Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Camil Petrescu

De cele mai multe ori te obișnuiești greu, la început, să-ți placă femeia fără care mai târziu nu mai poți trăi. Iubești întâi din milă, din îndatorire, din duioșie, iubești pentru că știi că asta o face fericită, îți repeți că nu e loial s-o jignești, să înșeli atâta încredere. Pe urmă te obișnuiești cu surâsul și vocea ei, așa cum te obișnuiești cu un peisaj. Și treptat îți trebuiește prezența ei zilnică. Înăbuși în tine mugurii oricăror altor prietenii și iubiri. Toate planurile de viitor ți le faci în funcție de nevoile și preferințele ei. Vrei succese ca să ai surâsul ei.

în Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război (1930)
Adăugat de CătălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Un om intre oameni" de Camil Petrescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.90- 23.99 lei.

Citate similare

Camil Petrescu

Iubești mai întâi din milă, din îndatorire, din duioșie, iubești pentru că știi că asta o face fericită.

în Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război (1930)
Adăugat de AlexSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Viorel Muha

Căsătoria este unirea spirituală naturală și dobândită a două persoane, care poate să-ți ofere cele mai multe trăiri, să iubești, să te obișnuiești, să înșeli sau fii înșelat, accepți, urăști etc, și într-un final săturat de toate acestea, ca să scapi, să te desparți.

(septembrie 2008)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ionuț Caragea

Lanțul

cu lanțul te obișnuiești,
ai fost crescut ca bunul câine;
menirea ta e să-i păzești
pe cei ce-ți dau un colț de pâine.

în depărtare poți să vezi
atât cât lanțul îți permite,
iar dac-apuci să mai visezi,
hotarele-s nedeslușite.

cu lanțul te obișnuiești,
te bucuri auzind alt câine
lătrând la alții, dar trăiești
fără să știi ce-nseamnă mâine.

de-i frig, de-i cald, în orice zi,
îți faci lătratul ca la carte
și-un singur adevăr tu știi:
un lanț purtat până la moarte.

poezie de din Inedite (8 iunie 2021)
Adăugat de Ionuț CarageaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "In asteptarea pasarii" de Ionuț Caragea este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.43- 39.99 lei.
Paulo Coelho

E periculos să iubești! Iubirea e ca un drog. La început ai senzația de euforie, de abandon total. Apoi, a doua zi, vrei mai mult, încă nu e un viciu, dar îți place senzația și îți închipui că o poți ține sub control. Te gândești la persoana iubită vreme de două minute și uiți de ea vreme de trei ore. În scurt timp însă, te obișnuiești cu acea persoană și începi fii complet dependent de ea. Acum te gândești la ea trei ore și o uiți două minute. Dacă ea nu e lângă tine, încerci aceeași senzație ca și drogații când nu își obțin drogul. În acel moment, așa cum drogați fură și se înjosesc ca să facă rost de ceea ce le trebuie, și tu ești dispus să faci orice pentru dragoste!

în La râul Piedra am șezut și-am plâns (1994)
Adăugat de codrinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 12 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Știi unde sunt cele mai bune soluții? În experiența altora care au avut aceleași probleme și le-au rezolvat. La orice problemă pe care o ai în viața ta, acum, poți fi sigur cineva din șase miliarde de oameni a găsit soluția. Este un lucru fascinant să poți intra într-o librărie și să poți cumpăra cu o sumă oarecare munca de douăzeci de ani a unui om. Există informații care pot duce la rezolvarea oricărei probleme, care funcționează, dar trebuie lucrezi tu însuți la rezolvarea problemei care te frământă; ca mușchiul la sala de forță. Trebuie înveți, pentru că nimeni nu o să facă asta pentru tine. Adevărata încredere în tine nu este arăți altora de ce ești în stare. Caută în tine și vezi ce îți place să faci; șiasta fără frică. Încrederea e de multe ori confundată cu aroganța. Dacă ce faci faci pentru tine, fără să vrei demonstrezi lumii ceva, atunci fă din toată inima, fără să îți fie teamă de invidioși. De ce anume ți-e frică? În ce domeniu al vieții dai dovadă de lașitate?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Adevărata dragoste

Îl iubești deși dansează groaznic,
Îl iubești deși e cam stângaci,
Îl iubești deși e chiar obraznic,
Pentru -i sensibil tu mai mult îl placi.

Îl iubești deși toți râd de tine,
e urât iți spun prietenii tăi,
Îl iubești și-l vrei doar pentru tine,
nu-i asculți pe ei, sunt așa de răi.

Îl iubești deși-i un leneș mare,
Îl iubești deși nu știi de ce,
Toti ți-au șoptit dragostea-i o floare,
Se-nșeală, asta e adevarăta dragoste...

poezie de
Adăugat de Vlad BălanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când nu știi cât valorezi, aștepți ca alții să te valorizeze. Când nu te iubești, aștepți ca alții să te iubească. Când nu știi să dai un sens vieții tale, aștepți ca alții să îți ofere o direcție. Când renunți la puterea ta personală, o predai altora, iar ei îți vor dicta cum să trăiești. Când nu îți asumi responsabilitatea vieții tale, devii dependent de cei din jurul tău. Consecința acestor atitudini este ca te pierzi pe tine, faci compromisuri și sacrificii care te îndepărtează din ce în ce mai mult de tine însuți, trăiești o viață la voia întâmplării și în funcție de nevoile, așteptările și dorințele egoiste ale celor din jur. Asta este ceea ce vrei de la tine însuți și de la viața ta? Îmi imaginez ca nu... Și atunci, ce mai aștepți? Răspunsurile sunt întotdeauna la tine: iubește-te, prețuiește-te, crede în tine, fii autonom și independent, fă-ți un plan de viață și urmează-l pas cu pas. Viața ta îți aparține! Trăiește conștient!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ești credincios, la suflet fantastic de frumos și obișnuiești să faci bine, află ce are Dumnezeu pregătit pentru tine valorează mai mult decât toate diamantele din mine!

aforism de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Adela Popescu

Când ai o întâlnire te gândești la toate discuțiile pe care le poți avea, la toate responsabilitățile pe care le poți oferi. Dar de cele mai multe ori ești surprins și tu de răspunsul pe care îl dai și de reacția pe care poți să o ai într-o anumită situație. Așa că planurile, din punctul meu de vedere, de asta sunt inutile. Și de aia zic , cel mai tare pe lumea asta, mă bazez pe mine! Am încredere în reacția mea de moment!

în interviu
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubirea e în tine. A fost tot timpul acolo și e singurul loc unde va fi. Și atunci când nu simți iubire e pentru că ți-ai acoperit iubirea din tine cu gunoaiele existenței de zi cu zi și doar de tine depinde să îți miști fundul și să începi să faci curat printre gunoaie până când vei face iubirea din tine să strălucească din nou. Iubirea e în tine atunci când citești o carte care îți place, când te uiți la filmul sau serialul preferat, când mergi în excursie și ești în mijlocul naturii trăgând pe nas aerul oxigenat al pădurii sau cel sărat al mării și toate problemele de acasă par departe. Când asculți muzica preferată, când ești cu prietenii din copilărie și râdeti de toate amintirile. Iubirea e în tine atunci când îți spune: "Devino maxim din ceea ce poți să devii." Iubirea e când alergi pe bandă sau pe stradă sau tragi de fiare la sală sau faci orice sport, pentru că iubirea îți spune: "Iubește-te! Vreau să ai un corp frumos și sănătos." Iubirea e în tine când te duci mângâi un câine sau o pisică. Iubirea e în tine atunci când știi că meriți tot ce e mai bun în viața asta și iubirea e în tine când faci ceva cu pasiune și uiți cum trece timpul. Iubirea e în tine când îți îmbrățișezi părinții și bunicii și îi ierți pentru toate greșelile pe care le-au făcut față de tine, pentru că atât au știut la vremea lor. Iubirea e în tine când te uiți în ochii persoanei pe care o iubești și îi spui: "Te iubesc" fără să îți pese de reacția ei și fără să ai nevoie de ceva în schimb.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când poți accepta durează 15 ani obții orice lucru cu adevărat valoros, se întâmplă ceva magic: - îți dai seama că nu poți aștepta 15 ani ca să te bucuri de viață așa că în timp ce faci munca aia, călătoria de 15 ani, începi trăiești mai mult micile bucurii ale vieții. - îți dai seama drumul înseamnă fericirea și nu destinația așa că începi aplici asta în toate aspectele vieții. - înțelegi că te poți face pe tine bogat făcându-ți nevoile mai puține, și în același timp realizezi dacă ai un vis mare pentru care să te trezești dimineața, toate poverile sunt mai ușor de dus. - după câteva luni din această călătorie realizezi ce simplu e să fii fericit și parca nici nu mai îți dorești ajungi la destinație asa repede pentru că nu mai vrei scapi de propria ta viață mizerabilă care acum are sens, și descoperi că îți poți iubi viața și te întrebi cum de nu te-ai simțit atât de bine până acum, pentru că deși nu ai mai multe în exterior, simți că ai trezit în tine uriașe comori interioare care au fost tot timpul acolo. Ce altceva ai mai învățat din călătoria ta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Doamne ajută

E plin de flori și de culoare pe câmpuri și în lumea toată,
Dar tu nu vezi decât un gri și puțin verde, câteodată.
Eu ce să-ți fac? Tu ai ales îl iubești pe el. Îți place.
Ți-a spus de-atâtea ori să pleci, să-ți vezi de drum, îi dai pace.

Nu înțelegi -n viața asta, nu toți sunt cum ai vrea fie?
Că dacă scrii din când în când câte un vers, nu faci din ele-o poezie.
Îți trebuie și ritm si rimă, mai multe strofe ca să ai succes.
Cu el, nu vei putea vreodată să faci asta. N-ai de-ales.

Va trebui s-asculți ce-ți spune, renunți.
Tu vrei muți din loc un lucru, dar sunt munți.
Nu e nici deal și nici câmpie, n-ai cum să reușești.
Acceptă. Mai bine fugi si lasă-l. Îl iubești?

Atunci să-ți dea Dumnezeu bine, să te păzească, roagă-l tu,
Că mintea ta deși îți spune m-asculți, inima nu.
Și tu cu sufletul trăiești mai mult, gândești puțin.
Mai sunt minuni pe lumea asta. Doamne ajută. Mă închin.

poezie de
Adăugat de Magdalena RusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cum să iubești femeia

Femeia trebuie iubită
În fiecare clipită
Fără întrerupere
Ca-ntr-un perpetuu mobile

Chiar înainte de a se trezi
La tine-n brațe să o ții
Să îi vorbești în șoapte
S-o strângi în brațe

Să-i spui că ai visat-o
În somn ai savurat-o
Ca-ntr-o poveste de amor
De ea îți este tot mai dor

Visurile sunt stări ce le trăiești în noapte
Sunt amintiri ce nu se vor uitate
De vrei femeia s-o iubești cu voluptate
Poți -i vorbești de vise, iubește-o în realitate

o iubești la mic dejun
Spune-i că fără ea ești un nebun
Să-i amintești că e frumoasă
o săruți când pleacă de acasă

La ea întreaga zi să te gândești
La prânz și seara doar de iubire -i vorbești
S-o rogi de ea să îți vorbească
Cuvintele ce-i spui, să nu o plictisească

Să-i amintești, când tristă este
Că viața-i o poveste
Ce niciodată nu se va sfârși
Atâta timp cât ea te va iubi

Câte un buchet de flori
Să-i dai în fiecare zi
Și dacă romantic vrei fi
Să-i scrii și poezii

o privești în ochi
În mână capul îl ții
o săruți pe obrăjori
De dorul ei să-i spui mori

nu îi spui c-ai obosit
nu-i arăți, dacă ești plictisit
Să îi vorbești de viitor
De ea mereu îți va fi dor

Să-i amintești de prima întâlnire
Chiar dacă uneori a existat și-o despărțire
Să îi spui -n lumea astă
Ea va rămâne o pasăre măiastră

Și seara când acasă stați la masă
Să îi mai spui o dată cât este de frumoasă
Și dacă îmbrățișați mai beți un par cu vin
Să-i spui viața lângă ea este un vis divin

Chiar dacă anii au trecut
o iubești la fel de mult
Și fiecare zi fie un început
Pentru iubirea voastră

Cum să iubești femeia, rămâne
Pentru mulți bărbați un fel de-a spune
Doar pentru mine a te iubi
E unicul motiv, pe lumea asta, de a mai trăi

poezie de din Orașul iubirii
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Anthony de Mello

Dacă nu ai grijă de tine, dacă nu te iubești pe tine și nu îți faci binele pe care spui îl faci pentru celălalt, consideri că asta te face altruist? Nu faci decât să te minți și să te sacrifici pe tine în favoarea celorlalți, crezând astfel că iubești oamenii și ai grijă de ei, dar de fapt îți hrănești propriul ego, îți alimentezi imaginea bună despre sine, de om bun.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Absurditati la minut" de Anthony de Mello este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.08- 15.99 lei.

Oamenii te judecă în funcție de propriile lor filtre și percepții asupra realității. Îți vorbesc despre "cum ești tu" însă ei nu te văd pe tine, ci propriile lor preconcepții, amintiri, judecăți de valoare. De asemenea, feedback-urile pe care le primești de la cei din jur, pozitive sau negative, sunt de multe ori date de măsura și de felul în care tu corespunzi nevoilor, așteptărilor, dorințelor, viziunii și egoismului lor. Dacă le satisfaci nevoile ești un om de valoare, dacă nu... nu. Dacă corespunzi viziunii lor ești un om ok, dacă nu... nu. Știind toate acestea, cum de încă accepți să îți stabilești propria valoare în funcție de ce spun alții? Încrederea ta în tine este dată de ceea ce știi să faci și faci. Respectul de sine este rezultatul grijii pe care ți-o porți. Iubirea de sine este data de felul în care știi să te prețuiești și să îți trăiești viața, onorându-te pe tine prin tot ceea ce ești și faci. Singurul om de pe lumea asta care este în măsură să îți stabilească valoarea ești tu însuți. Nu mai permite ca vocile altora determine cine ești și cât valorezi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Audrey: Am o teorie legată de tine. Vrei s-o auzi?
Joey: Nu.
Audrey: Iubești școala din cauza regulilor și urăști relațiile din cauza lipsei unor reguli. Joey, nu o să te noteze nimeni pentru modul în care o să te porți într-o relație. Nu o să vină nimeni să-ți spună ce se așteaptă de la tine ca să știi cum să ai succes. Ralațiile sunt dezordonate. Așa sunt ele. Încep dezordonat și se termină la fel și dacă vrei să mai ai vreo altă relație în viața ta, atunci trebuie încetezi să-ți mai faci griji pentru această dezordine.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Viorel Vintila

Când te obișnuiești cu mantaua grea a singurătății, îți vine greu să o mai dai jos; devine un fel de "love-hate relationship", ai vrea să o dai jos, dar îți e teamă varianta de 1+1 îți va da tot 1.

aforism de
Adăugat de Dan ZehanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Cel mai trist e atunci când oamenii se ascund în spatele explicațiilor plastice, raționale și logice pentru a fugi de emoțiile lor. Adu-ți aminte și de sufletul tău – așa cum obișnuiești să-ți verifici portofelul, aruncă o privire și spre omul ce te așteaptă în oglindă. Ce îți spune el?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mai ții minte când luai lecții de conducere auto? Îți amintești cum ai acționat ambreiajul prima oară? Când ți-ai asumat responsabilitatea mașinii, când piciorul tău drept a făcut-o să se urnească din loc? Probabil a luat-o ba la stânga, ba la dreapta, de parcă ar fi vrut se îndrepte în toate direcțiile deodată. Este același lucru și când îți asumi responsabilitatea propriei tale vieți - la început lucrurile nu merg prea lin. Mai târziu, cu antrenament, ajungi să te obișnuiești să schimbi vitezele fără ca măcar să te gândești la ceea ce faci - un gest reflex. La fel și cu responsabilitatea propriei tale vieți: vei ajunge, în chip inevitabil, să te bucuri constatând cât de bine funcționează mecanismul prin care îți controlezi viața și cât de ușor răspunde la comenzile tale - să te bucuri că ai devenit stăpânul propriei tale vieți!

în Născut pentru succes
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atașamentul de oamenii toxici, dependența de obiceiurile nesănătoase, lipsa de încredere în tine însuți, obișnuința de a face compromisuri, comoditatea, autosuficiența și mediocritatea pe care le accepți și le hrănești, gândurile și atitudinile fataliste, toate acestea îți determină dezechilibrele din viața ta, te îmbolnăvesc și te îndepărtează de bucuria de a trăi. Este doar în puterea ta să îți schimbi viața, însă nu poți să faci asta cât timp tu doar constați că nu îți este bine, oftezi, iei o pastilă sau mai bei un pahar de alcool. Timpul trece pe lângă tine și la un moment dat îți vei dori îl poți întoarce înapoi și să faci cu totul alte alegeri. Atunci va fi prea târziu, însă astăzi încă se poate. Trezește-te!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook