Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ora de geografie

Astăzi vom învăța
despre postura bipedă
sau patrupedă a fiecăruia
așa cum este reflectată
de scoarța pământului

Și fiindcă locuim instabil
pe un banal arc de cerc
trebuie să folosim un raportor
pentru a măsura centrul
unde staționează rotundul

Atenție însă la relief
deoarece poate da erori
de munți dealuri câmpii
și trupurile noastre
se pot decala în timp

Nu contează câte picioare
sau mâini avem de parcurs
important este să nu pierdem
echilibrul geopolitic
dintre animal și om.

poezie de
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Aici avem pământul și spațiul - un cadou minunat și noi îl pierdem pentrunu suntem suficient de înțelepți ca ne folosim tehnologia într-un mod inteligent. Despre asta este vorba în Proiectul Venus. Nu are legătură cu ce vrea Fresco. Are legătură cu ce este posibil. Prima oară facem o analiză a Pământului ca vedem ce există. Cât pământ arabil, câte fabrici avem... Și după această expertiză, vom menține o populație care este în acord cu capacitatea de susținere a Pământului. Dacă nu vom face așa, iar populația va continua explodeze, vom avea foamete în masă și dispute teritoriale, în afară de cazul în care vom menține populația la un nivel care fie relevant cu capacitatea de susținere a Pământului.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Rolul jucat de timp la începutul universului eu cred că este cheia finală spre a elimina nevoia de un Mare Arhitect (Dumnezeu), și pentru a dezvălui modul în care universul s-a auto-creat... Timpul în sine trebuie să ajungă la o oprire [la singularitate]. Nu se poate ajunge la un timp înainte de Big Bang, pentrunu a existat timp înainte de Big Bang. Am găsit în sfârșit ceva ce nu are o cauză, deoarece nu a existat timp în care existe o cauză. Pentru mine acest lucru înseamnă că nu există nici o posibilitate de a avea un creator, deoarece nu este timp în care fi existat un creator. Din moment ce timpul a început în momentul Big Bang-ului, a fost un eveniment care nu ar fi putut fi provocat sau creat de cineva sau ceva... Așa că atunci când oamenii mă întreabă dacă un Dumnezeu a creat universul, eu le spun că întrebarea în sine nu are sens. Timpul nu a existat înainte de Big Bang, așanu este timp în care Dumnezeu poată facă universul. Este ca și cum ai cere indicații pentru a ajunge la marginea Pământului. Pământul este o sferă. Nu are o margine, așaa o căuta este un exercițiu inutil.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

Nu contează cum arată viața ta astăzi, ci este important ce îți propui devii. Însă este obligatoriu spui "stop" și să acționezi pentru a schimba tot ceea ce te nemulțumește. Ai kilograme în plus, ești nefericit la serviciu, ești într-o relație disfuncțională? Dacă nu schimbi ceva de astăzi, vei fi la fel sau și mai rău peste 5 ani. Dar dacă din acest moment acționezi pas cu pas în direcția potrivită, în scurt timp toată nefericirea ta de astăzi nu va fi decât o tristă amintire.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Astăzi singura certitudine este că totul se mișcă. Când știința și rațiunea nu ne pot ajuta, un singur lucru ne poate salva: conștiința noastră. De aceea avem nevoie de o Ecologie a Sufletului!..
Cine crede în minuni, ridice mâna!!! Apoi ridică din nou cine a înțeles ce înseamnă ai credință.
Și apoi din nou cei care spun că nu cred în Dumnezeu, dar înțeleg "cine" ESTE EL!!! Da, pentru că dacă spui că crezi sau nu în ceva sau în cineva, trebuie mai întâi ai o idee clară despre asta și măcar știi exact despre cine sau despre ce vorbești..!

în Ochii pământului sunt în ochii cerului (noiembrie 2011)
Adăugat de Jimmy Somerville - Citatepedia.RoSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Franz Kafka

Excursia în munți

Nu știu, strigai fără glas, nu știu deloc.
Dacă nu vine nimeni, atunci chiar că nu vine nimeni.
N-am făcut nimănui ceva rău, nimeni nu mi-a făcut vreun rău,
însă nimeni nu vrea mă ajute. Absolut nimeni.
Dar nu e chiar așa. Numai că nimeni nu mă ajută - în rest,
absolut-nimeni poate fi destul de drăguț.
Aș face cu mare plăcere - oare de ce nu? - o excursie
în compania unor absolut-nimeni. Firește, în munți,
unde altundeva? Cum se mai înghesuie unul în altul acești nimeni,
aceste mâini multe, despărțite de pași minusculi!
Bineînțeles că toți sînt în frac.
Mergem așa, haihui, vântul trece prin spațiile dintre noi și dintre membrele noastre.
În munți gâtlejurile se eliberează. Este o minune că nu cântăm.

poezie celebră de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Castle" de Franz Kafka este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -51.00- 23.99 lei.
Platon

Omul... este un animal îmblânzit sau civilizat; însă, el necesită instruire adecvată și un caracter prielnic, și atunci, dintre toate animalele el devine cel mai divin și cel mai civilizat; dar, în cazul în care el este insuficient sau rău educat el este cel mai sălbatic dintre toate creaturile pământului.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Phaidros sau Despre frumos" de Platon este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -27.00- 18.99 lei.

Nu e important dacă rezultatele sunt cele așteptate sau nu, nu e important dacă facem sau nu o bună impresie, până la urmă pentru cei mai mulți dintre noi contează ceea ce nu se vede, contează ce simțim cu sufletul.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Men Without Women: Stories Hardcover" de Haruki Murakami este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -106.99- 62.99 lei.

Terence este ca un frate pentru mine și așa cum se întâmplă de obicei, frații nu sunt întotdeauna de acord. El poate fi o pacoste uneori. Cred că relația noastră este reflectată foarte bine în filmele pe care le-am făcut, dar întotdeauna el poate conta pe mine, așa cum eu pot conta pe el. Ne-a plăcut lucrăm împreună, probabil de aceea avem atât de multe filme.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jim Rohn

Ființele umane pot face lucruri remarcabile deoarece sunt remarcabile. Tu și cu mine nu suntem amibe, pești, păsări sau căței. Putem face din nimic ceva, putem transforma mărunțișul în avere, dezastrul în triumf, în schimb, un animal începe și sfârșește tot ca un animal. Motivul? Este doar un animal. Nu are abilitatea de a crea. Așa că trebuie să accepți faptul că ești remarcabil. Profita de unicitatea ta!

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.

Muncești de ceva timp la un obiectiv sau vis și crezi că nu mai poți saunu mai are rost continui? Înainte de a abandona misiunea, adu-ți aminte cât de departe ai ajuns de când ai început. Poate ai eșuat de câteva ori pe parcurs, însă ceea ce contează cu adevărat este progresul pe care l-ai făcut. Înarmează-te cu perseverență și cucerește lumea!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Albulescu

Lucrul cel mai prețios în teatru este într-adevăr această punte peste rampă. Pentru că spectacolul de astăzi nu seamănă niciodată cu spectacolul de mâine sau cu spectacolul de ieri, oricât de David Esrig ar fi regizorul facă nebunia de pe lume fiindcă ai stat așa și nu așa. Pentru că mai este un partener: alea 400 de capete, 800 de ochi, 800 de suferințe sau bucurii care sunt... spectatorul. Și care influențează extraordinar. Contează dacă între două pauze respir o dată sau de două ori. Funcția magică a respirației... În funcție de felul cum ascultă el, cum mă privește el, cum mă dorește, cum mă invită... Sunt săli care invită, sunt săli care sunt cuminți. Și atunci această împrejurare, această întâlnire cu o iubire, de fapt mereu cu altă iubire, unde trebuie să fii curat și primenit, va face ca într-adevăr să se întâmple o minunată seară de teatru.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Victor Martin

Când vom învăța să pierdem, vom învăța ce avem de câștigat din asta.

aforism de din Carte de citit la volan
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Alin Ghiorghieș

Descrierea

Despre urechile mele pot spune că sunt
cerceii tâmplelor. Despre tâmple
nu zvâcnesc nimic!
Despre mâini pot spune că sunt lacrimile
degetelor. Despre degete... nu vorbesc
cu ele!
Despre gură
pot spune cu ea cuvântul "gură"
și pot să spun că sunt oglinda ei
în care își piaptănă buzele. Despre buze... nu prea
le înghit!
Despre inimă pot spune
că bate la ușa nașterii mele de când
e inundată cu sânge de către mine
și nu îi deschid fiindcă nu sunt acasă.
Despre sânge nu pot spune
dacă e rece sau cald.
Despre ochi pot spune multe
însă nu spun nimic
fiindcă mă vede
cu celălalt ochi.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Geografia fără cuvinte

Doar zăpezile veșnice care
sunt mai vechi decât istoria
nu pot fi încadrate în aceasta
deoarece
despre zăpezile veșnice
nu s-a putut spune niciodată nimic în plus
de ceea ce sunt astăzi...
Geografia prin ce nu poate fi schimbătoare
sau înșelătoare?
De la o zi la alta,
Pământul poate fi umed sau uscat;
apele pot ieși din matcă sau seca;
plantele pot fi verzi sau uscate,
însă zăpezile veșnice au fost întotdeauna
și sunt de asemenea reci
și unicele prin alcătuirea care
n-a înșelat așteptările...

Geografia fără zăpezile veșnice
se poate menține viabilă doar
punând în plan cimitirele
când acestea
sunt etalate prin simple imagini
fără a fi prezentate în cuvinte
fiindcă atunci ar părea istorie...

poezie de
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dumnezeu nu este munca noastră la bătrânețe, când nu avem nimic altceva de făcut; El este munca vieții noastre, și trebuie să ne folosim toată energia pentru aceasta. Cine nu a început, înceapă astăzi. Acum, imediat.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cutter: Orice truc magic constă în trei părți sau acte. Prima parte este numită "Promisiunea". Magicianul îți arată ceva banal: un set de cărți de joc, o pasăre sau un om. Îți arată acel obiect. Îți va spune poate să te uiți cu atenție la el pentru a vedea dacă este într-adevăr real sau normal sau neschimbat. Dar bineînțeles... că nu este. Cel de-al doilea act se numește "Transformarea". Magicianul va face ca acel lucru banal să devină ceva extraordinar. În acel moment începi cauți secretul.... dar nu-l vei găsi, pentru că, desigur, nu privești cu atenție. De fapt nici nu vrei -l afli. Vrei fii amăgit. Dar nici nu aplauzi încă. Pentru că a face un obiect dispară nu este de ajuns; trebuie să-l și aduci înapoi. De aceea orice truc magic are și un al treilea act, cel mai dificil, pe care noi îl numim "Prestigiul".

replici din filmul artistic Prestigiul, după Christopher Priest
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Hossu

Totdeauna prezentul este cel care contează. E adevărat că nostalgiile plăcute din trecut se pot îmbina cu speranțele din viitor, creând astfel adevărata viață a fiecăruia dintre noi. Acest lucru este valabil, sau poate mai valabil, în viața artistică.

citat clasic din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alin Ghiorghieș

Despre silogismul uman

Dumnezeu nu are gură
dar are vorbă
nu are mâini dar se spală cu mâinile tale
nu are picioare fiindcă are drumuri ne-umblate
nu are inimă
fiindcă bat clopotele
nu are puls fiindcă bate toaca
nu are
ce are
nu are
tot ce avem
fiindcă nu avem tot ceea ce are...
Ne are pe El și e suficient
de-a fi fost
când va fi
în prezent!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Silvia Velea

Astăzi, mărturisesc cu mai multă ușurință că nu știu adevărul despre o mulțime de lucruri, dar mai ales că nu este important pentru mine am o părere despre toate. Că fiecare nuanță a adevărului, fiecare reflexie pe care o pot percepe cu mintea sau cu sufletul este un adevăr în sine, nu un fir care trebuie neapărat brodat în amăgitoarea țesătură a cunoașterii.

în Memoriile păsării Phoenix (2020)
Adăugat de Silvia VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Conștiința pură este prezentă Aici, Acum, nu acolo sau atunci. Conștiința Pură este pretutindeni, însă nu poate fi zărită dacă privitorul poartă ochelarii minții. Pentru a vedea dincolo de forme, este necesar fii liber de forme, iar când vei fi liber de forme, formele te vor îmbrățișa, pentru că tu le vei oferi spațiul necesar în care ele își pot reașeza pașii. Căci niciodată sunetul nu va merge acolo unde nu este loc pentru el. Tocmai de aceea, Liniștea este spațiul liber - spațiul gol - în care orice sunet se simte Acasă. Liniștea este Acasă. Spațiul dintre forme susține existența și echilibrul formelor. Aceasta este Liniștea. Pauza dintre două sunete susține existența și echilibrul sunetelor. Aceasta este Liniștea. Eternă, tăcută și smerită. Să fie oare un exemplu bun de urmat și de către omenie?

în Întoarcerea la Liniște, Conștiința pură
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook