Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cine nu învață să fie fericit singur, nu va găsi fericirea niciunde în univers. Aceasta este o lege la fel de puternică precum legea gravitației. Așa cum dacă arunci un pahar de sticlă de pe masa din bucătăria ta el va cădea pe podea și se va face cioburi, la fel dacă nu înveți să fii fericit singur, nimeni din lume nu te va salva de la nefericire. Oamenii care nu știu ce este fericirea și cum și-o pot genera singuri vor căuta o relație de cuplu așa cum alcoolicul caută sticla de băutură, așa cum dependentul de jocuri de noroc caută cazinoul sau site-ul de pariuri, așa cum workoholicul caută să fie în activitate mentală permanentă. Pentru oamenii care nu știu să se facă fericiți singuri și să savureze pentru anumite momente solitudinea, pentru cei care nu au învățat încă să aibă o relație foarte fericită cu ei înșiși în primul rând, relația de cuplu nu este decât un alt medicament pentru încercarea de a umple golul interior și de a alina temporar durerea confruntării acestui gol. Foarte rapid însă, relația obținută din această căutare își va arăta limitele în a aduce alinarea și fericirea în căutarea căreia suntem și se va dovedi încă o încercare eșuată de a găsi fericirea acolo unde nu e.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Crezi că rolul unei relații este să te facă fericit? Câți dintre noi am fost învățați că e important ne găsim pe cineva cu care să avem o relație de cuplu pentru că asta ne va face fericiți? Probabil, la un moment dat, toți am crezut asta. Însă din start, avem o mare problemă, încă din cum este formulată această speranță. "Vreau ca cineva facă fericit". Adică există joburi pe piață care au în fișa postului " îți faci partenerul fericit". Cu cât e plătit? Dacă un om nu e fericit poate altcineva îl facă să fie? Pentru cât timp? Dacă eu îl fac pe partener fericit, cine mă face pe mine? Dacă amândoi suntem nefericiți ce se întâmplă? Cine se sacrifică pentru cine? Când nu am partener, nu pot să fiu fericit? Acest model de gândire naște foarte multe probleme și creează foarte multă suferință iar pentru mine, fericirea, împlinirea și bucuria în viață a venit când am realizat că o relație nu are ca scop să te facă fericit, ci să te facă să evoluezi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine pune relația pe primul loc, pierde jocul înainte de a începe pentrurelația nu poate fi un scop al vieții. Relația este o unealtă pentru ambii parteneri, pentru evoluția lor și doar o legătură spirituală îi poate ține împreună. În relație, singurul lucru pe care trebuie îl faci este să dai, dacă ai ce să dai. Dacă nu, ești responsabil cu umplerea propriilor rezervoare de iubire. Am făcut greșeala mă agăț de partener și am suferit cumplit, la fel ca multe alte cupluri în care partenerii ajung să se țină ostatici unul pe altul în relații dependente și bolnăvicioase. Nu am mai repet această greșeală. Oamenii sunt născuți și mor liberi și ei sunt singurii care au dreptul să își decidă soarta. Iar fericirea într-o relație de cuplu nu vine din relație ci din felul în care fiecare partener știe să se facă fericit și împlinit singur și apoi se oferă voluntar și de bunăvoie celuilalt.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Valeriu Barbu

7

da, sunt fericit așa
și ce dacă nebunia tot așa se manifestă când
nimeni nu știe -mi spună ce-i... bunia...
fericirea când mă smulge ceva din oceanul lumii
și mă transformă într-o lacrimă
fericirea când umplu golul din ochii mei cu oameni
fericirea când știu să dau tot așa cum știu primi
fericirea că am simțurile vii
fericirea opririi oricărei exaltări ecou din aplauze
fericirea să văd clipa un alt început cu tine
iar adevărata fericire mi-ar fi să fii tu fericit mai mult
decât iritat de cum sunt

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Rolul unei relații de cuplu în dobândirea împlinirii individuale este adesea supraapreciat. Din cauză că oamenii se avântă într-o relație agățându-se cu dinții de concepțiile stereotipizate, ei își creează singuri propriul infern emoțional. Dacă nu poți să fii fericit singur, faptul că îți faci o relație de cuplu, nu îți va rezolva problemele, ci ți le va dubla pentruși partenerul tău are problemele lui.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În căutarea fericirii

Pământul, un mușuroi de furnici.
Oamenii roiesc în toate părțile.
Adesea, drumurile lor se intersectează.
Toată viața este o veșnică mișcare.
Toată lumea caută.
Ce caută?
Caută fericirea.
Oare vor reuși s-o găsească?
Unii o găsesc, dar nu știueste trecătoare.
Nu știufericirea nu are veșnicie.
Nu știueste doar o amăgire a vieții,
Că ea ne îndulcește viața doar pentru o clipă.
Vine greu și ne părăsește repede.
Nu este statornică. Vine și pleacă.
Nestatornic este și omul.
Într-o permanentă căutare,
aleargă după această ficțiune,
FERICIREA.

poezie de (februarie 2016)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Voltaire

Mulți caută fericirea așa cum bețivul își caută casa. Știu că există, dar n-o pot găsi.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Candide" de Voltaire este disponibilă pentru comandă online la 25.99 lei.

Foarte mulți oameni privesc greșit o relație dintre un bărbat și o femeie. Cel mai important lucru și cel mai frumos, într-o relație, esterelația este un prilej de evoluție pentru ambii parteneri. Din nou, foarte mulți oameni nu înțeleg că cei din jurul nostru sunt oglinzi pentru noi, că întâlnim anumite persoane cu care avem diverse relații pentruei sunt oglinzile noastre, ne arată ce e bun și ce e rău în noi și ne dau ocazia creștem la fel cum și noi le dăm lor ocazia crească. Așa cum pasiunea și iubirea pot să dispară într-o relație, la fel dispar și suferința, depresia și furia. În psihologie, perioada ce urmează unei despărțiri poartă numele de doliu și seamănă foarte mult cu doliul pentru o persoană decedată. Oamenii se despart atunci când nu mai au lecții de învățat unii de la alții, când unul din parteneri a evoluat mult mai mult ca celălalt sau când nici unul nu a evoluat.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fericirea e-n inima ta

Zeii au hotărât ceva pentru oameni,
Să ia fericirea și s-o ascundă undeva,
Ca oamenii să fie triști cum nu se mai pomeni,
Și așa găsise o nouă alternativă,
S-ascundă fericirea în locul cel mai înalt,
Dar oamenii au cautat-o și au găsit-o.
Apoi au hotărât s-o ascundă-n omul adult,
nimeni nu va căuta acolo
Și așa oamenii vor fi din nou triști,
vor trăi cu amărăciune-n suflet,
Dar oamenii sunt puternici și idealiști
Și-au găsit fericirea într-un nou pamflet.

poezie de (5 august 2019)
Adăugat de Eugenia CalanceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când o relație se încheie, accepți realitatea este mult mai sănătos decât să suferi pentru că iluziile tale nu s-au materializat. Mare parte din suferința pe care o simțim când o relație se încheie este dată de imaginile mentale pe care le-am construit de unii singuri, de iluziile și speranțele nerealiste pe care ni le-am hrănit în ciuda evidentelor, din orgoliul rănit și din egoismul care nu ne-a fost satisfăcut. Un om rațional nu are nevoie de povesti și iluzii pentru a putea să se bucure de viață. Ia lucrurile așa cum sunt, le acceptă și nu-și creează suferințe inutile pentru că realitatea este diferită de fanteziile din mintea sa. Realitatea, dacă știi să te bucuri de ea exact așa cum este, nu are nevoie de înflorituri și fantasme. Iar atunci când trăiești ancorat în realitate, așa cum este ea, o accepți fără îți dorești să fie alta. Astfel, trăiești cu ochii deschiși o relație, îi simți etapele, îmbunătățești acolo unde se poate, însă dacă ea se termină, accepți cu demnitate, închizi capitolul și mergi mai departe. Trăind în acest fel eviți multă suferință inutilă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Singura șansă pentru ca doi oameni să aibă o relație de calitate, din aceea care îi face pe amândoi fericiți, împliniți și îi ajută să fie oameni mai buni, evolueze împreună, este ca cei doi oameni să aibă capacitatea de a sta constant față în față și să comunice. Iar această comunicare, ca să fie făcută corect, trebuie existe ascultarea și exprimarea autentică. De ce nu ascultă oamenii în mod corect? Pentrunimeni, niciodată, nu i-a învățat cum să facă acest lucru. De ce nu vorbesc oamenii autentic cu partenerul lor? De frică. Frica de a fi judecați, frica de a li se exploata vulnerabilitățile pe care ar fi nevoie le expună, frica de a se arăta așa cum sunt cu adevărat, pentru că poate ar pierde ceea ce ei consideră a fi "iubirea" celuilalt. Când ascultăm corect, celălalt va începe să se exprime autentic și cu mai mult curaj, în mod automat. Îți dai seama că ești ascultat corect atunci când ai senzația că ești înțeles cu adevărat.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În vocație există mai multă iubire decât în multe relații de cuplu. Imaginează-ți. Omul cu vocație se trezește cu entuziasm de dimineață, întreaga lui viață, pentru a munci neobosit ca dăruiască lumii creațiile sale. Munca lui va ajunge bucure oameni pe care nici măcar nu îi cunoaște dar prin ce a creat le va transmite o bucățică din spiritul lui, din iubirea lui. Câte relații de cuplu cunoști în care atitudinea permanentă este de dăruire cu bucurie, zi de zi, așa cum este în viața omului cu vocație? Poate că relațiile de cuplu au alt rol în viața noastră și cei care caută iubirea aceea descrisă în mitologie și cărți ale înțelepților sau cărți sfinte, ar trebui înceapă căutarea ei în alte părți fără a minimaliza importanța relațiilor de cuplu. Dacă ar fi numesc suferința numărul 1 cu care un psiholog se confruntă, aceea ar fi dezamăgirea oamenilor că ceilalți nu le fac pe plac, nu îi servesc și nu îi iubesc. E o suferință care nu și-a găsit rezolvarea niciodată aplicând metodele deja cunoscute și nici nu se va găsi o rezolvare până când căutarea și atenția omului suferind nu se vor îndrepta spre adevărata sursă a iubirii.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce e important să fii învingător în viață? În primul rând, învingătorii ALEG. Să ai puterea și controlul asupra vieții tale este un drept cu care te naști dar mulți se pare că îl pierd pentru că îl fac cadou. Este dreptul tău ai controlul asupra stilului de viață pe care îl ai, alegi ce vrei faci cu timpul tău în toate cele 24 de ore ale zilei, trăiești așa cum vrei și să ai genul de relații pe care le alegi. Totuși, vedem în fiecare zi cum oamenii își fac cadou toate libertățile și devin sclavi moderni. Sclavi ai angajatorilor, sclavi ai mass-mediei, sclavi ai dependențelor care vin în urma încercărilor de a căuta fericirea acolo unde nu e. Sclavi ai creditelor la bănci și sclavi ai relațiilor în care rămân blocați de teamă că nu vor găsi ceva mai bun.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În ce privește sănătatea mentală a românilor din perioada socialistă și comunistă, a fost o sănătate a terorii, a fost sănătatea unor oameni care nici măcar nu erau foarte sinceri. Astăzi lucrurile nu mai sunt așa. Însă acum lumea este prea liberă, este dezorientată. De aceea nu mai vede sensul. Deși caută. Și caută fie să-și facă vreo casă mare-mare, fie să plece în străinătate câștige mai mulți bani, să aibă o viață cât mai bună. Oamenii sunt dezorientați. Trebuie fim conștienți că nu aici este paradisul, că avem o măsură, că urmează involuția, vin bolile și moartea. Trebuie înțelegem lucrurile astea. Ele se învață la ora de religie. Nu sunt un viciu al societății, ci reprezintă cursul firesc al vieții pe care îl ai așa cum ți-l pregătești. Nimeni nu spune să fii inactiv, Biserica nu propovăduiește asta. Creștinismul te învață să fii muncitor. Să ai o casă, -ți faci o grădină dacă poți, dar să fii și moderat. Așa o să-ți fie bine. Altfel, singur nu-ți va fi prea ușor. Spre sfârșitul vieții te așteaptă căminul, altul care să-ți dea de mâncare.

în ziarul Lumina, articolul "De ce pentru studiul religiei în școală?" (14 decembrie 2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Relația de cuplu este muncă în echipă sau este sex plătit cu compromisuri și servicii reciproce. Mulți bărbați se căsătoresc pentru o ciorbă și pentruîși imaginează că nu mai trebuie să facă eforturi pentru a face sex. Ceea ce ei nu știu este faptul că sexul din relație este mult mai scump decât sexul plătit cu bani cash. Prețul este însăși viața ta. De asemenea, multe femei se căsătoresc sau intră în relație pentru că aleg varianta ușoară pentru a ajunge la o poziție socială sau la o stare materială sigură. Mulți oameni intră în relații de cuplu sau se căsătoresc din motive greșite, și astfel devin sclavi ai relațiilor care le consumă toată energia, puterea și entuziasmul doar pentru a-i ține într-o mediocritate totală, lipsiți de puterea de a se elibera.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Nu ai ce să faci ca să fii fericit. Ești fericit doar dacă ai acest noroc. E destinul, nu ai nicio putere tu." Sunt oameni care cred că fericirea este doar un noroc, că nu poți face nimic dacă destinul tău este unul trist. Fie că dăm vina pe noroc, fie pe destin, fie pe "crucea" pe care o purtăm, toate acestea sunt doar metode de a scăpa de responsabilitate. Credem că dacă altcineva sau altceva este responsabil pentru fericirea sau nefericirea noastră, nu ne mai simțim vinovați pentru ceea ce se întâmplă în propria viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce e important să fii învingător în viață? În primul rând, învingătorii ALEG. Să ai puterea și controlul asupra vieții tale este un drept cu care te naști dar mulți se pare că îl pierd pentru că îl fac cadou. Este dreptul tău ai controlul asupra stilului de viață pe care îl ai, alegi ce vrei faci cu timpul tău în toate cele 24 de ore ale zilei, trăiești așa cum vrei și să ai genul de relații pe care le alegi. Totuși, vedem în fiecare zi cum oamenii își fac cadou toate libertățile și devin sclavi moderni. Sclavi ai angajatorilor, sclavi ai mass-mediei, sclavi ai dependențelor care vin în urma încercărilor de a căuta fericirea acolo unde nu e. Sclavi ai creditelor la bănci și sclavi ai relațiilor în care rămâi blocați de teamă că nu vor găsi ceva mai bun. Învingătorii sunt acei oameni care lasă ceva în urmă. Oameni cu realizări care pot fi mândri la apusul vieții sau de ce nu și cu mult mai devreme, de ceea ce au reușit să facă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mulți oameni aleg intre în relații de cuplu fără să fie conștienți de potențialul pe care îl oferă relația pentru evoluție și se folosesc de relație cum se folosește purcelul de baltă cu noroi: pentru a se bălăci în propria zona de confort.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Jocuri de noroc"? Eu le-aș numi mai degrabă "Jocuri ale Destinului", din moment ce "norocul" nu este decât o iluzie... Felul în care arunci zarul și nu hazardul determină rezultatul obținut... Nu te văita că nu ai avut noroc, ci mai degrabă ai puterea de a privi în față Destinul ce ți-a fost hărăzit... Ia viața așa cum este, nu așa cum ar fi putut să fie... pentru simplul motiv că nu poate fi altfel decât așa cum ți-a fost scris să o ai!

(20 septembrie 2016)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii caută foarte mult în exterior crezând că acolo este fericirea. Revelația se produce când omul obține măcar o parte din ceea ce credea că îl face fericit și vede că starea lui interioară nu s-a schimbat deloc. Și atunci se întreabă, sau ar fi bine să se întrebe, dacă el și-a dorit lucrurile acelea, în primul rând, sau i-a fost băgat în cap odată de către alții că acele lucruri sunt importante, că trebuie să și le dorească.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Noam Chomsky

Întregul sistem educațional și profesional de formare este un filtru foarte elaborat, care doar înlătură oamenii care sunt prea independenți, și care gândesc singuri, și care nu știu cum să fie slugarnici și așa mai departe - pentruei sunt disfuncționali pentru instituții.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Understanding Power: The Indispensable Chomsky" de Noam Chomsky este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -118.00- 36.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook