Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ileana Vulpescu

După o viață de om, mă-ntreb dacă frumusețea este echivalentă cu fericirea. Nu e. Nimic nu este echivalent cu fericirea. În fața frumuseții poți să fii fericit, dar nu-i obligatoriu. Frumusețea, fie ea a naturii, fie a creațiilor acestora, mai mult te uimește.

în De amor, de amar, de inimă albastră
Adăugat de roxănelSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata viata legata cu ata" de Ileana Vulpescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 29.99 lei.

Citate similare

"Nu ai ce faci ca să fii fericit. Ești fericit doar dacă ai acest noroc. E destinul, nu ai nicio putere tu." Sunt oameni care cred că fericirea este doar un noroc, că nu poți face nimic dacă destinul tău este unul trist. Fie că dăm vina pe noroc, fie pe destin, fie pe "crucea" pe care o purtăm, toate acestea sunt doar metode de a scăpa de responsabilitate. Credem că dacă altcineva sau altceva este responsabil pentru fericirea sau nefericirea noastră, nu ne mai simțim vinovați pentru ceea ce se întâmplă în propria viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fericirea nu este un rezultat, ci este o alegere. Nimic nu te va putea face fericit până când tu alegi să fii fericit. Nicio persoană nu te va face fericit până când tu decizi că vrei să fii fericit. Fericirea nu va veni la tine. Fericirea poate vină doar din interiorul tău.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pensionarea nu ar trebui să fie echivalentă cu primirea unei sume de bani de la "statul" degeaba pe banii tăi". Pensionarea ar trebui să fie echivalentă cu pacea, cu liniștea non-duală a infinitului, cu găsirea lui Dumnezeu. Pensionarea ar trebui să fie echivalentă cu reîntoarcerea la bine meritatul repaos, la a ne abandona în brațele lui Dumnezeu și nu al farmaciilor și politicienilor care nu pot avea grijă de sănătatea lor, dar pretind că au de a ta! Pensionarea ar trebui să fie echivalentul cu abandonarea efemerului în inima neîntinatei noastre eternități. În copilărie ai fost educat cum înfuleci această lume, dar la pensie ar trebui să o vomiți și să fii reeducat la adevărata ta viață divină eternă! Atâta timp cât pensionarea este echivalentă cu primirea unei sume de bani, susțin că rămâi pe viață un infirm.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adela Mărculescu

Frumusețea nu aduce neapărat fericirea în dragoste. Aș zice chiar că aduce mai degrabă multă suferință, gelozii de tot felul. Frumusețea contează cel mai puțin într-o iubire. O femeie, fiee frumoasă, fiee mai puțin frumoasă, ar trebui știe iubească. Să dea iubire. Să aibă această disponibilitate de a iubi!

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fericirea pentru mine...

Vă intrebați poate
Ce este feicirea pentru mine?
E tihna in care pot admira
Frumusețea liliacului inflorit,
Din gradina casei mele,
Intr-o dimineață senină de mai.

Fericirea mea...
O seară caldă de vară alături de prietenii mei,
Ascultând cântecul liniștitor al greierilor,
Ca simfonia unei orchestre.

Fericirea mea - copiii mei...
Cu frumusețea tinereții,
Cu optimismul lor,
Cu grijile pe care și le fac cand se indragostesc
Crezând că in viață,
Te îndrăgostești doar o singură dată...
NU... doar dragostea adevărată vine doar o singură dată...

Fericirea mea: viața alături de cel drag mie,
Sărutul furat al unei dimineti grabite
Si clipele de liniște de peste zi...
Fără grija zilei de mâine,
Pentru că știu, că am un umar
Pe care să mă sprijin.

Fericirea mea...
Frumusețea liturghiei de duminică
A cântului de ingeri de la strană
Si a legăturii mele cu Dumnezeu
Prin rugăciune.
Aceasta este fericirea mea...

poezie de (15 mai 2012)
Adăugat de Angelina NădejdeSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 4 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Lumea nu este perfectă și uneori fericirea este doar un deziderat intangibil. Noi nu uităm că mai dăinuie în noi ceva din fericirea primordială, din frumusețea și armonia semănată de Domnul pe pământ și toate pot duce la fericirea și pacea interioară.

în Reflecții
Adăugat de Untea AliceSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Viorel Muha

Nu toți ochii albaștrii reflectă seninătatea cerului, nici cei negrii taina nopții, nici cei verzi frumusețea smaraldului sau cei galbeni suplețea felinei, într-o femeie! Dar dacă ei reflectă toate acestea, și dacă ai norocul dai peste o asemenea femeie, ești cel mai fericit om din lume, căci ai șansa, fie să treci prin fericirea raiului, fie să treci prin toate chinurile iadului!

(decembrie 2009)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dat fiind faptul că, cel mai adesea, "frumusețea este în ochii privitorului", am mai putea adăuga că, pentru acela care este capabil să o descopere, frumusețea iradiază un inefabil câmp de bunătate și tocmai aceasta o face să fie demnă de dorit. Bunătatea manifestată adeseori este o garanție sigură a calității frumuseții unei ființe umane. Adevărata frumusețe depășește aparența. Nu există frumusețe mai reală decât înțelepciunea pe care o vedem că este plenar trezită în unele ființe umane rare. Frumusețea este adevăr și adevărul este frumusețe. Pentru cel care este capabil se minuneze și să o contemple în toată splendoarea ei tainică, frumusețea se dezvăluie ca fiind ceva suprem, care ni-l revelează pe Dumnezeu.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Vindecarea si regenerarea psihica mentala si spirituala a omenirii si a Planetei Pamant" de Gregorian Bivolaru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.23- 16.99 lei.

Copiii trebuie învețe devreme frumusețea generozității. Trebuie să fie învățați ofere ceea ce prețuiesc mai mult, astfel încât poată gusta fericirea de a da.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Soul of the Indian Paperback" de Charles Alexander Eastman este disponibilă pentru comandă online la numai 24.99 lei.
Valeriu Barbu

7

da, sunt fericit așa
și ce dacă nebunia tot așa se manifestă când
nimeni nu știe -mi spună ce-i... bunia...
fericirea când smulge ceva din oceanul lumii
și transformă într-o lacrimă
fericirea când umplu golul din ochii mei cu oameni
fericirea când știu dau tot așa cum știu primi
fericirea că am simțurile vii
fericirea opririi oricărei exaltări ecou din aplauze
fericirea să văd clipa un alt început cu tine
iar adevărata fericire mi-ar fi să fii tu fericit mai mult
decât iritat de cum sunt

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce vor femeile? Vor să fie iubite, vor se simtă iubite, vor să fie apreciate, vor să fie fericite. Dar nu au înțeles câteva lucruri extrem de simple. A căuta fericirea în exterior este eșec din prima. A-ți căuta și a-ți condiționa fericirea de cineva este automat un eșec. Indiferent că este vorba de soț, copii, ce vreți voi. Fericirea trebuie să o găsiți în voi! Iubirea noastră, a bărbaților este un surogat ce înlocuiește Iubirea divină. Si de aceea suferiți...

în Jumătatea mea, femeia (noiembrie 2011)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul care iubește pe Bunul și Milostivul Dumnezeu, se bucură de frumusețea soarelui auriu, a naturii, de culoarea cerului albastru ca opalul, de frumusețea ierbii ca smaraldul, de frumusețea radiantă a culorilor florilor, de muzica sublimă a vietăților naturii, de feblețea sufletelor care pășesc grijuliu prin flora naturii, de frică să nu o denatureze.

aforism de din Dumnezeu este lumina conștiinței noastre, II
Adăugat de cinepaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit, dar ai și alte probleme. Poate că e nevoie să te întreții singur, dar cel puțin ai banii tăi. Problemele, însă, sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani, însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată, ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți să devii din ce în ce mai fericit. "Când o să am și când o să fiu, am fac..." este păcatul pe care mulți oameni îl comit. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești să fii fericit chiar în clipa asta pentru că, privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, dacă după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare nu poți să fii recunoscător și fericit, când crezi că vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Așadar, e nevoie să fii fericit acum sau nu vei mai fi niciodată.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lao Tse

Faima sau integritatea: care este mai importantă? Banii sau fericirea: care este mai de valoare? Succesul sau eșecul: care este mai distructiv? Dacă vei căuta împlinire la alții, tu nu vei fi niciodată cu adevărat împlinit. Dacă fericirea ta depinde de bani, tu nu vei fi niciodată fericit cu tine însuți. Fii mulțumit cu ceea ce ai; găsește bucurie în felul în care stau lucrurile. Când vei realiza că nu lipsește nimic, întreaga lume îți va aparține.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.
Viorel Vintila

E greu să fii fericit, dar este și mai greu să fii fericit pentru fericirea altora!

aforism de
Adăugat de Dan CSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Victor Hugo

Frumusețea naturii este egalată numai de frumusețea sufletului.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Mizerabilii. Vol.I+II+III. Ed. 2017" de Victor Hugo este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -65.00- 45.99 lei.

Fiecare om își definește fericirea în termeni proprii. Din păcate, o căutăm adesea în exterior, neținând cont de faptul că fericirea este o stare interioară pe care o putem accesa oricând dorim. Nu ești nebun dacă ești fericit fără motiv! Îndrăznește! Ai curaj și pur și simplu fii fericit!

citat din
Adăugat de MihaelaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Aș vrea să știi

Azi nu-i lumină pe pământ
Și nici în ființa mea putere
Să sper că ești, simt că sunt
Dorită pentru-o mângâiere.

Azi e-ntuneric și e trist
Și inima-mi este pustie
Și nu mai știu dacă exist,
Nu știu ce-a fost și ce-o să fie.

Nu sper nimic, nu cred nimic;
Credința-i doar în Dumnezeu,
Curajul este tot mai mic,
Durerile le simt doar eu.

Aș vrea să nu știi ce-i durerea,
Ce-i zbuciumul și ce-i tristețea
Aș vrea ca tu ai puterea,
De a simți ce-i frumusețea.

Dar nu a celor trecătoare
Și nu a celor ce le simți
În clipe pline de-ncântare,
Când ești mințit și tu te minți.

Aș vrea știi ce e iubirea
Ce-o port în suflet nepătată,
Aș vrea știi ce-i fericirea,
Ce-nseamnă dragostea curată.

poezie de
Adăugat de AdelyddaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Madame de Rosemonde: Regret spun asta, dar cei care sunt cei mai vrednici de dragoste nu-și găsesc niciodată fericirea grație ei.
Madame Marie de Tourvel: Dar de ce? De ce trebuie să fie așa?
Madame de Rosemonde: Încă mai crezi că bărbații iubesc asemeni nouă? Nu... Bărbații se bucură de fericirea pe care o simt. Noi nu ne putem bucura decât de fericirea pe care o dăruim. Ei nu sunt capabili să fie devotați exclusiv unei persoane. Deci a spera găsești fericirea în dragoste este o sursă sigură de amărăciune.

replici din filmul artistic Legături periculoase, scenariu de , după Choderlos de Laclos (1988)
Adăugat de Reliana Andra CrăciunSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Audrey Tautou

Farmecul este mai valoros decât frumusețea. Poti rezista frumuseții, dar nu poți rezista farmecului.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook