Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Greșeala pe care o face fiecare dintre noi este că se gândește prea mult la micile lui înfrângeri, la dorințele lui personale și prea puțin la acest miracol care e viața, la obligația pe care o avem față de ea, obligația de a o face mai frumoasă, mai bună...

citat celebru din romanul Cartea Mironei de (1967)
Adăugat de mugurdefluierSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gentiane" de Cella Serghi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.90- 12.99 lei.

Citate similare

Joyce Brothers

Pentru anumite motive, vedem în divorț un semn al eșecului, în ciuda faptului că fiecare dintre noi are dreptul și obligația de a corecta orice greșeală pe care o face în viață.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Robin Sharma

Majoritatea oamenilor nu descoperă ceea ce este mai important în viață până ce nu îmbătrânesc prea mult ca să mai poată schimba ceva. Își petrec mulți dintre cei mai buni ani de viață urmărind lucruri care, în fond, valorează prea puțin. Deși societatea ne îndeamnă să ne umplem viețile cu obiecte materiale, în adâncul sufletului, partea cea mai bună din noi știe bucuriile cele mai simple sunt cele care ne îmbogățesc și ne susțin. Oricât de grea sau de ușoară ar fi situația noastră din prezent, cu toții avem la îndemână o mulțime de bucurii simple care nu așteaptă decât să observăm există și să le apreciem. Și pe măsură ce facem acest lucru, suntem tot mai fericiți. Suntem tot mai recunoscători. Și fiecare zi devine un dar uimitor.

în Scrisorile secrete ale călugărului care și-a vândut Ferrari-ul, din scrisoarea “Bucuriile cele mai simple ale vieții sunt și cele mai mari”
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Scopul pentru care ești aici se află plantat în fiecare moment al vieții tale. Pentru a-l descoperi trebuie efectiv să fii conștient de acel moment. Prezent. Aici. Astfel recunoașterea ființei tale va începe să curgă de la sine, iar scopul va înflori din ce în ce mai puternic. Secole de-a rândul ne-am uitat mult prea mult în cărți religioase și mult prea puțin în noi, iar rezultatele le putem vedea cu ochiul liber pe această planetă. Suntem pregătiți să privim în noi înșine. Suntem cu adevărat pregătiți să ne ridicam în picioare și să ne exprimam adevărul ce curge direct din esența noastră. Avem nevoie de încredere pentru a face asta, claritate și iubire pentru a face asta. Vestea bună este că toate astea se află deja în noi. Dovada cea mai clară este că de fiecare dată când le-am trăit ele s-au născut din noi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eu sunt fizician și noi avem ceva care se numește legea lui Moore, care spune puterea computerelor se dublează la fiecare 18 luni. Așa , la fiecare Crăciun, noi presupunem mai mult sau mai puțin că jucăriile și dispozitivele noastre sunt mai mult sau mai puțin de două ori mai puternice decât erau la Crăciunul anterior.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viitorul mintii umane" de Michio Kaku este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 31.99 lei.
Adina-Cristinela Ghinescu

Oamenii planetei

Suntem mult prea mici
În astă lume mare...
Sunt valuri prea înalte,
Când noi suntem prea scunzi...
Sunt mult prea multe lacrimi
Închise-n vieți amare,
Suntem mult prea mici
Când ne-arătăm rotunzi...

Suntem mult prea răi
Pe o planetă bună...
Sunt oameni care mor,
Când trupul le trăiește...
Sunt mult prea multe crime
Iar viața prea nebună,
Suntem mult prea reci
Când viața ne-ncălzește...

Suntem mult prea mici
Ca oameni, noi cu noi...
Sunt răni ce am uitat,
Când ele nu te uită...
Sunt mult prea multe sarcini
Și nu-s purtate-n doi,
Suntem mult prea orbi
Când viața este mută...

poezie de
Adăugat de Adina-Cristinela GhinescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Goethe

Tot ce ne înconjoară este ori un element în care trăim, ori o unealtă de care ne slujim. Cu cât ne oprim mai mult la ele, cu cât suntem mai atenți asupra lor și le prețuim mai mult, cu atât slăbește în noi sentimentul valorii proprii și sentimentul sociabilității. Oamenii care se ocupă prea mult de grădini, clădiri, haine, podoabe sau alte bunuri sunt mai puțin sociabili și mai puțin plăcuți; ei îi pierd din vedere pe oameni, pe care nu-i ușor să-i bucuri și să-i aduni la un loc. Nu vedem acest lucru și în teatru? Un actor bun ne face să uităm repede sărăcia decorurilor și, dimpotrivă, un teatru cu cât e mai frumos cu atât ne face să ne simțim mai tare lipsa unor actori de valoare.

în Anii de ucenicie ai lui Wilhelm Meister
Adăugat de Jenica Ramona NituSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Suntem îngropați în sarcini. Avem liste la liste, sunt atât de multe lucruri la care să fim atenți, pe care să le rezolvăm. Cei mai mulți dintre noi ne concentrăm pe ideea de "prioritizare". Facem liste cu sarcini importante și mai puțin importante. Una dintre cele mai sănătoase liste, însă, și pe care puțini o "fac", este lista cu ce să nu mai faci. Practic este aceeași listă de sarcini în care începi să tai efectiv ce nu ai nevoie (lucruri prea puțin importante și care iți mănâncă prea multă atenție în momentul ăsta). Este ca o cură sănătoasă în care, la final, te simți energizat ai rezolvat o groază de lucruri dintr-o singură mișcare de "peniță".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine gândește prea mult face prea puțin.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lettere dal manicomio - Scrisori din casa de nebuni" de Torquato Tasso este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.72- 25.99 lei.

Poate cel mai mare compliment ca femeie este să ți se spună ești o babă țeapănă, atât. Noi nu avem voie să îmbătrânim, cu atât mai puțin cele aflate sub ochiul de vultur al publicului, cele care au săvârșit greșeala de neiertat afirmându-se într-un domeniu dau altul. Pentru ce atâta înverșunare împotriva noastră? Este pentru noi prea târziu încă de când ne-am născut? Iar dacă este prea târziu, de ce sosește mereu prea devreme?

citat din romanul Visele nu dorm niciodată, Legămintele macilor de (9 septembrie 2017)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lupii trecutului Sofia" de Natașa Alina Culea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.00- 31.20 lei.
Michel Houellebecq

Există lucruri pe care le putem face și altele care par prea dificile. Puțin câte puțin, totul devine prea dificil; la asta se rezumă viața.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Submission" de Michel Houellebecq este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -124.61- 52.99 lei.
Ion Luca Caragiale

Noi, românii, suntem o lume în care, dacă nu se face ori nu se gândește prea mult, ne putem mândri cel puțin se discută foarte mult. Asta e frumos din parte-ne - să lăsăm încolo orice modestie; căci este știut din discuție răsare scânteia adevărului.

în Câteva păreri (1896)
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Momente" de Ion Luca Caragiale este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.36- 48.99 lei.
Carl Sagan

Noi suntem întruparea locală a unui Cosmos care a crescut până la conștiința de sine. Am început să ne contemplăm propriile origini: pulbere stelară ce meditează asupra stelelor; acumulări organizate formate din zece miliarde de miliarde de miliarde de atomi ce reflectează asupra evoluției atomilor, urmărind drumul lung parcurs, cel puțin aici, până la nașterea conștiinței. Loialitatea noastră este față de specie și față de planetă. Noi vorbim în numele Pământului. Avem obligația de a supraviețui nu doar nouă înșine, ci și acestui Cosmos, vechi și vast, din care ne ivim.

în Cosmos
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

Mai am o îndoială. Poate că e mai mult o temere: oamenii nu mai sunt apți de iubire. Iar fără iubire nu se face nimic pe lumea asta. Totul trebuie iubit: oamenii, meseria, dreptatea, soarele, marea, piatra, pomul, locul în care trăiești, totul. Poate nu mai avem timp de iubire? Anticii, iubind, gândeau și construiau pentru eternitate. Noi trăim prea mult pentru azi și prea puțin pentru mâine.

citat din
Adăugat de Lidia ResteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

Cum se face că aproape nici o religie majoră care a privit știința nu a ajuns la concluzia: "Aceasta este mai bună decât am crezut noi! Universul este mult mai mare decât au spus profeții noștri, mai grandios, mai subtil, mai elegant?" În schimb, ei spun: "Nu, nu nu! Dumnezeul meu este un Dumnezeu mic și eu vreau ca el să rămână așa." O religie veche sau nouă, care ar pune accent pe splendoarea Universului așa cum este el revelat de știința modernă ar putea să atragă în continuare rezerve de venerație și uimire acest lucru fiind prea puțin exploatat de credințele convenționale.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Viața ne lovește cu obstacole ca să ne întărească și să devenim mai puternici și înțelepți. Viața ne împlinește vise pe care le-am dorit și acum ne sunt date ca cadou atunci când le așteptăm mai puțin. Viața este bună cu noi de fiecare dată, însă avem nevoie de înțelepciunea ca s-o înțelegem. Viața e o metaforă, urmărește s-o înțelegi în felul tău și bucură-te de ea în momentul prezent. Viața nu înseamnă trecut sau viitor, ci viața se întâmplă aici și acum. Viața este frumoasă.


Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Modele există, desigur, dar fiecare simte altfel, alta e plămădeala lui, din alte adâncimi și străfunduri sunt scoase la iveală amintirile, altfel înmugurește viața. Până și sunetul mugurelui care se sparge e de fiecare dată altul.

în Această dulce povară, tinerețea
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Iosif M. Cristian

În ceruri vom ajunge cu toții, dar în direcția opusă celei trăite pe pământ. Raiul și Iadul dovedindu-se prea puțin, pentru gama variată de posibilități care ar fi trebuit să existe după moarte. Raiul sau Iadul fiind ori prea mult ori prea puțin pentru fiecare dintre noi.

aforism de din Decadent în transcendent
Adăugat de elena denisaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Aforisme - Decadent in transcendent" de Iosif M. Cristian este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -10.00- 4.99 lei.

Albus o spuse în șoaptă, mai mult pentru tatăl său și Harry știu numai clipa plecării l-ar fi putut face pe Albus să arate cât de mult și de sincer se temea de aceasta. Harry se lăsă pe vine și chipul lui Albus ajunse acum puțin mai sus de al lui. Albus era singurul dintre cei trei copii ai lui Harry care moștenise ochii lui Lily.

în Harry Potter și Talismanele morții
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Hogwarts Library Box Set 3 Volumes" de J.K. Rowling este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -200.00- 100.99 lei.

Creează arta pe care vrei să o vezi, începe afacerea pe care vrei să o conduci, cântă muzica pe care vrei să o auzi, scrie cărțile pe care vrei să le citești, construiește produsele care ți-ar plăcea să le folosești. Dacă în loc să îi criticăm pe ceilalți și am construi noi lucrurile pe care vrem să le vedem realizate cum ar fi o zi din viața ta? Ce ai face mai mult și ce ai face mai puțin?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Aș vrea să înțelegi tăcerile dintre noi sunt mai nesănătoase decât toate prostiile pe care ni le-am putem spune.

în Această dulce povară, tinerețea
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook