Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dacă vrei să îți controlezi mintea și confunzi asta cu iluminarea, atunci da, poți să îți ții ochii nemișcați. Dar dacă vrei cu adevărat să scapi din ghearele ei, dacă vrei să te iluminezi vei realiza cât de hilar, ca să nu spun de râsul curcilor este să încerci să ții mintea nemișcată cu mintea și să pretinzi că un astfel de butoi cu pulbere în clocot, ar fi iluminarea. Așadar, dacă realizezi că iluminarea NU ESTE PENTRU MINTE, CI DE MINTE, atunci ce face sau ce nu face mintea nu mai are nici o importanță. TU NU VREI SĂ CONTROLEZI MINTEA, CI SĂ SCAPI din condiționarea, hipnoza ei, să o transcenzi. Dacă ai putut să mă urmărești până aici fără să ți se fi ars circuitele, vei realiza că a spune căci mișcare pupilelor înseamnă "activitate mentală" e cea mai mare escrocherie și o imensă idioțenie, pentru că procedând astfel, tu continui să te uiți la minte, să o scarpini în "fund", să o controlezi în loc să REALIZEZI CĂ TU NU EȘTI MINTEA, CI EȘTI CONȘTIINȚA INFINITĂ în care nu există nici o activitate mentală, psihologică în afară la acel 1 la % visat pe undeva la periferia conștiinței.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

E foarte interesant cum mintea zice: "În preajma lui x mi-a tăcut mintea, am rămas prezent, și încă se menține și în lipsa lui după doar o întâlnire". Serios? De aia erai în poză cu gura până la urechi coana minte tăcea? Oare ce îmi vindeți? Mintea care încearcă îi păcălească pe alții, începe întotdeauna cu tine. Află că nu ești mintea. De fapt nici nu există o astfel de fantomă. Crezi șatra țigănească de gânduri ce trece pe la tine prin cap ești tu, de aceea vrei să scapi sau să liniștești mintea. Când realizezi conștiința mintea nu e nici tăcută, nici netăcută. E un mit.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Dacă ești Dumnezeu, te rog, fă pace pe pământ!" Păi de ce? De ce suntem atât de naivi încât credem Dumnezeu se ocupă cu astfel de copilării inutile? A făcut până acum Dumnezeu pace pe pământ? Nu, pentru că o astfel de utopie nici măcar în minte nu există. Mintea care cere "pace", vorbește despre pace este ea însăși infernul războiului și al neliniștii. Această logică e la fel de infantilă ca cea în care afirmăm : "Dacă tu ești Dumnezeu atunci și mintea ta este perfectă!" Dar Dumnezeu este dincolo de astfel de etichete sterile: "Perfect, imperfect - creație, disoluție", etc. Fiind Totul din Întreg, cum și unde ar mai putea fi "Dumnezeu, tu și mai ales mintea ta" care coace astfel de șopârle? Mintea prin hipnoza ei sterilă chiar te face să crezi că există o astfel de utopie precum "tu, creația/lumea, creatorul", dar asta, dragul meu, e doar pentru că dormi și nu vrei să te trezești încă din visul numit "mintea mea".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

ATÂTA TIMP CÂT CREZI GÂNDUL CĂ TU ESTI "MINTEA", îți va PĂSA CE FACE MINTEA și vei încerca să controlezi cu disperare asta prin ochii nemișcați sau prin ținerea degetului mic adânc în cur. În concluzie, dacă ești inteligent și realizezi măcar la nivel intelectual ILUMINAREA E DINTOTDEAUNA ȘI PENTRU TODEAUNA, înseamnă implicit ea e liberă de corpul-minte - iluminare este de corpul-minte și nu pentru corp ca să se mândrească ego-ul s-a iluminat - cum îți vei ține ochii nemișcați peste o mie de ani? Dar cum îi țineai acum 500000000 de ani? Pur și simplu toate tehnicile sau practicile pentru Adevăr, iluminare sunt doar povești hipnotice cu zâne pentru adormit copii ce întăresc eu-l practicator, adică persoana, în loc să o supună disoluției ei ca falsă în inima realului. ORICE PRACTICĂ sau "nivele evolutive" îl trimit pe Dumnezeu "ACOLO", în timp ce El, te așteaptă, să te topești în îmbrățișarea Lui CHIAR AICI, CHIAR ACUM!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: Ce înseamnă să renunți la control? A. M: Tot timpul mintea încearcă "te ajute, să te îmbunătățească, devii mai bun, să îți atingi potențialul, etc. etc." Probabil ai auzit de șopârla în care mintea spune că îți folosești doar 4 la % din minte, ei bine, dacă îți îmbunătățești controlul, adică mintea, vei putea folosi 20 la %, 80% sau % la % din minte, adică din control, și atunci, cu siguranță asta ar însemna să îți atingi apogeul. Adevărul este că cea mai mare binecuvântare e că nu folosești decât 4% din această jigodie, dacă omul ar fi folosit 10% din mintea lui, specia umană ar fi dispărut demult. E cea mai mare binecuvântare că nu folosești decât 4% din acest șarpe, care tot timpul spune: Divide et impera, desparte și controlează, stăpânește. Culmea e că, pentru a te elibera din ghearele acestei hiene, ar fi sublim să nu folosești nici măcar 0 la%, de ce? Pentru , cu cât crezi că tu folosești mintea, cu atât mai mult ea te folosește pe tine pentru a îmbolnăvi cu duhoarea ei, pentru a virusa întreg pământul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea care încearcă îi mintă pe alții începe întotdeauna cu tine. Dacă un om are între 50 de mii și 70 de mii de gânduri pe zi oare cum vei controla un astfel de vacarm de infern si la ce bun? Cu excepția lui Pantanjali și a altor rătăciți yoghini toți mari realizați spirituali îți vor spune să recunoști mai întâi Sinele și mintea se va resorbi aici instantaneu. Cu cât încerci să controlezi mintea cu atât ego-ul este mai puternic pentru că de fapt e mintea cea care încearcă controleze mintea. Asta am încercat și eu și Iisus, și Buddha și Nisargadatta, etc și fără excepție am eșuat. Așadar, recunoaște doar Sinele și "eu"-l psihologic sau ceea ce fals numești "mintea mea" se va evapora instantaneu. Adevărul sau Sinele nu se ocupă cu scamatorii referitoare la pornirea sau oprirea minții, ci cu simpla prezență în care toți acești scamatori sau mincinoși vor veni și vor pleca. Spun mincinoși pentru că cel care spune că el controlează mintea minte. Sri Ramana Maharshi, Sri Mooji și implicit și eu ți-o spun din experiență directă. Tu recunoaște mai întâi Sinele și apoi el va fi cel care va face totul și nu ego-ul tău.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așadar, tu întrebi: "Ce înseamnă să renunți la control?" Ei bine, înseamnă să renunți la toată această nebunie, înseamnă să realizezi că așa cum zice tot cumătra minte, un om are între 60.000 si 80.000 de gânduri pe zi, iar a încerca sa controlezi o astfel de invazie armată, e paranoia. Înseamnă să realizezi că dacă ai fi polițist în mijlocul unui trafic de 70.000 de mașini, a încerca le controlezi, le dirijezi, te va duce repede la nebuni. Un alt exemplu ar fi, că vrei să renunți să mai încerci să schimbi cursul unui fluviu, ce curge cu o viteza amețitoare, iar tu intrând în mijlocul lui și încercând ca Sisif îl faci urce muntele. De fapt, a renunța la control, înseamnă a renunța la întreaga gândire, la minte, la întreaga separare. Nu ai observat asta, mintea îl cunoaște și ar putea oricând îl îmbunătățească puțin prin control=cunoaștere și pe Dumnezeu. Dacă Iisus ar veni a doua oară și ar spune preoților demoleze toate bisericile, că nu sunt nimic altceva decât chip cioplit - căci propria ta Inimă este adevăratul lui templu, adevărata Lui biserică, și nu clădiri fastuoase și reci din lemn sau din piatră, - renunțe la toate averile și să le dea săracilor, și mai ales, dacă ar dizolva instituția prostituată a familiei, - "casa noastră" - atunci mintea popilor l-ar îmbunătăți repede, repede, punându-l pe cruce a doua oară.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu nu ești mintea. Când vezi că tu nu ești mintea, orice ți-ar spune mintea, tu nu ești preocupat de problemele ei. Indiferent dacă are credința ești Dumnezeu sau că nu ești Dumnezeu, că are o nevoie sau că nu are o nevoie, este anulat din start. Ce rămâne? Este ceea ce Este. Această Prezență este desăvârșită. Simțământul de A FI sau "Eu-Sunt" nu poate lipsească, el este cel care are grijă de tine, care îți face inima bată. EL este aspectul lui Dumnezeu manifestat. Când încerci să-l ajuți pe "Eu-Sunt" cu mintea, atunci începe apară întreaga confuzie. Exact asta am spus, doar "Eu-Sunt" există, restul nu există. În el există totul, în acest "Eu-Sunt" există întreaga iluzie. Pentru "Eu-Sunt" găzduiește mintea și atunci mintea creează întreaga Mahamaya. TU NU EȘTI MINTEA. În fața Absolutului, chiar și aceste cuvinte sunt lovite de nulitate.

în EL este Aici de la începutul veacurilor și găzduiește în EL toate veșniciile, Partea 2
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine face: omul sau Dumnezeu? Dragul meu, întrebarea ta e o capcană, dar nu pentru mine, ci pentru tine... Dacă faci tu, ego-ul tău se va umfla în pene, dar dacă face Dumnezeu, atunci ai găsit un vinovat la toată năpasta acestei lumi. Dacă Dumnezeu face, atunci această lume trebuie fie reală, nu-i așa? Mintea îți spune că Dumnezeu a făcut lumea în 7 zile, dar pe ea, neprihănita, nu a terminat-o nici până acum, nu? Mintea spune astfel de aiureli, nu Dumnezeu. Așadar, orice variantă ai alege, vei fi în capcana facerii și deci a minții. Întrebarea corectă ar fi: MAHARAJ, EXISTĂ FACERE? Și firește, răspunsul este: "Nu, nu există." Tu, într-un vis, visezi că ai făcut o mulțime de lucruri sau că "Dumnezeu" a mai făcut o lume pentru tine, dar imediat ce te trezești, vezi că de fapt, nimic nu era adevărat, doar visai asta. Când te vei trezi și din cel mai lung vis al tău numit "veghe", vei vedea că de fapt, nu există nici o facere, doar visai asta. Noi nu am fost născuți vreodată și atunci, cine face? Doar Dumnezeu, Sinele, e Real. Noi suntem unicul Dumnezeu! Mintea este ireală! Iată de ce, ceea "ce faci" nu are absolut nici o legătură cu ceea ce ești. Ceea ce ești, e dintotdeauna și pentru totdeauna, dar Întreaga facere a acestei lumi e doar deșertăciune sau vremelnică visare!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nici o minte nu trebuie disciplinată dacă realizezi Sinele. Sinele strălucește atunci când mentalul dispare. Indiferent dacă mintea unui realizat este activă sau nu, doar Sinele există (cu adevărat) pentru el, căci mintea, corpul și lumea nu sunt despărțite de Sine. Ar putea oare toate acestea fie altceva decât Sinele? Atunci când ești conștient de aceasta, când ai înțeles acest adevăr, pentru ce ți-ai mai face griji din pricina acestor umbre zadarnice? Cum ar mai putea ele afecteze Sinele?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Spiritual Teaching of Ramana Maharshi Paperback" de Ramana Maharshi este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.

Absolut orice încercare de a vindeca mintea este în fapt sortită eșecului. Pentru că cea care vrea vindece mintea este de fapt tot mintea. Chimioterapia nu are aici nici un cuvânt de spus. Singura soluție este să recunoști conștiința. Ea este deja vindecătorul suprem. Ea îți va vindeca mintea și nimeni sau nimic altceva. Altfel încercarea de a vindeca mintea este ca și cum ai vrea vindeci o fantomă pe care în fapt nu o prinzi niciodată! A vindeca cu adevărat mintea înseamnă să vezi nemijlocit de gând că tu nu ești mintea! Mintea e doar un bagaj psihologic și un mit social!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cea mai incurabilă boală descoperită de OM în secolul XXI nu este nici cancerul, nici SIDA, nici Ebola; ci GÂNDITUL. Când omul se va vindeca de această boală dând pauză la minte, atunci dorința lui perpetuă de a îngrășa mintea generație după generație, va înceta și Adevăratul Rai se va reîntoarce pe pământ. Atâta timp cât nu realizezi că Raiul și Iadul sunt simple creații ale minții umane în numele controlului, nu vei realiza cât de Absurd este să crezi ești despărțit de Dumnezeu, de care nu te poți desprinde nicicum. Dualitatea adică mintea învățată de mic este diavolul, iar unitatea veșnică a Conștiinței ești tu Preafericitul Dumnezeu. Cum de nu vezi simplitatea vieții veșnice la care te invit?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Necesitatea minții este de a întreține separarea, nu de a-ți aduce unitatea. Normal că se poate fără ca ea apară. Uită-te în jur, plantele, animalele, faptul de A-Fi le este de ajuns. Absolut totul este întâmplător dacă vezi ești într-un vis, dar dacă te crezi un gând atunci nimic nu mai este întâmplător și vei vrea înțelegi totul ca să controlezi totul. Mintea care nu poate supraviețui decât prin rost, printr-un scop, întreabă dacă are și ea un scop? Doar acela de a te ține înlănțuit. Când vine vorba de anumite elemente pragmatice mintea e în regulă, dar în căutarea lui Dumnezeu mintea nu are decât rolul unui escroc notoriu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru că mintea, oricât de mult s-ar strădui, nu poate renunța la minte. Mintea nici măcar nu bănuie ea e obstacolul principal în calea realizării, atâta timp cât o crezi reală. După cum mintea nu bănuie, căci copilul ei veșnic nevoiaș gândul, e închisoarea din care vrei să evadezi. Iată de ce aveți nevoie de un guru, de o ființă care a biruit mintea. Astfel de oameni sunt extrem de rari, iar Iisus spunea despre astfel de Ființe: "Îndrăzniți și voi, căci adevărat, adevăratspun, eu am biruit lumea!" Biruie Maya sau lumea gândului, pentru că această iluzie. ca oricare iluzie, NU EXISTĂ! E doar o farsă pe care Guru o demască și te invită îi pui capăt. Guru nu îți arată Sinele, ci faptul Absolut tot ceea ce gândești, simți, crezi, experimentezi despre el, este doar o farsă a minții.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dumnezeu care este o destinație la capătul unui drum trebuie lipsească de aici și acum, iar asta e culmea absurdului... Nu-l poți vedea pentru că îl cauți cu mintea. Când o vei face cu inima vei privi tăcut, după identitatea căutătorului de care nu te-ai îndoit niciodată până acum. De Dumnezeu te-ai îndoit, dar de tine nu. Procedează exact invers. Dacă cel care caută e doar un gând din mintea ta prins în capcana memoriei și a trecutului? A vedea că tu ești Dumnezeu, înseamnă a nu mai găsi în tine nici măcar o urmă de minte, deci de dualitate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ceea ce ești e dintotdeauna și pentru totdeauna, are pupile nemișcate sau mișcate, are nas, fund sau păr? Are minte? Are formă? Se poate elibera din formă sau din minte ceva ce nu posedă o formă sau o minte, nu posedă nimic fiind însăși inima nimicului? Astfel de oameni limitați nici măcar nu văd eliberarea este de corp, nu pentru corp, de minte, nu pentru minte, de Absolut tot ce e Efemer, nu pentru efemer. Astfel de oameni sau guruși de mâna a doua care pretind își țin pupilele nemișcate dacă i-ar prinde naziști și le-ar scoate ochii ei firește și-ar pierde iluminarea falsă. Deși posedă ochii, ei sunt orbi și nu văd că și atunci când cineva își pierde mâinile sau picioarele, când își pierde ochii, simțământul sfânt de A-Fi rămâne și exact EL ESTE SINELE MANIFESTAT CA VIAȚA CA LIBERTATE și nu o persoană care joacă o astfel de imagine. O scamatorie mai jalnică nici nu se putea. Doar recunoaște Sinele tău. El nu doar că nu este prizonierul unei forme, dar absolut nici o practică nu poți face pentru asta!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așadar, afirmi "eu le spăl creierii celor care mă adoră ca simplă Libertate"? Dar mintea omului, cu atât mai mult a omului modern, arată exact ca o pereche de chiloți pe care nu i-ai spălat niciodată. Nu cred că vrei să porți așa ceva nici măcar în cur, darmite în cap. Ești atât de oarbă și de mândră de poziția ta socială efemeră, încât nici măcar nu vezi dracul de minte îți spune: "Zi-i le spală mintea!?" Dar de ce ați ajuns așa de handicapați încât vă spele mintea Maharaj și nu v-o spălați voi zilnic în fluxul ființării de "A-Fi", în simpla Prezență dumnezeiască? De ce vă spălați zilnic pe față, pe corp, vă spălați hainele, dar mintea o lăsați fie plină de jegul mândriei deșarte și a acumulărilor materiale pe care deșartă o numiți "fericire"? "Fugi de acolo că îți spală mintea", vino la mintea mea măreață am să îți dau atâtea gunoaie!! Nici nu știi cât sunt de nefericită, dar pozez asta ca și fericire și dacă mai prind o fraieră în barcă, m-am scos! Așadar, ce e în neregulă cu a vă spăla voi zilnic mintea și a rămâne ca inima veșnic pură? Eu te invit cu tot dragul să te naști chiar Acum!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă se întâmplă ca cineva foarte drag să-ți moară mintea te va prinde cu vinovăția indiferent de care parte ești. Dacă faci totul pentru cel iubit mintea va pretinde "ceva trebuie să-ți fi scăpat", dacă nu faci nimic pentru el, atunci mintea te va întreba "cum de nu ți-a păsat?". Realizează orice ai face atâta timp cât ești sluga gândului rămâi o biată victimă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Credințele care îți guvernează mintea sunt cele care îți creează realitatea. Singurul lucru pe care poți să-l controlezi cu adevărat este mintea ta. Orice formă de control este de fapt auto-control. Dacă îți controlezi mintea, ai control asupra realității tale și asupra celorlalți. Tu decizi ce gândești, cum te raportezi la tine însuți și la viață, ce simți și cum acționezi, iar aceasta este singura formă de control pe care poți să o exerciți. Atitudinea și mentalitatea ta sunt cele care decid calea ta în viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mintea voastră schimbă maeștri ca pe chiloți și practicând această superficialitate mediocră, sunteți frustrați de lipsa voastră de profunzime. Cum veți putea recunoașteți profunzimea, libertatea, atâta timp cât mintea nu umblă decât după superficialitatea ei? Superficialitate infantilă depresivă bazată doar pe "eu și ce fac, eu pentru a atinge iluminarea"... Un căutător onest nu va fi nici superficial umble ca țiganul cu cortul de la unul la altul, nici nu va trece la extrema opusă prin obsesie. El va realiza că ceea ce îi indică Guru este să își observe propria interioritate și nu exterioritatea sau strălucirea vreunui "Guru"! Puterea lui de auto-observare va crește până va realiza că simplitatea de "A Fi" liberă de "a ști" este deja Sinele, iluminarea, Dumnezeu!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

INDIFERENT DE TOATE ACESTEA, HIPNOZA EI ESTE EXACT CEA CARE TE ȚINE ÎN SCLAVIE, pe mai departe, CU TOATE ACESTE ROLURI. Mintea îți scrie scenariul bunătății universale și tu poți dormi ca Ghiță sub hipnoza unei astfel de momeli toată viața, de ce? PENTRU CĂ DATORITĂ NAIVITĂȚII NU REALIZEZI CĂ NICI MĂCAR LA NIVELUL MAYEI, A ILUZIEI, A MINȚII, NU EXISTĂ YIN FĂRĂ YANG, SAU STÂNGA FĂRĂ DREAPTA, și că ele sunt în egală măsură chiar și atunci când nu par a fi la fel! Da, trecem dincolo de mâna stângă care e egală cu cea dreaptă altfel dacă dreapta - adică bunătatea ar fi mai "mare" nu ți-ar plăcea – minții, nu i-ar plăcea diformitatea. Așadar, dacă trecem dincolo de asta, zicem mergi la serviciu dimineața și ai 3 curbe la stânga și 7 la dreapta și ești foarte bucuros că ai parcurs un drum predominant pozitiv, nu-i așa? - ia uite câte curbe la dreapta am eu, ok? Dar când te întorci de la servici nu vei avea 7 curbe la stânga și 3 la dreapta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook