Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Mircea Cărtărescu

În multe cupluri fantezia depersonalizării partenerilor, a uitării legăturii dintre ei, intensifică plăcerea erotică. Cu toate acestea, ceva din această legătură psihică dintr-un cuplu adevărat, numită dragoste, ceva esențial și despre care se vorbește prea puțin, supraviețuiește și celei mai devastatoare dezgoliri simbolice. Este, ca să zic așa, iubirea intensă dintre două corpuri. Chiar și când mințile și personalitățile sunt dizolvate în plăcerea irepresibilă a sexualității, intimitatea rămâne și dă actului acestuia violent și animalic ceva copilăros, înduioșător, ceva pe care ți-l amintești, după ce ai uitat plăcerea, ca pe adevărata bucurie a acelor ore.

în De ce iubim femeile, Despre intimitate (2004)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.

Citate similare

Sigmund Freud

Caracterul comic al comparației este indiscutabil atunci când crește diferența de nivel a consumului de abstractizare dintre cei doi termeni ai comparației, când ceva serios și necunoscut, în special de natură intelectuală sau morală, este pus în paralel cu ceva banal și vulgar. Plăcerea ușurării travaliului intelectual și contribuția adusă de factorii ce condiționează mimica de reprezentare pot explica trecerea treptată, în cazul comparației, a plăcerii cu caracter general în plăcerea comică, trecere determinată de rapoturi cantitative.

în Eseuri de psihanaliză aplicată
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Fericirea nu aparține celor care simt plăcerea, ci celui capabil cunoască faptul că plăcerea este un bine. Dar cauza vieții bune nu va fi plăcerea, ci capacitatea de a judeca faptul că plăcerea este un bine. Or această judecată este mai bună decât impresia, căci este rațiune sau intelect, pe când plăcerea este o impresie, iar iraționalul nu este niciodată mai bun decât raționalul.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Euripide

Cum se face că nimeni nu resimte continuu plăcerea? Nu cumva intervine oboseala? Căci nicio facultate umană nu este capabilă de o activitate neîntreruptă. Prin urmare, nici plăcerea nu poate fi continuă, din moment ce ea însoțește activitatea. Din același motiv, și unele lucruri ce ne încântă prin noutatea lor, mai târziu nu ne mai trezesc același interes, căci la început ele ne stimulează și ne antrenează gândirea într-o activitate intensă (la fel cum se întâmplă, în cazul vederii, când îți fixezi privirea pe ceva), dar mai târziu activitatea își pierde din intensitate și, odată cu ea, scade și plăcerea.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ionuț Caragea

Ceva din mine caută ceva

Ceva din mine caută singurătatea, ceva caută oamenii.
Bine că am ce alege.
Ceva din mine caută lumina, ceva caută întunericul.
Bine că pot arde, bine că mă pot stinge.
Ceva din mine caută liniștea, ceva caută larma.
Bine că există cuvântul.
Ceva din mine caută moartea, ceva caută nemurirea.
Bine că există cerul.
Ceva din mine caută ceva din tine.
Bine că există iubirea.
Ceva din mine caută adevărul, ceva caută minciuna.
Bine că există cugetul.
Ceva din mine caută totul, ceva caută nimicul.
Bine că există ceva care caută ceva.
Ceva din mine caută suferința, ceva caută alinarea.
Bine că există lacrima.
Ceva din mine caută fericirea.
Bine că există speranța.
Ceva din mine caută agonia, ceva caută extazul.
Bine că mai pot respir.
Ceva din mine îl caută pe Dumnezeu, ceva îl caută pe diavol.
Bine că am în cine cred și de cine mă lovesc.
Ceva din mine caută uitarea, ceva caută amintirea.
Bine că mai există visele.
Ceva din mine caută o secundă, ceva caută un minut,
Ceva caută o oră, ceva caută o zi, ceva caută o lună,
Ceva caută un an, ceva caută o viață,
Ceva caută mereu ceva.

poezie de din Absența a ceea ce suntem (27 decembrie 2009)
Adăugat de Ionuț CarageaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "In asteptarea pasarii" de Ionuț Caragea este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.43- 39.99 lei.
Platon

Phaidros: Mulți dintre îndrăgostiți doresc în primul rând trupul celui iubit, iar firea lui și toate câte țin de ființa lui intimă le sunt necunoscute. Drept care, ei nu știu spună dacă mai năzuiesc la prietenia celuilalt, din clipa în care dorința se va fi stins în ei. Pe când cei care nu iubesc, mai înainte de a ajunge la intimitatea celuilalt, i-au câștigat prietenia. E deci puțin probabil ca plăcerea, odată cunoscută, îi sleiască prieteniei forța; dimpotrivă, această prietenie rămâne ca o garanție a trecutului față de toate câte stau vină.

replică celebră din Phaidros de (1983)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Phaidros sau Despre frumos" de Platon este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -27.00- 18.99 lei.

Dr. Cox: Relațiile nu merg așa ca la televizor sau în filme. O s-o facă? Nu o s-o facă? Și când în final se întâmplă ceva, sunt fericiți pentru totdeauna. Scutește-mă. Nouă din zece dintre cupluri se despart pentru că nu se potriveau de la început și jumătate dintre cei care se căsătoresc divorțează oricum și îți spun chiar acum că, în ciuda tuturor acestor lucruri, nu am devenit un cinic. Nu. Da, se întâmplă cred că dragostea se rezumă în principal la oferirea de bomboane învelite în ciocolată și știi, în unele culturi, un pui. Poți zici că sunt fraier, nu-mi pasă pentru că eu chiar cred. Ideea de bază este: cuplurile care se potrivesc trec prin aceleași tâmpenii ca toți ceilalți, dar marea diferență este că nu se lasă doborâți. Unul dintre ei va lua atitudine și va lupta pentru acea relație de fiecare dată. Dacă este bine, dacă sunt cu adevărat norocoși, unul dintre ei va spune ceva.

replici din filmul serial Stagiarii
Adăugat de Ramona StanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
John Fowles

Plăcerea fizică nu este decât o plăcere; poate ceva mai mare decât celelalte, dar, oricum, o plăcere ca oricare alta. Nu reprezintă decât un aspect - și nu cel mai important - al relației pe care o numim iubire. Lucrul esențial este adevărul, încrederea care se stabilește între doi oameni, două suflete, două spirite... cum vrei -i spui. Că adevărata infidelitate este cea care ascunde infidelitatea fizică. Pentru că lucrul care nu trebuie existe niciodată între doi oameni, care și-au oferit unul altuia dragostea, este minciuna.

citat clasic din romanul Magicianul de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Jurnale" de John Fowles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -48.12- 33.99 lei.
William Blake

Pentru a fi fericit, este esențial să ai ceva de iubit, ceva de făcut și ceva spre care să năzuiești.

citat clasic din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cartile profetice. Vala sau Cei patru Zoa" de William Blake este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -54.91- 41.99 lei.
Mihai Leonte

Să învățăm!

Am făcut destule-n viață,
Fel de fel de lucruri,
Dar știi că nu pot spune
Care mi-au părut nimicuri.

Cel puțin din fiecare
Ceva tot am învățat,
Dintr-un lucru mic sau mare
Care mi s-a întâmplat.

Uneori ceva pe care
Mă bazam că îl știam,
Mă solicita mai tare
Și adesea mă-ncurcam.

Nici acum nu știu prea multe
Din câte ar trebui știu,
Dintre lucruri mii și sute
Să învăț nu e târziu.

poezie de (1963)
Adăugat de Mihai LeonteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Una dintre practicile psihanalitice este de a determina pe bolnav renunțe la o plăcere imediată și ușor de obținut. Pacientul nu trebuie renunțe la orice plăcere, căci nici unui om nu i se poate cere așa ceva și chiar religia, când pretinde renunțarea la plăcerea pământească, trebuie promită în schimb o plăcere mult mai mare și mai de preț în lumea de dincolo.

în Eseuri de psihanaliză aplicată
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când experimentezi pentru prima dată ceva cu adevărat minunat, centrul de recompensă din creier, responsabil cu plăcerea și dependența, reacționează imediat.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "12 Stupid Things That Mess Up Recovery: Avoiding Relapse Through Self-Awareness and Right Action Paperback" de Allen Berger este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.
Andrei Pleșu

Dacă o întâlnire de dragoste devine prea complicată, dacă emoția, farmecul și plăcerea se umplu, dintr-un motiv sau altul, de cearcăne, ceva în măruntaiele acestei întâlniri e pe cale de a se deteriora. De asemenea, dacă frumusețea întâlnirii se cuplează cu nefericirea masivă a altora.

în Despre frumusețea uitată a vieții
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Nelinisti vechi si noi" de Andrei Pleșu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.00- 32.50 lei.
Gabriela Gențiana Groza

Clasa Zero e ceva!

Am aflat că unii zic:
"Clasa Zero e nimic!
E ușor, e multă joacă,
Nu se poate nu-ți placă..."

Însă eu vă spun așa:
Clasa Zero e ceva!
Ori la sat, ori la oraș,
Ca un pui de românaș

Am program adevărat
La dejun, la îmbrăcat,
Și de-acuma sunt mereu
Mai atent în drumul meu.

se spună despre mine
sunt harnic, ce minune!
Și vă spun din nou așa:
Clasa Zero e ceva!

poezie pentru copii de (august 2012)
Adăugat de Gabriela Gențiana GrozaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "La mana lui Cronos" de Gabriela Gențiana Groza este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 11.99 lei.

Ceva rămâne

ceva rămâne
în frunzele ca niște gâze sub soare
în liniștea care dansează în oasele orbilor
ceva ca un cristal
care nu se sparge
sub biciul de foc al neputinței și furiei
în calea spaimelor
un dig tăios puternic necruțător
vor veni zorii opaci
cu un toiag de ceață în mână
și vor lovi
vor lovi
dar
ceva rămâne
ceva ca o respirație intraductibilă
ca un oftat imaculat înaintea asfințitului
când umbra pășește în șoaptă
nu atingă marginea
nu trezească vocea care ne locuiește

ceva rămâne
când nu ai nimic de ales
nimic de pierdut

5 comentarii1 distribuire

poezie de din Sintagme Literare (8 septembrie 1947)
Adăugat de B IULIA CORINASemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Și viața e o plăcere: plăcerea de a plânge, plăcerea de a râde, plăcerea de a-mi aminti de tine...


Adăugat de Paul ButnariuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eu cred că o bucățică de Blanche DuBois există în fiecare dintre noi. Toți căutăm evadăm, toți căutăm această magie despre care vorbește ea, toți căutăm ne împlinim, nu fim numai jumătăți, fim un cuplu care creează ceva.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ernesto Sabato

Exista ceva în ea care o făcea pară mai matură, ceva dintr-un om care trăise multe. Nu părul, și nimic altceva din aceste semne naturale, ci un lucru nedefinit, sufletesc. Poate privirea. Dar pînă unde privirea omului este ceva fizic? Sau poate era felul în care își strângea buzele, căci, cu toate că gura și buzele sunt elemente fizice, felul de a le închide și cutele din jur aparțin sufletului. Sau poate era chiar felul ei de a visa.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Eseuri Vol. 2" de Ernesto Sabato este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.00- 22.99 lei.
Aristotel

Prietenia bazată pe plăcere prezintă o oarecare similitudine cu prietenia perfectă (căci și oamenii de virtute se agreează unul pe altul); la fel și cea bazată pe utilitate (căci și oamenii de virtute sunt utili unii altora). Și între prietenii din aceste două categorii, prietenia își atinge maximum de durată când ea își oferă unul altuia același lucru (de pildă, plăcerea), și nu numai același, ci și provenind din aceeași sursă (cum este cazul prieteniei dintre oamenii de spirit), ceea ce nu se poate spune și despre relațiile dintre un îndrăgostit și iubitul său. Aceștia din urmă nu-și află plăcerea în aceeași sursă, ci unul o găsește în a-și vedea iubitul, celălalt în atenția cu care este înconjurat de primul. Dar când floarea tinereții se stinge, se stinge adesea și prietenia lor (căci pe de-o parte vederea celui iubit nu mai inspiră plăcere, pe de alta el nu mai este obiectul acelorași atenții). Și totuși, în multe cazuri prietenia lor își păstrează durata, dacă intimitatea i-a făcut să-și iubească unuia altuia caracterul, grație asemănării la care i-a adus.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Gustave Flaubert

Mi-aș dori ceva ce nu poate fi explicat, ceva pur ca parfumul, tare ca piatra, ceva care, asemeni unui cântec, nu poate fi pipăit, care să fie toate acestea și mai mult decât ele.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Doamna Bovary" de Gustave Flaubert este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.90- 12.99 lei.

Niciodată nu mai privești indiferent suferința altuia și niciodată nu mai crezi că ești prea mic sau slab oferi ceva aproapelui tău. Da, mulți sunt răi și sălbăticiți dar asta doar pentru că nu e nimeni care să îi învețe iubirea, compasiunea și plăcerea de a oferi. Nu e nimeni care să îi învețe trăiască, nu doar supraviețuiască. Și în afară de noi, nu va apărea nimeni care să ne învețe ceva, dacă noi înșine nu o facem cu pasiunea și entuziasm. "A trăi înseamnă a construi poduri peste râuri care seacă". G. Benn. Poate că munca noastră se va nărui și tot ce am construit ziua se va dărâma noaptea însă noi ne vom lupta pentru viața noastră "cu dragoste de ea, cu dor" pentru că doar așa putem sfida răul de care suntem înconjurați. Să nu uităm că o singură lumânare poate aduce lumină într-o cameră plină de întuneric.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook