Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Goethe

Nu trebuie să inaugurezi printr-o solemnitate o stare ce trebuie să dureze mai mult timp, ba chiar să devină o profesie ori un mod de a trăi. Să se sărbătorească numai ce s-a încheiat cu bine; toate ceremoniile făcute la început istovesc vioiciunea și puterea, care dau naștere elanului și sprijină un efort ce trebuie continuat. Dintre solemnități, ceremonia căsătoriei este cea mai nepotrivită, căci aceasta se cade, mai mult decât oricare, să se petreacă în liniște, umilință și nădejde.

în Anii de ucenicie ai lui Wilhelm Meister
Adăugat de Jenica Ramona NituSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Citate similare

Sigmund Freud

Știm despre copil că nu-și poate urma evoluția sa pe drumul civilizației fără a trece printr-o fază mai mult sau mai puțin clară de nevroză. Aceasta se întâmplă pentru că copilul este incapabil suprime printr-un efort spiritual rațional multe dintre acele impulsuri instinctuale valorificate mai târziu, ci trebuie să le înfrâneze prin acte de refulare, îndărătul cărora de regulă stă un motiv de anxietate. Majoritatea acestor nevroze infantile sunt depășite spontan, odată cu înaintarea în vârstă, soarta aceasta având-o în special nevroza obsesională a copilăriei. Pe celelalte trebuie să le lichideze, mult mai târziu, tratamentul psihanalitic.

în Viitorul unei iluzii
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Scopul este cel spre care se tinde. Direcția este ceea ce ne face ajungem mai ușor la scop. Căci oricine urmărește un scop își conduce acțiunea după el și cine se îndreaptă mai perseverent spre capăt ajunge mai repede. Căci există bunuri spre care nici chiar mai multe mișcări nu produc un avans prea mare, pe când altele aduc cu efort puțin roade bogate. Deci, ceea ce trebuie distins și mai ales este ceea ce este mai util. Căci toate cele mai utile sunt mai bune și fiecare lucrare trebuie judecată după roadele sale. Fiindcă mulți nu au acest discernământ, au depus mult efort și au avansat puțin, pentru că au avut ochiul îndreptat doar exterior, spre înfățișarea lucrării, și nu interior, spre rodul virtuții. În fapt, ei se bucurau mai mult să facă lucruri mari decât să se exerseze în cele folositoare și le-au preferat pe cele prin care puteau fi mai degrabă admirați decât îndreptați.

în Meditații spirituale
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Didascalicon. Editie bilingva" de Hugo de Saint-Victor este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.67- 25.99 lei.

Sigur, și eu am telefon și stau mult la computer. Ca medic și savant, nu poți lucra fără computer. Dar nu mă joc pe telefon. Nu fac altceva decât să vorbesc la el și să-mi citesc e-mailurile. Și de multe ori îl țin offline, ca nu-mi distragă atenția. De fapt, s-a demonstrat că, și dacă îl las aici și atât, IQ-ul dvs. și al meu scade. Chiar dacă nu sună. Fiindcă suntem cu gândul la el. Trebuie faci efort mintal ca nu te uiți în telefon. E un efort măsurabil și s-a dovedit că, dacă te gândești la telefon, rezultatul la testele IQ scade. Deci știm că asta nu e ceva bun pentru capacitatea noastră mintală. Da, ca unealtă, smartphone-ul e grozav. Dar trebuie să-l dăm copiilor să-și petreacă timpul cu el? E periculos, nu trebuie să facem asta.

în interviu (mai 2018)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Norman MacCaig

Echilibru

Pentru că văd lumea otrăvită
de ipocrizie și de egoism brutal,
ar trebui nu mai vorbesc
despre nuferii nefolositori, despre cuibul de vrabie
de sub streașina casei?

Pentru că am cincizeci și șase de ani
trebuie să iubesc, dacă chiar trebuie să iubesc,
numai idei – nu oamenii,
ci idea de oameni?

Pentru că trebuie mult efort pentru a stabiliza
o lume ieșită din țâțâni,
trebuie ca omul vadă numai un tovarăș de muncă
și niciodată un om?

Sunt mai multe înțelesuri decât cele
din cărțile despre economie,
iar o parte a celei mai rele mahala
este luna răsărind peste ea și
ochii jelind și
buzele râzând.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Funcțiile pe care le avea înainte căsătoria s-au depreciat acum. Statutul social, banii, sexul, chiar și copiii – toate acestea există în societatea contemporană și în afara căsătoriei, și de aceea tinerii spun adesea: "La ce-mi trebuie mie căsătoria? Se poate și fără ea, ba chiar mai bine!". Ba nu se poate mai bine, fiindcă lumea s-a schimbat nu doar în sensul deprecierii căsătoriei, ci și în sensul că oamenii, în ansamblul lor, au devenit mai indiferenți unul față de celălalt, nu reușesc construiască relații profunde. De regulă, acum îi leagă afacerile și ocupațiile, nu relațiile interumane. Intrăm într-o lume în care singurătatea psihologică devine o adevărată epidemie, și numai în căsătorie rămâne posibilitatea de a găsi acea apropiere spirituală care nu ne lasă ne simțim singuri. Lucrul acesta trebuie ținut minte.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Liviu Rebreanu

Trebuie trăiești mult, trebuie să suferi mult, trebuie să pricepi mult pentru ca inima ta fie în stare a primi iubirea. Cei ambițioși, cei mândri, cei obraznici și nerecunoscători nu pot ști ce este iubirea și, așa, cei mai mulți dintre noi de-abia la vârsta de cincizeci de ani începem înțelegem iubirea, atunci, deci, când e prea târziu...

în Mărturisire. Pentru Fanny
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ion" de Liviu Rebreanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.17- 7.99 lei.

Legea supra-compensației

Trebuie ca întotdeauna "investim" mai mult decât obținem; altfel nu vom obține niciodată mai mult decât avem în acest moment. Trebuie facem mai mult pentru ceea ce suntem "plătiți" pentru ca în timp să fim răsplătiți cu mai mult pentru ceea ce facem. Principiul "oferă mai întâi pentru a primi mai târziu".

în Cele 28 de Legi Universale ale Succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

În fiecare dintre noi este un ceasornic ascuns și, ca faci dragoste, arătătoarele ambilor inși trebuie să indice aceeași oră la același timp. Două persoane care sunt împreună și se iubesc mult trebuie să-și potriveasca arătătoarele, cu răbdare și perseverență, cu jocuri și reprezentații "teatrale", până când înțeleg că a face dragoste e mult mai mult decât o întâlnire.

în Unsprezece minute (2003)
Adăugat de roxanneSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Chiar dacă suntem în cădere, în declin e aproape totul, degringoladă e în multe domenii, deprimarea își face loc, destrămarea nu mai are mult în diverse zone, deznădejdea se amplifică la unii, doborârea nu trebuie să aibă loc. Răsturnarea aceasta de stare va trece, se va risipi, pentru că am fost creați cu puterea de a ne ridica. Trebuie ne apărăm, luptăm și să învingem.

în Aproape de Paradis
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a te bucura de avantajele căsătoriei, trebuie să înveți și să dai, nu numai să aștepți primești. Trebuie ai răbdare și trebuie să ai capacitatea de a rezista tentațiilor. Oricare dintre noi are tentația de a călca pe de lături. Cine spune că nu a avut această tentație, minte. Vrei trăiești liber, poți să o faci până te căsătorești. Asta îl învăț și pe fiul meu.

citat din (2015)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Us Against Ourselves" de Monica Tatoiu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.04- 15.98 lei.

Înțelepciunea și puterea infinită ce sălășluiesc în mod latent în dumneavoastră se află oricând la dispoziția subconștientului, iar acesta are capacitatea de a mobiliza toate forțele naturii, pentru a face ca ideea respectivă să devină realitate. Uneori, poate răspunde pe loc, alteori trebuie să treacă zile, săptămâni sau chiar mai mult timp, până când problema fie rezolvată. Căile sale sunt, într-adevăr, nebănuite.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.

Oamenilor care au citit mult, Dumnezeu nu le mai promite raiul, nu pentru că nu ar exista, ci pentru că nu le poate da o un alt rai decât acela, anticipat deja la nivelul lecturii: imensa liniște, o altă realitate, un mod de a trăi în afara timpului, un fel de contemporaneitate cu toți cei mari de la Platon la Kant, de la Homer până la Dante, Goethe și Eminescu, un mod de a fi solitar și solidar în același timp, o splendidă și sublimă evaziune – ei bine, un alt rai decât acesta, pentru cei care au citit, cu greu mai poate fi imaginat. Funcția cea mai nobila a lecturii nu este informarea, ci faptul de fi format, șlefuit până la transparență de întrebările arcuite subtil peste misterul copleșitor al lumii.

citat din
Adăugat de cnnSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Scrisoare catre fiul meu" de Cosmin Neidoni este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -23.10- 16.99 lei.

Bunătate

Trebuie mai mult decât un măr,
umpli un paner.
Trebuie mai mult decât un pom,
cânte livada sub cer.
Dar nu trebuie decât un om,
Pentru ca un dram de bunătate
lucească asemeni unui măr,
Pe care să-l împarți pe jumătate.

poezie clasică de din Antologie de poezie belgiană (1968), traducere de Radu Boureanu
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aristotel

Iubirea este asemănătoare unui act creator, în timp ce a fi obiect al iubirii seamănă cu o stare pasivă. Prin urmare, cei care dețin superioritatea în acțiune sunt și cei animați de iubire și de sentimente amicale. În sfârșit, toți oamenii iubesc mai mult ceea ce le cere mai mult efort;de pildă, cei care și-au agonisit singuri averea țin la ea mai mult decât cei ce au primit-o moștenire. Acesta este și motivul pentru care mamele își iubesc copiii mai mult decât tații;ele suferă mai mult născându-i și știu mai bine că sunt copiii lor.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Leonardo da Vinci

Orgoliosul trebuie suspectat că nu posedă destulă știință. Adevărata știință îl face pe om modest. Spicele goale își îndreaptă capetele spre cer trufașe, în timp ce spicele pline se apleacă spre pământ, muma lor. Orgoliul și ignoranța dau naștere urii, invidiei, răutății, așa cum înțelegerea și cunoașterea dau naștere iubirii și creației. Cu cât cunoști mai bine, cu atât iubești mai mult.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba italiană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la It.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Scritti Scelti" de Leonardo da Vinci este disponibilă pentru comandă online la 60.00 lei.
Aristotel
nesociabil
Nesociabili îi numim pe cei care se supără pentru ce nu trebuie, mai mult decât trebuie și pentru mult timp, și care nu-și schimbă dispoziția înainte de a se răzbuna sau de a pedepsi.

definiție celebră de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Italo Svevo

Cine citește un roman trebuie să aibă senzația că aude povestindu-i-se un lucru întâmplat cu adevărat. Cu atât mai mult trebuie să creadă aceasta cel care îl scrie, chiar dacă știe că în realitate nu s-a întâmplat niciodată. Imaginația este o adevărată aventură. Ferește-te să o "notezi" prea repede, pentru că o vei reda pătrată și puțin potrivită cu tabloul tău. Trebuie rămână fluidă, precum viața însăși, care este și devine.

citat din (4 iunie 1927)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Senilitate" de Italo Svevo este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.90- 17.99 lei.

Dansul este încă cea mai grea profesie. Femeile trebuie să danseze pe tocuri, cânte și să zâmbească în același timp. Sportivii profesioniști nici măcar nu trebuie să facă acest lucru - și ei poartă adidași.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știu că dacă vreau fac ceva, mai bine decât alți oameni, trebuie doar depun mai mult efort.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a scrie bine e nevoie de mai mult decât doar de timp. Trebuie fii tu în cea mai bună versiune a ta și în cele mai bune momente ale tale.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook