Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu ne putem teme de schimbare. Poate te simți foarte în siguranță în lacul în care ești, dar dacă nu te aventurezi niciodată în afara lui, nu vei ști niciodată că există lucruri precum marea, oceanul. Faptul că ești legat de ceva ce e bun pentru tine, deocamdată, poate fi chiar motivul pentru care nu ai ceva mai bun.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Draga Olteanu Matei

Dacă vrei să înveți ceva și te interesează ca drumul tău să fie frumos și curat în viață și bun ești atent la tot ce te înconjoară. Te orientezi după oamenii care au realizat ceva în viață, care fac ceva pentru semenii lor. Asta e de-a lungul vieții, dar un sfat pe care l-am primit de la Marcela Rusu, în primii ani de teatru, a fost să râd norocului în față. Să nu mă plâng niciodată. Un sfat bun.

în revista Jurnal Spiritual
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La început vocația e ceva mic, așa ca și tine. Poate cauți o meserie, poate vrei să practici un hobby, o pasiune. Apoi, devii bun și vezi că e ceva ce și ceilalți apreciază. Apoi, după un timp, mai puțin sau mai mult, te trezești că ai impact asupra societății. La sfârșit, poți ajunge să contribui cu ceva valoros pentru întreaga lume. Ești echipat perfect cu tot ce ai nevoie. Lipsa de acțiune e prăpastia în care te simți prizonier. Nu îți lipsește vocația doar ea este mică, dacă încă te întrebi care e. E minusculă chiar cum e fiecare om la început, când e doar un spermatozoid ce fecundează un ovul. Începe să îți hrănești vocația și vei vedea ea crește mare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Maria: Știi, Luci, cred și tu ești un tip bun, chiar foarte bun...
Lucian: Bun, eu?! Bun la ce?! Mersi pentru apreciere, blondo, dar nu sunt nici pe departe ca Nick. Ești tare norocoasă că te-a ales tocmai pe tine.
Maria: Ah, Lucian, întotdeauna te-am admirat atât de mult, de la bun început... Ești un tip grozav, deosebit, într-adevăr, cu totul deosebit! Știi, Luci... Ți-aș spune încă un lucru, dar mi-e teamă că aite superi pe mine după aceea.
Lucian: Nu-ți fie teamă. N-am să mă supăr deloc. Poți să-mi spui orice. Sunt aici; te ascult!
Maria: Știi, de fapt, vreau să recunosc acum mi-a plăcut de tine de la bun început, de cum te-am văzut. Nu numai că te admiram, dar și simțeam ceva pentru tine, ceva puternic, special, nu pot să-mi explic ce anume, dar sigur era ceva, întotdeauna am simțit ceva pentru tine...
Lucian: Ce vrei să spui? Te rog, blondo, să nu mă dezamăgești! Ai grijă ce vorbești!
Maria: Nu, Luci, nu-ți fie teamă. N-am de gând să te dezamăgesc. Vreau doar să-ți spun adevărul. Cred pot fi sinceră față de tine acum. Cred pot să-mi dezvălui sentimentele pe care le-am avut pentru tine; repet: Le-am avut... Poate că n-aș fi renunțat la tine atât de ușor, aș fi luptat, aș fi încercat să te cuceresc, Lucian, poate că aveam totuși ceva șanse de câștig, iar tu ești de altfel atât de interesant, ești, după cum am mai spus, un tip deosebit și constitui o partidă bună pentru orice domnișoară. Dar tot de la bun început am observat și atenția deosebită pe care i-ai acordat-o mereu Liei, de aceea n-am insistat în privința ta, pentru că nu doream să par prea îndrăzneață, nici să mă pun între tine și Lia, să stric relația dintre voi. Iar Lia e și ea o persoană deosebită, îmi e o foarte bună prietenă, n-ar fi meritat să-i fac una ca asta. De aceea nu m-am amestecat niciodată între voi.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de (2009)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dr. Cox: Să nu-ți fie teamă să apelezi la mine pentru lucruri din astea, bobocule. Simplul fapt pari să îți pese este motivul pentru care m-am interesat de tine de la bun început. E motivul pentru care am încredere în tine ca doctor, ca persoană.
J. D.:... Ești pe moarte?

replici din filmul serial Stagiarii
Adăugat de Ramona StanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A fi trezit, draga mea, înseamnă să afli cu adevărat cine și ce ești tu visătorul. Cine e "eu"-l care visează? A fi trezit, draga mea, înseamnă să vezi că nu ai fost născută vreodată, și atunci cine să mai viseze? Așadar firește îți lipsește ceva, trebuie să fii onestă. Toți cei care "visează", visează la ceva care nu au chiar acum, chiar aici. Chiar și de ar fi să visezi la Rai, la Dumnezeu sau la făt-frumos din poveste. Noi nu vedem, căci gândul visează pentru că niciodată nu se poate dizolva în realitatea acestei clipe, de aceea visează la o alta care va fi perfectă. În concluzie; nu tu te bucuri de iluzie, ci ea râde de tine și-ți oferă drept desert suferința unui vis. Dacă ești cu adevărat treaz ești deja totul din întreg și atunci la cine și ce ai mai visa? Are cerul vise, dar oceanul?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Culoarea e doar "corpul-minte în care crezi că ești", e forma, dar poate o formă de sare să reziste apei? AȘADAR, CUM E DESPRINSĂ O PICĂTURĂ DE OCEAN? CUM DECELEZI ASTA? Credem fals existăm noi în afara oceanului și oceanul, dar nu vedem Dumnezeu, Sinele este deja TOTUL DIN ÎNTREG și picătura pe care crezi o ești nu poate exista în afara oceanului. Credem suntem noi și Oceanul. Nu vedem picătura nu poate fi altundeva decât în ocean. În fapt, noi suntem oceanul. Mintea ne-a schilodit și ne-a făcut imaginea unei picături și credem condiționarea asta. DACĂ PICĂTURA E DEJA ÎN OCEAN CUM ar putea sa fie decelată? MAI PUTEM VORBI DE DUALITATEA PICĂTURĂ-OCEAN? Sau de faptul că în esență nu există nici o picătură, doar Sinele, Oceanul. Dumnezeu este real, picătura era doar în imaginația ta. Tu nu ai un trup. Acest vis este doar visat în tine, cel infinit. Până nu ai învățat "eu"-l de cine ai fost tu desprinsă? Doar gândul se crede separat, dar în ocean separarea apei nu există.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ești Deja un miliardar În Spirit! OBSERVĂ ASTA: Vrei neapărat să spui ceva, poate chiar e o bucurie să comunici sau să strălucească nițel "eu"-l MITITEL. Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Liniștea non-intențională a Conștiinței este deja Ananda! Poate te uiți la un meci, și de abia aștepți să câștige "pozitivul" - pentru că negativul oricum trebuie să piară, nu? - realizează instantaneu că nu e despre asta, și nu te interesează chiar deloc cine câștigă, deci: Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Poate sunt alegeri politice și mori de nerăbdare ca să iasă "ĂIA CARE MĂCAR FAC CEVA ȘI NU FURĂ". Pur și simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Poate te uiți la un film, o telenovelă și chiar acum e scena în care eroul o salvează pe Pațachină; Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Ești pe culmile amorului și urmează dulcele orgasm. Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Adu-ți aminte și asta va trece! Ești pe cale să câștigi primul milion de euro și... Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Fie -i câștigi, fie că nu, tu oricum nu ai nimic de pierdut pentru că ești deja un Miliard în Spirit!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Mustrarea de cuget este un soi de tristețe care provine din îndoiala noastră un lucru pe care îl facem sau l-am făcut nu este bun. Ea presupune neapărat îndoiala. Căci dacă am avea deplină siguranță că ceea ce facem este rău, ne-am abține de la a face acest lucru, pentru că voința aspiră numai spre lucruri care au măcar aparența sunt bune. Iar dacă am fi siguri ceea ce am și făcut este rău, am simți căință, iar nu numai mustrare de cuget. Dar rolul acestei pasiuni constă în a ne face să cercetăm dacă lucrul de care ne îndoim este bun sau nu și a ne împiedica de a-l mai face altădată, cât timp nu ne-am asigurat este bun. Dar întrucât ea presupune răul, cel mai bine ar finu avem niciodată prilejul de a o simți. O putem de altfel preveni prin aceleași mijloace prin care ne putem lipsi de nehotărâre.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Nu există fericire în afara moralității, there's no such thing on this planet, in the entire world... poate o formă de fericire, una falsă, să creadă alții cineva e fericit. Dacă ești moral, dacă respecți principiile etice, vei fi fericit, ceva vei simți în suflet...

în Secretomanul Șarmant
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

"Eu" nu l-a simțit și nu-l poate simți niciodată pe Dumnezeu! Tot ceea ce poate simți "eu", este separarea lui "eu și al meu." Chiar și Dumnezeu pentru "eu" trebuie să fie musai creștin. Doar așa, schilodindu-l la separe, la o apartenență, "eu" îl poate "simți" pe Dumnezeu! Dumnezeu nu poate fi simțit, pentru că nu e un al doilea, nefiind un al doilea, EL nu este un obiect al percepției ca să îl putem simți. Tot ceea ce simți este ideea ta despre "Dumnezeu" pe care o însuflețești până la emoție. Dar e Dumnezeu atât de evanescent pentru a fi prins in superficialitatea simțirii?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Veronica Mars: Amintește-mi de ce ne-am despărțit noi de fapt?
Logan Echolls: Păi, pentru că ți s-a părut celălalt tip e mai bun decât mine. Sau era ceva legat de faptul sunt un bărbat cu un caracter mult prea puternic pentru tine? Nu, stai. Din cauza ta - tu ești cea care e mai dură decât un bărbat.

replici din filmul serial Veronica Mars
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Niciodată să nu mai privești indiferent suferința altuia și niciodatănu mai crezi că ești prea mic sau slab să oferi ceva aproapelui tău. Da, mulți sunt răi și sălbăticiți dar asta doar pentru că nu e nimeni care să îi învețe iubirea, compasiunea și plăcerea de a oferi. Nu e nimeni care să îi învețe să trăiască, nu doar să supraviețuiască. Și în afară de noi, nu va apărea nimeni carene învețe ceva, dacă noi înșine nu o facem cu pasiunea și entuziasm. "A trăi înseamnă a construi poduri peste râuri care seacă". G. Benn. Poate că munca noastră se va nărui și tot ce am construit ziua se va dărâma noaptea însă noi ne vom lupta pentru viața noastră "cu dragoste de ea, cu dor" pentru că doar așa putem sfida răul de care suntem înconjurați. Să nu uităm o singură lumânare poate aduce lumină într-o cameră plină de întuneric.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poate că acum stai și muncești, iar prietenii tăi se distrează. Poate că îți "pierzi" timpul liber cu nasul în cărți învățând lucruri noi, iar alții sunt pe terasă. Poate că faci sacrificii neînțelese de unii pentru a evolua, iar ceilalți râd de tine. Poate că te-ai îndepărtat de vechiul anturaj pentru că ți-ai dat seama că în preajma lor nu ai posibilitatea de a da tot ce e mai bun din tine, iar ei te arată cu degetul. Poate că tu te zbați pentru ceva mai bun în viitorul tău, iar ei te batjocoresc. Poate că nu mai ai aceleași idei ca și ei și pentru asta te marginalizează. Poate că în viitor ei vor munci pe brânci pentru siguranța zilei de mâine, iar tu vei zâmbi, bucurându-te de roadele acelei perioade când ai fost atât de criticat și îndepărtat.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fii bun

Fii bun în fiecare zi
Atîta timp cît pe pămînt tu vei trăi
Fii bun în fiecare clipă
Chiar dacă simți că nu vei reuși

Fii bun cu cel ce te stimeaza
Învață să-l respecți și tu pe el
Fii bun cu cel ce încurajeaza
Și tu mereu să faci la fel

Fii bun cînd soarele răsare
Învață mereu să zîmbești
Fii bun cînd rău te doboară
Învață ca să poți să te ridici

Fii bun cu toți și fiecare
Prieteni buni încearcă să ții faci
Fii bun cînd norocul îți surîde
Și nu uita de oamenii cei dragi

Fii bun la bine și la rau
nu știi ce-ți rezervă viitoru
Fii bun cu cel ce ajutorul îți cere
Ajută-l, că vei fi și tu ajutat

Fii bun și nu judeca omul
Indiferent de-ți pare rău sau bun
Fii bun și ajută-ți aproapele
Că si el te va ajuta cîndva

Fii bun chiar dacă puțini te apreciază
Și nu ceda cînd cu rău ești răsplătit
Fii bun și lasă-ți sufletu să vorbească
Că-n suflet oamenii mereu sunt buni

Fii bun și iartă-l pe cel ce greșește
Că doar așa îi arăți că ești deosebit
Fii bun chiar daca timpu trece
Că timpu niciodată nu-l putem opri

Fii bun și nu uita de bine
Chiar dacă binele nu este observat
Fii bun și dăruiește bunătate
Cu bunătatea ta, poți schimba lumea.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Gustav Jung

Nu se știe pentru început ce se poate declanșa atunci când se începe analizarea viselor. Se poate pune în mișcare ceva lăuntric și invizibil; foarte probabil, ceva care oricum ar fi ieșit mai târziu la lumina zilei — poate însă nu ar fi ieșit niciodată. Săpăm cumva ca să dăm de o fântână arteziană și riscăm să ne izbim de un vulcan. Dacă există simptome nevrotice, trebuie să procedăm cu grijă. Dar cazurile nevrotice nu sunt de departe cele mai periculoase. Există uneori persoane aparent normale care nu prezintă simptome nevrotice speciale — sunt poate chiar medici sau educatori —, care chiar se fălesc cu normalitatea lor și sunt exemple de educație bună, pe deasupra au opinii și deprinderi de viață absolut normale, dar a căror normalitate este o compensare artificială a unei psihoze latente.

în Două scrieri despre psihologia analitică
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Opere complete. Vol. 16: Practica psihoterapiei" de Carl Gustav Jung este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.00- 35.99 lei.

În mod diferit

suntem atît de diferiți
încît singurul lucru bun pe care-l mai putem face
e să admirăm tot ceea ce nu ne aparține
chiar și dragostea
să admirăm fără ură
fără invidie
fără teama de singurătate
și să nu mai ocolim suferința
pentru că de viață
nu ne vom vindeca niciodată.

credeam că e bine să mă feresc
că nu pot să o spun pe bune
așa cum se anunță la radio un raid aerian
sau ceva asemănător
dar asta nu mi-a adus nimic bun.

oamenii sunt schimbători în sentimente
în realitatea fiecăruia vei găsi doar cuvintele lui
atît de multe cuvinte
încît a simți rămîne departe.

au venit unii
m-au luat de acasă și m-au băgat într-o cameră
fereastra are fiare pe orizontală
fiare pe verticală
și dacă nu ești atent
unele străpung camera
îți pot sfîrteca o mână
pieptul ceva să sîngerezi de moarte
nu contează ce
orice în fiarele alea.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Heath Ledger

Dacă ești cu adevărat bun la ceva, să nu faci niciodată acel ceva gratis.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Anda Docea

Cred în continuare în puterea cuvintelor pentru că, de multe ori, câteva rânduri de la un om drag îmi schimbă întreaga zi. Cred o conversație cu un prieten bun ar trebui recomandată de toți medicii drept terapie obligatorie pentru suflet (compensată și cu efect de durată, garantat). Cred viața îți poate oferi surprize care să arunce în fundal, cu dispreț, orice film și mai cred și , în ciuda rădăcinilor puternice, poți găsi aripi pentru vise. Iar senzația dată de zborul înalt te va face mereu să zâmbești, ca omul sigur magia există. Cred tot ce știai despre ordinea lucrurilor, despre ce ești capabil să simți și să faci se poate da peste cap într-o zi și că nu există "niciodată". Cred oamenii întâlniți cândva se pot întoarce pentru a-ți oferi ceva de care nici nu bănuiai că ai nevoie, ca de aer.

în Camere de hotel (aprilie 2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Camere de hotel" de Anda Docea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.95- 12.99 lei.
Osho

Iată misterul vieții. Niciodată să nu te simți perfect, niciodatănu pretinzi că ai dreptate – să nu te lași prins niciodată în capcana asta. Și niciodatănu gândești despre cineva greșește, pentru că aceste două lucruri merg mână-n mân㠖 dacă te simți corect, îi vei condamna întotdeauna pe alții și te vei gândi altcineva greșește. Acceptă oamenii așa cum sunt. Ei sunt așa cum sunt, cine ești tu să decizi dacă au dreptate sau dacă greșesc?

în Compasiunea, suprema înflorire a iubirii (2006)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Nu ai niciun motiv să te plângi pentru insuccese pentru că ai avut numai de câștigat din ele. Ai învățat exact cenu mai faci. Ai învățat exact ce te duce la insucces. Cu cât ai mai multe insuccese, cu atât elimini din variantele greșite de acțiune. Problema enu încerci să repeți același drum când ai văzut că te-a dus într-o prăpastie. Învață să schimbi ceva - orice mică schimbare poate să ducă la un efect uriaș peste câteva luni. Fă o schimbare legată de asumarea responsabilității. Dă-ți seama tu ești singura cauză a efectelor din viața ta. Doar atunci poți să îți asumi faptul doar tu ești singura persoană care poate cu adevărat să schimbe ceva în viața ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook