Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Comerțul cu heroină este o problemă criminală în detaliile lui. Dar realitatea este politică. Fiecare regiune din lume în care se cultivă mac pentru opiu este instabilă din punct de vedere militar și politic. Triburile acestor regiuni cultivă macul pentru a obține bani. Nu au cum dobândi altfel un venit. Câștigul este redus, dar fără el ar muri de foame.

în The Telegraph Sunday Magazine, articolul "Triunghiul de Aur" (1986)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Voltaire's Bastards: The Dictatorship of Reason in the West Paperback" de John Ralston Saul este disponibilă pentru comandă online la 89.99 lei.

Citate similare

Din punct de vedere sociologic, teroarea este reprezentată de o persoană, un lucru care provoacă frică sau suferință intensă cu scopul de a intimida sau subjuga, acționând ca armă politică sau ca politică în sine. Din punct de vedere politic, funcția sa principală este aceea de a intimida și dezorganiza guvernul.

citat din (1962)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Înțeleptul nu e mândru, iar suferința, pentru el, este un dar întru purificare. Nesperiat de nici-o tragedie, își cultivă înțelegerea. Puterea lui este Adevărul, cu el înarmat: revelația Divină!

(1 august 2008)
Adăugat de Aneta Timplaru HorghidanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cantitatea este esențială, dar nu absolut necesară pentru a rezista. Pentru că multe religii sunt puternice din punct de vedere al numărului adepților, dar lamentabile din punct de vedere spiritual. Astfel, cantitatea nu constituie o dovadă a puterii sau tăriei spirituale.

citat din
Adăugat de CristianaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Mesajul meu către lume, adevărul la care am ajuns eu, este că atunci când un om își descoperă vocația, toate stelelele din viața lui se aliniază și va avea nu doar bani, relații faine, sănătate și putere, dar va avea un sens în viață, un motiv pentru a se trezi în fiecare dimineață, o muncă de la care nu va dori pauze, weekenduri și concedii pentru că vocația lui este vacanța lui. Care este mesajul tău pentru cei din jur? Care este adevărul pe care l-ai descoperit și știi că dacă oamenii din jurul tău l-ar știi, le-ar face viața mai bună?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Culmea prostituției

Atunci când o persoană politică arată ca o prostituată, dar e nevinovată, inclusiv din punct de vedere politic.

culmi
Adăugat de Mihai EnachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Friedrich Engels

Dat fiind că statul a luat ființă din nevoia de a ține în frâu antagonismul dintre clase, de asemenea, dat fiind că a luat ființă chiar în conflictul dintre clase, el este, de regulă, statul clasei celei mai puternice, al clasei dominante din punct de vedere economic, care, cu ajutorul lui, devine dominantă și din punct de vedere politic, dobândind astfel noi mijloace pentru oprimarea și exploatarea clasei asuprite. Astfel, statul antic era înainte de toate statul proprietarilor de sclavi pentru oprimarea sclavilor, statul feudal era organul nobilimii pentru oprimarea țăranilor iobagi, iar statul reprezentativ modern este instrumentul de exploatare a muncii salariate de către capital.

în Originea familiei, a proprietății private și a statului (26 mai 1884)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "The Origin of the Family Private Property and the State Paperback" de Friedrich Engels este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -65.99- 56.99 lei.
Jim Rohn

Prietenia este una dintre cele șapte strategii pentru obținerea bogăției și fericirii. Smulge "buruienile" influenței negative din viața ta, în schimb, "cultivă" semințele influenței constructive. Nu îți va veni să crezi ce recoltă vei obține - doar succese!

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.

Un ofițer de informații este un specialist care, mai presus de toate, este dedicat patriei, credincios datoriei sale constituționale, excelent antrenat și care a dezvoltat abilitatea de a gândi ca un profesionist. Este pregătit din punct de vedere psihologic să desfășoare misiuni specifice în orice regiune și în orice situație.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Gustav Jung

Din punctul de vedere al zeilor, această lume este mai puțin decât o joacă de copil, este o sămânță în pământ, pură potențialitate. Întreaga noastră lume a conștiinței este doar o sămânță pentru viitor. Dar atunci când reușiți trezirea lui Kundalini, astfel încât ea începe să iasă din pura ei potențialitate, în mod necesar voi puneți bazele unei lumi care este o lume a eternității, total diferită de lumea noastră.

în Psihologia Kundalini Yoga
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Opere complete. Vol. 16: Practica psihoterapiei" de Carl Gustav Jung este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.00- 35.99 lei.
John Kenneth Galbraith

Ceea ce este cu adevărat nou în țările zise capitaliste – și este un punct crucial – este că mulțumirea puterii, cu convingerile care o inspiră, este acum a celor mulți, nu numai a câtorva. Ea operează sub egida inatacabilă a democrației, chiar dacă aceasta nu este democrația tuturor cetățenilor, dar a celor care, pentru a apăra privilegiile lor economice și sociale, se duc efectiv la urne. Rezultatul este un stat care nu ia în seamă realitatea și nevoile populației, ci doar opiniile celor satisfăcuți, ce reprezintă majoritatea votanților.

în Cultura de satisfacție
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Short History of Financial Euphoria Paperback" de John Kenneth Galbraith este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.
Osho

Singura funcție a minții este de a diviza la nesfârșit. Rolul inimii este de a vedea ceea ce unește, lucru de care mintea nu este deloc capabilă. Mintea nu poate să înțeleagă ceea ce se află dincolo de cuvinte; ea poate să înțeleagă numai ceea ce este corect din punct de vedere lingvistic, ceea ce este corect din punct de vedere logic. Ea nu este preocupată de existență, de viață, de realitate. Mintea este, ea însăși, o ficțiune. Poți trăi și fără minte. Însă nu poți trăi fără inimă. Și cu cât existența ta este mai profundă, cu atât este și inima ta mai implicată.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Jules Verne

Partea superioară a fluviului Orinoco, de altfel mai puțin cunoscută, scutită, din pricina depărtării, chiar și de acțiunile autorităților venezuelene, fără nici un fel de comerț, lăsată la discreția unor bande nomade de indigeni, este cu mult mai de temut. În realitate, indienii stabili din vestul și din nordul marelui fluviu au obiceiuri destul de blânde, cultivă pământul, dar lucrurile nu stau chiar așa și cu cei care trăiesc în mijlocul savanelor din departamentul Orinoco.

în Minunatul Orinoco
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Around the World in 80 Days & Five Weeks in a Balloon" de Jules Verne este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 6.99 lei.
Carl Sagan

În știință [în comunitatea științifică] se întâmplă des ca oamenii de știință să spună: "Să știi că acesta este un argument foarte bun. Punctul meu de vedere este greșit." și apoi ei chiar se răzgândesc și tu nu vei mai auzi niciodată de la ei vechiul lor punct de vedere. Ei chiar fac asta. Nu se întâmplă atât de des pe cât ar trebui, pentru că oamenii de știință sunt și ei oameni și schimbarea este câteodată dureroasă. Dar se întâmplă în fiecare zi. Nu pot să îmi aduc aminte de ultima oară când s-a întâmplat așa ceva în politică sau religie.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.
Carl Sagan

În știință se întâmplă de multe ori ca oamenii de știință să spună: "Tu știi că e un argument foarte bun; poziția mea este greșită."; apoi își schimbă părerea și niciodată nu mai auzi acest punct de vedere vechi de la ei, din nou. Ei într-adevăr fac acest lucru, deși nu se întâmplă atât de des cum ar trebui, pentru că oamenii de știință sunt ființe umane, iar schimbarea este uneori dureroasă. Dar se întâmplă în fiecare zi. Nu-mi amintesc ultima dată când s-a întâmplat așa ceva în politică sau religie.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Claire Cleary: Așadar, totul se rezumă la bani?
John Beckwith: Nu, se rezumă la a investi în companii care sunt ușor de susținut din punct de vedere etic și moral.
Sack Lodge: Ca de exemplu? Dă-mi un exemplu!
John Beckwith: Ca de exemplu? Ei bine, ca cea pe care o avem noi, în cadrul căreia ne ocupăm cu toarcerea lânei pentru ca oamenii nevoiași să aibă ce tricota. Și apoi ei trasformă lâna în haine, pe care la rândul lor le tricotează, aaa... și fac cămași și pantaloni pentru ca alți oameni nevoiași să le vândă. Este o afacere foarte bună.
Jeremy Grey (abia găsindu-și cuvintele pentru că Gloria îl atinge cu mâna pe sub masă): Oameni... Oameni care ajută alți oameni.
Claire Cleary: Este... Este admirabil!
John Beckwith: Mulțumesc. Nu mă considera un sfânt. Scoatem, totuși, un mic profit. La urma urmei, cineva trebuie să plătească pentru... ăăă... (Îi face semne lui Jeremy.) Dansurile în poala tipului de aici.
Jeremy Grey (râde cu plăcere): Oh, ha ha ha, glumește. Mă simt atât de bine când glumește.

replici din filmul artistic Spărgătorii de nunți
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Arta meditației este o modalitate de a intra în contact cu realitatea, și motivul pentru existența ei este faptul că majoritatea oamenilor civilizați sunt rupți de realitate pentru că ei confundă lumea reală cu lumea așa cum o consideră ei, cum vorbesc despre ea, și cum o descriu. Pentru că într-o parte este lumea reală și în cealaltă parte este un sistem întreg de simboluri despre acea lume pe care o avem în mintea noastră. Aceste simboluri sunt foarte utile, întreaga civilizație depinde de ele, dar ca și toate lucrurile bune acestea au dezavantajele lor, și principalul dezavantaj al simbolurilor este că le confundăm cu realitatea, exact așa cum confundăm banii cu bogăția reală.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.
politică
Politica este arta de a transforma un grup social mare și omogen în cât mai multe grupuri mici și ostile, care se cred incompatibile și care sunt incapabile să-și vadă punctele comune. Politica este arta de a face din acești actori fără voie niște regizori închipuiți, care adoră travestiurile și virtualitatea sau utopia, dar niciodată realitatea, pe care o consideră un afront. Politica este arta de a submina realitatea și de a măcina, fără alt sens decât puterea, energia realului.

definiție de în La anul, la Ierusalim, o carte (2009)
Adăugat de Angela FurtunăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Benito Mussolini

Războiul este pentru bărbat, ceea ce maternitatea este pentru femeie. Din punct de vedere filozofic și doctrinar, eu nu cred în pacea eternă.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antonio Gramsci

Dacă e nevoie ca în curgerea veșnică a evenimentelor să stabilim conceptele fără de care realitatea nu ar putea să fie înțeleasă, trebuie în mod necesar să stabilim și să amintim că realitatea în mișcare și conceptul de realitate – chiar dacă sunt noțiuni distincte din punct de vedere logic – trebuie însă, din punct de vedere istoric, concepute ca o unitate de nedespărțit.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când adulmecăm o mireasmă, nervii olfactivi transmit mirosul către bulbul olfactiv din spatele nasului, care, la rândul lui, stimulează o regiune din creier numită sistemul limbic. Această regiune cerebrală este responsabilă pentru instinctele noastre sexuale și ne trezește pofta de sex.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook