Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Gabriel Liiceanu

Nu se trăiește fiecare clipă în gravitate și de aceea o prietenie presupune deopotrivă un anumit cod al bucuriei extras din prelucrarea comică a lumii. Nu e ușor să obții un asemenea cod. El presupune, iarăși, o ajustare a punctelor de vedere asupra câtorva lucruri esențiale, căreia de astă dată trebuie să i se adauge și o coincidență a gustului. Nu e puțin lucru să ajungi să râzi împreună sau să bârfești în mod esențial, pentru că ambele lucruri, în fond, presupun un fel (nevinovat) de a crea din nou lumea. Cine nu a cunoscut senzația periodică de incursiune pe acoperișul lumii de unde, împreună cu altul, poți privi în jos tăvălindu-te de râs nu cred că știe ce este o prietenie.

în Declarație de iubire
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Itinerariile unei vieti: E.M. Cioran / Apocalipsa dupa Cioran" de Gabriel Liiceanu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.28- 11.99 lei.

Citate similare

Elena Bulancea

Într-o relație de prietenie implicarea trebuie să vină din ambele părți! Cum ție îți place primești atenție, grijă sau compasiune gâbește-te că și cel care oferă simte nevoia primescă la fel, din partea ta! O prietenie adevărată înseamnă împarți, nu doar primești!

(10 ianuarie 2019)
Adăugat de Elena BulanceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Există o veche zicală: plângi și vei plânge singur, râzi și lumea va râde cu tine. Chiar și arborii, rocile, nisipul, norii... dacă poți crea efectul și poți fi extatic, cu toții vor dansa împreună cu tine. Întreaga existență devine un dans, o sărbătoare. Dar depinde de voi, dacă puteți crea efectul. Și vă spun ca îl puteți crea. Este lucrul cel mai ușor cu putință. Pare foarte greu din cauză că nu l-ați încercat încă. Faceți o încercare.

în Calea mea, calea norilor albi
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Cantitatea timpului petrecut împreună este cu adevărat importantă, însă la fel este și calitatea timpului respectiv. Pentru a crea o legătură conjugală, cuplurile trebuie să se concentreze cu bună știință asupra timpului petrecut împreună.

în Liste de iubire pentru soții
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lists to Love by for Busy Husbands: Simple Steps to the Marriage You Want Hardcover" de Mark Merrill este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Stabilește șicunoscut un cod de conduită pentru firma ta. Clarifică ceea ce aștepți din punct de vedere profesional și din punct de vedere al standardelor de muncă.

citat din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cod marinăresc

Marinărescu-i nod
Pe Flota din dosare,
E cum s-ar zice, un mod
Ce nici în cod nu-l doare!

epigramă de din Când pleca odată, la război, un om... (2010)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trebuie ne construim prin a crea lucruri care nu ne trag în jos... lucruri care nu cântăresc mai mult decât noi ne putem descurca! Trebuie avem control asupra vieților noastre!

în Diagramele Minții (proză scurtă) (octombrie 2015)
Adăugat de TomSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Motivul pentru care nu ai iubire în viața ta este același pentru care nu ai toate celalalte lucruri în viața ta. Nu ai fost învățat ce este iubirea și cum se trăiește iubirea. În primul rând iubirea și atracția sexuală nu sunt același lucru dar avem nevoie de ambele în viața noastră. Iubirea fără atracție sexuală poate duce la prietenie. Iubirea are multe laturi. E iubirea părintească, iubirea de țară, iubirea de prieteni, iubirea de sine și multe alte feluri de iubire. Când un bărbat și o femeie se iubesc și sunt și atrași unul de altul sexual, poți să aibă o relație de cuplu normală în care există și sex și iubire, care merg minunat împreună. Totuși, majoritatea oamenilor pică exact examenul iubirii. Emoțiile atracției sexuale sunt foarte puternice și îi fac pe oameni simtă anumite lucruri care pot fi confundate cu iubirea sau se amestecă de obicei cu iubirea. Câteva din emoțiile atracție sexuale sunt: Fluturi în stomac, gelozie, posesivitate, dorință sexuală foarte puternică, dorința de a petrece timp cât mai mult cu persoana de care suntem atrași, dorința de a ne fi satisfăcute nevoile de afecțiune și sex. Câteva din stările iubirii sunt: Acceptare necondiționată a celuilalt, înțelegerea faptului celălalt e diferit și frumusețea lui tocmai aici se află, dorința de a-l vedea fericit pe celălalt chiar dacă asta înseamnă ca celălalt să nu mai ne satisfacă nevoile. Ca simplificăm, atracția sexuală VREA SĂ IA, iubirea VREA SĂ DEA.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Încurajarea presupune empatie și o abordare a lumii din perspectiva partenerului. Trebuie învățăm mai întâi ce este important pentru partener.

citat din
Adăugat de Lidia ResteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cele cinci limbaje ale iubirii - Editia a V-a" de Gary Chapman este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.01- 13.01 lei.
Osho

Obediența nu presupune inteligența. Toate mașinile sunt obediente. Nimeni nu a auzit vreodată despre o mașină care să nu se supună. Supunerea este, de asemenea, simplă. Ea te eliberează de povara oricărei răspunderi. Atunci nu mai este nevoie elaborezi un răspuns, trebuie să faci doar ceea ce ți se spune. Răspunderea aparține celui care a dat ordinul. Dintr-un anumit punct de vedere, ești foarte liber: nu poți fi condamnat pentru acțiunile tale.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jim Rohn

Pentru ca un fermier adune o recoltă bogată toamna, cele șase lucruri fundamentale asupra cărora trebuie să se concentreze sunt destul de evidente: solul, sămânța, apa, soarele, îngrășămintele și îngrijirea. Fiecare componentă este la fel de importantă deoarece numai împreună duc la obținerea unei recolte bogate.

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.

Da, frumusețea este subiectivă, însă cred că este unul din acele lucruri care se reflectă din interior. Nu cred că este clișeic afirm că trebuie să fii o persoană bună pentru a fi frumoasă, deoarece cred extrem de tare în această afirmație. Este la fel de important să te menții activă și sănătoasă; cred că toate aceste lucruri se vor reflecta în aspectul tău.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Andrei Pleșu

Cultura nu presupune, în mod necesar, rigoare morală; din cultură nu se poate deduce un cod moral. Întâlnim, de aceea, din păcate, nenumărați oameni de cultură admirabili prin cunoștințele lor, dar pe care, omenește vorbind, nu dai doi bani: e plină lumea de lepre cultivate, de cărturari insalubri, de autorități intelectuale lipsite de orice autoritate morală. Dacă așa stau lucrurile — și așa stau! — atunci cultura se face vinovată de a-ți da o prea mare libertate: libertatea de a te ocupa de orice, în orice condiții.

în Minima moralia
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Nelinisti vechi si noi" de Andrei Pleșu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.00- 32.50 lei.
Papinian
cod
Un cod este un ordin general, fructul sfatului juriștilor, represiunea ofenselor aduse deliberat sau din neglijență sau un angajament general al încrederii publice în stat.

definiție clasică de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aristotel

O prietenie perfectă nu o poți împărtăși însă cu mai multe persoane, după cum nu poți fi îndrăgostit simultan de mai multe persoane(căci dragostea seamănă cu un exces, iar o asemenea stare nu poate fi atinsă în mod natural decât față de o singură persoană). Ar fi, de altfel, dificil ca maî multe persoane trezească în același timp un sentiment la fel de intens în același om;și fără îndoială nici oamenii virtuoși nu sunt ușor de găsit. Ca să nu mai vorbim că trebuie să capeți experiență în cunoașterea prietenului și să intri în intimitatea lui, lucru încă și mai dificil. Când însă mobilul prieteniei îl constituie interesul sau plăcerea, poți fi pe placul multora, căci oamenii de acest fel sunt numeroși, iar pentru a aduce servicii nu este nevoie de timp îndelungat.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Fiecare zi presupune să ai curaj într-un fel sau altul.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "To My Very Special Mother" de Pam Brown este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -65.00- 18.99 lei.
Mihaela Banu

Rondelul verii ploioase

Își schimbă vara cod cu cod,
De ploi; hashtag nu mai rezist!
Din ceruri, pe-un turbat zăvod,
L-asmute însuși Antihrist.

De-o săptămână stau în pod;
Să pot, aș da și-un acatist.
Își schimbă vara cod cu cod,
De ploi; hashtag nu mai rezist!

Cei de la ISU sunt în glod,
Rămași perplecși, ca la dentist.
Pe lângă ei, s-a strâns norod
Și-a răsărit și-un conțopist.
Își schimbă vara cod cu cod.

rondel de din Te rătăcesc în gânduri, ca să te regăsesc (2020)
Adăugat de Mihaela BanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Priviți ridicolul acestei vieți. În fiecare zi o iei din nou de la capăt. Faci aceleași lucruri pe care le-ai făcut întreaga viață. Te bagi din nou în papuci, te duci la baie – pentru ce? Te speli pe dinți, faci un duș – pentru ce? Încotro te îndrepți? Te pregătești atâta, dar de fapt nu te duci nicăieri. Te îmbraci, pleci la birou – pentru ce? Pentru ca mâine faci același lucru? Priviți ridicolul acestui mod de viaț㠖 și trageți o porție bună de râs! Probabil Dumnezeu moare de râs, văzând atâta prostie și atâta absurditate în această lume, repetându-se la infinit. Dacă privești cu detașare viața oamenilor, dramele lor auto-impuse, îți dai seama ei joacă de fapt într-o comedie, deși sunt convinși trăiesc o tragedie. Cu siguranță, Dumnezeu se tăvălește pe jos de râs.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O relație de lungă durată se bazează întotdeauna pe prietenie, iar prietenia presupune respect reciproc, acceptare, sprijin, admirație și prețuire. Caută fii prietenul cel mai bun al partenerului tău și astfel relația voastră are șanse mari fie de lungă durată. Însă, dacă tu ai propria ta agendă, dacă îl minți, îl trădezi, îl înșeli, îl manipulezi, îl șantajezi pe partenerul tău, dacă nu simți că poți să îl respecți și să îl admiri pentru ceea ce este, cum de crezi puteți fi fericiți împreună?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lia: Păi, formulează mai repede toastul ăla, până nu mă răzgândesc!
Lucian: Pentru Spotty, fie mai cumințel; pentru colegii noștri; pentru misiunea noastră și succesul ei; pentru tine, pentru mine și... Pentru prietenie! Prietenia noastră, Lia... Noroc!
Lia: Ah... Deci, asta urmăreai să obții tot timpul. Prietenie?! Prietenia noastră?! Bine... Fie. Ai câștigat, de data asta. Deci... Pentru prietenie; prietenia noastră, Luci... Și pentru toate celelalte enumerate de tine... Noroc!
Lucian: Stai puțin! Un moment! Tu tocmai ai acceptat toastul meu, ai ciocnit paharul cu mine și chiar ai golit conținutul... Iar asta... Înseamnă cumva ceea ce cred eu?!
Lia: Depinde... Nu știu ce crezi tu, dar, din punctul meu de vedere, da, Luci, înseamnă tocmai ți-am acceptat prietenia. Deci, începând din acest moment, suntem oficial, prieteni. Nu asta-ți doreai?
Lucian: Ăăă... Ba da, normal.

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sfântul Josemaria Escriva

A practica mari mortificări în unele zile, pentru a le abandona în alte zile, nu acesta este spiritul de penitență. Spiritul de penitență presupune să știm ne învingem zilnic, oferind lucruri - mari sau mici - din iubire, și în mod nespectaculos.

citat din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook