Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cele mai frumoase forme de exprimare ale sensibilității s-au închis în sufletul unui artist complex, de doar 20 de ani. Claudiu Dumitrache, trăiește prin muzică și poezie, șlefuindu-și caracterul cu fiecare notă și ritm, într-un echilibru perfect și o armonie unică.
Emoțiile pe care le trăiește, le așază printre cuvinte și tonuri, subtil. Chiar dacă, de multe ori, nostalgia, tandrețea, melancolia, combinate cu tristețea, ne trimit într-o lume cu prea puțină culoare, îmi place să-i ascult muzica.

în 20, Introducere (2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Citind poemele lui Claudiu Dumitrache am descoperit o profundă sensibilitate pentru priviri lăuntrice și dialoguri cu sinele. Auzindu-l cântând, m-am lăsat cucerit de o voce caldă, cu o personalitate unică în peisajul românesc. Vizionând videoclipurile sale, m-a impresionat modul strălucit în care îmbină elementele vizuale, coreografia și muzica pentru a crea mici bijuterii cinematografice. Apoi am realizat că e vorba de un singur artist cu talent pentru liteatură, muzică și film demn de a înconjura lumea.
Și ARTISTUL are doar 21 de ani! Prin Claudiu Dumitrache, noile generații ne asigură pe noi, adulții, că ARTA ramâne pe mâini deosebit de bune!

(23 septembrie 2020)
Adăugat de Andrei ZincăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Până la 20 de ani credeam că lumea e spațiul în care orice este posibil. După 20 de ani am început înțeleg că fiecare dintre noi avem o lume a noastră, în care ne trăim bucuriile, iubirile, dezamăgirile, împlinirile, completând traiectoriile noastre, astfel încât fim fericiți.
Creativitatea lui Claudiu Dumitrache și modul în care își prezintă sufletul de artist, reflectă o astfel de lume în care inocența deschide ușa unei maturități și a unui caracter bogat în trăiri, în extreme... așa cum le poți simți la 20 ani. În cuvinte, în muzicalitate, în expresie, descopăr nevoia lui de sinceritate, o virtute destul de rară și care nu face altceva decât îi deschidă ochii către lucrurile și valorile care contează pentru un om și pentru artist. Am încredere în Claudiu, pentru că are încredere în el. E primul pas important către a fi integru, bun, echilibrat și ancorat în realitatea vieții. Claudiu scrie și cântă așa cum este el și pentru asta are parte de toată susținerea mea.

în 20, Introducere (2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dan Grigore

Faptul că pot să ascult muzică este una din cele mai mari bucurii ale vieții mele. Dar eu ascult muzică și în interiorul meu. Mie îmi cântă tot timpul ceva, îmi umblă muzica prin cap.

în interviu
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poezie cu înger

Poezia lui Claudiu Dumitrache are înger.
Ea are cursivitate, e firească, parcă s-ar alcătui singură.
Sau – ca și cum s-ar scrie pe dinăuntru.
De partea cealaltă, nevăzută de la cititor.
Ca poată comunica cu eventualul ei lector – precum cu reflecția lui, de pe idei, metafore, cuvinte.
Monologul devine astfel un dialog, cu lumea, cu semenii, cu sine.
Claudiu Dumitrache e un fidel slujitor al lui Apollo, zeul luminii, profeției și muzicii, care ținea într-o mână lira, iar în cealalt㠖 arcul.

Tânărul poet, atunci când se întreabă:

Cât vom mai putea, sărmani, să-i cităm pe tirani

Să păstrăm din melodie, dragoste și poezie?,

sugerează că poezia e chemată schimbe lumea, misiunea ei fiind facă omul mai bun, mai sensibil la dragoste și frumos, ajutându-l nu i se "lase seara în suflet".

El depoetizează, scriind o poezie originală, izvorâtă din bucuria de a cânta, de a crea, de a fi.
Ritmurile lumii în care trăiește coincid cu bătăile inimii sale. Dragostea cu care se apropie de cuvânt, îl însuflețește pe acesta și-l singularizează.
Acestea sunt câteva dintre semnele harului.
Claudiu Dumitrache e un poet cu viitor.

poezie clasică de din revista Poduri de Dor (12 februarie 2021)
Adăugat de Diana CiugureanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Manifest de unire" de Nicolae Dabija este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.08- 18.99 lei.

O persoană care trăiește sentimentul emoției sau iubirii pure își umple aura cu cele mai frumoase tonuri și nuanțe, cu o intensă culoare trandafirie, iar observarea acestui lucru este o plăcere foarte mult apreciată de către ocultist.

în Aura umană
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ingeniozitatea lui Claudiu depășește cu mult barierele normalului. Creativitatea sa este o cale viscerală între artist și iubitorii de frumos. Claudiu Dumitrache face parte din acea categorie a tinerilor geniali, dornic și totodată pregătit își întrebuințeze la maximum calitățile cu care a fost înzestrat pe această lume în care i s-a dat șansa reziste. Da! Viața este o șansă, iar Claudiu știe cum să o exploateze, desigur, în modul real al viziunii sale, exact așa cum socotește că îi este menirea. Fiecare zi din viața sa pare fie un nou început, o nouă provocare. Cred în capacitatea sa de creator și îl încurajez continue modelarea experienței vieții, prin versuri și muzică!

în 20 (2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poezia nu a murit, – nu va muri, pentru că ea este o componentă esențială a sensibilității umane; – ea își are locul discret în adâncul ființei umane, un modus vivendi a naturii noastre. Așa credea și poetul național al românilor, acum mai bine de un secol, așa crede azi și un tânăr poet al vremii noastre Claudiu Dumitrache, – pe același meridian, cu alt limbaj, cu alte orizonturi ale recepției lirice, cu alt conținut în vălmășagul realităților contemporane! Lumea cuvintelor încărcate de înțelesuri e purtătoare de mesaje ale poetului care mai crede în miracolul poeziei, în arta sublimării adevărului subiectiv, dar care vorbește inimii semenilor săi. Astfel, în "Boemia unui mort" descoperim aceste versuri puse într-o matrice însuși existenței poetului, a percepției sale. (...) Lirism, modernitate, expresivitate autentică în densitatea și culorile verbului, poezia lui Claudiu Dumitrache este mesajul unui talent literar în configurația tinerei lirici de azi...

în Confluențe Literare (1 septembrie 2020)
Adăugat de Ionel CioabaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nicolae Vălăreanu Sârbu

Portret

Prind mai întâi ochii
apoi conturez întreg capul
indiferent ce mi s-ar năzări
doar gestica mâinilor mai contează
restul e culoare.

Orice personaj portretizat are fizionomia lui
surprinsă static ori în mișcare
acele lumini și umbre aruncate
-ți dea senzația de viu
de ins aflat intr-o anumită stare
care se poate schimba în orice clipă
prin câteva trăsături de poziție
Dincolo de acestea trebuie să-i pui
zâmbetul, tristețea ori meditația
ca să i se intrevadă caracterul
ambițios, viruent ori meditativ
la întâmplarile prin care trece
din interior să-i transpară sufletul
intuit de privitorul captivat
și portretul e terminat.

poezie de (15 aprilie 2010)
Adăugat de Nicolae Vălăreanu SârbuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Bram Stoker

Nouă, nobililor din Transilvania, nu ne place ideea că rămășițele noastre s-ar putea amesteca cu cele ale plebei. La vârsta mea, nu mai caut nici plăcerile, nici bucuriile vieții, nici strălucirea voluptoasă a soarelui sau licărul tremurului de ape care îi fascinează pe tineri. Nu mai sunt tânăr și inima mea, după ani mulți de plâns morții, nu mai este înclinată către veselie. În plus, și zidurile castelului meu s-au prăbușit; e năpădit de umbre, iar vântul suflă rece prin ferestre și printre creneluri. Îmi plac întunecimea și umbra, de cele mai multe ori prefer stau singur cu gândurile mele atunci când nu sunt obligat ies în lume.

citat celebru din romanul Dracula de (1897), traducere de Dan Costinaș
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Dracula Hardcover" de Bram Stoker este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -53.99- 33.99 lei.

Omul poate cunoaște numai profunzimea și tristețea nefericirii pe care o trăiește el.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Cioran

Într-o limbă de împrumut ești conștient de cuvinte, ele există nu în tine, ci în afara ta. Acest interval între tine însuți și mijlocul tău de exprimare explică de ce este greu, chiar imposibil, fii poet într-un alt idiom decât al tău. Cum extragi o substanță din cuvinte care nu sunt înrădăcinate în tine? Noul venit trăiește la suprafața verbului, el nu poate traduce, într-o limbă învățată tardiv, această agonie subterană din care emană poezia.

citat celebru din (1987), traducere de Marius Ghica
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

Un sfânt ce emană valuri spirituale de pace, armonie și echilibru, trimite de fapt în lume gânduri de pace și armonie. Acestea călătoresc mai repede decât lumina în toate direcțiile, pătrunzând în mințile altor oameni și producându-le, prin fenomenul subtil al rezonanței, gânduri similare de armonie și pace.

în Puterea Gândului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Karma Yoga. Calea comuniunii cu Dumnezeu prin actiune" de Swami Shivananda este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -16.00- 11.99 lei.
Daniela Achim Harabagiu

Inexprimabilă

Îmi dezvelesc sufletul
Și îngheț durerea din el,
În aceste cuvinte,
Ce nu mai sunt ale mele,
Ci, ale întregii lumi,
Care nu știe să îmi spună,
Și nici eu întreb,
În deșertăciunea vremii,
Iubirea, cum -ți pot arăta.
Ce axiome sau postulate,
Ori emoții complicate,
Să pot exprima,
Ca tu -mi înțelegi simțirea?
Intră în pielea mea,
Trieste ce trăiește sub ea!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu înțeleg categoric ce numești dumneata muzică de balet și de ce nu te poți împăca cu ea... Oare înțelegi prin muzica de balet orice melodie veselă cu ritm de dans? Și în acest caz nu trebuie te împaci nici cu majoritatea simfoniilor lui Beethoven, în care asemenea lucruri se întâlnesc la fiecare pas... În general, eu nu înțeleg de fel cum poate cuprinde muzica de balet ceva dezaprobator. Doar muzica de balet nu este totdeauna proastă. Există și muzică bună...

în scrisoare adresată lui Taneev
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Transformare

Gândul, nu-l mai trimit la tine.
L-ai alungat și nu s-a simțit bine,
L-a durut de prea multe ori,
Mai bine, îl trimit să se joace printre nori.

Inima, o voi învăța nu mai bată în același ritm,
Cu al inimii tale anotimp.
Prefer să-i cer se odihnească,
În loc, nebună peste tot te urmărească.

Mintea o voi educa, nu-și mai imagineze
Povești de dragoste în care simțurile mele toate, te cerceteze.
Mai bine, într-un alt Univers mă proiecteze
Și de suferință mă protejeze.

Privirea o voi învăța îți evite privirea,
Dacă din întâmplare ne vom intersecta,
Mai bine, strălucească,
Admirând bolta cerească.

Mâinile mele nu te vor mai căuta printre cearșafuri de satin,
Noaptea când toate visele vin.
Mai bine stea cuminți,
Fără să-și dorească, mângâieri fierbinți.

Buzele vor uita sărutările cu gust de căpșuni,
Nu vor mai zâmbi ani buni,
Mai bine, le voi umezi cu o șampanie parfumată,
Să uit, că din iubire am suferit vreodată.

Sufletul, îl voi convinge, din nou se culce,
Să doarmă un somn dulce,
Până când pe o altă planetă se va duce
Și acolo, Dumnezeu, mai bun
mi te va aduce.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Dorinta cuantica" de Gabriela Aronovici este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -18.00- 12.99 lei.
Anamaria Iliescu

Sufletul

Cât timp Omul trăiește
În el un suflet viețuiește
Care tare își dorește
Când pe cineva îndrăgește
Sa fie chiar Sufletul - Pereche!

Dar, de multe ori se amăgește
Când ce căuta nu găsește!
Atunci, doar cu tristețea se însoțește
Și se tot gândește ca norocul îl ocoleste

Dar, cât de fericit mai este
Când, după eșecuri numeroase
Reușește și acel Suflet îl găsește
Care în toate îl înțelege
Pentru că adevărata sa pereche este!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Inima mea

Inima mea e un castel
Și te rog acum ceva:
Să nu pleci din el,
În lume, pe undeva...

Prin tine, inima mea
Respiră zi și noapte
N-o părăsi pe ea,
Nu te duce departe!

Inima mea e fericită
Când ești în preajma ei.
Se simte împlinită,
Iubirea n-o iei.

Inima mea trăiește
Pentru-a ta, mereu bate
Și nimic nu îi lipsește
Când aude dulci șoapte.

Inima mea a prins culoare
Nu-ți găsește un defect,
A uitat de suparare
Ești mai mult ca perfect.

Inimile noastre, împreună
Pe veci, frumos s-au unit
Și-n această lume nebună,
Într-o zi... s-au întâlnit.

poezie de (19 martie 2016)
Adăugat de Alina-Georgiana DrosuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O persoană iubitoare trăiește într-o lume iubitoare. O persoană ostilă trăiește într-o lume ostilă. Fiecare întâlnește în viață propria lui reflectare.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Deoarece cânt muzică clasică și operă, lumea are impresia că doar asta ascult. Dar sunt ca orice altă fată de vârsta mea. Îmi place să ies cu prietenii dansez și să ascult muzică pop. Iubesc orice gen de muzică de la hip-hop la jazz, blues, R&B, orice.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă am lua suferințele vârstei de douăzeci de ani și le-am trăi la treizeci, pe cele de la treizeci la patruzeci... și așa mai departe cred că am schimba istoria lumii, am spune că nimic nu e pentru totdeauna, că nici un om nu e de neînlocuit, nici măcar mama, că iubirea nu se trăiește doar în doi, că moartea nu este în afara vieții, ea face parte din viață, că a pierde și a regăsi este un cântec de dor ce-l cântăm obsedant, că nu poți trăi în afara societății chiar dacă poți ai trufia de a te crede superior ei, ajungi într-o modalitate sau alta devii sclavul său, că nu există viață fără existe compromis, că a face ce-ți place este într-un final definiția fericirii și cum atât de rar facem doar ce ne place..., sfârșim prin a fi veșnic nefericiți. Că a fi iubit este mai important decât a fi puternic..., dar că fiind iubit ești mult mai puternic!

în Picată din cer - Casa de pe plajă
Adăugat de AnoukSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook