Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Osho

Priviți ridicolul acestei vieți. În fiecare zi o iei din nou de la capăt. Faci aceleași lucruri pe care le-ai făcut întreaga viață. Te bagi din nou în papuci, te duci la baie – pentru ce? Te speli pe dinți, faci un duș – pentru ce? Încotro te îndrepți? Te pregătești atâta, dar de fapt nu te duci nicăieri. Te îmbraci, pleci la birou – pentru ce? Pentru ca mâine să faci același lucru? Priviți ridicolul acestui mod de viaț㠖 și trageți o porție bună de râs! Probabil că Dumnezeu moare de râs, văzând atâta prostie și atâta absurditate în această lume, repetându-se la infinit. Dacă privești cu detașare viața oamenilor, dramele lor auto-impuse, îți dai seama că ei joacă de fapt într-o comedie, deși sunt convinși că trăiesc o tragedie. Cu siguranță, Dumnezeu se tăvălește pe jos de râs.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Citate similare

Lev Tolstoi

La gândul faptelor pe care urmează să le săvârșești și, dacă poți, în timpul săvârșirii lor, întreabă-te: de ce faci ce faci, pentru tine, pentru Dumnezeu, pentru cugetul tău sau pentru oameni, pentru aprobarea lor. Întreabă-te: ai face același lucru dacă ai ști nu doar nimeni nu va afla despre asta, dar și că acestă faptă, care ți se pare bună, va rămâne pentru oameni un motiv să te judece.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de Gabrine94Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Cum poți tu să îți asumi responsabilitatea pentru alții, când tu nu ți-o asumi complet pentru tine? Când nu îți asumi responsabilitatea 100% pentru viața pe care o ai, iubirea pe care o ai sau nu, banii pe care îi ai sau nu și pentru orice este sau nu în viața ta în acest moment. Cum ai putea fii un exemplu și să fii sprijin pentru alții? Când ești o victimă a circumstanțelor, când îți petreci jumătate din viață dând mult din gură despre ce o să faci și cealaltă jumătate găsind scuze pentru că nu ai făcut, cum ai putea să faci ceva pentru semenii tăi? Nu e ușor ajungi alfa, dar faci un pas foarte mare în direcția bună atunci când faci primul pas. Asumă-ți responsabilitatea și spune: întreaga mea viață este consecința și rezultatul acțiunilor mele din trecut. Îmi pot schimba întreaga viață, schimbându-mi acțiunile și comportamentele.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine face: omul sau Dumnezeu? Dragul meu, întrebarea ta e o capcană, dar nu pentru mine, ci pentru tine... Dacă faci tu, ego-ul tău se va umfla în pene, dar dacă face Dumnezeu, atunci ai găsit un vinovat la toată năpasta acestei lumi. Dacă Dumnezeu face, atunci această lume trebuie fie reală, nu-i așa? Mintea îți spune că Dumnezeu a făcut lumea în 7 zile, dar pe ea, neprihănita, nu a terminat-o nici până acum, nu? Mintea spune astfel de aiureli, nu Dumnezeu. Așadar, orice variantă ai alege, vei fi în capcana facerii și deci a minții. Întrebarea corectă ar fi: MAHARAJ, EXISTĂ FACERE? Și firește, răspunsul este: "Nu, nu există." Tu, într-un vis, visezi că ai făcut o mulțime de lucruri sau "Dumnezeu" a mai făcut o lume pentru tine, dar imediat ce te trezești, vezi că de fapt, nimic nu era adevărat, doar visai asta. Când te vei trezi și din cel mai lung vis al tău numit "veghe", vei vedea că de fapt, nu există nici o facere, doar visai asta. Noi nu am fost născuți vreodată și atunci, cine face? Doar Dumnezeu, Sinele, e Real. Noi suntem unicul Dumnezeu! Mintea este ireală! Iată de ce, ceea "ce faci" nu are absolut nici o legătură cu ceea ce ești. Ceea ce ești, e dintotdeauna și pentru totdeauna, dar Întreaga facere a acestei lumi e doar deșertăciune sau vremelnică visare!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Anne Frank

Atâta timp cât poți privi cerul fără teamă, știi ești curat pe dinăuntru și că vei fi din nou fericit. Și atâta timp cât există această mulțumire interioară, mulțumirea pentru natură, Dumnezeu și multe altele, atâta timp cât o porți în tine, vei putea deveni din nou fericit. Poți pierde totul: bogația, prestigiul, dar mulțumirea interioară poate fi doar ascunsă și te va face, atâta timp cât trăiești, din nou și din nou fericit.

în Jurnalul Annei Frank
Adăugat de adrinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Diary of a Young Girl Paperback" de Anne Frank este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.99- 26.99 lei.

Nu vă așteptați dobândiți ceva din partea LIBERTĂȚII, ci pierdeți lanțurile și mai ales închisoarea dualității voastre. Pentru că atâta timp cât crezi ești bărbat, ești femeie, ai aia de făcut, ai roluri, în mod automat tu crezi tu faci aceasta lume. Și încă o dată zic: Atâta timp cât ego-ul tău l-a trimis pe Dumnezeu în concediu, și face lumea, tot ceea ce vei face va fi o viață mizerabilă, de neajuns.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

E trist când ajungi să faci lucruri doar ca să vadă alții ce viață frumoasă ai. Când îți pozezi mâncarea, când nu intri în piscină fără o poză, când nu te faci mort în club fără sa faci un live în care crezi ești funny, când te duci la bibliotecă fără pui un status despre ce carte citești. Oh, scuze de ultima parte, mă luase somnul scriind. Când o să-ți dai seama că viața se poate opri oricând, o să întelegi și că scopul ar trebui fie unul personal: să te bucuri de fiecare clipă și să te simți bine. TU, pentru TINE. Amintirile și trăirile cele mai frumoase nu sunt nici în poze, nici în hârtii, nici pe buzele altora. Sunt în capul tău. Sau în sufletul tău. Și stii ce e tare?! Că de acolo poți să le dai play și să le accesezi oricând. Chiar dacă n-ai baterie la telefon sau chiar daca se închide facebookul. Cea mai bună zi din viața ta este aceea în care decizi că viața îți aparține!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu ce faci acum

Atunci când ai plecat eu am ramas un pic "senil''.
M-am pierdut, hai recunoaștem, m- am pierdut pierdu-te...
Si tu?
Ah!.. Nu, scuză-ma, eu nu te-am întrebat dacă și tu ai suferit,
Era un ce mai faci, chestii din astea...
pe scurt, un ce faci acum?
Ce faci acum, acum si chiar acum, ce faci chiar acum?
Nu-mi pasă ce faci în viață, eu nu mai sunt în viața ta, ce crezi -mi pasă?...
Cu siguranță faci atât de multe lucruri frumoase,
dar pentru mine contează acum, acum îmi pasă...
Acum, chiar acum în acest moment.
Pentru ca eu acum mă gândesc la tine făcându-mi rău...

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "The Pleasures of the Damned: Poems 1951-1993 Paperback" de Charles Bukowski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 41.99 lei.

Ne închipuim a avea credință înseamnă automat a fi convinși că Dumnezeu există în același mod în care suntem convinși că un scaun există. Oamenii care nu cred sau nu sunt convinși că dumnezeu există, își închipuie credința este un lucru imposibil pentru ei. Nu e așa. Oamenii care se îndoiesc pot avea o credință mare, deoarece credința ține de ceea ce faci, nu de ceea ce gândești. De fapt, cu cât mai mult te îndoiești, cu atât mai eroică este credința ta.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gabriel Petru Băețan

Gheorghiță

Deși nu am avut ocazia ne cunoaștem niciodată
în sângele nostru se vorbește același dialect.
Pe aici încă se mai moare din greșelile altora.
În lumea aceasta pe care tu nu ai apucat să o distingi
toate dezastrele poartă același nume: OMUL.
Mama Lucreție, deși nu recunoaște, încă te mai visează.
Uneori, ochii ei de un albastru infinit ascund de ochii celorlalți lacrimi.
Gheorghiță, stropii aceia de suflet sunt rugăciuni pentru tine
și deși nu îți mai pronunță de mult numele
abia așteaptă să te revadă.
Satul și-a schimbat doar fața. Cămările oamenilor au rămas aceleași.
Și cu toate am plecat cu toții din el
într-un fel am rămas acolo.
Tată Oane încă se mai teme de injecții.
Odată a făcut preinfarct și aproape ți-a simțit degetele pe mână.
Cândva te va legăna din nou cu aceeași neștirbită afecțiune.
Dar nu încă, dar nu încă...
Gheorghiță, probabil astăzi ai fi fost un bărbat bine,
cu casă, cu familie și cu copii.
Uneori am fi pescuit împreună din prăpastiile vieții absolutul.
Am fi râs din nimicuri. Ne-am fi purtat pe umeri unul altuia necazurile.
Însă și mai probabil, ai fi fost mult prea bun pentru lumea aceasta câinoasă
Gheorghiță...

poezie de din volumul de versuri Headshot
Adăugat de Gabriel Petru BăețanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Cu cât încerci să te pregătești mai mult pentru întâlnirea cu viața, cu iubirea, cu libertatea, cu Dumnezeu cu atât mai mult vei trăi iar și iar ACELAȘI EȘEC LAMENTABIL AL PERSOANEI ȘI ACEIAȘI SUFERINȚĂ. Și până nu abandonezi această boală numită "pregătire" suferința nu va înceta, de ce? Pentru că vrei să te "pregătești" pentru viață încercând pari altceva decât ceea ce deja ești. Și tu ești viața, iar viața este splendidă în toate manifestările tale. Așadar suferi pentru că te pregătești să te întâlnești cu imaginea pe care tu o ai despre viată, și nu cu viața. Tu Acum cine ești? Pentru că vorbim de comuniune dar în fapt gândul care se pregătește pentru viață este de o disonanță profundă, în loc ca inima -ți fie de o empatie și o consonanță profundă a aceleiași ființe veșnice pe care noi toți o suntem.. Nu te pregăti pentru viață, doar abandonează acest gând și o să curgi în libertatea ei ca și viața veșnică ce dintotdeauna o ești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

E loc pentru tragedie, pentru comedie bulevardieră, pentru teatru contemporan, pentru Shakespeare, pentru teatrul experimental, pentru performance. Orice! Numai vrei să faci. Și să nu vrei să faci mizerii pentru bani și pentru faimă.

în revista "Yorick" (noiembrie 2015)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Neil Gaiman

Sper ca în anul care vine să faci greșeli. Pentru că, dacă faci greșeli, atunci faci lucruri noi, încerci lucruri noi, învățând, trăind, împingându-ți limitele, schimbându-te, schimbând lumea. Faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut înainte și cel mai important, faci ceva.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Sandman Omnibus Vol. 2 Hardcover" de Neil Gaiman este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -647.99- 397.63 lei.

Dacă citești aceleași cărți pe care le citeau părinții tăi, dacă vorbești la fel cum vorbeau părinții tăi, dacă faci același lucruri pe care le făceau părinții tăi, dacă te întovărășești cu același fel de oameni cu care se întovărășeau părinții tăi, ce pot -ți garantez cu siguranță e vei avea o viață similară cu a lor! Nu ești aici pentru a duce mai departe inconștiența generațiilor trecute! Ești aici să faci un pas înainte!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Capăt de vrajă

pentru ce atâta iubire
te întrebam într-o tăcere de ocean
încercând -ți aprind
privirea
cu un sfârșit de cometă
cu un amurg

pentru ce atâta dorință
te întrebam într-o noapte de zodii
încercând -ți ridic
genunchii
deasupra unui gând

pentru ce atâta adio
întrebam eu la un capăt de vrajă
încercând șterg
o lacrimă efemeră
din ochii unui pustiu

pentru ce atâta destin
te întrebam la plecare
încercând mă sting
pe o planetă
arzând

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La început, când ești tânăr, mergi la discotecă și îi judeci pe cei care nu trăiesc așa cum o faci tu. Bătrânii sunt plictisitori, cei de vârsta ta sunt fraieri că nu își trăiesc viața. Apoi, îți faci o relație și o familie. Tinerii care pierd vremea în discoteci sunt proști și nu înțeleg ce este cu adevărat important în viață. Apoi ajungi bătrân și cei tineri sunt retardați pentru că așa e "tineretul din ziua de azi". Până la urmă singurul prost e ăla care judecă fără înțeleagă că fiecare om se află într-o etapă a vieții ce trebuie onorată și respectată, și nu judecată. Ce e bine și important pentru tine, probabil e doar pentru tine și nu ești cu nimic mai bun doar pentru că ești la o anumită etapă, diferită de a altora.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

faci totul ca pentru ultima oară. Și cerul, și pământul, și ochii celor dragi, și zâmbetele, și tristețile lor să le privești ca pentru ultima oară. La sfârșitul zilei să privești apusul soarelui ca pentru ultima oară și, adormind, crezi că o faci pentru totdeauna. Iar dimineața, dacă te mai trezești, s-o iei de la început, făcându-le pe toate ca pentru ultima oară, dar cu o înnoită disperare.

citat din
Adăugat de Oana CameliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dă cu zarul

dacă tot ai de gând s-o faci, fă-o până la capăt,
altminteri, nici măcar nu încerca.

dacă tot ai de gând s-o faci, fă-o până la capăt.

s-ar putea -ți pierzi iubita,
soția, rudele, serviciul și poate mințile.
fă-o până la capăt,
s-ar putea să nu mănânci 3 sau 4 zile.
s-ar putea îngheți pe o bancă-n parc.
s-ar putea să faci pușcărie,
s-ar putea să te faci de râs,
de batjocură,
rămâi singur,
singurătatea e un dar,
toate celelalte sunt teste de rezistență,
a cât de mult chiar vrei să faci asta.

iar tu o vei face
în ciuda respingerii și a șanselor schiloade
și va fi mai minunat decât
orice altceva
ți-ai putea imagina.

dacă tot ai de gând s-o faci,
fă-o până la capăt.
nu mai există un sentiment ca acesta.
vei fi numai tu și zeii
și nopțile vor fi cuprinse de flăcări
fă-o, fă-o, fă-o.
până la capăt
până la capăt.
vei duce viața de-a dreptul într-un
hohot de râs, este singura luptă pe cinste
care există.
... tu n-ai putea-o povesti mai bine.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă faci tu, ego-ul tu se va umfla în pene, dacă face Dumnezeu atunci ai găsit un vinovat la toată năpasta acestei lumi. Așadar, oricum ai alege vei fi în capcana facerii și deci a minții. Întrebarea corectă ar fi: MAHARAJ, EXISTĂ FACERE? Și firește răspunsul este, "Nu, nu există." Tu într-un vis visezi că ai făcut o mulțime de lucruri, sau "Dumnezeu" a mai făcut o lume pentru tine, dar imediat ce te trezești, vezi că de fapt, nimic nu era adevărat doar visai asta. Când te vei trezi și din cel mai lung vis al tău numit "veghe" vei vedea că de fapt nu există nici o facere, doar visai asta. Noi nu am fost născuți vreodată! Doar Dumnezeu, Sinele e Real. Noi suntem unicul Dumnezeu!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Merită să te faci de râs pentru o faptă bună!

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Us Against Ourselves" de Monica Tatoiu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.04- 15.98 lei.

Primul lucru pe care un om trebuie -l facă pentru a-și aprinde focul pasiunii este fie sincer cu el însuși. Ce îți place să faci? Ce vrei să ai? Cum vrei fie viața ta? Nu vorbi cu vocea din cap care te-a condiționat spui mecanic o listă de dorințe care nu sunt ale tale ci crezi că sunt pentru că le-ai văzut la televizor sau în ziar sau ți le-a repetat mama 10 ani. Lasă vocea din suflet vorbească. Și din nou: Ce îți place să faci? Ce vrei să ai? Cum vrei fie viața ta? Care este contribuția pe care pasiunea ta o va aduce lumii din jurul tău?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook