Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Poți să mergi întruna toată viața în căutarea propriei puteri. Sau poți să îți îmbrățișezi iubirea și să realizezi că deja o ai, deja ești.

(15 ianuarie 2021)
Adăugat de George ProcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Serios? Chiar poate să îți fie dat sau nu îți fie dat fii ceea ce dinainte de toți veci ești deja? Tu ești deja Sinele, refuză atingi orice gând implicit acesta, iar persoana se va nărui în veșnica ta libertate. Nu poate să îți fie dat sau nu fii Sinele, ești din totdeauna și pentru totdeauna Sinele. Refuză atingi absolut orice gând, lasă-l se stingă, implicit gândul "eu" și chiar acum poți recunoaște aceasta. Nu există nici o condiție pentru "A-Fi" pentru că deja tu ești!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cum ar fi să îți imaginezi fiecare om din jurul tău joacă un rol special ca te servească cu toată forța vieții și a sufletului... pe Tine. Oamenii răi - te antreneze te poți apăra, faci discernământ și să devii puternic. Oamenii pe care îi disprețuiești - te antreneze să ai compasiune, empatie și înțelegere. Oamenii pe care îi iubești - te antreneze descoperi frumusețea și plăcerea vieții, intri în contact cu inima ta și să îți ofere un loc unde te poți odihni după toată munca de mai sus. Cum ai privi atunci oamenii din jur, mai ales când realizezi că toți știau deja asta, iar tu ai aflat doar acum?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dr. George O'Malley: Izzie, cecul! Nu este aici! L-ai scăpat pe jos? Nu este aici!
Dr. Isobel "Izzie" Stevens: L-am depus la bancă, ești mulțumit?
Dr. George O'Malley: Eu sper nu-l fi depus în coșul de gunoi!
Dr. Isobel "Izzie" Stevens: Mi-am deschis un cont la bancă! Așa nu mă mai bate la cap.
Dr. George O'Malley: Sunt la bancă? Îți dai seama, deja se înmulțesc.
Dr. Isobel "Izzie Stevens: Vrei taci din gură?
Dr. George O'Malley: Izzie, tu realizezi câte lucruri poți să faci cu banii aceștia? Să călătorești, cumperi tot ce îți dorești.
Dr. Isobel "Izzie" Stevens: Încetează odată!
Dr. George O'Malley: Izzie, viața este scurtă. Gândește-te puțin. Este ca și cum ai avea... mulți trandafiri. (O îmboldește cu o cârpă.) Da, asta e! Imaginează-ți că ai 8.7 milioane de trandafiri. (O îmboldește din nou.) Acum du-te și cheltuiește câțiva.
Dr. Isobel "Izzie" Stevens: Uite ce am făcut! Am ars și pâinea din cauza ta.
Dr. George O'Malley (o mai îmboldește o dată): Cu banii pe care îi ai poți să cumperi câtă pâine vrei.

replici din filmul serial Anatomia lui Grey
Adăugat de Raluca PredaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De poți fi!

Poți fi cerul plin de stele și n-ar fi o minune!
Poți fi lacul veșnic dulce, plin de pasiune!
Și minuni faci pe lume, ce rost ar avea?
Când s-au șters a tale urme, adânci din viața mea!

Poți fi marea toată, plină, plină de comori!
Poți fi înger alb sau negru și să mergi pe nori!
ai toate, să ai totul, când pe mine nu mă ai!
Dăruiește-ți viața toată, când mie nimic nu-mi dai!

Poți fi cel mai bun din lume, te laude lumea toată!
Poți fi orice ființă vie, care încearcă și o să poată!
Să atingă-n suflet marea, ce-și revarsă lacrimi, valuri!
Dar când marea mi-a secat și au rămas doar goale maluri!

Poți fi ochiul ce privește și privește neîncetat!
Poți fi lacrima din mine, ce pe iarbă a picat!
Dar știi orice ai fi, nu mai ești cum tu ai fost!
Când de la mine ai plecat, și deloc nu te-ai întors!

poezie de
Adăugat de Ilie DragomirSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubirea e în tine. A fost tot timpul acolo și e singurul loc unde va fi. Și atunci când nu simți iubire e pentru ți-ai acoperit iubirea din tine cu gunoaiele existenței de zi cu zi și doar de tine depinde să îți miști fundul și să începi faci curat printre gunoaie până când vei face iubirea din tine strălucească din nou. Iubirea e în tine atunci când citești o carte care îți place, când te uiți la filmul sau serialul preferat, când mergi în excursie și ești în mijlocul naturii trăgând pe nas aerul oxigenat al pădurii sau cel sărat al mării și toate problemele de acasă par departe. Când asculți muzica preferată, când ești cu prietenii din copilărie și râdeti de toate amintirile. Iubirea e în tine atunci când îți spune: "Devino maxim din ceea ce poți să devii." Iubirea e când alergi pe bandă sau pe stradă sau tragi de fiare la sală sau faci orice sport, pentru că iubirea îți spune: "Iubește-te! Vreau să ai un corp frumos și sănătos." Iubirea e în tine când te duci mângâi un câine sau o pisică. Iubirea e în tine atunci când știi meriți tot ce e mai bun în viața asta și iubirea e în tine când faci ceva cu pasiune și uiți cum trece timpul. Iubirea e în tine când îți îmbrățișezi părinții și bunicii și îi ierți pentru toate greșelile pe care le-au făcut față de tine, pentru atât au știut la vremea lor. Iubirea e în tine când te uiți în ochii persoanei pe care o iubești și îi spui: "Te iubesc" fără să îți pese de reacția ei și fără să ai nevoie de ceva în schimb.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu ești genetic jumătate mama și jumătate tata. Dacă îți negi un părinte prin ură, lipsă de iubire și acceptare, ucizi o bucată DIN TINE. Ești un om mutilat. Orice trăsătură care nu îți place la părinții tăi, este deja în tine și dacă nu o accepți, iubești și admiri, nu o poți folosi în avantajul tău. Așadar simte în inima ta toată iubirea, înțelegea și acceptarea pentru părinții tăi. Doar astfel, vei putea devii tu întreg. Vrei trăiești aici și acum? Vrei dezvoltare personală și evoluție? Perfect. Te duci acum și îți iei părinții în brațe, le spui îi iubești și îi ții în brațe, mult și cu toată acceptarea și iubirea. Și ei au lupta lor. Dacă ceva te nemulțumește la ei, atât pot ei acum. Înțelege că și ei vor lucruri așa cum vrem noi toți dar poate ceva îi oprește. Și ei suferă. Și ei vor mai bine pentru familia lor dar uneori viața dă cu tine de pământ și te ține acolo. Ăsta nu e motiv să îți privești părinții altfel decât cu maximă iubire și acceptare. Luptă tu și pentru ei, nu le mai cere nimic. Doar iubește-i și mulțumește-le apoi ieși pe ușă și mergi la război.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu mai căuta nimic, tot ceea ce cauți există deja în tine! Dacă vrei lași lumea asta mai bună decât era înainte vii aici, n-ai nevoie de pelerină sau -ți tragi chiloții peste pantaloni. Poți fi un supererou chiar acum, prin iubire. Iubește cât te ține inima, iubește ca și cum n-ai muri niciodată și nimic nu te-ar putea afecta! Iubește fără aștepți nimic în schimb, ca și cum ai avea deja totul! Pentru că ești etern și chiar ai totul deja sau mai bine zis, ești totul. Iubește!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știi unde sunt bucuriile vieții? În faptul azi poți vedea cerul. Că te poți ridica din pat și că te poți gândi la viitor. Că ești liber și poți alege cum să îți trăiești viața. Că te poți bucura de trăiri, de arome, de tot ceea ce vezi. Că ai un loc care se numește "acasă". Că ai pe cine suna și că acel om se va bucura te aude. Că poți spera și că îți poți construi visuri după bunul plac. Că ai în fiecare zi șansa să o iei de la capăt, te redescoperi, devii cine îți dorești fii. Că viața îți oferă în fiecare zi o lecție și ocazii înveți ceva nou și să construiești oameni noi. Că ai un suflet viu, dependent de iubire. Zâmbește și bucură-te de viața ta!

în Insomnii
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fluturi" de Irina Binder este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 26.99 lei.
Marin Moscu

Cum poți să mergi

Și cum încerci,
Cum poți să-ncerci
Cărările pe care mergi
Dacă sunt bune
Sau sunt reci?
A șaptea spiță
La căruță
Poate fi bună
Și drăguță
De poartă flori
Pe o crenguță.

Încearcă tu,
Încerc și eu
Să-ntorc spre bine
Sensul rău...

Și cum să mergi,
Cum poți să mergi
Cărările
De nu le-ncerci?

poezie de
Adăugat de Marin MoscuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Clepsidra vartejului negru" de Marin Moscu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.97- 15.99 lei.
Neale Donald Walsch

Nu poți să-L cunoști pe Dumnezeu, până nu ai încetat -i mai spui -L cunoști deja pe Dumnezeu. Nu poți să-L auzi pe Dumnezeu, până nu încetezi de a crede L-ai auzit deja.

în Conversații cu Dumnezeu, volumul I (1995)
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.

Înainte de a spune vieții tale ce adevăruri și valori ai decis vrei să ai, lasă viața să îți spună ție ce valori și adevăruri conții deja, ce adevăruri și valori reprezinți. Dacă vocația devine un act de voință, o determinare oarbă de a da un sens vieții cu orice preț comiți un act de violență împotriva ta. Vocația nu vine pentru îi impui tu, sau pentru ego-ul tău se simte cumva nedemn, inferior, lipsit de valoare pentru nu are vocație și alții deja o au. Comiți o violență împotriva ta în numele unei viziuni care oricât de atrăgătoare ar părea, este forțată asupra spiritului în loc crească din interior. Vocația nu o poți impune, doar o poți urma.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Tudor Gheorghe Calotescu

Cred că inima mea e un model expirat

un fel de locomotivă cu aburi
gâfâie dacă arde ceva
face un zgomot infernal
se vede fumul de la o poștă
și are un țignal de zici -i Titanicul
nu poți trece așa fără să o bagi în seamă
te poți supăra pe ea
ba o poți chiar iubi
știi este acolo și arde sentimente
un fel de cărbune de stea

fochist are angajată o muză
sătulă și ea
bagă în cazan toată iubirea
poate poate într-o zi va crăpa
sau de-atâta viteză va rătăci vreun macaz
sau nu va mai sta la semnal
ori pe-o linie pustie
cu limită de viteză și cap înfundat
o să deraieze

dacă nu cumva a făcut-o deja

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iubirea nu știe de dorințele minții tale, scopul ei este de a te reda libertății nemărginite și nu e constrângerea la o relație! Scopul iubirii sau al lui "Eu-Sunt" (dacă acceptăm premisa ea poate avea vreun scop) nu este acela de a te aduce la o relație, ci la libertatea fericirii eterne, pe care deja o ești, dar mintea ta limitată caută o relație, ai înghițit pastila asta, mema asta indigestă, încă din copilărie; și nu e una oarecare, ci e una "până ce moartea vă va despărți". Și, în seara asta, vine un atac de cord și unul moare, iar celălalt suferă ca prostul. Că asta e singurul repertoriu știut al minții, încă din copilărie, Romeo și Julieta. Scapă de înșelăciune și realizează măreția nepieritoare a Iubiri Divine, pe care deja o ești. Nu deveni ceea ce vrea mintea ta devii: un cerșetor plecat în căutarea iubirii. Nu poți găsi ceva ce n-ai pierdut niciodată. Fii prințul și prințesa! Fii iubire nu un bărbat sau o femeie tânjind după iubire!

în Relație și relaționare
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă un om a atins un obiectiv sau are un rezultat, el nu mai are cum te descurajeze și să îți spună tu nu poți, pentru el este dovada vie se poate. Este bine ascultăm sfaturile și lecțiile oamenilor care DEJA au rezultele pe care și noi le dorim. Ei au găsit o cale dar ține minte există foarte multe căi pentru a atinge un rezultat. Nu îți lăsa mintea se limiteze doar la ceea ce s-a realizat deja. Dă-i voie imaginației tale caute soluții creative.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Renunță la ideea trebuie faci ceva, astfel încât... Casa lui Acasă ajungă Acasă. EȘTI. De unde știi nu ești deja Acela? De la faptul nu este recunoașterea completă. În momentul în care atingi mintea, ea îți vinde o astfel de otravă. Lasă această sămânță a faptului că deja ești Conștiința înflorească liberă în Tine! Fugim din Prezență în minte. Pur și simplu, mintea refuză audă ceea ce spun! Ești deja Conștiința.

în Presupune să nu presupui nimic
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ionuț Popa

Angst II (epilog)

de ce ești vas când ancora te doare
și nu poți trece de povara ei?
de ce nu poți mușca din remușcare
sau bea din lacrimi când nu poți să bei?
de ce atâtea voci îți șterg bătaia
nu poți spune dacă ești sau nu?
de ce nu-mi plângi păcatul când și ploaia
adoarme-n tine când adormi și tu?
de ce nu zbori cu gândul printre frunze
ce-n clătinări de vânt se răscolesc?
de ce nu poți ieși din neagre pânze
chiar de îți spun acum te iubesc?
sunt întrebări destule și confuze
și multe patimi ce-au rămas pe buze...

poezie de (18 octombrie 2008)
Adăugat de Ionuț PopaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 7 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Recită: Ionuț Popa
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Liber Amicorum Liviu Pop. Reforma dreptului privat roman in contextul federalismului juridic European" de Ionuț Popa este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -180.00- 143.99 lei.
Galileo Galilei

Nu poți să înveți un om nimic. Poți doar îl ghidezi descopere ce deja se află în el.

citat celebru din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba italiană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la It.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Tu poți atrage în viața ta tot ceea ce îți place admirând și apreciind sincer aceste lucruri (calități, obiecte, situații) la ceilalți oameni care dispun deja de ele.

în Puterea, Puterea și Relațiile
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Eroul" de Rhonda Byrne este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.53- 19.99 lei.

Condiționarea apare datorită fricii psihologice a omului în fața necunoscutului, iar tu înveți această frică ca și gând în fragedă pruncie. Condiționarea apare datorită faptului înveți separarea în fragedă pruncie și atunci începi te crezi/condiționezi ca și corp-minte și uiți altfel tu ești deja Totul din Întreg! Ideea tu, Sinele/Totul din Întreg ești Condiționat este un alt gând care menține condiționarea sau dependența ta obsesiv-compulsivă față de gând. Condiționarea înseamnă te raportezi neîncetat la cap și să uiți tu ești deja Inima sau reîntregirea reîntregirii. Decondiționarea înseamnă să realizezi nemijlocit de gând tu ești viața în care gândul curge liber, izvorând natural din liniștea care este sau din amintirea care nu este. Dar viața este etern liberă de micuțul și temporarul gând care apare în Ea și care vrea, cunoaște, crede, speră, așteaptă, cu alte cuvinte, caută neapărat o nouă și neîncetată formă de devenire.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dalai Lama

Sursa tuturor suferințelor este ignoranța. Oamenii îi rănesc pe ceilalți în căutarea egoistă a fericirii sau satisfacției lor personale. Oamenii aleg diferite căi pe drumul către împlinire și fericire. Doar pentru nu sunt pe drumul tău, nu înseamnă s-au rătăcit. Judecă succesul tău prin ceea ce trebuie renunți ca să poți obține. Adu-ți aminte uneori nu primești ceea ce îți dorești poate fi un mare noroc. Atunci când ești nemulțumit, vrei întotdeauna mai mult, mai mult, mai mult. Dorința nu îți poate fi niciodată satisfăcută. Doar atunci când practici o stare de autosuficiență și mulțumire, poți să îți spui: Da, am deja tot ceea ce am nevoie cu adevărat. Fericirea nu se găsește întotdeauna în urma căutării. Uneori apare când te aștepți mai puțin. Scopul nu este devii mai bun decât alt om, ci mai bun decât tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "El Libro de la Alegria / The Book of Joy: Lasting Happiness in a Changing World Paperback" de Dalai Lama este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 37.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook