Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Buddha

O femeie de lume este dornică să-și arate formele și contururile indiferent dacă merge, stă în picioare, este așezată sau doarme. Chiar și atunci când este reprezentată într-o pictură, ea dorește să captiveze cu farmecul frumuseții sale și, în acest fel, să îi îndepărteze pe bărbați de la tăria inimii lor.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

H.G. Wells

Așadar, de ce am mers pe lună? A ajunge acolo părea a fi o problemă uluitoare. Ce este acest spirit din om care îl împinge se îndepărteze de fericire și de securitate, trudească, se expună pericolului, riște chiar dacă există o certitudine rezonabilă a morții în misiune? Mi-am dat seama - luna ne arată - omul nu este făcut ca fie în siguranță și confort și bine hrănit și distrându-se, nu, el merge împotriva intereselor sale, împotriva fericirii sale - el este constant mânat ca facă lucruri iraționale; forța, nu el însuși, îl conduce și el trebuie meargă.

citat celebru din
Adăugat de SagittariusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Razboiul lumilor" de H.G. Wells este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.90- 15.33 lei.

Atunci când o femeie se arată prea dornică să se implice într-o relație, bărbatul va presupune că este îndrăgostită de o "fantezie" sau de ideea de a avea o relație. Dar dacă trebuie să o cucerească puțin câte puțin, progresiv, el va fi convins că ea se îndrăgostește de el ca persoană.

în De ce bărbații se însoară cu scorpii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ray Bradbury

Autoconștientizarea este inamicul artei, indiferent dacă este vorba despre teatru, scris, pictură sau însăși trăire, care este cea mai înaltă formă de artă.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Medicine for Melancholy and Other Stories Paperback" de Ray Bradbury este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -61.99- 39.47 lei.

Un deziderat al feminității este ca o femeie să își devoteze viața dragostei – iubirii față de mamă, iubirii romantice, iubirii religioase, unei griji amorfe, nediferențiate. Teritoriul inimii este, ce-i drept, o provincie deschisă către tot, dar numai de la femei se așteaptă facă o carieră obsesivă din explorarea sa, afle orice fel de aventură, putere, împlinire sau tragedie pe care viața le oferă înăuntrul granițelor acestei regiuni. Este mai presus de orice îndoială că o femeie este aptă se simtă mult mai feminină, mult mai încrezătoare în lumea interioară a genului ei, atunci când este angajată profund într-un anume stadiu al dragostei – chiar în iubirea adolescentină, sau în stadiul de dragoste neîmpărtășită ori inimă frântă. Bărbații au suferit din dragoste și au realizat mărețe fapte în numele dragostei, dar ce bărbat s-a simțit vreodată în vârful masculinității sale atunci când a fost bolnav din dragoste sau a suferit din cauza dragostei?

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Against Our Will: Men Women and Rape Paperback" de Susan Brownmiller este disponibilă pentru comandă online la 69.99 lei.

Este la fel de crud și la fel de multă viață într-o căprioară ca și într-un fir de iarbă. Ce minte educată poate accepta asta? Formele se hrănesc inevitabil cu forme, dar chiar și acolo unde formele nu se mișcă exterior, la interior este aceiași viață care părăsește forma când forma este distrusă! Viața trece dintr-un fir de iarbă și însuflețește un prunc, apoi pruncul moare și viața însuflețește un fir de iarbă. Încă o dată întreb: poate vreo minte educată și spiritualizată vadă asta nemijlocit de gând? "Eu-Sunt" sau Dumnezeu cel viu care este în om, este identic cu cel care este într-o banană. Odată ce ai înțeles asta, o să te mai crezi superior că tu ești vegetarian sau autotrof? Dar vei mai crede că există vreo evoluție spirituală?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gândul este un instrument. Foarte prețios, de altfel. Însă omul nu este gândurile sale, deși, de cele mai multe ori, identificarea sa cu gândurile este completă. Doar prin raportarea la gânduri se creează războaie, conflicte, violențe - într-un cuvânt, zgomote. Gândul este o creație, deci are o formă, chiar dacă ochii umani nu pot vedea această formă. Gândul are o vibrație proprie, fiind o entitate de energie aflată în călătoria sa individuală. Așadar, gândurile nu sunt incluse în oameni, ci există printre oameni, intrând într-o relație cu acei oameni cu care rezonează. Însă oamenii nu știu acest lucru - nu știu faptul că formele lor sunt separate de formele de gând - tocmai de aceea oamenii au devenit prizonierii gândurilor, gândirea reprezentând, în mod paradoxal, cea mai puternică slăbiciune a omenirii. Și de ce este cea mai puternică? Pentru că oamenii nu știu faptul că gândul este o dependență, iar în acest mod, calea gândului devine mult mai ușoară.

în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.
Osho

Un rebel este un om care se debarasează de întreg trecutul pentru că vrea să-și trăiască viața potrivit propriilor sale năzuințe, conform propriei sale naturi - nu în conformitate cu Gautam Buddha, sau cu Iisus Hristos, ori cu Moise.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Paulo Coelho

Soldatul merge la război ca să-și ucidă dușmanul? Nu: merge ca moară pentru țara lui. Femeii îi place oare -i arate soțului cât este de mulțumită? Nu: vrea ca el vadă cât i se devotează, cât suferă ca -l vadă fericit pe el. Așa se întâmplă: copii care renunță la visele lor ca să-și bucure părinții, părinți care renunță la viața lor ca să-și bucure copiii, durerea și suferința justificând ceea ce trebuie aducă doar bucurie: dragostea.

în Unsprezece minute (2003)
Adăugat de roxanneSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.
Marilena Tiugan

Toată viața avem nevoie de ceea ce ne încântă. Dincolo de formele cu care suntem obișnuiți, a citi povești, la orice vârstă, înseamnă a fi de acord că o lume lipsită de farmecul lor ar fi condamnată la pieire. Chiar dacă această lume închipuită nu ne cere să o copiem, ne cere, în schimb, știm ce anume a făcut-o posibilă.

aforism de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Tu nu ești mintea. Când vezi că tu nu ești mintea, orice ți-ar spune mintea, tu nu ești preocupat de problemele ei. Indiferent dacă are credința că ești Dumnezeu sau că nu ești Dumnezeu, că are o nevoie sau că nu are o nevoie, este anulat din start. Ce rămâne? Este ceea ce Este. Această Prezență este desăvârșită. Simțământul de A FI sau "Eu-Sunt" nu poate lipsească, el este cel care are grijă de tine, care îți face inima bată. EL este aspectul lui Dumnezeu manifestat. Când încerci -l ajuți pe "Eu-Sunt" cu mintea, atunci începe apară întreaga confuzie. Exact asta am spus, că doar "Eu-Sunt" există, restul nu există. În el există totul, în acest "Eu-Sunt" există întreaga iluzie. Pentru că "Eu-Sunt" găzduiește mintea și atunci mintea creează întreaga Mahamaya. TU NU EȘTI MINTEA. În fața Absolutului, chiar și aceste cuvinte sunt lovite de nulitate.

în EL este Aici de la începutul veacurilor și găzduiește în EL toate veșniciile, Partea 2
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

* * *

Și chiar dacă frumusețea sufletului nostru este considerată naivitate...
Și chiar dacă sensibilitatea noastră este considerată slăbiciune...
Și chiar dacă bunătatea este considerată prostie...
Și chiar dacă sinceritatea este adesea pedepsită...
Și chiar dacă încrederea ne este adesea trădată...
Și chiar dacă iertarea ne este răsplătită cu alte greșeli...
Și chiar dacă respectul oferit este tratat cu lipsă de considerație...
Și chiar dacă nu primim întotdeauna ceea ce oferim...
Și chiar dacă la iubire ni se răspunde uneori cu indiferență...
noi rămânem buni, frumoși, sensibili, naivi, sinceri! Să credem cu toată forța inimii în oameni, în frumos, în prietenie și în iubire!

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 22 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Fluturi" de Irina Binder este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 26.99 lei.

Vaci la lecția de artă

vremea bună
este asemeni
femeii bune –
nu apare întotdeauna.
bărbatul este mult mai stabil:
dacă este rău,
sunt mai multe șanse
rămână așa,
sau, dacă este bun
poate continua rămână
așa,
însă o femeie
este schimbată
de copii
vârstă
dietă
conversație
sex
absența sau
prezența soarelui
sau a vremurilor bune.
o femeie trebuie fie îngrijită
pentru a supraviețui
prin dragoste
pe când un bărbat poate deveni
mai puternic
atunci când este urât.

poezie clasică de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "The Pleasures of the Damned: Poems 1951-1993 Paperback" de Charles Bukowski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 41.99 lei.
Blaise Pascal

Cea dintâi pace, care este cea mai importantă, este cea care vine în sufletele oamenilor atunci când își conștientizează relația lor cu universul, unicitatea lor întru univers și toate puterile sale, și când își dau seama că în centrul universului locuiește Marele Spirit, șiacest centru este cu adevărat pretutindeni, este înlăuntrul fiecăruia dintre noi.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Se gândi la ceea ce învățase, la ceea ce fusese ea odată și la ce devenise acum. Era o femeie care primise sfaturi de la omul pe care îl iubise, pe care le urmase și încercase din răsputeri se vindece. Era o femeie care făcuse greșeli, care uneori plângea lunea dimineața sau singura noaptea în pat. Era o femeie care se plictisea adesea de viața ei și care găsea dificil se dea jos din pat dimineața pentru a merge la serviciu. Era o femeie care avea destul de des zile când era prost dispusă, care se privea în oglindă și se intreba de ce nu se ducea la sala de gimnastică mai des; era o femeie care se întreba uneori care naiba era rostul ei pe această lume. Era o femeie care uneori încurca lucrurile. Pe de altă parte, era o femeie care știa ce înseamnă iubirea adevărată și care era gata trăiască intens, cu mai multă iubire, și să-și facă amintiri noi. Indiferent dacă asta urma se întâmple în zece luni sau peste zece ani. Indiferent ce o așteptă mai departe, știa că trebuie să-și deschidă inima și să o urmeze oriunde o ducea. Între timp trebuia doar trăiască.

în P.S. Te iubesc
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Perfect" de Cecelia Ahern este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -90.00- 39.99 lei.

Dacă te-ai îndrăgostit de o femeie și vrei ajungi la a inimii sale cheie, scufundă-te în oceanul frumuseții ei ca un abil scafandru și fii 24 din 24 de ore generos și tandru!

aforism de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Este cunoscut faptul că de la începutul creației sale, sau a ființei sale sufletul omului este ca o tablă ștearsă și are o facultatea prin care este dispus primească forme sau intenții ale lucrurilor, iar o asemenea facultate se numește intelect posibil;el se aseamănă cu materia, căci tot așa cum materia este în potență față de diferite forme, tot așa intelectul posibil este în potență față de cunoașterile diverse. Însă intelectul este în act atunci când sufletul este desăvârșit de cunoașteri sau de intenții sau de intențiile lucrurilor inteligibile: așa încât, atunci când el dorește, iese în actul acelui care înțelege și produce acele intenții care îi sunt prezentate în act, iar sufletul desăvârșit astfel și dispus astfel se numește intelect în act.

în Cartea Definițiilor
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Canon of Medicine Hardcover" de Avicenna este disponibilă pentru comandă online la 451.99 lei.
Alan Watts

Am putea spune că meditația nu are un motiv sau un scop. În acest sens este, deosebită de aproximativ toate celelalte lucruri pe care le facem probabil cu excepția, cântatului și a dansului. Când cântăm nu o facem ca ajungem la un anumit punct, cum ar fi finalul compoziției. Dacă acela ar fi scopul muzicii, atunci evident că cei mai rapizi cântăreți ar fi cei mai buni. De asemenea, atunci când dansăm nu urmărim ajungem într-un anumit loc pe podea ca și într-o călătorie. Când dansăm, călătoria în sine este scopul, la fel este și când cântăm, cântatul în sine este scopul. Și exact același lucru este valabil și pentru meditație. Meditația este descoperirea că la scopul vieții se ajunge întotdeauna în momentul imediat.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.
Ionuț Caragea

Timpul

Viclean este Timpul ce tace și face,
Pe toți ne unește, pe toți ne desface,
Noi suntem cu toții secundele sale
Ieșite din inimi cuprinse de jale.

Flămând este Timpul, cu noi se hrănește,
El ia ce dorește, nicicând nu cerșește,
E frate cu moartea, cu umbrele mute,
Cu toate-amintirile noastre pierdute.

Dorit este Timpul de-o lume bolnavă,
Urât este Timpul de-o lume trândavă,
Hulit este Timpul de mulți ce așteaptă,
Iubit este Timpul de mintea-nțeleaptă.

Încet este Timpul când plângi de durere,
Grăbit este Timpul când este plăcere,
Turbat este Timpul când mușcă din tine,
Frumos este Timpul, dar nu mai revine.

poezie de din Cod roșu de furtună în suflet (2020)
Adăugat de Ionuț CarageaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "In asteptarea pasarii" de Ionuț Caragea este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.43- 39.99 lei.
Sigmund Freud

În cazul comicului de situație, însușirile persoanei comice nu au o importanță decisivă; râdem chiar dacă ne spunem că în situația dată ne-am fi comportat la fel. Comicul provine din raportul omului cu lumea exterioară, care, adesea, îl domină; pentru procesele psihice umane, această lume exterioară este reprezentată de convențiile și cerințele societății, ba chiar de propriile necesități corporale.

în Eseuri de psihanaliză aplicată
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

O femeie ne-a spus odată că ar fi vrut ca soțul ei -i arate multă iubire — și atunci el s-a apucat tundă iarba. El considera că aceasta este o formă de exprimare a iubirii sale. Când ea i-a spus că tot nu este fericită, el s-a apucat zugrăvească bucătăria. Când nici asta n-a avut niciun efect, s-a oferit s-o ia cu el la un meci de fotbal.

în De ce bărbații se uită Ia meci și femeile se uită în oglindă
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook