Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Din nefericire omenirea nu va mai supraviețui nici măcar 100 de ani. Odată cu specia umană vor dispărea multe alte specii de animale, majoritatea aflate în plin proces de extincție, cauzat tot de acțiunile nesăbuite ale omului. Este o situație ireversibilă, deoarece este mult prea târziu pentru orice măsuri. Nu spun asta pentru că vreau să demoralizez eforturile celor puțini care luptă și se străduiesc să salveze ce mai este de salvat, dar cine ar vrea să fie mințit la nesfârșit?

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Cred că specia umană în totalitatea sa, va avea aceeași soartă precum locuitorii Insulei Paștelui. Ce nu înțeleg oamenii este că schimbările climatice sunt de-abia la început, nu și-au atins încă apogeul. Cu toate acestea, de la an la an, observăm deja diferențe evidente în cursul anotimpurilor. Este posibil ca unele comunități mici supraviețuiască. Vedeți, aborigenii au supraviețuit 40-50.000 de ani fără devină o civilizație ahtiată de știință, care să ajungă într-un final producă dioxid de carbon în exces și să polueze apele. Dacă aborigenii nu vor supraviețui, omenirea în ansamblul ei, nu va reuși. Specia umană va urma același drum fără întoarcere precum alte specii care astăzi sunt dispărute.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Darwin

Întrucât în decursul timpului selecția naturală duce la formarea treptată a unor specii noi, rezultă, cred, în mod inevitabil, că alte specii vor deveni din ce în ce mai rare, până când, în cele din urmă, vor dispărea. Formele aflate în concurența cea mai directă cu cele care se modifică și se perfecționează vor avea, firește, cel mai mult de suferit.

în Originea speciilor
Adăugat de Dorina HulutaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "On the Origin of Species Paperback" de Charles Darwin este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.99- 41.02 lei.

Jack: Crezi ieșeam cu David pentru că voiam -mi demonstrez mie ceva?
Jen: Ce anume?
Jack: Doar demonstrez aș putea, aș putea am o relație, am un iubit.
Jen: Nu știu. Crezi aveai nevoie -ți demonstrezi asta?
Jack: Da. Cine vrea să fie acel tip de 30 de ani care locuiește singur și continuă meargă la bar încercând găsească persoana potrivită pentru el?
Jen: Oh, mai lasă-mă! Ai abia 20 de ani. Nici măcar nu ai vârsta legală ca mergi în barurile alea, necum le bântui cu persoana ta singură și tristă.
Jack: Da, asta venind din partea fetei care se cunoștea cu majoritatea bodyguarzilor de la barurile din New York.
Jen: Ce vreau eu să spun este că nu cred toată lumea își întâlnește iubirea vieții în adolescență. Sau la 25 ani. Sau la 35. Dar asta nu înseamnă trebuie te oprești din căutat. Pentru că o să întâlnești acea persoană și atunci când o să se întâmple asta, presupun că o să știi.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Logica spune un om este puternic atunci când face ceva ce alții nu pot facă. Dacă un om poate ridice 200 de kilograme și mulți nu pot, acel om este mai puternic decât ceilalți care nu pot. Dacă un om poate alerge 100 de kilometrii și ceilalți nu pot, este mai puternic. Dacă un om poate îndure frig sau căldură mai mult ca alții, este mai puternic. Atunci în iubire cum măsurăm puterea ca ne dăm seama ce este ea de fapt? Cine în iubire face ce nu pot alții facă, acela este un om puternic. Și ce fac majoritatea? Se îndrăgostesc. Sunt atrași de o altă persoană și poate chiar o iubesc cu acea iubire adevărată. Cealaltă persoană nu le răspunde conform așteptărilor. Cealaltă persoană înșeală și acordă iubire altor persoane. Majoritatea oamenilor în această situație se închid în ei și spun "nu am să mai iubesc!". Oamenii sunt răi. "Dacă nu primesc prima oară, nu mai dau." Aceștia sunt oamenii slabi, pentru că sunt majoritatea. Mă uit în jur și văd oamenii sunt răniți, spun cuvinte precum "nu voi mai iubi niciodată". Așadar, iubirea și capacitatea de a iubi sunt caracteristici ale oamenilor puternici. Există și o altă categorie de oameni care după ce au fost loviți în miezul sufletului lor, iubesc mai tare, mai mult. Să iubești continuu și mai mult este putere, pentru că puțini pot să o facă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este vorba mai ales de apărarea ansamblului resurselor naturale ale lumii întregi și de asigurarea unei producții care să-i îngăduie omului să supraviețuiască. În felul acesta se vor salva, totodată, și viețuitoarele care constituie ansamblul biosferei, de care omul depinde în mod direct. Omul și natura vor fi salvate împreună într-o fericită armonie; în caz contrar, specia noastră va dispărea odată cu ultimele rămășițe ale unui echilibru care nu a fost creat pentru a contracara dezvoltarea omenirii, ci pentru a-i servi drept cadru.

în Înainte ca natura să moară (1970)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poate că de la distanță percepția nu este foarte exactă, dar mi s-a părut , în ultimii doi ani, România s-a clătinat și a regresat. Mi s-a părut acum starea populației e mult mai îngrijorată, mult mai agresivă, mult mai iritată, probabil că și din cauza crizei, care de altfel se simte în toată lumea. Dar aici cred s-au adunat și erori ale acestor ultimi 20 de ani, când s-a furat prea mult, s-a mințit prea mult, s-a manipulat și corupt prea mult și poate că asta este explicația stării din acest moment, de impas, de marasm, de lipsă de speranță. Să sperăm țara va ieși din asta.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Variante la un autoportret" de Norman Manea este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.23- 11.99 lei.

Ani(vers)are

iarăși demonul toamnei,
printre frunze de foc
îmi adaugă anii
îmi știrbește noroc
mă întreb pentru cine
fie ploi, fie vânt
fie rău, fie bine
mai exist pe pământ?!

am venit prea devreme
deși cred că târziu
cu-adevăr în poeme
ce nici singur nu-l știu
am venit dintr-o lume
ce-și trimite-n solii
nu doar bulgării humei
ci și suflete vii...

am venit într-o toamnă
cu rafale de vânt
ce culcau printre poame
meteori la pământ
am venit pentru tine
am venit pentru ea
pentru raza din mâine,
pentru neaua din stea

am venit prea târziu
deși cred - prea devreme
ca pot să mai fiu
genial în poeme
orișice eu v-aș spune
vouă, celor din glastre
mult prea mulți mor legume
prea puțini flori albastre...

poezie de (22 septembrie 2012)
Adăugat de Iurie OsoianuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Dezvoltarea progresivă a omului depinde vital de invenție. Este cel mai important produs al creierului său creativ. Scopul său final este stăpânirea completă a minții asupra lumii materiale, valorificarea forțelor naturii pentru satisfacerea necesităților umane. Aceasta este dificila sarcină a inventatorului care de foarte multe ori este înțeles greșit și nerăsplătit. Dar el găsește compensare suficientă în exersarea plăcută a puterilor sale și în a ști că este unul care face parte din clasa celor excepțional de privilegiați fără de care specia umană ar fi pierit de mult în lupta sa amarnică împotriva elementelor necruțătoare.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tesla. Inventiile mele" de Nikola Tesla este disponibilă pentru comandă online la numai 21.00 lei.

Este atât de rar, încât nici măcar nu există. Cine vrea să trăiască? Gândul, nu-i așa? Dar gândul este limitat prin el însuși și vrea să trăiască, ce? Viața care este nelimitată, nu-i așa? O atare utopie nici toate mințile la un loc nu o pot trăi. Când vedem suntem Viața, gândul se stinge natural în ea, cu toată pretenția trăirii și se reîntoarce Acasă. A fi Viața este libertate. A fi gândul înseamnă a trăi un construct psihologic despre viață, și nu Viața. Nu vedem faptul de a exista este Dumnezeu însuși și nu vedem că majoritatea oamenilor nu există, ci gândesc există și această închisoare conceptuală le curmă existența. Un copac de Sequoia nu vrea să își "trăiască viața" dar există 5000 de ani. Un "păduche numit gând sau mintea omului" pretinde că o trăiește, dar de abia atinge 100. Adevărul este uluitor de simplu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Dacă albinele ar dispărea de pe Terra, omenirea ar avea aceeași soartă în patru ani; cu cât există mai multă polenizare, cu atât iarba este mai multă, sunt mai multe animale, mai mulți oameni.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

Joey: Probabil că nu vrei auzi asta acum și sunt sigură că nu vrei s-o auzi de la mine, dar trebuie vorbești cu ea.
Pacey: Nu, nu acum. Nici măcar nu aș putea să o privesc.
Joey: Trebuie, Pacey. Trebuie asculți ce are de spus.
Pacey: De ce? Care ar fi diferența, ah? Indiferent de ce spune, sfârșitul este același. S-a culcat cu altcineva.
Joey: Crezi că ce a făcut ea este mai dureros doar pentru că voi doi erați împreună? Nu este așa. Nu este nicio diferență, Pacey. Adică... are doar 16 ani la fel ca și tine. Vorbim de parcă am ști ce se întâmplă, dar nu este așa. Habar n-avem. Suntem foarte tineri și o să greșim foarte mult! O ne tot răzgândim și uneori o să avem sentimente diferite. Și singurul lucru pe care ni-l putem oferi unul altuia este iertarea. Iar eu nu am putut face asta. Sau am făcut-o prea târziu. Nu permite fii într-atât de furios încât să nu o mai iubești pentru că într-o bună zi o să te trezești din acea stare și persoana pe care o iubești nu o să mai fie lângă tine.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu este bine tindem cu nerăbdare spre cele care nu sunt făcute și nici nu este bine ne dezgustăm prostește de care sunt făcute. Cel care dorește mereu ceea ce nu face și disprețuiește ceea ce face, nici nu se bucură de cele prezente, nici nu se mulțumește cu viitorul. Căci el abandonează înainte de a desăvârși ceea ce începe și înfăptuiește înainte de vreme ceea ce trebuie început. Așadar, este bine fii mulțumit de binele propriu și să sporești bunurile prezente cu cele ce vor urma, iar nu să le îndepărtezi în vederea celor viitoare. Căci schimbarea bunurilor este ușurătate, dar practicarea lor este virtute, și căile celor care resping bunurile cele vechi în vederea celor noi și ale celor care urcă de la bunurile inferioare la cele superioare sunt foarte diferite. Căci cine caută schimbarea este greu de mulțumit, așa cum cine vrea să înainteze este plin de zel. Astfel, avansează în chipul cel mai drept cel plin de zel în vederea a ceea ce este optim, fără a fi dezgustat de ceea ce este doar bine, și cine îndură mai întâi ca ajungă apoi unde vrea la timpul său.

în Meditații spirituale
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Didascalicon. Editie bilingva" de Hugo de Saint-Victor este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.67- 25.99 lei.

Doar omul este prizonierul cunoașterii, Dumnezeu este infinitul, imuabil și incognoscibil. El Este simpla Prezență, Existență NEASOCIATĂ NICI UNUI GÂND! Orice formă de cunoaștere este doar limitare, simplă ignoranță despre care tot gândul își închipuie e nelimitată! Dumnezeu este sfârșitul oricărei cunoașteri și reînceputul, eternei tale iubiri! Iubirea de "A-Fi" este chiar Dumnezeu cel viu! Doar mintea în rătăcirea ei își imaginează că și Dumnezeu are o minte, eventual una "universală" prin care "înțelege" suferința minții umane rătăcite și o știe la fiecare milisecundă. Dar doar partea suferă de cea mai cumplită și închipuită boală numită "separarea" sau "mintea mea". Dar Întregul, Absolutul Fiind neschimbător, veșnic același, nu este desprins de nimic și atunci la ce i-ar trebui o minte, ce să facă cu ea? Să supraviețuiască? Să nu își piardă "forma"? Dar are el vreo formă? E vreo formă nemuritoare? Doar frica de separare și implicit de disoluție a făcut omul inventeze o minte pentru "supraviețuire" pentru "siguranța formei". Dar știi ceva? Cerul, oceanul, animalele, păsările, florile, o mulțime de specii nu au minte și în mod paradoxal vor exista și după ce specia umană datorită minții, care e lăcomia însăși, va dispărea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: Atmaji, dar sunt foarte multe etichete care ni se adaugă de când ne naștem, și fiecare rol adăugat o dată cu vârsta mai aduce alte o suta de etichete. E o nebunie! A. M: Pe o sticlă de apă minerală sunt lipite un milion de etichete, oare schimbă asta calitatea apei? Dar gustul? Dar culoarea lipsită de culoare? Dar măcar o ating? O tulbură? O face să nu mai rămână ceea ce deja este? Exact la fel este ființa ta pură, chiar dacă PARE trece prin procesul fabricației = "naștere", de fapt Nimic nu i se întâmplă. Nu ti se poate adăuga nimic și nu ți se poate lua nimic. Pentru Nimicului nu-i pasă de credințele interminabile ale mintii despre el. Cât privesc etichetele, același om, de exemplu, bunicul care azi te face cu ou si oțet, mâine pentru că are o zi mai bună, și nu-l mai supără prostata îți spune ești un înger. Observă că în timp ce apa rămâne în sticlă și o 100 de ani, etichetele se tot schimbă. Ceea ce suntem noi nu e niciodată afectat de natura superficială a etichetelor. Ele sunt doar reclamă pentru falsitatea "eu"-lui efemer, care tot timpul vrea să pară cineva, și nicicum nu vrea să piară, pentru a lăsa ființa ta reală strălucească în simplitate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lia: Aș vrea să-ți spun că... Totuși, de fapt, adevăratul motiv pentru care mă aflu aici, acum, este acela ...
Lucian: Păi, care?
Lia: Aș vrea să... Vreau -mi cer iertare.
Lucian: Poftim?! De la cine?
Lia: Normal, de la tine. Iartă-mă, te rog!
Lucian: Să te iert? Pentru ce?
Lia: Știi tu... Pentru tot. Pentru tot ce ți-am spus, în urmă cu șase luni. Îmi pare rău, sincer. Nu știi cum m-am simțit în tot timpul ăsta; a fost groaznic!
Lucian: Ah, deci asta era...
Lia: Asta-i tot ce poți -mi spui?
Lucian: Nu, nu chiar, doar ... Ar fi mai bine evităm subiectul ăsta.
Lia: Nu-l putem ocoli. Nu ne putem preface că nu s-ar fi întâmplat nimic. Sunt șase luni la mijloc, care ne contrazic.
Lucian: Înțelege-mă, nu vreau să vorbim despre asta; nu vreau nici măcar să mă gândesc sau -mi amintesc... Ar fi mult mai bine dacă ne-am gândi într-adevăr nici nu s-a întâmplat nimic.
Lia: Te înțeleg. Nu e ceva plăcut pentru tine. Dar, te rog, încearcă mă înțelegi și tu pe mine; am nevoie de iertarea ta, vreau să aud asta de la tine, ca pot fi liniștită. Altfel, nu mai pot suporta situația asta tensionantă! Te rog...
Lucian: Bine, dacă insiști... Pentru liniștea ta, dacă asta te ajută cu ceva, pot spune te iert; de fapt, te-am iertat de mult, de la bun început, deși practic, nici n-aș avea motive pentru care să te iert. N-ai greșit deloc atunci, ți-ai exprimat doar părerea; cred eu am reacționat greșit.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Hal: Este prea elaborată. Eu nici măcar nu înțeleg cea mai mare parte din ea.
Catherine: Crezi că este prea elaborată?
Hal: Da.
Catherine: Este prea elaborată pentru tine.
Hal: Tu nu ai fi putut face așa ceva.
Catherine: Și dacă am putut?
Hal: Ei, și ce?
Catherine: Ar fi un adevărat dezastru pentru tine. Nu-i așa? Pentru tine și ceilalți tocilari care abia au reușit să-și dea doctoratul și care își pierd timpul făcând cercetări jalnice, lăudându-se cu conferințele la care merg. Uau. Cântând într-o trupă îngrozitoare și plângându-se că la 26 de ani sunt mult prea inteligenți pentru a face asta, pentru că așa este!

replici din filmul artistic Dovada, scenariu de
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Proof: A Play Paperback" de David Auburn este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.

Unii oameni își spun "pentru mine nu e prea târziu?" Ești prost? Niciodată nu e prea târziu pentru fericire și împlinire. În loc filozofezi, pune-te pe treabă. De azi. Pentru oricât de șmecheri suntem, oricât de inteligenți, oricât de talentați, fericirea adevărată, împlinirea și succesul sunt rezervate oamenilor care fac zilnic acțiunile necesare pentru împlinirea viziunii lor. Acesta este secretul meu pe care îl împărtășesc azi cu tine. De ce mi-a luat 10 ani ca ating rezultate pe care le-am visat? Pentru că nu am lucrat zilnic la visurile mele. Puteam obțin ce am azi în 4 ani, în loc de 10. Nu spun asta pentru că am vreun regret ci pentru că azi lucrez zilnic la ceea ce îmi doresc și văd diferența. Așadar, ritmul în care vei atinge fericirea și obiectivele propuse depinde de cadența pe care o dai tu dezvoltării tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mă tem Jocurile Paralimpice nu mă prind, dar îmi este ușor să spun asta, deoarece nu mi-a plăcut niciodată sportul. Pe de altă parte, știința este un domeniu foarte bun pentru persoanele cu dizabilități, deoarece exploatează doar gândirea. Desigur, majoritatea experimentelor științifice nu sunt la îndemâna unor asemenea oameni, dar munca teoretică este aproape un ideal. Handicapul nu a reprezentat un obstacol în domeniul meu, cel al fizicii teoretice. M-a protejat de munca administrativă și pedagogică pe care altfel aș fi fost nevoit să o desfășor. Totuși, am reușit ajung până aici doar cu mult ajutor din partea soției, copiilor, colegilor și studenților mei. Am descoperit oamenii, în general, sunt foarte dispuși te ajute, dar trebuie îi încurajezi, astfel încât simtă că eforturile depuse pentru tine sunt justificate; cum poți face acest lucru? Încercând fii cel mai bun cu putință.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

Au trecut mai bine de 12 ani de când mă străduiesc să îmi dezvolt personalitatea, pentru că pe măsură ce îmi dezvolt diverse trăsături, viața mea devine mai bogată și orizontul mi se extinde. Ferestre și uși care nu știam există mi se deschid acum larg și nu e nici un secret am ales acum mai bine de 10 ani să împărtășesc cu toți cei care vor să pășească alături de mine toate aceste experiențe și învățăminte prin blogul personalitate alfa. Uneori privesc detașat și cu zâmbet cum fiecare om trece prin propriul filtru ceea ce eu transmit. Unii cred "alfa" este masculul dominant care îi bate pe restul. Apoi le explic că și femeile sunt alfa, și nu prin forța fizică. Apoi vin alții și spun că alfa e despre cum fii important, fii șef, ai succes și să fii un lider. Eu le spun că poate fi și asta. Dacă alegi însă în același timp fii alfa poate însemna alegi propria cale în viață pentru că ai învățat îți asculți vocea interioară. Asta e frumos în acest concept de personalitate alfa. E orice vrei tu să fie și e orice ai tu nevoie să fie pentru tine la un moment dat. E o oază uriașă de potențial din care orice om poate bea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Elena Farago

Dacă-mi aplec smerit genunchii...

Dacă-mi aplec smerit genunchii,
Și mâinile mi le-mpreun
Nu mă gândesc să fie, Doamne,
Nici cel mai drept, nici cel mai bun...

Și nu te rog -i dai nici haruri,
Nici minte cine știe cât...
Mi-ar fi destul -l văd -mi crește
Nici prea frumos, nici prea urât;

Și nu l-aș vrea nici prea cuminte,
Și nici din cale-afar-nebun;
Nici prea de tot supus s-asculte,
Dar nici să râdă de ce-i spun.

Și mai ales, aș vrea să simtă
În orice păs din trai, mereu,
Că cel mai credincios prieten
I-oi fi de-a pururi numai eu...

poezie celebră de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Catelusul schiop si alte poezii" de Elena Farago este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -8.00- 3.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook