Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Așa cum știe toată lumea, și după cum cântă versificatorii și compozitorii mereu și mereu, Genova este un oraș vertical, chiar foarte vertical. Urcați la Castelletto, la Righi ajungeți cu funicularul sus, tot mai sus dacă nu suferiți de halucinoză spațială, funcțională sau psihică. Iar dacă ajungeți aici cu avionul, priviți cu atenție spectacolul pe care vi-l oferă mica fereastră, cu acest grup de clădiri care țâșnesc din ape, care se năpustesc în ele, depinde de gusturile și de fanteziile voastre. Nici accesul la mare nu este rău. Dacă intenționați să veniți la Genova cu trenul, nu va fi un delict, dar cu siguranță va fi o greșeală. Dacă veți veni cu mașina, odată ce veți trece de ziduri, este recomandat să parcurgeți, cel puțin, înainte și înapoi, înapoi și înainte pasajul (înainte de a fi demolat, așa cum sugerează și speră mulți) sau poate că este și mai bine să urcați pe șoseaua de centură în amonte. Superba Genova adoră să fie privită cu priviri mândre, înalte și trufașe.

citat din
Adăugat de Doina Maria TudorSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Cornelia Georgescu

Lucian: Dom' director; și dacă vom sosi înainte de ianuarie 2101?
Traian: Dacă veți sosi înainte de acea dată, va fi foarte bine. Chiar e de dorit sosiți înainte de acea dată, doar misiunea a fost estimată la 13 ani, nu la 15; s-au luat însă în considerare eventuale întârzieri nedorite. În orice caz, din momentul în care veți sosi, banii nu vă vor mai fi livrați în cont, vă veți primi salariile în mână, plus, pentru fiecare, o sumă foarte mare, la întoarcerea din misiune; cât anume, nu pot știi de acum, dar oricât ar fi, tot n-ar fi suficient pentru voi, ați merita mai mult decât s-ar putea socoti în cifre... Cât despre sumele strânse în bancă de-a lungul anilor pe numele voastre, la întoarcere veți putea dispune de acestea când și cum veți dori sau veți considera de cuviință.

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Seneca

Este mai ușor înlături pasiunile tulburătoare decât le stăpânești. E mult mai la îndemână le respingi de la început decât le domolești, odată ce s-au abătut asupra ta. Căci, în clipa când ajung pună stăpânire pe cineva, pasiunile sunt mai puternice decât cel care-și închipuie le conduce și nu vor putea fi cu nici un chip îndepărtate sau diminuate. Și-apoi, chiar rațiunea, care ar trebui le înfrâneze, este puternică numai atâta timp cât se ține departe de pasiuni;dacă s-a amestecat însă cu ele, rațiunea nu le mai poate înfrânge, căci odată ațâțată și stârnită, mintea se va supune celui care îi poruncește. Dacă la început putem înfrânăm unele pasiuni, mai târziu ele ne supun cu forța și ne împing înainte. Omul care se prăbușește în prăpastie nu mai știe de sine și nici n-are cum să se împotrivească sau să întârzie căderea, prăbușirea îndepărtând orice hotărâre sau părere de rău, iar el nu se mai poate opri să nu ajungă acolo, unde de fapt n-ar fi trebuit pornească. Tot așa sufletul, dacă e cuprins de mânie, de dragoste sau de alte pasiuni, nu i se mai îngăduie să-și înfrâneze pornirea;va trebui să se prăbușească cu toată greutatea până în fundul prăpastiei, mânat de natura viciilor.

în Dialoguri
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Four Tragedies and Octavia" de Seneca este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 26.99 lei.

Dacă te-ai născut Acum, câte din rahaturile astea mândre ale deșertăciunii cunoașterii mai târâi în capul tău greu cât o butie plină cu vremuiala psihologică a gândurilor? Dacă te-ai născut Acum ești creștin, budist, leninist sau pesedist? Dacă te-ai născut Acum, ești bărbat sau femeie, ești fiul lui x sau y? Dacă te-ai născut acum ce funcție importantă ocupi tu de judeci așa de sus oamenii și le dai sfaturi ca și cum ai fi vreun rege deșertăciunii? Căci Adevărat, Adevărat vă spun, Preaiubitul spune: "Până nuveți reîntoarce și veți deveni aidoma unor prunci, nu veți putea intra în Împărăția cerurilor!" Un prunc nu a Învățat nici măcar un nenorocit de gând DARMITE SPURCATA de minte și totuși toți îl iubesc și îl adoră, OARE DE CE? Vă e frică vă spălați mintea pentru minții îi e frică să fie spălată de toată deșertăciunea ei, iar voi naivii vă confundați cu dracul de minte, de aia vă e frică vă spălați mintea cum vă spălați de bun simț și chiloții. Oare nu spune Preaiubitul, vorbind despre oamenii care se cred etern păcătoasa lor de minte, că pe dinafară sunt ca niște morminte frumos zugrăvite, așa pe față, dar pe dinăuntru îi mănâncă vremuiala gândurilor? Umbră și vis, deșertăciune a tuturor deșertăciunilor este lumea aceasta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trebuie punem la muncă slăbiciunile noastre, pentru ca ele să ne fie utile. Vă mirați și spuneți: "Dar bine, slăbiciunile trebuie le dăm la fund, le anihilăm!" Încercați și veți vedea dacăva fi ușor: voi veți fi cei învinși. Problema se pune la fel cu orice defect sau viciu, indiferent dacă este vorba de lăcomie, senzualitate, violență, pofte nemăsurate sau vanitate, trebuie știți cum să le mobilizați pentru ca ele să lucreze alături de voi în direcția pe care ați ales-o. Dacă vreți lucrați singuri, nu veți reuși. Dacăveți goni toți dușmanii, tot ceea ce vă rezistă, cine va mai lucra pentru voi, cine o sămai servească?

în Alchimia spirituală: căutarea perfecțiunii
Adăugat de Cristian MuresanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.

Indiferent dacă obiectul credinței voastre este real sau nu, veți obține aceleași rezultate. Când eu însumi m-am rugat la statuia sfântului Petru, așa cumfi făcut-o în fața sfântului însuși, am obținut aceleași rezultate, ca și când chiar el m-ar fi ajutat. Dar aceasta este doar o superstiție. Singură credința este cea care produce miracole și, fie că această credință este îndreptățită, fie că nu, ea va avea mereu aceleași rezultate minunate.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există o mare diferență între direcțiile înainte și înapoi ale timpului, în viața de zi cu zi. Imaginați-vă o cană cu apă care cade de pe masă, se izbește de podea și se sparge. Urmărind filmul acestei întâmplări, îți poți da seama cu ușurință dacă este derulat înainte sau înapoi. Când e derulat înapoi, vezi cioburile de pe podea cum se adună brusc laolaltă, alcătuiesc cana, iar aceasta sare pe masă, unde e plină cu apă. Îți dai seama filmul e derulat înapoi, pentru că un asemenea comportament nu se întâlnește niciodată în viața reală. Dacă s-ar întâlni, sticlarii ar da faliment.

în Teoria universală
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.
Adi Conțu

Zâmbetul Luminii

A revenit din nou Lumina,
Poate acum, poate demult,
Ne luminează iarăși vina,
O ia cu ea... o simt, ascult

Pe chip de oameni iese soare,
Cresc zâmbetele înapoi,
Este mai pace, nu mai doare,
Simțim ceva mai cald în noi

Vorbește sufletul în șoaptă,
Să ne oprim, ascultăm,
De sus din cer ceva ne poartă
Spre infinit, unde visăm

Întinde mâna și atinge,
Îl simți? Chiar dacă nu Îl vezi...
Curg lacrimi iar, pentru noi plânge,
Plânge albastrul, sunt dovezi

Eu știu că foarte mulți nu credem,
La fel nu am crezut nici eu,
Dar e aici, noi nu Îl pierdem,
El ne așteaptă, e mereu

Ca un părinte, cu răbdare,
Zâmbește chiar dacă greșim,
Este acolo sus, în zare,
Și ne așteaptă -L găsim

Suntem copii, poate obraznici,
Dar cum altfel copil fii?
În jurul nostru, îngeri pașnici,
Ne tot veghează zi de zi

Ai revenit din nou Lumină,
Bine-ai venit, te așteptam!
Simt inima în piept, cum plină,
Îmi amintește... cum eram

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
David Boia

Tu și tu

Vezi cum apar
Inoportun răutăți
Ca de sub oboroc
Să evităm din start
Gândurile negative
Și privirile urâte
nu ne fie de deochi
Ele poate alunga
Plăceri în devenire
Ele poate ucide
Sentimente dragi
Și iubiri incipiente
Acum dacă nu putem
Da înapoi nicidecum
Deci mergem înainte
Spre doruri prelungi
Cu speranțe intrinseci
Pe ritmuri tremolo
înainte era mai bine
Așa mi-a zis tuși tu.

poezie de (30 octombrie 2017)
Adăugat de David BoiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Progresul nu va fi o linie dreaptă, dar dacă continuați învățați veți avea mai multe succese decât eșecuri, iar greșelile pe care le faceți pe parcurs vă vor ajuta să ajungeți acolo unde vă doriți să ajungeți.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Confessions of a Public Speaker Paperback" de Scott Berkun este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 37.30 lei.

Dacă vă credeți capcana gândului numită "om, persoană", toți veți avea nevoie de terapie, dacăveți vedea Sinele cel veșnic, așa cum vă văd eu, veți realiza de ce eu nu "fac aici", sunt Aici, propria voastră inimă, sau Eterna Voastră Libertate!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru pisica

Plecarea în care rămâi, cea mai tristă plecare -
Nu ajungi nicăieri înainte și privind înapoi
Plecând pe veci miercuri și întorcându-te joi
Ca un vapor uitându-și parâma legată la chei
Lucrurile sunt așa cum sunt ele, nu cum vrei le iei.
Învață când se trântește o ușă, chiar dacă-ți pierzi mâna în ea.

E mult mai bine așa
Decât o ușă întredeschisă, prin care trece un curent de aer subțire
Înroșindu-ți nasul
Lăcrimându-ți ochii
Și schimbând întreaga ta fire
(Neîmblânzită).
Răsucește-te brusc și du-te călcând apăsat cu un zâmbet pe față,
Chiar dacă fiece pas te costă un an ori doi ani de viață,
Învață fii față de tine însuți cinstit
Face parte din lucrurile de neclintit,
Chiar între munții care se bat cap în cap.
Mâna întinsă nu se refuză, știi bine,
Dar, înainte de a strânge o mână întinsă, întoarce-te-n tine,
Privește
Cântărește
Gândește
O legătură nicicând începută mai ușor se sfârșește,
Chiar dacă doare.
Orice mână întinsă și strânsă e un pact încheiat.
Pentru mult timp.
(Uneori, pentru personala vecie.)
Totdeauna se știe
Cum începe dragostea sau o prietenie,
Cum se termină - e mai greu de aflat.
Un lucru e sigur: pleci atunci când e de plecat,
Fără privești înapoi,
Din nou singur cu tine.

... Ați fost doi.

poezie celebră de din Dezmințire la Mit (1991)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce depinde de timp, sau ia timp este Maya, iluzia. Dacă vine și pleacă chiar un milion de ani de ar rămâne este iluzoriu. Iluzia este doar o vrajă care ți se pare reală, dar nu e. Exact cum vezi un număr de iluzionism la circ, tot așa fără realitate este această lume. Când privești un film și te identifici cu acțiunea, personajele de pe ecran par reale, dar în fapt sunt doar imaginare. Exact cum spune IIsus când afirmă: "Umbră și vis este lumea acesta, deșertăciune a tuturor deșertăciunilor!" Iar Buddha spune: "Absolut totul este iluzie!" Ceea ce nu are permanență, ceea ce se schimbă, se transformă, ceea ce ia timp așa cum sunt toate practicile sau așa-zisele căi spirituale, religii, absolut toate acestea sunt iluzorii, după cum întreaga manifestare este iluzie. Singurul care este Real fiind atemporal este Sinele, Este Dumnezeu, este Supremul. Fiind veșnic necreat nenăscut, mai înainte de toți veci El este adevărata noastră ființă. Noi suntem Dumnezeu cel veșnic fără formă dar ne credem o formă muritoare și de aici rezultă întreaga suferință umană. Nu vedem că tot ceea ce este născut este iluzie, este vis și că noi în fapt nu am fost născuți vreodată, ci doar mintea visează asta. Tot ceea ce este efemer chiar și milioane de ani de ar rămâne este iluzie, după cum ceea ce este etern este fără formă și este unicul Real!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Maria: Poate că nu te-ai străduit destul. Doar atât dacă i-ai spune, că o iubești și totul s-ar rezolva, s-ar schimba brusc, în bine, pentru amândoi.
Lucian: Chiar crezi asta? Eu nu sunt atât de sigur. Nu cu ea. Cu ea nu va fi așa de ușor. Dacă ar fi fost alta, poate da, dar ea... Nu! Nu merge. Poate ar fi ținut figura dacă ea ar fi fost altfel, însă... Nu știu. Nu știu ce să mai cred.
Maria: Cum să nu știi? Cum poți spune așa ceva? Tocmai tu? Acest termen nu există, sau poate fi depășit, mai ales pentru tine.
Lucian: Bine ar fi să fie așa, însă, din nefericire pentru mine, nu e deloc astfel... Sunt nehotărât, Maria; e pentru prima oară în viață mi se întâmplă așa ceva, dar culmea, într-adevăr nu știu ce să fac. Ezit mereu, amân mereu, deși nu asta mi-aș dori. Din cauza asta trebuie mai gândesc, devin odată hotărât.
Maria: Bine, Luci, atunci mai gândește-te, poate că ceea ce ți-am spus îți va fi de folos într-un fel; cel puțin eu așa sper.
Lucian: Sigur. Chiar îmi este de folos. Îți sunt recunoscător.
Maria: Lasă asta. N-am nevoie de recunoștința ta.

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce anume ți-e frică azi? Că nu vei avea ce să mănânci dacă îți pierzi job-ul sau că o să ajungi într-un șanț dacă riști îți urmezi pasiunea din toată inima? Că nu vei avea un job dacă nu mergi la școală? Că te înșală iubitul sau iubita și pierzi sursa ta de iubire, stimă de sine și satisfacere a nevoilor? Că nu te va suna nimeni în weekend te cheme la vreun party/club/ieșire? Gândește-te bine de ce ți-e cel mai frică și vei vedea mai clar închisoarea în care ești prizonier. Așa cum nu cunoști pe nimeni care să fi murit de foame, nu vei muri nici tu. Așa cum există foarte mulți oameni de succes care au refuzat prostirea unui sistem educațional, poți devii și tu unul din ei. Așa cum foarte mulți oameni au fost părăsiți/trădați/înșelați doar pentru ca în viața lor apară ceva mai bun, la fel ți se poate întâmpla și ție. Dacă odată depindeai de alții ca îți dai voie fii fericit și să te distrezi într-un grup de cunoscuți, acum poți fii perfect fericit singur cu tabieturile tale sau poți fii tu persoana care conduce grupul și inițiază distracția și buna dispoziție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Și dacă

... și dacă n-ar fi fost așa să fie
cum s-a-ntâmplat nesigur între noi
ce-aș fi făcut cu toamna străvezie
din vara scufundată în noroi

și dacă n-ar fi fost de sus să cadă
în toiul iernii umbrele de ploi
fi crezut stai în ambuscadă
în primăvară care curge peste noi

și dacă n-ar fi fost așa cum este
și ar fi fost așa că nu mai ești
fi putut eu oare trece peste
aceste anotimpuri din povești.?!

poezie de (18 decembrie 2017)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Acest concept de "Eu-Sunt" nu a existat înainte de ceea ce numiți "naștere". Prin urmare, așa cum a venit acest concept, la fel se va și duce. Cum sunt eu afectat? În nici un fel, pentru că nu este adevărat. Asta se aplică tuturor conceptelor. Atât celor dinaintea nașterii, cât și după naștere, tot ceea ce știu și este propria mea cunoaștere, neauzită de la nimeni, aceea este singura cunoaștere veritabilă pe care o accept. Iar dovada stă în cuvintele gurului meu. Eu nu le spun oamenilor decât ceea ce este corect. Nu trebuie citesc Vedele ca învăț din ele, dar în Vede am găsit confirmarea a tot ce cunoșteam înainte de ceea ce se numește nașterea mea. Nimeni nu acordă atenție la ce erau ei înainte de a primi vreo învățătură. Tot ceea ce poți uita, nu poate fi etern; nu poate fi adevărul. De aceea nu poți uita adevărata ta stare, și de aceea nu poți ți-o reamintești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Experience of Nothingness: Sri Nisargadatta Maharaj's Talks on Realizing the Infinite Paperback" de Nisargadatta Maharaj este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
Cornelia Georgescu

Lucian: Bine; dacă ai ales deja, hai vedem cum stai cu matematica. Mergem sus, în camera mea.
Mihai: Mai ești dispus mă ajuți la mate?
Lucian: Sigur, doar de asta ai venit...
Mihai: Da, dar în situația de față, te-aș înțelege dacă n-ai vrea -mi arăți...
Lucian: Fii serios; matematica nu depinde deloc de situații; e mereu aceeași, dar înainte de a trece la lecții, te-aș ruga și eu ceva.
Mihai: Spune!
Lucian: Nu știu dacă ar mai avea vreun rost acum, însă pentru că tot ești aici, te-aș ruga modifici puțin programa roboților noștri casnici, în eventualitatea în care totuși vom pleca.
Mihai: Deci, aveți roboți.
Lucian: Evident.
Mihai: Scuză-mă, nu remarcasem, pentru tu te ocupi de treburi care le revin lor.
Lucian: Asta așa-i; când sunt eu pe acasă, roboții sunt cam inutili. De altfel, dacă vom pleca, vei avea timp te familiarizezi cu micile mele ciudățenii.
Mihai: Cum așa?! Tu vei fi comandantul.
Lucian: Nu mai e un amănunt chiar atât de sigur. Poate nu voi mai fi eu... N-avem decât așteptăm decizia Comisiei Disciplinare; de abia după aceea vom mai putea fi siguri de ceva anume.
Mihai: Eu sper să se rezolve totul cu bine.

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dincolo de ce se vede, este adevărata realitate și una din legile acestei realități spune că înainte să ai ceva, trebuie devii ceva. Înainte de a avea bani, trebuie devii omul capabil înțeleagă ce sunt banii, înțelegi principiile după care funcționează banii, cum circulă ei și cum te poți poziționa astfel încât devii un om prosper. Înainte de a avea iubire, trebuie devii omul capabil ofere și să primescă iubire, înțelegi principiile de funcționare a iubirii, cum anume relaționează oamenii între ei, care este sursa iubirii și rolul ei în viața noastră. Înainte de a avea succes, reputație, obiecte materiale, înainte de a trăi stările sufletești dorite, e nevoie înțelegi ce sunt ele, cum funcționează, cum poți tu le obții. Deci, secretul este că pentru tot ceea ce se vede, trebuie dezvolți ceva ce nu se vede. Cel puțin nu dacă privești doar cu simțul vizual, cel mai superficial dintre toate simțurile cu care am fost dotați.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există câțiva oameni, foarte puțini, cărora chiar le pasă de tine. Îi poți identifica după faptul ei sunt acolo când tu ești cea mai proastă variantă a ta posibilă. Oameni care rămân lângă tine cu iubire și compasiune chiar când nu ai nimic de oferit. Oameni care nu s-ar da înapoi să te șteargă la cur dacă ai fi paralizat. Poate e mama sau tata, poate fratele sau sora, poate iubitul sau iubita SAU cel mai bun prieten sau prietenă. Oricare ar fi, identifică-i și pune-ți poza lor la vedere ca să nu uiți ai comite cel mai mare păcat îți bați joc de ei, chiar dacă ei te-ar iubi și atunci. Natura umană are câteva contradicții. Una din ele este că îi tratăm cel mai prost pe cei care ne iubesc cel mai mult.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tratament pentru suflet...

Ați vrea știți cum poate fi sufletul tratat
Oameni de știință de multe ori s-au întrebat
Dacă-i materie sau poate energie
Nici azi după atâta timp nu se mai știe

Cum tratezi un suflet dacă nu-i organ
Cum să-l vezi dacă-i puțin peste gram
Și totuși un suflet de multe ori e în suferință
Cum își explică asta oamenii de știință

Cum am putea sufletul îl tratăm
Unde se află, ce este, ne tot întrebăm
Cu siguranță el există și este de găsit
Dacă un suflet și azi mai poate fi rănit

Sunt răni ce ne-afectează sufletul
Se simt ca vuietul, se-aud ca urletul
Și dacă vrei vindeci sufletul în rană
Atunci un antidot există, nu-ți fie teamă

Un singur tratament îl poate vindeca
Formula ideală este doar iubirea
Nu încercați s-o cumpărați din farmacie
Nici vreo formulă magică nu vrea să fie

Va trebui luați în fiecare seară
O porție dintr-o substanță rară
De veți simți o nouă stare de trăire
Aveți un suflet vindecat doar prin iubire

poezie de din Orașul iubirii
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook