Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Paulo Coelho

Nimeni nu poate să cunoască însemnătatea și măreția a ceea ce face. În asta constă frumusețea Ofrandei: ea este misiunea care ne-a fost încredințată, iar noi trebuie să ne încredem în ea. Cel care lucrează pământul poate să sădească, dar nu-i poate spune soarelui: "Strălucește mai tare în dimineața asta". Nu le poate spune norilor: "Aduceți ploaia în după-amiaza asta". El trebuie să facă ce are de făcut, să-și are ogorul, să semene și să capete darul răbdării. Va trăi clipe de disperare, când își va vedea recolta pierdută și va crede că toată munca sa a fost zadarnică. Și cel care a plecat în căutarea visurilor sale trece prin momente când se căiește de alegerea sa și nu-și dorește decât să se întoarcă și să găsească o muncă de pe urma căreia să-și ducă zilele. Dar a doua zi inima fiecărui lucrător sau a fiecărui aventurier se va umple de entuziasm și încredere. Amândoi vor vedea roadele Ofrandei și se vor bucura de ele. Deoarece amândoi cântă același cântec: cântecul bucuriei față de sarcina care le-a fost încredințată.

în Manuscrisul găsit la Accra, "Munca și ofranda"
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Citate similare

Bruce Wayne: Oamenii mor, Alfred. Ce ai vrea fac?
Alfred Pennyworth: Să îndurați, domnule Wayne. Să acceptați asta. Vă vor urî, dar acesta este scopul lui Batman, el poate fi un proscris. El poate face alegerea pe care nimeni altcineva nu o poate face, alegerea corectă.
Bruce Wayne: Astăzi am aflat ce nu poate să facă Batman. Nu poate îndura asta. Astăzi ai șansa -mi spui: "Ți-am spus așa va fi."
Alfred Pennyworth: Astăzi nu vreau fac asta. (Tace pentru câteva clipe.) Dar, fir-ar, ți-am spus așa va fi.

replici din filmul artistic Cavalerul Negru
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Andie: M-am culcat cu un alt băiat acum șase luni! Știam că nu era bine când am făcut asta. Tot încerc -ți spun asta și să te fac înțelegi. De câte ori trebuie să-ți spun asta?
Pacey: Andie, dacă ai vrut te culci cu el, dacă doar pentru o secundă ai vrut asta, atunci poate că nu a fost o greșeală.
Andie: A fost...
Pacey: Poate. Poate că a fost doar modul prin care inima ta îți spunea eu nu sunt persoana potrivită pentru tine. Pentru că asta îmi spune inima mea acum... că nu ești persoana potrivită pentru mine.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Sunt oameni liberi schimbe direcția când viața o cere. Desțelenesc drumuri noi, își povestesc aventurile și, prin asta, îmbogățesc orașul și satul. Dacă au luat-o pe un drum periculos și greșit, nu îți vor spune niciodată: "Să nu faci asta." Vor spune doar: "Am luat-o pe un drum periculos și greșit." Deoarece îți prețuiesc libertatea, la fel cum tu o prețuiești pe a lor. Ferește-te cu orice preț de cei care sunt lângă tine în clipele de tristețe, spunându-ți vorbe de consolare. Pentru că de fapt își spun în sinea lor: "Eu sunt mai puternic. Eu sunt mai înțelept. Eu nu aș fi făcut pasul acesta." Și rămâi lângă cei care sunt alături de tine în orele de bucurie. Deoarece în sufletele acestora nu există gelozie sau invidie, ci doar fericirea de a te vedea fericit.

în Manuscrisul găsit la Accra, "Unitatea"
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Nicholas Sparks

Despărțirea ne doare atât de tare pentru sufletele noastre sunt îngemănate. Poate așa au fost întotdeauna și vor mai fi. Poate înainte de această viață am mai trăit o mie de vieți împreună și în fiecare dintre ele ne-am întâlnit. Și poate de fiecare dată am fost despărțiți din aceleași motive. Asta înseamnă acest rămas-bun este și pentru cei zece mii de ani, dar el reprezintă în același timp un preludiu la ceea ce va urma.

în Jurnalul unei iubiri (1 octombrie 1996)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Safe Haven" de Nicholas Sparks este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -63.00- 25.99 lei.
Mircea Eliade

Noi credem teatrul ar trebui aibă o funcție magică. El poate recrea clipe care au fost sau poate să le plăsmuiască pe cele care vor fi. În asta stă eternitatea lui.

în Nouăsprezece trandafiri
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 3: De la Mahomed la epoca Reformelor" de Mircea Eliade este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.95- 44.99 lei.

Rick: Noaptea trecută ne-am spus multe lucruri. Tu ai spus că trebuie să gândesc pentru noi amândoi. Ei bine, m-am gândit mult. Am ajuns la o singură concluzie: te vei urca în acel avion cu Victor, unde ți-e locul.
Ilsa: Dar, Richard, nu. Eu... eu...
Rick: Trebuie mă asculți! Știi ce te așteaptă dacă rămâi aici? Există nouă șanse din zece ajungem amândoi într-un lagăr. Nu-i așa, Louie?
Căpitanul Renault: Mă tem maiorul Strasser ar insista pe varianta asta.
Ilsa: O spui numai ca mă faci plec, Rick.
Rick: Îți spun asta pentru e adevărat. Amândoi știm, în adâncul sufletului, locul tău e lângă Victor. Ești parte din munca lui, din ceea ce-l face să funcționeze. Dacă avionul decolează și nu ești înăuntru, cu el, vei regreta. Poate nu azi. Poate nu mâine, dar curând și pentru tot restul vieții tale.
Ilsa: Dar ce se va întâmpla cu noi doi?
Rick: Vom avea mereu povestea trăită în Paris. Nu am avut-o, noi... a fost pierdută până când ai venit în Casablanca. A renăscut noaptea trecută.
Ilsa: Când ți-am spus că nu te voi părăsi niciodată.
Rick: Și nici nu mă vei părăsi. Dar și eu am ceva de făcut. Nu mă poți urma acolo unde merg. Nu poți fi parte din ceea ce trebuie să fac. Ilsa, nu mă pricep la chestiuni nobile, dar nu trebuie să fii mare deștept ca vezi trei oameni și problemele lor nu au mare însemnătate în lumea asta nebună. Vei înțelege asta într-o bună zi. Dar acum... acum... Închin paharul în cinstea ta, puștoaico.

replici din filmul artistic Casablanca
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lewis Prothero: Ți-a plăcut asta? Statele Unite... Ulcered Sphincter of Ass-erica, adică ce altceva poți spune? Aici era o țară care avea de toate, absolut totul. Și acum, douăzeci de ani mai târziu, ce este? Cea mai mare colonie de leproși din lume. De ce? Fără niciun Dumnezeu. Lasă-mă să mai spun o dată. Fără niciun Dumnezeu. Nu a fost războiul ceea ce au început ei. Nu a fost ciuma ceea ce au inventat ei. A fost Judecata. Nimeni nu poate fugi de propriul trecut. Nimeni nu poate scăpa de Judecată. Nu crezi că El este acolo sus? Crezi că nu veghează aceasta țară? Atunci, cum altfel poți sa îți explici asta? Ne-a testat, dar am izbăvit. Am făcut ceea ce trebuia facem. Islington. Enfield. Am fost acolo, am văzut tot. Emigranți, musulmani, homosexuali, teroriști. Degenerați asupriți de boală. A trebuit ca ei să se ducă. Forța vine din unitate. Unitatea prin credință. Sunt un englez cu frică de Dumnezeu și, la naiba, sunt mândru de asta!

replică din filmul artistic V de la Vendetta
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Octavian Paler

Venus din Milo

Undeva în urma noastră trebuie să fie o insulă
unde păsările țipă ca la începutul lumii și
oamenii învață primele cuvinte, unde o femeie
descoperă arta desenând cu degetul pe nisip
conturul umbrei iubitului ei. Undeva în urma noastră
trebuie să existe, înaintea cuvintelor și înaintea tuturor
rănilor, trebuie să existe un cuvânt cu care am putea
mărturisi totul, sau trebuie să existe o tăcere egală
cu toate cuvintele. Trebuie existe o apă limpede
care nu se umple de sânge când țipă o pasăre sau
ne aducem aminte, trebuie să existe o apă limpede
de care să numai tem mă spăl cu ea pe mâini
și pe față și pe urmă mă privesc liniștit,
fără tristețe și fără fiu nevoit surâd,
uitând ceea ce ne-a făcut vinovați față de noi înșine
și față de alții. Dar unde este această insulă,
domnule Gauguin, dacă dumneavoastră în Tahiti
n-ați aflat decât că "a spera înseamnă aproape a trăi"?
Unde este această insulă dacă nu în noi înșine?
"Le péché c'est le Grec", ziceați dumneavoastră
înainte de asta. Adică vina noastră este aceea
de a fi construit Parthenonul? De a fi sculptat
și admirat pe Venus din Milo? Nu, domnule Gauguin,
povestea dumneavoastră mă călăuzește de fapt
spre concluzia că după atâtea secole și atâtea greșeli,
după atâtea speranțe și atâtea amânări, nu mai trebuie
căutăm fericirea decât lângă mâinile noastre.
Nu-i putem cere artei să se întoarcă înaintea cuvintelor
și dacă într-o dimineață păsările vor trece pe țărm
amețite de soare și nimeni nu va mai spune despre ele
decât că sunt niște păsări amețite de soare
și dacă într-o zi valurile vor lăsa pe nisip niște urme
ciudate și nimeni nu va mai spune altceva despre ele
decât că valurile au lăsat pe nisip niște urme ciudate,
atunci uitați-vă bine la trupul Tehurei,
poate veți descoperi în flacăra arămie o zeiță de marmură
recăpătându-și din cele două brațe pierdute un braț
pentru a desena, imitându-i pe oameni,
conturul umbrei iubitului ei,
chiar fără știe ce-i arta.

poezie celebră de
Adăugat de SagittariusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Vremea intrebarilor" de Octavian Paler este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

Nu înceta crezi și să lupți pentru recompensa îți depășește imaginația. Cere mult de la viață și nu uita pentru omul care a învățat să își lase entuziasmul să se exprime sunt rezervate toate bucuriile pe care și le poate dori și pe care le poate obține în această viață. Dacă ar fi însă spun care ar fi cel mai bun pe care l-am făcut pentru mine în această viață aș spune că nu mi-am coborât niciodată standardele. Asta a însemnat multă frustrare și suferință la început, respingere și sentiment al lipsei de valoare personală. La sfârșit însă, roadele au fost neprețuite. Ceea ce ești este mult mai important decât ceea ce ai. Ai grijă în ce investești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu înceta crezi și să lupți pentru recompensa îți depășește imaginația. Cere mult de la viață și nu uita pentru omul care a învățat să își lase entuziasmul să se exprime sunt rezervate toate bucuriile pe care și le poate dori și pe care le poate obține în această viață. Dacă ar fi însă spun care ar fi cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru mine în această viață aș spune că nu mi-am coborât niciodată standardele. Asta a însemnat multă frustrare și suferință la început, respingere și sentiment al lipsei de valoare personală. La sfârșit însă, roadele au fost neprețuite. Ceea ce ești este mult mai important decât ceea ce ai. Ai grijă în ce investești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Buddha

Pentru a se bucura de sănătate, a dărui adevărată fericire familiei sale, a oferi pace tuturor, cineva trebuie mai întâi să-și disciplineze și să-și controleze mintea. Dacă un om își poate controla mintea poate afla calea către Iluminare, iar toată înțelepciunea și virtutea vor veni natural la el.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Precum soarele, viața își răspândește lumina pretutindeni. Și când ne naștem, vrem totul în același timp, fără stăpânim energia care ne este dată. Dar, dacă avem nevoie de foc, trebuie să facem în așa fel ca razele soarelui să se îndrepte toate în același loc. Iar marea taină pe care Energia Divină a dezvăluit-o lumii a fost focul. Nu numai cel în stare încălzească, ci cel care transformă grâul în pâine.

în Manuscrisul găsit la Accra, "Voință - calea vieții"
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Daniel Vișan-Dimitriu

Puls în viitor

Iubirea noastră a trecut prin toate:
neînțelegeri, lacrimi, bariere
pe care am văzut că nu se poate
să le lăsăm când mintea, doar, o cere.

Au fost și nori, dar zilele senine
le-au depășit ca număr și valoare,
iar dacă-n viața asta a fost bine,
aș vrea cred -n alta, viitoare,

slujindu-ne de cele învățate,
să ne încredem în iubirea noastră,
pe-un drum din care nimeni nu ne-abate,
mergând spre-o zare ce-i mereu albastră.

Mai vreau cred -n vara ce urmează
tot ce dorim își va afla-mplinire,
iar ce simțim în cea care pulsează
va fi ce-a fost și pân-acum: iubire.

poezie de din Chipul iubirii
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața fiecărui om este predestinată, programată de genele transmise de părinți. Dar fiecare individ în parte poate să-și prelungească sau să-și scurteze zilele, care depind de faptul dacă el privește atent sau neatent în ambele părți atunci când traversează strada ori dacă duce o viață decentă sau destrăbălată. Aici nu depinde de soartă, ci de voința de caracter a fiecăruia dintre noi. Pe cel care nu se protejează, nici Dumnezeu nu-l ocrotește.

(3 martie 2017)
Adăugat de Mihai CucereaviiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Maria: Poate că nu te-ai străduit destul. Doar atât dacă i-ai spune, că o iubești și totul s-ar rezolva, s-ar schimba brusc, în bine, pentru amândoi.
Lucian: Chiar crezi asta? Eu nu sunt atât de sigur. Nu cu ea. Cu ea nu va fi așa de ușor. Dacă ar fi fost alta, poate da, dar ea... Nu! Nu merge. Poate ar fi ținut figura dacă ea ar fi fost altfel, însă... Nu știu. Nu știu ce să mai cred.
Maria: Cum să nu știi? Cum poți spune așa ceva? Tocmai tu? Acest termen nu există, sau poate fi depășit, mai ales pentru tine.
Lucian: Bine ar fi fie așa, însă, din nefericire pentru mine, nu e deloc astfel... Sunt nehotărât, Maria; e pentru prima oară în viață mi se întâmplă așa ceva, dar culmea, într-adevăr nu știu ce să fac. Ezit mereu, amân mereu, deși nu asta mi-aș dori. Din cauza asta trebuie sămai gândesc, devin odată hotărât.
Maria: Bine, Luci, atunci mai gândește-te, poate că ceea ce ți-am spus îți va fi de folos într-un fel; cel puțin eu așa sper.
Lucian: Sigur. Chiar îmi este de folos. Îți sunt recunoscător.
Maria: Lasă asta. N-am nevoie de recunoștința ta.

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Urmăriți rețineți că ceea ce sunteți cu adevărat sau Sinele Pur, fiind pentru dintotdeauna și pentru întotdeauna, fiind dincolo de timp, veșnic, atemporal, nimeni și nimic nu îl poate urma. Da, par fie niște asocieri temporare, cu niște forme de vis, dar imediat ce te-ai trezit, vei vedea că de fapt nici măcar nu ai fost născut vreodată. Nici măcar nu ai fost creat vreodată! Poate o minte educată, intelectualizată, adică îmbibată de acest virus al separării, al gândirii, accepte asta? Poate mintea accepte tu ești Însăși Inima Nenăscutului care este manifestarea onirică a tot născutului?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Stela Popescu

Prin urmare, cred energia e pe fond genetic. Și ca să nu mai spun energia mea provine din muncă: îmi place ce fac, iubesc ce fac - cum să nu mă umplu de energie și de bună dispoziție? Nu pot spune că mai lucrez pentru bani... Poate când eram mai tânără, mă interesa și aspectul acesta. Acum, tot ceea ce mă intereseaza este să vadă generația asta că noi toți n-am fost niște proști, am fost buni, am muncit serios și poate că asta o să ajute cu ceva...

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Orice femeie

Orice femeie ar trebui aibă
Destui bani, ca să se poată muta...
Să îsi închirieze un loc al ei, chiar dacă
Nu vrea să facă asta niciodată
Sau nu are nevoie...
Ceva perfect cu care să se îmbrace dacă un angajator sau
Iubitul visurilor ei i-ar spune că trebuie să se întâlnească într-o oră...

Orice femeie ar trebui aibă
O tinerete pe care va fi multumită să o lase în urmă...
Un trecut savuros, pe care să îl povestească
La bătrânete...

Orice femeie ar trebui aibă
Un set de surubelnite, o masină de găurit si un sutien negru, din dantelă...
Un prieten care o face mereu râdă
Si unul care o lasă plângă...

Orice femeie ar trebui aibă
O piesă buna de mobilier pe care nu a avut-o nimeni din familia ei...
8 farfurii care să fie la fel,
Pahare de vin si o retetă care îi va face
pe oaspetii ei să se simtă mândri...
Sentimentul de control asupra destinului său...

Orice femeie ar trebui stie
Cum să se îndrăgostească fără să se piardă pe ea însăsi,
Cum renunte la un job,
se despartă de un iubit
Si îsi confrunte un prieten
Fără ruineze prietenia.
Când încerce mai mult...
Si când e timpul plece...

Orice femeie ar trebui stie
nu îsi poate schimba lungimea coapselor,
Lărgimea soldurilor,
Sau natura părintilor săi.
poate nu a avut o copilărie perfectă...
Dar acum, s-a sfârsit...

Orice femeie ar trebui stie
Ceea ce ar face sau nu ar mai face pentru iubire...
Cum trăiască în singurătate,
Chiar dacă nu-i place asta...

Orice femeie ar trebui stie
În cine poate să aibă încredere,
Si în cine să nu aibă
Dar si de ce ar trebui îsi asume responsabilitatea...

Orice femeie ar trebui stie
Spre ce se îndreaptă...
Poate fi masă de la bucătăria unui prieten
Sau o cabană frumoasă din pădure...
Si când sufletul ei are nevoie de alinare...

Orice femeie ar trebui stie
Ceea ce poate si ceea ce nu poate să îndeplinească într-o zi...
O lună...
Un an..."

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Younger Paperback" de Pamela Redmond Satran este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Cel care crede că își poate ascunde gândurile este doar un sărman naiv. El seamănă cu struțul care, atunci când este vânat, își ascunde capul în nisip, imaginându-și că nimeni nu îl mai poate vedea.

în Puterea Gândului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Karma Yoga. Calea comuniunii cu Dumnezeu prin actiune" de Swami Shivananda este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -16.00- 11.99 lei.

Misiunea fiecărui om pe pământ este să facă lumea mai bună și fiecare are propriul fel de a face asta în funcție de combinația de trăsături de personalitate pe care o are și care îi permite aibă anumite talente pe care le poate transforma în abilități. Mulți oameni confundă incompetența cu spiritualitatea. Faptul că nu poți faci destui bani nu te face o persoană mai spirituală ci dimpotrivă. Dacă ți-ai urma misiunea spirituală, de a face lumea mai bună prin talentele tale, ai face și destui bani ca să nu mai muncești niciodată. Uită-te la toți oamenii de succes și vei vedea același tipar: Au găsit o cale de a oferi valoare lumii, de a face lumea mai bună, în o infinitate de domenii de activitate. Am un set de legi spirituale care au aplicabilitate foarte practică.. Aceste legi sunt: 1. Fii puternic TU prima oară. 2. Culegi ceea ce semeni. Karma. 3. Vocația. 4. Rătăcirea spirituală. 5. Evoluția. 6. Totul este unul. 7. Oamenii din jur ne sunt oglinzi. 8. Totul este o lecție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook