Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Fiecare dintre voi este o entitate spirituală care trăiește în legătură cu întreg universul și poate obține totul în lumile infinite ale sufletului și spiritului: această idee va da un sens existenței voastre, și nu veți mai simți nevoia de a alerga după niște achiziții trecătoare. Așadar, atenție, deși în zilelele noastre reușita socială și materială apare din ce în ce mai mult ca unica garanție de siguranță, nu trebuie să o puneți pe primul loc. Într-o zi sau alta veți fi obligați să admiteți că această siguranță a fost o iluzie și, căutând-o cu orice preț, ați pierdut mult timp și energii. Dacă vi se propune o funcție importantă într-un anumit domeniu, fiindcă vi s-au recunoscut valoarea și competența, acceptați-o, dacă vă satisface. Vegheați, însă, să nu sacrificați esențialul: bogățiile ce le puteți dobândi în lumea sufletului și a spiritului.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.

Citate similare

Natura este o carte deschisă zilnic în fața voastră, și puteți învăța din această carte minunile înțelepciunii veșnice pe care Creatorul le-a înscris pe fiecare piatră, pe fiecare floare, pe fiecare stea. Dacă ochii voștri nu văd și urechile voastre nu aud, înseamnă sunteți încă ocupați cu niște activități inutile și chiar nocive. Veți spune aceste activități plac. Din nefericire, ceea ce vă place nu este mereu benefic pentru evoluția voastră. Când vă veți decide să sacrificați anumite plăceri obișnuite, veți degaja niște forțe formidabile: ochii și urechile voastre se vor deschide și cartea naturii vi se va revela. În fața anumitor probleme ale vieții, voi spuneți: "Eu sunt incapabil să le rezolv, de ce?... Alții reușesc!" Pur și simplu, fiindcă plăcerile ce le căutați întunecă privirea și vă lasă fără forțe: nu vă mai rămâne nimic pentru urechile și ochii voștri interiori. Eliberați aceste forțe și ele vor trezi centrii spirituali, în înalt.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trebuie punem la muncă slăbiciunile noastre, pentru ca ele ne fie utile. Vă mirați și spuneți: "Dar bine, slăbiciunile trebuie să le dăm la fund, să le anihilăm!" Încercați și veți vedea dacă vă va fi ușor: voi veți fi cei învinși. Problema se pune la fel cu orice defect sau viciu, indiferent dacă este vorba de lăcomie, senzualitate, violență, pofte nemăsurate sau vanitate, trebuie să știți cum să le mobilizați pentru ca ele lucreze alături de voi în direcția pe care ați ales-o. Dacă vreți lucrați singuri, nu veți reuși. Dacă vă veți goni toți dușmanii, tot ceea ce vă rezistă, cine va mai lucra pentru voi, cine o să vă mai servească?

în Alchimia spirituală: căutarea perfecțiunii
Adăugat de Cristian MuresanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Zilnic, consacrați cel puțin câteva minute întroduceți în voi armonia. Închideți ochii, străduindu-vă să îndepărtați gândul vostru de grijile zilnice și îndreptați-l spre înălțimi, spre izvoarele vieții ce îndestulează universul. Când veți simți că ați oprit fluxul gândurilor, al sentimentelor și al imaginilor ce vă străbat, pronunțați interior cuvântul "mulțumesc". "Mulțumesc", iată cuvântul cel mai simplu, dar și cel mai puternic, fiindcă el alungă toate tensiunile. Pronunțând acest cuvânt, acordați cu lumea divină, ieșiți din cercul strâmt al eului vostru limitat ca să pătrundeți în pacea conștiinței cosmice... Rămâneți cât mai mult timp posibil în această stare. Când veți reveni, veți simți că unele elemente noi, foarte prețioase, s-au infiltrat în ființa voastră: calmul, luciditatea, forța.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Câte ocazii nu aveți ca să uitați și să depășiți mediocritatea existenței zilnice! Oare gândiți să vă opriți asupra acestor ocazii? Liniștea nopții, spațiul, cerul înstelat ne prezintă cele mai bune condiții pentru a ne distanța puțin față de afacerile umane și să ne gândim la alte lumi unde niște entități spirituale trăiesc în armonie și splendoare. Tot ce constituie preocupările, neliniștile, chinurile noastre nu reprezintă nimic pentru ele, ele sunt niște evenimente nesemnificative. Veți spune: "Cum așa, niște evenimente fără importanță? Foametea, războaiele, masacrele sunt ceva îngrozitor!" Da, ele sunt îngrozitoare, dar Inteligența Cosmică nu le privește la fel ca noi. În ochii Inteligenței Cosmice sunt importante numai evenimentele sufletului și ale spiritului. Iar dacă oamenii, în loc să se concentreze asupra intereselor lor materiale, ar acorda mai multă importanță evenimentelor sufletului și ale spiritului, ei ar deveni mai dezinteresați, mai înțelegători, și multe suferințe din lume ar putea fi evitate!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Da, e foarte frumos să vă iubiți, dar să vă amintiți Dumnezeu trebuie să fie pe primul loc pentru fiecare dintre voi. Apoi iubirea după care voi și abia în final relația voastră. Așadar, mai ales la început, orice ar fi nu locuiți împreună cel puțin 10 ani. E mai mult decât suficient să vă vedeți la fiecare sfârșit de săptămână, dar chiar și atunci faceți astfel încât Prezența, Dumnezeu primeze. După care, dacă doriți, puteți locui împreună, dar fiecare în jumătatea lui de apartament sau casă. Dar dacă doriți ucideți dragostea veți face din ea o afacere, o să vă mutați de la început împreună sau și mai rău vă veți căsători și totul se va duce ușor, ușor de râpă fără ca măcar bănuiți. Pentru mintea tare se mai grăbește la început zică: "Nouă nu ni se poate întâmpla nimic. Ne iubim atât de mult!" și din atâta "dragoste" care aduce cu ea și bucătăria, despărțirea este inevitabilă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când ați obținut ceea ce ați dorit, desigur că veți fi fericiți pe moment; dar imediat după aceea veți simți un gol, mai aveți nevoie încă de ceva... Niciodată nu sunteți satisfăcuți. Ce este atunci de făcut? Să căutați lucrul cel mai îndepărtat și de nerealizat: perfecțiunea, imensitatea, veșnicia, iar pe drum le veți găsi pe toate celelalte: cunoașterea, bogăția, puterea, iubirea... Da, le veți dobândi chiar fără să le cereți.

în Grăuntele fericirii
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu cât mai mult veți înainta pe calea iubirii și a înțelepciunii, veți fi și mai capabili rețineți curenții care vin din lumile superioare.

în Râsul înțeleptului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Iubirea este un subprodus al spiritului meditativ. Ea nu este legata de sex, ci de dhyana - meditație. Cu cât pătrundeți mai mult în tacere, cu atât mai mult vă veți simți în armonie cu voi înșivă, cu atât mai mult veți avea o senzație de realizare și de prezență a unei noi expresii a ființei voastre. Începeți iubiți. Nu o anumită persoană - acest lucru se poate întâmpla, dar e cu totul altceva - începeți iubiți. Și această iubire devine pentru voi un mod de viață. Ea nu se transformă niciodată în repulsie, pentru că este mai presus de atracție.

în Revoluția interioară
Adăugat de LiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Oricare dintre activitățile vieții cotidiene poate fi spirituală dacă știm introducem în ea un element divin. Din nefericire, rugăciunea, meditația, sau oricare altă activitate denumită "spirituală" poate deveni extrem de prozaică, dacă nu este animată de o idee sublimă, de un ideal superior. Spiritualitatea nu constă în a nega lumea fizică, materială, ci a vedea totul prin prisma luminii, în lumină și pentru lumină.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când inima voastră, adică plexul solar va începe simtă, iubească, trăiască cu mare intensitate, atunci, da, veți atinge, veți mișca inima universală, inima lui Dumnezeu, și din această inimă vor veni la voi energii, forțe, curenți dătători de viață, care vă vor lumina.

în Centrii și corpuri subtile
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Orice dorință sau obiectiv din exterior are un corespondent în interior, o nevoie, mult mai importantă. Pentru suntem analfabeți în privința sufletului nostru și a lumii interioare, la început ne folosim simțul vizual în care credem absolut (deși este un simt foarte superficial) pentru a da glas acestor nevoi sufletești. Vedem bani și o viață luxoasă și ele devin o dorință pentru noi. Nevoia mult mai profundă poate fi cea de a simți siguranță, liniște sufletesca și lipsă de stres. Vedem o viață cu aventuri, excursii și sporturi extreme și se transformă într-o dorință. Nevoia mai profundă poate fi de a scăpa de sentimentul de plictiseală, lipsa de sens și scop în viața noastră. Vedem oameni care ating succesul și popularitatea și ele devin o dorință pentru noi. Nevoia mult mai profundă poate fi cea de a fi iubiți și de a ne simți valoroși. Înțelegând adevărata nevoie, mergem direct la țintă. Pentru asta însă, e nevoie lași măștile deoparte și să te descoperi pe tine. Să te cunoști atât de bine încât știi care sunt nevoile tale interioare adevărate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lucian: Dom' director; și dacă vom sosi înainte de ianuarie 2101?
Traian: Dacă veți sosi înainte de acea dată, va fi foarte bine. Chiar e de dorit sosiți înainte de acea dată, doar misiunea a fost estimată la 13 ani, nu la 15; s-au luat însă în considerare eventuale întârzieri nedorite. În orice caz, din momentul în care veți sosi, banii nu vă vor mai fi livrați în cont, vă veți primi salariile în mână, plus, pentru fiecare, o sumă foarte mare, la întoarcerea din misiune; cât anume, nu pot știi de acum, dar oricât ar fi, tot n-ar fi suficient pentru voi, ați merita mai mult decât s-ar putea socoti în cifre... Cât despre sumele strânse în bancă de-a lungul anilor pe numele voastre, la întoarcere veți putea dispune de acestea când și cum veți dori sau veți considera de cuviință.

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă veți continua spuneți: "Nu am destui bani ca să-mi cumpăr această mașină, fac această călătorie în America, stau în această casă sau să am acest palton de blană", atunci puteți fi siguri subconștientul se va supune ordinelor voastre și veți trece prin viață fără să vă bucurați de toate lucrurile pe care le doriți.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.

Dacă nu vă puteți simți împăcat atunci când sunteți singur, veți căuta o relație pentru a vă acoperi sentimentul de disconfort. Puteți fi sigur că această formă de disconfort va apărea într-o formă sau alta în relație și că vă veți considera probabil partenerul răspunzător pentru acest lucru.

în Puterea Prezentului
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A New Earth: Awakening to Your Life's Purpose Paperback" de Eckhart Tolle este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 41.99 lei.

Când trebuie să meditați sau să faceți o muncă intelectuală intensă, nu începeți prin a vă concentra brusc asupra subiectului de meditație sau asupra muncii voastre, pentru astfel vă veți bloca creierul și nu veți ajunge la nimic. Începeți să vă concentrați asupra plexului solar, și când simțiți că ați intrat într-o stare de pace, de dilatare, faceți- munca: creierul vostru va fi alimentat și susținut de energiile care vin din plexul solar.

în Centrii și corpuri subtile
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Obosită de permanentele conflicte, jigniri și stresuri, mintea are nevoie de o retragere periodică din lumea simțurilor, pentru a intra în legătură telepatică cu forța și înțelepciunea subconștientului. Dacă veți urmări păstrați mereu această legătură, veți fi ghidați permanent de către ea și veți reuși învingeți orice dificultate.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă Dumnezeu căruia îi aparține totul, nu v-a dat pământul, cum de "Dumnezeul vostru banul" îl poate cumpăra sau vinde după bunul vostru plac? Cum puteți vinde cerul sau căldura pământului, cum puteți cântări în fățărnicia unor monede, hârtii sau metale ceea ce niciodată nu a fost al omului? Cum puteți cumpăra sau vinde, respirația sau bătăile inimii voastre în noapte? Cu câți bani veți cântări Liniștea, propriul suflet, în fața celui Prea-înalt? Cum de vă vindeți Liniștea, Libertatea câtorva hârții prostești, sau metale fără de valoare? Când veți înțelege exact banii voștri și titlurile voastre stupide de proprietate au sărăcit și pustiit nu doar pământul, ci propriul vostru suflet și sufletul copiilor voștri? Cum de nu vedeți singura avuție pe care le-o lăsați, nu sunt nici banii și nici bogățiile voastre, ci un suflet zbuciumat, febril, pângărit, bântuit de nesațul hulpav de a dobândi și pustiit de gânduri care v-au furat de mult Liniștea? Singura bogăție pe care le-o lăsați copiilor voștri este frica de a nu avea destul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă vreți fiți fericiți, dacă vreți înfloriți, trebuie să vă gândiți la armonie, să vă puneți în armonie cu universul întreg.

în Centrii și corpuri subtile
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
magie
În realitate, magia nu este altceva decât o prelungire a fizicii. Fizica studiază proprietățile materiei și legile care o guvernează. La fel este și cu magia, cu diferența magia merge mai departe, acționând într-un domeniu mai subtil: cel al forțelor și materiilor psihice. Și este bine magia nu a fost despărțită de fizică, pentru că într-o zi, aceiași oameni de știință, mai obișnuiți, mai înțelegători, vor fi obligați să admită această realitate pe care până acum o calificau ca fiind neștiințifică.

definiție clasică de în Cartea magiei divine (2006)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Inițiații, care au obiceiul de a reflecta asupra tuturor manifestărilor existenței pentru a le aprofunda, au descoperit că această tendință atât de naturală, atât de răspândită, de a căuta o altă ființă pentru a te uni cu ea, ascunde unul dintre cele mai mari secrete ale universului. Dacă omul ar înțelege semnificația acestei tendințe și ar ști să o utilizeze în munca spirituală ar deveni o divinitate.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook