Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Goethe

Teoria și practica se influențează totdeauna reciproc; din faptele oamenilor se poate vedea ce gândesc, iar din părerile lor se poate spune de mai înainte ce vor face.

citat celebru din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Citate similare

Sayf al-Dawlah recucerește fortăreața Al-Hadath (extras)

Deciziile ferme sunt măsura bărbăției,
iar faptele nobile măsura nobleței.
Faptele mărunte sunt mari în ochii oamenilor mărunți,
faptele mari, în ochii oamenilor mari, sunt mărunte.

Sayf al-Dawlah își încurajează oastea cu flacăra ardorii lui,
căreia armii enorme nu-i pot ține piept;
pretinde de la oameni numai ceea ce poate face el însuși –
iar leii nu pretind atât de mult.

Își cunoaște Al-Hadath cea Roșie culoarea, știe ea
care dintre cei doi turnători de vin a fost norul?
Nori albi au stropit locul înainte de sosirea lui –
și-apoi, la apropierea lui, sângele l-a stropit din nou.


*Al-Hadath al-Hamrā (Al-Hadath cea Roșie) – oraș cetate din Munții Taurus cu un rol important în războaiele bizantino-arabe.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Luka Tomic

Politicianul le spune oamenilor ce vor să audă, iar aforistul, ce gândesc.

aforism de din Aforismul croat contemporan
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Remarcabilă se dovedise teoria hrănirii științifice a populației pe vremea lui Ceașcă. Teoria ca teoria, dar practica te omora de-a binelea.

aforism de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce să facă americanii ca să intre în corespondență cu Marte? Să sape o gaură în Pământ, cari să răspundă în cealaltă parte a planetei. Bine'nțeles, gaura aceasta va trebui să aibă un diametru de câțiva kilometri; autorul T. C. M. nu ne spune dacă e bine sau nu, ca acea gaură să răzbată într'un ocean. Însă când Pământul s'ar afla între Soare și între Marte, adică atunci când planeta cea roșie va fi în opozițiune, marțienii vor observa cu mirare că Pământul e găurit și vor vedea prin el lumina soarelui. Noi astupăm gaura; nu se mai vede nimic; o destupăm, iar lumină... Semnale deci și marțienii vor admite existența noastră. Astfel vom începe să ne trimitem salutări cordiale. Tot așa am putea să facem și pentru Lună, că poate din întâmplare are și ea locuitori. Autorul, sfârșind comunicarea sa, regretă că nu poate să-și trimită portretul. Păcat, poate că mutra îi era mai impozantă decât teoria. Inventați, dacă sunteți în stare, o idee mai genială.

în revista "Orion" (1910)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Dacă teoria și practica nu se potrivesc, schimbă practica.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

Poate că acum stai și muncești, iar prietenii tăi se distrează. Poate că îți "pierzi" timpul liber cu nasul în cărți învățând lucruri noi, iar alții sunt pe terasă. Poate că faci sacrificii neînțelese de unii pentru a evolua, iar ceilalți râd de tine. Poate că te-ai îndepărtat de vechiul anturaj pentru că ți-ai dat seama că în preajma lor nu ai posibilitatea de a da tot ce e mai bun din tine, iar ei te arată cu degetul. Poate că tu te zbați pentru ceva mai bun în viitorul tău, iar ei te batjocoresc. Poate că nu mai ai aceleași idei ca și ei și pentru asta te marginalizează. Poate că în viitor ei vor munci pe brânci pentru siguranța zilei de mâine, iar tu vei zâmbi, bucurându-te de roadele acelei perioade când ai fost atât de criticat și îndepărtat.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața-i plină de enigmă și de taine... Lumea-i plină de mistere... Când întâlnești ceva inexplicabil, care sub veștmântul misterului poate ascunde atât de multe hidoșenii, trebuie poate să trecem mai departe și să păstrăm convingerea că lumea e frumoasă, iar faptele oamenilor sunt nobile și înțelepte... În felul acesta ne putem feri, poate, de multe murdării.

în Profesorul Vilczur
Adăugat de doinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vraciul. Vol. al 2-lea" de Tadeusz Dolega-Mostowicz este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -11.99- 8.99 lei.

Veți vedea!... Înainte de concert, am să vă demonstrez că vioara aceasta poate să imite cântecele și mugetele unor animale. Vă voi arăta ce se poate face cu acest instrument.

în conversație cu publicul
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Henrik Pontoppidan

Cum poate cineva...?

Acest gând îi este atribuit lui Voltaire:

Dacă Dumnezeu nu exista, omenirea L-ar fi inventat.
Eu găsesc mai mult adevăr în revers:
Dacă există într-adevăr Dumnezeu, atunci noi ar trebui să-L uităm,
să creștem oameni care vor face bine de dragul bunătății,
nu de teamă că vor fi pedepsiți pentru faptele lor rele.

Cum poate cineva da, cu inima curată, de pomană
unui om sărman când el crede, și are un interes să creadă,
că acolo sus, în cer, există un Dumnezeu care ține scorul,
care privește în jos și-l aprobă dând din cap?

poezie clasică de din Per cel norocos, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Per cel norocos Vol. 1" de Henrik Pontoppidan este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -13.39- 5.99 lei.
Paulo Coelho

Nimeni nu poate să cunoască însemnătatea și măreția a ceea ce face. În asta constă frumusețea Ofrandei: ea este misiunea care ne-a fost încredințată, iar noi trebuie să ne încredem în ea. Cel care lucrează pământul poate să sădească, dar nu-i poate spune soarelui: "Strălucește mai tare în dimineața asta". Nu le poate spune norilor: "Aduceți ploaia în după-amiaza asta". El trebuie să facă ce are de făcut, să-și are ogorul, să semene și să capete darul răbdării. Va trăi clipe de disperare, când își va vedea recolta pierdută și va crede că toată munca sa a fost zadarnică. Și cel care a plecat în căutarea visurilor sale trece prin momente când se căiește de alegerea sa și nu-și dorește decât să se întoarcă și să găsească o muncă de pe urma căreia să-și ducă zilele. Dar a doua zi inima fiecărui lucrător sau a fiecărui aventurier se va umple de entuziasm și încredere. Amândoi vor vedea roadele Ofrandei și se vor bucura de ele. Deoarece amândoi cântă același cântec: cântecul bucuriei față de sarcina care le-a fost încredințată.

în Manuscrisul găsit la Accra, "Munca și ofranda"
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Despre arta bună nu se poate vorbi sau scrie! Ea poate determina fără ostentație niște schimbări în firea și faptele omului. A oamenilor!

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

gândesc că ar trebui să fie cumva altfel, că nimeni nu poate muri conștient de sine, dacă ar fi conștient, ar încerca să facă ceva, să fugă, poate... Mă gândesc că nu mori niciodată așa din senin, că știi cumva înainte. Ceva se schimbă, ceva se schimbă așa cum n-a mai făcut-o niciodată până atunci.

în Sânge satanic (2010)
Adăugat de Dreams in Black and WhiteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pervertirea. Editia a III-a" de Cristina Nemerovschi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -36.00- 17.99 lei.

Înainte de a face sau a spune ceva, gândește-te mai înainte de toate la poporul, patria si aproapele tău... În țara ta, tu ești trimisul familiei tale, iar în afara țării, tu ești trimisul patriei tale, pentru că în patrie faptele îți reprezintă fața familiei, iar dincolo de hotarele ei fața poporului tău.

în Data Tutashkhia (1975)
Adăugat de drcirsteaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii cu minți puternice și care gândesc pentru ei nu ar trebui să fie descurajați când descoperă, câteodată, că unele din cele mai bune idei ale lor au fost anticipate de scriitori trecuți; nu îi vor anatemiza pe alții și nici nu vor dispera ei înșiși. Ci, mai degrabă, vor continua să descopere lucruri înainte de a fi descoperiți, înainte să fie recompensați cu un tărâm până atunci necunoscut, un imperiu care, fără îndoială, le aparține de drept, atât în privința cuceririi, cât și a descoperirii.

citat din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Edgar Lee Masters

Trainor, spițerul

Numai un chimist poate spune, iar uneori nici chiar chimistul,
Ce va rezulta din amestecul
Fluidelor cu lichidele.
Și cine ar putea spune
Cum vor interacționa bărbații și femeile
Unii cu alții, or ce fel de copii vor rezulta.
De exemplu, Benjamin Pantier și nevastă-sa:
Ei înșiși oameni buni, dar belele unul pentru celălalt;
El oxigen, ea hidrogen;
Iar copilul lor, un foc devastator.
Eu, Trainor, spițerul, colector de chimicale,
Ucis pe când făceam un experiment,
Am fost burlac toată viața.

epitaf de din antologia de versuri Antologia de la Spoon River, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Spoon River Anthology Paperback" de Edgar Lee Masters este disponibilă pentru comandă online la numai 16.99 lei.
Khalil Gibran

Fluviul nu mai poate curge înapoi

Se spuneînainte de a intra în mare
fluviul tremură de frică.
El privește înapoi spre calea pe care a străbătut-o
începând încă din piscurile muntelui,
lungul drum întortocheat traversând păduri și sate.

Iar în fața lui
vede un ocean atât de vast
în care, odată intrat,
ai senzația că vei dispărea pentru totdeauna.

Dar nu există o altă alternativă.
Fluviul nu mai poate curge înapoi.
Nimeni nu poate.
Așa ceva este imposibil în realitatea acestei lumi.

El trebuie să-și asume riscul
și să intre în ocean,
numai astfel teama va dispărea,
pentru că acolo fluviul va afla
că nu este vorba despre a te pierde în ocean,
ci de a deveni ocean.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Love Letters in the Sand: The Love Poems of Khalil Gibran Paperback" de Khalil Gibran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -75.99- 47.84 lei.

Epigramistului George Zarafu care spune că, privind minijupa, "Nu mai poate vedea femeia"

Formulez din nou ideea,
Ce-i știută de la Daci:
"Ca să poți vedea femeia,
Trebuie ca s-o dezbraci!"

epigramă de din Epigrame cu și despre femei (2010)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Barack Obama

O singură voce poate schimba gândirea unei săli pline. Și dacă o voce poate schimba mentalitatea unei săli, atunci poate schimba un oraș. Dacă poate schimba mentalitatea unui oraș, poate influența un stat. Dacă influențează un stat, influențează o națiune și lumea întreagă. Vocea TA poate schimba lumea!

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Dreams from My Father: A Story of Race and Inheritance Paperback" de Barack Obama este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 44.54 lei.
Tudor Gheorghe Calotescu

Până la urmă ne vor asculta și gândurile

dacă nu cumva o fac deja
poate că în felul acesta nu va mai înjura nimeni pe silențios
nu vor mai fi nici secrete
vom învăța să fim un gând
cine să-și mai permită dizidența
lumea nu va fi mai bună dar măcar o vom ști toți odată
ce ne facem însă cu poeții
nici ei nu știu câteodată ce gândesc
darămite cogeamite serviciu secret
lovit în plex de insecretomania mondială
......................................................................................
până la urmă cineva va voi să cunoască și gândul necuratului
dar poate nici dumnezeu nu o poate face întru-totul
.............................................................................................
iar între două numărători paralele
cu certituine
întotdeauna cineva va pierde

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Niccolo Machiavelli

În general, oamenii judecă mai mult după ochi decât după mâini, deoarece fiecăruia îi e dat să vadă, dar puțini sunt în stare să și simtă. Fiecare vede ceea ce tu pari, dar puțini te simt cine ești cu adevărat. Iar cei puțini nu vor îndrăzni să se opună părerii celor mulți care au de partea lor autoritatea înaltă a statului ce îi apără. Deci, faptele oamenilor și, mai cu seamă cele ale principilor pentru care nu există un judecător suprem care să le judece, trebuie privite numai prin prisma scopului. Prin urmare, e necesar ca un principe să facă în așa fel încât să învingă și să-și păstreze statul. Iar mijloacele lui vor fi socotite totdeauna onorabile și de fiecare lăudate, deoarece oamenii de rând sunt atrași numai de ceea ce pare și de succesul unui lucru. Iar lumea nu e făcută decât din asemenea oameni de rând.

în Principele, XVIII
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lettere/Scrisori" de Niccolo Machiavelli este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 33.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook