Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

E periculos să iubești! Iubirea e ca un drog. La început ai senzația de euforie, de abandon total. Apoi, a doua zi, vrei mai mult, încă nu e un viciu, dar îți place senzația și îți închipui că o poți ține sub control. Te gândești la persoana iubită vreme de două minute și uiți de ea vreme de trei ore. În scurt timp însă, te obișnuiești cu acea persoană și începi să fii complet dependent de ea. Acum te gândești la ea trei ore și o uiți două minute. Dacă ea nu e lângă tine, încerci aceeași senzație ca și drogații când nu își obțin drogul. În acel moment, așa cum drogați fură și se înjosesc ca să facă rost de ceea ce le trebuie, și tu ești dispus să faci orice pentru dragoste!

în La râul Piedra am șezut și-am plâns (1994)
Adăugat de codrinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

 

1
Simona [din public] a spus pe 20 decembrie 2008:
Adevarata iubire iti ofera libertatea! Asa cum ai spus la inceput ai senzatia de euforie! PASTREAZA-TE MEREU IN ENERGIA INCEPUTULUI! Nu lasa atasamentele si apoi pretentiile sa intunece aceasta traire! La inceput fiinta pe care o iubim este libera si noi o iubim din libertatea noastra! Nu lasa ca iubirea ce o simti sa depinda de prezenta ei fizica! Intelege ca ea este ilustrarea exterioara a frumusetii din interiorul tau! Ea doar catalizeaza aceasta exprimare ... de aceea la inceput poti sa te gandesti 2 minute la ea si sa uiti 3 ore ..dar din acelasi motiv ulterior poti sa te gandesti la ea 3 ore si sa uiti 2 minute ...dar in aceasta ecuatie ...energia iubirii provine din interior si este un cadou de la Dumnezeu si nu de la fiinta de langa tine! ea nu este un drog, ea este un catalizator sau un ecran pe care tu proiectezi ce ai in tine...Evident ea este mult mai mult de atat este un intreg Univers ...dar in nici un caz nu este Sursa iubirii ce o traiesti ...TU!
2
Madalin [din public] a spus pe 25 ianuarie 2009:
Simona, imi cer scuze ca te contrzic, dar nu sunt de acord cu tine... intradevar asociind dragostea cu droogul este ceva relativ opus ca sens si directie, insa forta, energia, puterea, din punct de vedere cantitativ si calitativ, sunt aceas...
tu asociezi cu un catalizator... este destul de greu de expicat, tu asociezi iubirea ca un fenomen care afecteaza timpul unui fenomen, dar nu face parte din el... dar este total gresit... iubirea este insasi fenomenul... asa cum drogurile intra in reactia sorti unui om...
3
Simona [din public] a spus pe 26 ianuarie 2009:
Iubire este un fenomen aproape imposibil în actuala stare a minții umane. Iubirea devine posibilă numai dacă omul ajunge să-și cunoască ființa.
Iubirea este contopirea cu ființa iubită...dorul de unitate..
Pentru a ajunge la fericirea supremă trebuie să suferi, să simți durere...iubirea e dureroasă..
Însă, noi suntem doar îndrăgostiți, simțim atracție și dorință pentru persoana respectivă. Este atât de ușor să te ingragostesti și nu implică suferință doar dorința de a poseda imediat acea persoană...dar până la iubirea sublimă e cale lungă.
4
WhiteWind [din public] a spus pe 14 august 2009:
Simona, imi lasi impresia ca folosesti cuvinte mari, fara a le patrunde sensul; ca si cum, in urma unei recomandari, citesti o carte care te atrage prin forma si intelegi o parte din mesaj, ti-l insusesti, dar nu ajungi nicicand sa il simti efectiv, sa traiesti experienta in stare pura.
5
Simona [din public] a spus pe 16 august 2009:
WhiteWind, chiar dacă ești fan Paulo Coelho, cred că te angajezi în discuții care te depășesc. Limitează-te la a discuta despre subiect, nu despre interlocutori. Vino cu un comentariu inteligent, dacă vrei să te remarci..
6
Leah [din public] a spus pe 2 februarie 2010:
Desi omul incearca din rasputeri sa descopere toate misterele lumii, ar trebui sa fim constienti ca unele lucruri ar trebui sa ramana un mister. Dupa parerea mea iubirea este un sentimens si un fenomen irational, care nu poate fi inteles nici de cea mai luminata minte din Univers, in urma caruia, fara sa vrei si fara sa stii, iti unesti sufletul cu persoana iubita, devenind un suflet impartit in doua trupuri.
Poate ca am exagerat, dar asa vad eu dragostea, iubirea, acest sentiment absolut irational, pe care toti il simtim, dar nu stim cu adevarat ce este...
7
Nihilus [din public] a spus pe 6 iunie 2010:
Iubire, iubire..iubire..iubire sublima, sentimenet absolut irational..stare pura, libertate???.Idealizati niste lucruri triviale...Iubirea e triviala, un drog care il face slab pe om, dar ii ofera o imensa energie spirituala.Iubirea este o non-valoare, dar este un catalizator ideal pentru celelalte valori.Cred ca o doza buna de Schopenhauer ar fi suficienta pentru dezintoxicare.
8
Codrina [din public] a spus pe 11 ianuarie 2011:
''Faca-se voia Ta Doamne! Caci Tu cunosti slabiciunile inimii fiilor tai, si da-i fiecaruia doar poavara pe care o poate duce, caci tu imi intelegi iubirea intrucat ea e singurul lucru cu adevarat al meu, singurul lucru pe care il voi putea duce cu mine in viata viitoare. Fa ca ea sa ramana puternica si curajoasa, capabila sa traiasca mai departe, in ciuda prapastiilor si capcanelor lumi.'' tot Paulo Coelho, La raul Piedra am sezut si am plans

''Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși;
Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim.
Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa.
Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.
Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, față către față; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște pe deplin, precum am fost cunoscut și eu.
Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea. ''
9
Arhan [din public] a spus pe 14 martie 2012:
Draga Simona! Te felicit ca ai reusit sa spui in cuvinte ceea ce nu se poate spune... ai spirit puternic si minte ascutita! Cuvintele nu sunt niciodata prea mari pentru a le folosi atat timp cat reusim sa transmitem printre"randuri"! Cei care asociaza iubirea cu un drog...asa o vad ei...si nu e nimic gresit nici macar aici! Din experienta pot spune ca iUBIREA are doua "valori". Prima este cea pe care i-o dam noi, in functie de capacitatea noastra de-a trai Iubirea si de-a fi deschisi ei, iar cea de-a doua este valoarea in sine a iubirii, care depaseste orice putinta de caracterizare. De exemplu, daca iubesti pe cineva plin de adoratie, astfel incat traiesti stari de transa romantica plina de o betie extatica, si vrei sa-i spui cuiva despre aceasta Iubire, NU VEI PUTEA NICIODATA, PRIN DESCRIEREA IUBIRII TALE, SA-L FACI PE CELALALT SA TRAIASCA CA SI TINE! Asa ca, draga Simona, tu te refereai la esenta ei( oricum imposibil de transmis prin cuvant) iar altii la valoarea Iubirii... PENTRU EI! Despre Iubire imi permit sa parafrazez:" daca nu ma intrebati despre Iubire stiu ce este, dar daca ma intrebati nu stiu sa va raspund!"
10
Simona [din public] a spus pe 15 martie 2012:
Multumesc, draga Arhan. Pacea sa fie cu tine!
11
all4_heaven [utilizator înregistrat] a spus pe 15 martie 2012:
Pacea si dragostea vin de la Domnul Iisus, asta imi place cel mai mult caci adevarata iubire e doar in El, aratata doar prin El, printr-o cruce astfel indurand calvarul, pt noi pacatosii! Ce mare har mi s-a dat, sa vad si sa simt, o asa imensa iubire! Ne-a promis ca vom fi cu El, daca credem in El si ascultam de ale Sale porunci! A zis ca S-a dus sa ne pregateasca un loc, ca acolo unde este El, sa fim si noi...Nu mai este mult si El, va reveni cu slava mare, ca sa-si i-a mireasa(asa ii mai numeste El, pe cei credinciosi), cea care asteapta venirea Mirelui(Iisus) caci in Cer spune Biblia ca va fi o nunta, interesant este ca acolo nu vor canta manelesti, ci doar ingeri si sfintii care l-au slujit aici! Astept aceea zi, si mi-o doresc cu toata fiinta mea...Vreau sa lupt pt aceasta cu infranarea tuturor poftelor mele pacatoase stiu ca doar asa voi avea parte cu El!
Mi-a placut mesajul lui Simona "Pacea sa fie cu tine" de aceea am scris!
Pace voua!
12
Scurtu Sorin-Izvoras [din public] a spus pe 20 iunie 2014:
Și încă o mostră a confuziei în termeni. Ceea ce este descris, este setimentul numit DRAGOSTE și nu IUBIRE!
Dragostea se pretează tuturor descrierilor din text pe când IUBIREA se referă la INSUFLARE=SUFLET, de unde sentimentul și denumirea de FRATE între toți oamenii FRAȚI întru DOMNUL=TATĂL SUFLETESC!
Dacă toate textele ar ține cont de această diferențiere, absolut totul ar fi clar, încâlceala aceasta VOITĂ, NEGATIV, ar fi lămurită, dând naștere unui nou mod de a vedea relațiile inter umane "sensibile"!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook