem oferi unul altuia este iertarea. Iar eu nu am putut face asta. Sau am făcut-o prea târziu. Nu permite să fii într-atât de furios încât să nu o mai iubești pentru într-o bună zi o să te trezești din acea stare și persoana pe care o iubești nu o să mai fie lângă tine.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Deepak Chopra

Lucrurile trebuie acceptate așa cum sunt, nu așa cum am dori noi să fie în momentul prezent. Este foarte important să înțelegem acest principiu. Noi putem dori ca lucrurile să stea altfel în viitor, dar în acest moment trebuie le acceptăm așa cum sunt.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Albert Camus zicea: "Sunt atât de mult lucruri mediocre în această viață încât iubirea nu ar trebui să fie unul din ele". Eu aș merge mai departe și aș parafraza: Nu doar iubirea trebuie să fie extraordinară ci și sănătatea. De ce să ai o sănătate mediocră? De ce să fii mulțumit cât timp nu te doare nimic în loc să ai o viață sănătoasă, cu sport mult și mâncare care te va ține sănătos mulți ani de acum încolo? Nu doar iubirea și sănătatea ar trebui să fie extraordinare ci și banii pe care îi faci. De ce să muncești pentru puțin? Dacă tot faci efortul cel puțin asigura-te că e cel mai bun efort pe care îl poți face. Țintește cât mai sus și devino independent financiar cât mai repede. Aștepți pensia îți permiți călătorești și să ai stilul de viață pe care îl vrei? Ia mai aruncă o privire la pensionarii de azi. Nu te mulțumi niciodată cu puțin. Uită-te în oglindă și întreabă-te: "Am ceea ce vreau? Sunt ceea ce îmi doresc? Am ajuns la capătul destinației mele? Dacă răspunsul e orice altceva decât DA, NU mă opresc. Din muncă, luptă, iubire și joacă. Nu te mulțumi niciodată cu puțin. Nu fi trist sau supărat mai mult de 30 de minute niciodată. Dă-ți voie să fii trist sau supărat, da-ți voie plângi, urli și să distrugi obiecte însă niciodată nu face rău altei ființe vii. Știi că nu ai nici un motiv să fii supărat mai mult de 30 de minute cât timp există speranță. Capul sus și privirea înainte!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Jen: Jack, am avut iubiți, am avut prieteni, dar nu a existat un băiat care să-mi fie doar amic. Care să nu încerce să se culce cu mine sau care să nu plece în clipa în care i-am spus că nu vreau mă culc cu el. Care mă placă... pentru ceea ce sunt. Doar dacă nu te-ai hotărât între timp să fii bisexual? Când ai pus asta la cale a fost mai mult vorba despre tine decât despre mine.
Jack: Hai, lasă-mă. Nu sunt îndrăgostit de Henry Parker.
Jen: Nici eu, dar nu la asta mă refer. Poate tu ai nevoie de o relație.
Jack: Poate că așa este. Dar aici nu e New York unde băieții gay se lovesc unii de alții când ies din dulap. Suntem în Capeside. Populația gay: unu. Doar eu.
Jen: Jack, o să ai o viață amoroasă. O să ai o viață amoroasă incredibilă. O să fie super și înfricoșător și o să-ți schimbe întreaga viață când o să aibă loc.
Jack: E ușor să vorbești.
Jen: Știu e. Trebuie să ai încredere uneori se întâmplă anumite lucruri când te aștepți mai puțin.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Constantin Noica

Nimic să nu-ți fie străin, de vreme ce e goethean... Există mulți creatori care să-ți dea seducția aceasta? Poate Goethe singur; căci este singurul geniu ce nu e deosebit de omul obișnuit. Toți ceilalți îți spun altceva, cum trebuie să fie lucrurile, în timp ce el îți spune cum sunt ele, cum le vezi și tu... Ți-e astfel cel mai prietenos și familiar dintre genii. E unul care nu sperie, un monstru blajin. Cum au putut face învățații spre a-l confisca pentru ei, închizându-l în muzeul lor?

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Prigoana. Documente ale procesului. 50 de ani de la pronuntarea Sentintei" de Constantin Noica este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -52.02- 36.99 lei.
Steve Jobs

Trebuie să găsești lucrurile care-ți plac. Și asta e valabil atât pentru munca ta, cât și pentru partenerul tău de viață. Munca ta o să-ți umple o parte însemnată din viață și singurul mod în care vei fi cu adevărat satisfăcut este să crezi că faci o muncă extraordinară. Și singurul mod în care poți face o muncă extraordinară este să-ți placă ce faci. Dacă n-ai reușit încă, continuă căutarea. Nu te mulțumi cu puțin. Așa cum e și cu partenerul de viață, vei ști atunci când l-ai întâlnit. Și, la fel ca în orice altă relație extraordinară, lucrurile vor merge din ce în ce mai bine pe măsură ce trec anii. Așa că nu te opri din căutare. Nu te mulțumi cu puțin.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omenirea nu dispare

În lume se moare
fie de prea mult râs,
fie de prea mult plâns.

În lume se mai moare
fie că ai prea mulți bani,
fie că ai prea mulți ani.

În lume se mai moare
fie că din greu muncești,
fie că doar lenevești.

Tot în lume se mai moare
fie că ești încă tânăr,
fie că ești mai bătrân,
fie ești copil pe umăr,
fie ești cât un gorun.

Se moare de prea mult bine,
Se moare de prea mult rău.
Moartea la oricare vine
Ca să-și ia tainul său.

Se moare în timp de pace,
Se moare-n timp de război.
Omenirea se reface
Chiar dacă ne ducem noi.

Indiferent cum se moare,
Lumea toată, nu dispare.
Cum natura înverzește,
Așa omul odrăslește.
Unul naște, altul moare,
Toți avem un timp sub soare.

poezie de (9 aprilie 2014)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Du-te după ea! La naiba, nu mai sta acolo așteptând ca ea să te sune. Du-te după ea pentru că asta ar trebui să faci când iubești pe cineva, nu să aștepți să-ți dea ea un semn care ar putea să nu vină niciodată. Nu lăsa oamenii să fie o simplă întâmplare pentru tine. Ea nu este o nenorocită de emisiune TV sau o tornadă care ți se întâmplă. Sunt oameni pe care poate i-aș fi iubit dacă s-ar fi urcat într-un avion sau ar fi alergat pe stradă după mine sau m-ar fi sunat beți la 4 noaptea pentru trebuia -mi vorbească chiar atunci și pentru că nu vroiau regrete asta. Chiar dacă sunt poate singura persoană care face lucruri nebunești pentru alții ce nu ar da doi bani pe asta sau nu s-ar comporta ca niște idioți sau să fie complet vulnerabili și onești. Să faci pe cineva să se îndrăgostească de tine este ușor și nu poți să stai acolo speriat, respirând în telefon. Nu este idea tuturor despre ce este dragostea, dar este ceea ce cred eu ar trebui să fie, pentru eu așa fac. Așa că du-te strigă-i dragostea ta, și fii cu ea în moduri în care contează pentru că asta este frumos și este generos și asta înseamnă iubești pe cineva. Este nepoliticos și nesigur, dar nu contează.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
C.S. Lewis

Pe de altă parte, niciun grad posibil de sfințenie sau de eroism care a fost atins vreodată de vreunul dintre cei mai mari sfinți nu este dincolo de ce a hotărât El producă în final în fiecare dintre noi. Lucrarea nu va fi încheiată în viața aceasta: dar El vrea ne ducă la un stadiu cât mai avansat înainte de moarte. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să fim surprinși dacă avem greutăți. Când un om se întoarce la Cristos și pare îi merge destul de bine (în sensul că unele obiceiuri rele sunt corectate acum), el are deseori sentimentul ar fi normal ca lucrurile să meargă acum fără probleme. Când vin necazuri – boli, probleme financiare, noi ispite – el este dezamăgit. El are sentimentul aceste lucruri poate ar fi fost necesare să-l trezească și să-l facă să se pocăiască în zilele lui rele de demult; dar de ce acum? Deoarece Dumnezeu îl îmboldește acum spre un nivel mai înalt: îl pune în situații în care va trebui să fie mult mai curajos sau mai răbdător sau mai iubitor decât a visat vreodată poate fi. Nouă ni se pare că nu este necesar: dar lucrurile se petrec așa pentru noi încă nu avem nici cea mai vagă idee despre lucrul extraordinar pe care vrea El să-l facă din noi.

în Creștinismul redus la esențe
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii" de C.S. Lewis este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 33.99 lei.

Religia te învață să fii moderat, să fii bun cu celălalt. Pentru că dacă nu este cineva care să te învețe asta, înseamnă eu sunt un posibil dușman al dumitale, un sălbatic, care te pot fura, te pot omorî fiindcă tu ai ceva ce eu nu am. Aceste frâne spirituale vin prin intermediul religiei. Lăsând la o parte faptul modele mai frumoase decât Hristos, Maica Domnului, sfinții nu există.

în ziarul Lumina, articolul "De ce pentru studiul religiei în școală?" (14 decembrie 2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ion Minulescu

Rugă pentru ziua Schimbării la Față

Doamne!...
Lasă-mă stau de vorbă cu Tine,
Nu fi Tată vitreg cu copilul Tău,
Care n-a făcut în viață decât bine
Și n-a fost plătit în schimb decât cu rău...

Lasă-mă -Ți spun că nu se poate
rămâi mereu așa cum ești,
Când puterea Ta se-ntinde peste toate
Și când toate sunt așa precum voiești...

Lasă-mă -Ți spun c-alcătuirea
Celor ce le crezi fără prihană
A-nceput răzvrătească omenirea,
Dornică de-o viață mai umană...

să fie-așa precum se spune
C-ai fi vrut să fii cu lumea toată -
Rău cu cele rele,
Bun cu cele bune -
Fii măcar acum ce n-ai fost niciodată...

să fie bine pentru bine
Și, la fel, frumos pentru frumos
Și să fim și noi la fel cu Tine -
Cel de Sus la fel cu cei de jos.

rugăciune de din Gândirea, VII, nr. 9 (septembrie 1927)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "CD Coringent la limba romana" de Ion Minulescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 42.75 lei.

Oamenii nu își planifică ziua următoare, săptămâna, luna sau anul ce urmează din cauză că se simt încorsetați, însă nimeni nu spune că trebuie respecți aceste planuri ci doar îți iei energie din ele. Să ai o direcție înspre care să mergi ca atunci când faci o acțiune cât de mică să fie subunitară unei filosofii pe care o ai și unei direcții de viață. Dacă te lași trăit de viață și asta se întâmplă cu cei mai mulți dintre noi, o să ajungi la o vârstă la care te uiți în urmă și spui: "aș fi vrut scriu o carte", "aș fi vrut dau mai mult la locul de muncă", "aș fi vrut am mai mulți bani", spre exemplu. Acești oameni trăiesc viața din inerție. Viața li se întâmplă. Ceea ce încerc spun este că: Acum este momentul prin care tu ataci viața și să-ți propui obiective. Să te duci către o direcție pe care o vrei tu, nu care apare în urma a ceea ce ți se întâmplă ție

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lucian: Acum, scumpă colegă, îmi faci deosebita plăcere sau onoare de a-mi acorda acest dans? Te invit dansezi cu mine.
Lia: Nesuferitule! Toată ziua nici măcar nu mi-ai vorbit deloc, ba nici nu te-ai uitat măcar spre mine și acum ai tupeul mă inviți la dans?! Cum îndrăznești? Nici nu mă gândesc! Așa că, ia-ți gândul!
Lucian: Hei, ia-o mai ușurel! Te rog, nu mă refuza... Nu și la dans; nu ți-am cerut prietenia, ca mă respingi din nou. Te rog...
Lia: Bine... Deși nu cred ar trebui să-ți accept invitația, nu după cum te-ai purtat astăzi cu mine. Ai fost cam nesuferit. Foarte!
Lucian: Fie, îmi pare rău. Asta voiai auzi de la mine, da?! Bine, te rog, încearcă mă ierți, din nou, indiferent am greșit sau nu, indiferent de ce-am spus sau nu, indiferent de ce-am făcut sau nu, indiferent de motivele pentru care m-am purtat astfel, pentru ... Ascultă, trebuie mă ierți! Rămânem... Colegi, nu-i așa? Măcar atât. păstrăm între noi măcar această relație, de colegialitate. Te rog, încercă mă ierți, să nu mai fii supărată pe mine. Recunosc, am fost un idiot m-am purtat astfel cu tine azi, dar iartă-mă, te rog! De câte ori vrei să-ți mai spun? Știi foarte bine că în topul preferințelor mele, încă ești numărul unu pentru mine. Ce spui?
Lia: Nu astfel tratează un adevărat cavaler domnișoarele, cum ai procedat tu astăzi cu mine, dar pentru insiști, fie. Deși... Topul preferințelor?! Ce vrei spui cu asta?
Lucian: Hai formulăm altfel; lista priorităților. E mai bine așa? Hai, iartă-mă, te rog! Cu orice ți-aș fi greșit...
Lia: De acord, te iert, de data asta. Poate doar ai greșit, superiorul meu coleg.
Lucian: Excelent... Dar nu-mi vorbi astfel!

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de (2009)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook