Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Albert Einstein

Școala m-a dezamăgit și eu am dezamăgit școala. Mă plictisea. Profesorii se comportau ca și niște Feldwebel (sergenți). Eu doream să învăț ce doream eu să știu, iar ei voiau să învăț pentru examen. Ceea ce am urât cel mai mult a fost sistemul competitiv de acolo și mai ales sportul. Din această cauză eu nu valoram nimic, și de multe ori mi-au sugerat să plec. Aceasta era o școală catolică în orașul Munich (Munchen). Simțeam cum setea mea pentru cunoaștere era ștrangulată de către profesorii mei; notele erau singura lor metodă de evaluare. Cum poate un profesor să înțeleagă un tânăr cu un asemenea sistem? De la vârsta de 12 ani am început să suspectez autoritățile și să nu am încredere în profesori.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

Citate similare

Albert Einstein

Școala m-a dezamăgit și eu am dezamăgit școala. Mă plictisea. Profesorii se comportau ca și niște sergenți. Eu doream să învăț ce doream eu să știu, iar ei voiau să învăț pentru examen. Din această cauză eu nu valoram nimic, și de multe ori mi-au sugerat să plec. Simțeam cum setea mea pentru cunoaștere era ștrangulată de către profesorii mei; notele erau singura lor metodă de evaluare. Cum poate un profesor să înțeleagă un tânăr cu un asemenea sistem? De la vârsta de 12 ani am început să suspectez autoritatea și să nu am încredere în profesori.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robert Frost

Ce-au spus cei cincizeci

Când eram tânăr profesorii erau niște bătrâni în strai cernit.
Pentru formă-am renunțat la foc și-astfel am înlemnit.
Am suferit cum suferă metalul fierbinte-n alt tipar turnat.
Am mers la școală, îmbătrânind să-învăț trecutul înrămat.

Azi tinerii sunt profesori bătrânului cu care viața-împart.
Ceea ce nu poate fi turnat în formă, trebuie eliberat și spart.
Învăț găsesc și să deschid un drum mai lămuritor.
Am mers la școala celor tineri iau lecții despre viitor.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Stopping by Woods on a Snowy Evening Hardcover" de Robert Frost este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 42.99 lei.

La școală, nu am fost cu mult peste colegii mei. Am învățat într-o clasă foarte strălucită. Clasa mea era însă foarte neglijentă și scrisul meu de mână îi dispera pe profesori. Colegii mei mi-au pus porecla "Einstein" și consider că au vazut semne "de mai bine" la mine. Când aveam 12 ani, unul dintre prietenii mei a pus pariu cu un alt prieten, pe o pungă de dulciuri, că nu voi reuși în viață. Nu știu cum s-a finalizat acest pariu și dacă s-a finalizat, ce rezultat a avut...

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

La școala vieții

sunt la școala vieții și zilnic învăț
despre anotimpuri și a lor capricii
în iarna magiilor cu fulgi mă răsfăț
mă joc cu zăpada ce acoperă vicii.

azi trec melancolia prin extemporal
vorbesc de spre tristețe ca despre o baladă
s-a strecurat și slova în val atemporal
căpătând frăgezime de dulce ruladă.

învăț despre curajul de a ține piept
coșmarelor care îmi produc insomnie
învăț să mă bucur de cerul înțelept
de viori stelare cântând o simfonie.

învăț de la îngeri urmez drumul drept
învăț de la păsări zbor în armonie.

sonet de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Confucius

Când am avut 15 ani, am început să învăț. Când am ajuns la 30, am știut ce îmi doream. La vârsta de 40 de ani au ieșit la iveală îndoielile mele. La 50 de ani, am descoperit că Cerul avea un plan pentru mine și pentru fiecare om de pe suprafața pământului. În preajma vârstei de 60 de ani, am înțeles acel plan și am aflat seninătatea de a-l urmări. Acum, când am 70, pot să-mi ascult inima, dar fără -i permit mă devieze de la drumul meu.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Invataturile lui Confucius. Istoria ideilor politice" de Confucius este disponibilă pentru comandă online la numai 15.00 lei.

Dacă întrebi un adult câți profesori - dintre toți profesorii de la clasele elementare, gimnaziu, liceu, colegiu și facultate - au lăsat o singură impresie asupra a cine și ce sunt ei, întotdeauna nu sunt mai mult de 3-4 profesori. Toți ceilalți sunt un loc 2 distant comparativ cu aceștia. Când în cele din urmă vom crea o mașină de clonat, noi ar trebui îi clonăm pe acei profesori. Poate ca asta va fi de acum în 100 de ani, dar acest lucru este în capul listei mele. Până când se va întâmpla asta, sistemul educațional încă nu a înțeles complet cauzele și efectele care duc la succes și la realizare în viață. Există în continuare o cultură care echivalează notele mari cu succesul la școală, și corelează succesul la școală cu succesul în viață. Această mentalitate este așa de profund înrădăcinată în noi încât s-ar putea fie imposibil de înlăturat din comportamentul nostru.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.
Viorel Vintila

Învăț

Învăț când învăț pe alții
Învăț când ascult
Învăț când citesc
Învăț de la copii
Învăț de la animale
Învăț de la natură
Învăț respir
Învăț trăiesc
Învăț iubesc
Învăț... sa fiu OM...
Învăț...

poezie de
Adăugat de Dan .CSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Ziargiii mâncători de rahart la Latrina 3 TV și rRomania TV au fost vaccinați anti-COVID-19. În schimb, profesorii n-au fost vaccinați, deși guvernul spune mereu că profesorii sunt o categorie prioritară. Ziargiul Bogdan Chirieac ne-a râs în față la rRomania TV că a fost vaccinat. Eu, profesor universitar, nu voi putea fi vaccinat decât la o lună și jumătate după mâncătorii de rahat, iar asta dacă voi avea noroc. În ultimii 30 de ani, în țara mea e mult mai profitabil fii mâncător de rahart la TV decât profesor universitar.

în Sănătatea și boala în aforisme, epigrame, pamflete și satire (1 februarie 2021)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Janet Nică
profesor

Profesorii

Profesorii, la o adică,
Așa a dat, pesemne, Domnul,
Sunt papagalii ce le strică
Elevilor, la școală, somnul.

definiție epigramatică de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Există un motiv pentru care Bill Gates, Dell și primii 8 cei mai bogați oameni din lume s-au lăsat de școală. Școala e bună, dar mergi cu un scop la ea. Nu pentru că așa trebuie, că așa e modelul. Te duci acolo, dar tragi pentru tine, te dezvolți singur. Întrebi profesorii și dacă nu te pot învăța, treci tu la catedră și spune ce ai descoperit nou, nu te mai lăsa prostit.

în Descoperă-ți vocația
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Acest concept de "Eu-Sunt" nu a existat înainte de ceea ce numiți "naștere". Prin urmare, așa cum a venit acest concept, la fel se va și duce. Cum sunt eu afectat? În nici un fel, pentrunu este adevărat. Asta se aplică tuturor conceptelor. Atât celor dinaintea nașterii, cât și după naștere, tot ceea ce știu și este propria mea cunoaștere, neauzită de la nimeni, aceea este singura cunoaștere veritabilă pe care o accept. Iar dovada stă în cuvintele gurului meu. Eu nu le spun oamenilor decât ceea ce este corect. Nu trebuie citesc Vedele ca să învăț din ele, dar în Vede am găsit confirmarea a tot ce cunoșteam înainte de ceea ce se numește nașterea mea. Nimeni nu acordă atenție la ce erau ei înainte de a primi vreo învățătură. Tot ceea ce poți uita, nu poate fi etern; nu poate fi adevărul. De aceea nu poți uita adevărata ta stare, și de aceea nu poți ți-o reamintești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Experience of Nothingness: Sri Nisargadatta Maharaj's Talks on Realizing the Infinite Paperback" de Nisargadatta Maharaj este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
Valeriu Barbu

Fluturare

rătăceam într-o lume așa... cum este ea
nopțile și zilele se scurgeau pe lângă
până într-o dimineață de primăvară când
planeta s-a oprit în ochii tăi, în gestul tău

în clipa aceea m-am născut cu adevărat
în clipa aceea am început să învăț să merg
de data asta altfel, neatingând pământul sau lucrurile

am început să învăț să vorbesc, nu prin cuvinte
ci prin toată ființa, în apnee sau
respirând dintr-odată tot cerul

tu nu făceai nimic pentru asta
nici măcar pentru setea să-ți fiu mereu aproape
la tine totul era unic și perfect

acum, ceva s-a risipit așa cum rugina
acoperă strălucirea metalului
cum noaptea își vâră soarele în sân
și nu mai știu cine am fost, cine sunt

tu ești probabil într-un loc mai bun
o duci bine sau dai viață altor bărbați
așa cum s-a întâmplat mie

și ce dacă pe mine, pe alții, ne ucizi astfel
așa ne ajuți înțelegem ceea ce suntem
fluturii clipei opriți pe buza vasului vieții, tu

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adina-Cristinela Ghinescu

Nimic...

Trecut-au anii, fără sens și rost,
Sărutul tău... s-a șters, cum nu a existat...
Nimic am înțeles, că de fapt a fost,
Rămâi o amintire, care a expirat.

Fost-ai mult iubit, cum nu poți înțelege...
Dar ai tratat povestea ca nimic!
Știu că în iubire, nu există lege,
Iar timpul te-a făcut din mare, fii mic!

Totul se divide, nimic nu dăinuiește!
Timpul pentru mine... este un dușman...
Inima mai speră, deși se-mpotrivește,
Mintea e lucidă, dar totul e în van!

Dragoste și ură, simt eu pentru tine,
Ai rănit zâmbind, un suflet ce te-a vrut!
Inima zvâcnește în cioburi de suspine,
Nimic este acum... ca tine: gol și mut.

Și învăț să uit! Să uit iubesc!...
Lecții mult amare, mi-au schimbat cărarea.
Învăț ignor tot ce îmi doresc,
Învăț zilnic... exersând iertarea...

Totul și nimic... totul despre tine,
Se va pierde-n timp, ca și un tren pierdut...
Pierzându-te pe tine, m-am regăsit pe mine,
Și am înțeles... nimic nu am avut!...

poezie de din Șoptit de Dumnezeu
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Din nou gândurile mi-au fost întrerupte, iar de data aceasta între mine și orașul imaginar s-a stabilit o perdea albă, a cugetării. Doar o adiere caldă, stranie, înfricoșător de liniștitoare, îmi mai cutremura somnul. Timpul era stins, iar logica firii mele și legile realității erau suspendate. Poate de aceea încă mai credeam că visez. Dar defapt nu era așa. Nu era iluzie; era doar viitor... viitor și speranță.


Adăugat de Francesca ButaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lucian simți cum îl copleșește amețeala; nu s-ar fi așteptat la asemenea cuvinte de laudă din partea blondului. De obicei, domnul Enka era mai rezervat în a împărți aprecieri, mai ales fiului său. Lui Lucian nu-i plăcea fie lăudat, dar din partea blondului, aceste cuvinte erau binevenite, mai alesîn ultimul timp, băiatului i se părea că tatăl său nu ar avea o impresie prea bună despre el; acum avu ocazia constate că se înșelase, dar nu i se urcă la cap ideea că ar fi un tip perfect, doar pentru că așa se exprimase acum domnul Enka. Ce mult conta însă părerea blondului pentru el (poate din cauză că până atunci nu-l auzise deloc, spunând nimic de genul acesta despre "Pacifis"). Lucian zâmbi... Blondul era totuși mândru de el?! Asta era foarte bine! Iar dacă nici Lia n-avea nimic împotriva lui, ce l-ar mai putea indispune? Probabil nimic.

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La școala vieții

învăț de la fluturi zborul lin și tandru
învăț de la albină viața s-o îndulcesc
mă-nvălui cu parfumul florilor de leandru
stejarul mă învață cu freamăt trăiesc.

învăț de la munte fiu temerară
mă înalț peste prăpastia adâncă
învăț să fiu solară ca zilele de vară
chipuri de speranțe am sculptat pe stâncă.

învăț de la arhangheli drumul spre nemurire
filozofii îmi arată cum să mă recunosc
împletind cu raze slove de iubire
beție și extaz cu miresme de mosc.

învăț de la pădure să-mi ascund suspinul
stele mă învață să nu cunosc declinul.

sonet de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fratele meu și cu mine am avut norocul mergem la o școală remarcabilă, puțin mai departe de casă. Tata a luptat mult ca noi putem merge la acea școală, și a avut dreptate. Nivelul era formidabil. Profesorii, adevărate modele, pedagogi de rasă. Dar între ce și cum am făcut noi școală și ce și cum face acum Luca este o prăpastie imensă, iar asta îmi provoacă o continuă revoltă și suferință.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am să învăț

Am să învăț un grai doar pentru tine,
afli cât îmi ești de nepierdut,
că-mi ești sfârșit al altui început
din viața vieții mele bizantine,

nu-i nimic mai dens și mai acut
decât cum tot ce sunt mi te reține -
ca fresca bolții-n bolțile creștine
ori ca tărâmul veșnic apărut.

Că-mi ești oricând, orice și orișiunde
te-aud cum râzi cu plânsul șugubăț,
în "mii și mii și mii" de microunde -

simt apropierea de răsfăț
ce zarva lumii lumilor ascunde,
tac, promit, de-acum... c-am să învăț.

sonet de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Școala în vremi de pandemie

Ce tristă este școala mea!
Plâng băncile după copii
Profesorii vor predea,
Dar clasele-s pustii.

Pe table nu scrie nimic
Acum sunt șterse și curate,
Iar florile suferă-un pic
nu mai sunt udate.

Panouri, poze și picturi
Stau atârnate pe culoare
Și-așteaptă micile făpturi
În pauza cea mare.

Însă așteaptă în zadar
C-așa cum toată lumea știe,
Chiar dacă-i toamnă-n calendar
Sunt vremi de pandemie.

poezie de (5 octombrie 2020)
Adăugat de Octavian CocoșSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Brennan: Nu contează ce părere am eu. Nu e treaba mea să am o părere.
Levitt: Dar asta îți poate influența slujba. Chiar ești atât de rece și insensibilă cum pari?
Brennan: Fiecare craniu are un chip. Examinez oasele și știu cum mergea persoana respectivă, unde a fost rănită. Maggie Schilling este o persoană în carne și oase pentru mine. Durerea pe care a îndurat-o era reală. Șoldul ei era afectat de o infecție din cauza că stătuse prea mult pe o parte. Într-adevăr, așa cum a spus doctorul Stires, boala ar fi putut contribui la infecție, asta dacă nu pui totul în context, dar nu poți analizezi ce i s-a întâmplat lui Maggie Schilling pe bucăți. Era o persoană ce a luptat ca să se elibereze. Încheieturile îi erau rupte fiindcă s-a chinuit să-și scoată cătușele. Oasele gleznelor erau măcinate pentru pentruera legată la picioare. Iar șoldul și umărul ei erau afectate de o infecție. Și cu cât se lupta mai mult, cu atât durerea era mai atroce. Așa că i-au dat niște calmante ca să o liniștească. I-au dat atât de mult, încât au omorât-o. Aceste fapte nu pot ignorate pentru că dvs credeți că sunt plictisitoare sau antipatică, pentrueu nu contez. Ce cred eu nu are nici o importanță. Maggie este singura care contează.

replici din filmul serial Cititorii de oase
Adăugat de Matache AlexandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook