Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu vreau să interzic nimic. Ceea ce vreau să spun este că trebuie să ne gândim serios. Nu putem lăsa sănătatea și educația generației viitoare – care e tot ce avem din punct de vedere al prosperității și viitorului nostru – la mâna celor mai bogate companii din lume, care vor să câștige și mai mult făcându-i dependenți de aceste aparate pentru ca apoi să le vândă publicitarilor timpul petrecut de ei acolo. Aceasta ar trebui să ne îngrijoreze atât din punctul de vedere al psihiatriei, cât și al neuroștiințelor și al educației.

în interviu (mai 2018)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Nu vreau să interzic smartphone-urile. Vreau doar să le arăt oamenilor posibilele pericole și riscuri, ca să ne asigurăm mai ales nu vor avea de suferit copiii. Căci cu cât ești mai mic ca vârstă, cu atât vei suferi mai mult. Părinții și profesorii ar trebui să știe asta. Trebuie luăm asta în serios.

în interviu (mai 2018)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Acest aparat - smartphone-ul - e cel mai rău-famat lucru din lume, e cea mai mare scenă a crimei din lume. Ca folosești așa ceva, ar trebui să fii dezvoltat din punct de vedere moral. Am decis deja că la 14 ani nu ești. Poate trebuie să decidem dacă există o vârstă de la care poți folosi așa ceva, cum e 18 ani la carnetul auto. E ceva rezonabil. Eu aș spune 18 ani e o vârstă bună pentru început. Știu, nu trăiesc pe lumea asta.

în interviu (mai 2018)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prezentul este viitorul trecutului și trecutul viitorului. Așadar, din punctul de vedere al trecutului, în prezent putem călători în viitor, iar din punctul de vedere al viitorului, în prezent putem călători în trecut.

aforism de (25 februarie 2012)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Democrit

Toate marile binecuvântări ale vieții sunt o sursă de neliniște și nicicând nu dă omul dovadă de mai puțină înțelepciune încrezându-se în soartă decât atunci când aceasta este foarte bună;pentru păstrarea prosperității este nevoie de altă prosperitate, și în locul rugăciunilor care s-au împlinit trebuie să facem alte rugăciuni. Căci tot ceea ce vine adus de întâmplare este instabil, și cu cât mai sus se va înălța, cu atât este mai predispus la cădere. Mai mult decât atât, ceea ce stă cadă nu aduce nimănui plăcere;prin urmare, foarte tristă, nu doar foarte scurtă, trebuie să fie viața celor care caută să câștige cu multă trudă ceea ce trebuie să păstreze și cu mai multă trudă. Muncind din greu dobândesc ceea ce vor și plini de neliniște stăpânesc ceea ce au dobândit;în vremea aceasta nu țin nici o socoteală a timpului, care niciodată nu se va mai întoarce. Ocupații noi vin să le ia locul celor vechi, speranța incită la o nouă speranță, ambiția-la o nouă ambiție.

în Euthymia
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fiecare om pe care îl placem, reprezintă de fapt o bucățică din ceea ce ne reprezintă pe noi înșine, atât din punct de vedere comportamental, social cât și din punct de vedere psihologic.
Când placem o anumită persoană, de fapt o placem pentru că găsim în aceasta frânturi din noi înșine. Concluzie, ne reprezintă ceea ce placem și atragem ceea ce suntem!

în Analiza firii umane (7 iulie 2013)
Adăugat de Monica IacobovSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În momentul în care realizezi ți-ai identificat o pasiune, investește în tine însuți. Dă-ți seama ce trebuie să știi, ce fel de experiență și expertiză trebuie să dezvolți pentru a întreprinde lucrurile pe care simți în inima ta îți vor aduce plăcere și care te vor susține și din punct de vedere mental și din punct de vedere economic.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Martha Stewart. Cursuri de gatit" de Martha Stewart este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -149.00- 74.99 lei.

Cu cât reflectăm mai mult, cu atât rămânem mai convinși sufletul, departe de a trebui să fie deosebit de corp, nu este decât acest corp însuși, privit din punctul de vedere al unora din funcțiile sale, sau a unor moduri de a fi și de a acționa de care el este capabil, atât timp cât se bucură de viață.

în Sistemul naturii (1957)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Isus ne spune mie și ție: "Vreau împărtășesc cu tine ceea ce am obținut. Vreau trăiesc în tine." Cum putem obține aceasta? Nu putem să o cumpărăm, nu putem să o câștigăm, nici nu putem lucra pentru a o obține, indiferent cât de mult ne-am strădui. De fapt, cu cât încercăm mai mult, cu atât avem șanse mai mici de a o obține, pentru că este un dar fără preț. Noi putem să obținem asta fără preț. Obținem asta prin har, adică prin Isus Hristos care trăiește în noi.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vreau să-ți spun

Vreau -ți spun să nu arunci timpul prețios
petrecut alături de mine și să admiri din nou peisajul
ce-l lași în urmă.
Vreau -ți spun că totul e real și nu ai nevoie de nimic,
pentru a scoate în evidență o fotografie în mișcare cu noi.
Vreau -ți spun că visul tău încă nu s-a spulberat,
ci continuă ca și cum ai face un puzzle cu florile cele mai frumoase.
Vreau -ți spun să uiți totul din trecutul dureros
și să te gândești la motivul pentru care m-ai ales pe mine.
Vreau -ți spun că nu merită te comporți la fel ca în trecut
și să fii tu, fără remușcări, ca să poți schimba destinul.

poezie de (28 octombrie 2019)
Adăugat de Eugenia CalanceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Aceia care vor ca copiii lor devină matematicieni sau specialiști în tehnologia informației trebuie să se îngrijească mai degrabă de jocuri pentru degete decât de laptop-uri în grădinițe. Și oricine ia în serios limbajul scris ar trebui să pledeze pentru mai multe creioane, în loc de tastaturi.

în Demența digitală. Cum devenim nebuni noi înșine și copiii noștri
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lucian: Norocul tău... Și ce intenționezi acum? Ai de gând să le spui și celorlalți despre mesajul pe care l-ai trimis sau nu?
Mihai: Nu știu, nu m-am gândit. Tu ce crezi?
Lucian: Că ar fi mai bine să le spunem. Nu există motive să le ascundem acest lucru.
Mihai: Da, dar dacă le spunem, nu crezi că vor dori și ei să vorbească acasă, cu cei dragi, sau să le lase mesaje?
Lucian: Treaba lor! Nu mă interesează! Au tot dreptul facă orice doresc. Eu nu le pot interzice!
Mihai: Nu te înțeleg deloc, comandante! Parcă tocmai spuneai asta ne-ar distrage total de la activitatea noastră pe această planetă, nu ne-am mai concentra la ceea ce avem de făcut aici, că ne-ar provoca suferință, atât nouă, cât și lor...
Lucian: Da, așa este. Dar nici asta nu-mi dă dreptul să le interzic să ia legătura cu cei de acasă, dacă ei doresc acest lucru. Desigur, am să le expun din nou punctul meu de vedere în ceea ce privește această problemă delicată, nu pentru a-i influența în decizia pe care o vor lua, ci doar pentru a le da serios de gândit. Apoi hotărească ei singuri cum ar fi mai bine procedeze. Am încredere deplină în judecata lor. Știu oricare ar fi decizia lor, ar fi cea corectă.
Mihai: Ah, acum te înțeleg... Ești foarte subtil! Nu le interzici direct, dar le expui punctul tău de vedere, pentru a le da serios de gândit, deci într-un fel, tot a interdicție seamănă.
Lucian: Poți s-o consideri cum vrei tu, dar oricum ar fi, nici unul dintre voi nu va putea -mi reproșeze nimic, pentru că nu v-am interzis deloc acest lucru, nici unuia, niciodată. Înțelegi?
Mihai: Da, așa e... După cum am spus, foarte subtil!

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Singura funcție a minții este de a diviza la nesfârșit. Rolul inimii este de a vedea ceea ce unește, lucru de care mintea nu este deloc capabilă. Mintea nu poate înțeleagă ceea ce se află dincolo de cuvinte; ea poate înțeleagă numai ceea ce este corect din punct de vedere lingvistic, ceea ce este corect din punct de vedere logic. Ea nu este preocupată de existență, de viață, de realitate. Mintea este, ea însăși, o ficțiune. Poți trăi și fără minte. Însă nu poți trăi fără inimă. Și cu cât existența ta este mai profundă, cu atât este și inima ta mai implicată.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Nu există nici măcar un singur studiu serios care să ateste cu dovezi solide introducerea învățării pe computer în școli este benefică. În schimb sunt o mulțime de studii care arată că de fapt computerul afectează învățarea la copii. Profesorii trebuie să afle aceasta. Părinții trebuie să afle aceasta. La fel și politicienii. Germania este pe punctul de a cheltui 5 miliarde de euro pentru a introduce computere cu acces la Internet în fiecare clasă. Este rețeta pentru a-i face pe copiii germani fie mai puțin inteligenți și să aibă rezultate cu cel puțin 20% mai proaste la învățătură.

în interviu (mai 2018)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Din punct de vedere istoric, marca este cel dintâi dintre obiectele de proprietate industrială care a dobândit un statut juridic. Și tot marca, este în prezent, din punct de vedere economic, cel mai important dintre aceste obiecte, în patrimoniul unei întreprinderi. Ea și-a câștigat acest loc datorită dezvoltării producției în serie dar mai ales dezvoltării și perfecționării mijloacelor de informare și comunicare în masă, prin intermediul cărora publicitatea a devenit o forță capabilă să câștige cererea consumatorilor, obișnuiți cumpere majoritatea produselor, chiar curente, orientandu-și alegerea în funcție de marca ce le identifică.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Edgar Allan Poe

În critică sunt îndrăzneț, serios, atât cu un prieten, cât și cu un dușman. Din acest punct de vedere, nimic nu mă poate îndupleca.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Complete Tales and Poems of Edgar Allan Poe" de Edgar Allan Poe este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -159.00- 79.99 lei.

Stabilește și fă cunoscut un cod de conduită pentru firma ta. Clarifică ceea ce aștepți din punct de vedere profesional și din punct de vedere al standardelor de muncă.

citat din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Aceasta este cea mai mare încercare a unui scriitor. Trebuie fii foarte implicat din punct de vedere emoțional în ceea ce faci, altmiteri nu iese bine. Nu poți simula nimic.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Punctul de vedere pe care îl susțin este acela etica, în adevaratul ei sens – știința acțiunii bune –, are ca obiect stabilirea modului în care și a motivului din care anumite moduri de a acționa sunt periculoase, iar altele benefice. Aceste rezultate bune și rele nu pot fi întâmplătoare, ci trebuie să aibă consecințe necesare ordinii lucrurilor; punctul meu de vedere este că problema de bază a științelor morale este aceea de a deduce din legile vieții si din condițiile existenței care tipuri de acțiuni conduc în mod necesar la fericire, respectiv la nefericire. Dacă reușește ofere răspunsul la această întrebare, atunci deducțiile sale vor fi recunoscute ca legi ale actiunii și trebuie urmate fără nicio referire directă la aprecierea fericirii sau a suferinței.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Claire Cleary: Așadar, totul se rezumă la bani?
John Beckwith: Nu, se rezumă la a investi în companii care sunt ușor de susținut din punct de vedere etic și moral.
Sack Lodge: Ca de exemplu? Dă-mi un exemplu!
John Beckwith: Ca de exemplu? Ei bine, ca cea pe care o avem noi, în cadrul căreia ne ocupăm cu toarcerea lânei pentru ca oamenii nevoiași aibă ce tricota. Și apoi ei trasformă lâna în haine, pe care la rândul lor le tricotează, aaa... și fac cămași și pantaloni pentru ca alți oameni nevoiași să le vândă. Este o afacere foarte bună.
Jeremy Grey (abia găsindu-și cuvintele pentru că Gloria îl atinge cu mâna pe sub masă): Oameni... Oameni care ajută alți oameni.
Claire Cleary: Este... Este admirabil!
John Beckwith: Mulțumesc. Nu mă considera un sfânt. Scoatem, totuși, un mic profit. La urma urmei, cineva trebuie să plătească pentru... ăăă... (Îi face semne lui Jeremy.) Dansurile în poala tipului de aici.
Jeremy Grey (râde cu plăcere): Oh, ha ha ha, glumește. Mă simt atât de bine când glumește.

replici din filmul artistic Spărgătorii de nunți
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Medicii sunt deprinși atribuie funcțiilor organismului și tulburărilor acestuia cauze anatomice, să le explice din punctul de vedere al chimiei și al fizicii, să le conceapă din punct de vedere biologic, pe când interesul lor nu a fost niciodată orientat spre viața psihică prin care, cu toate acestea, culminează funcționarea admirabilului și complicatului nostru organism.

în Introducere în psihanaliză
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook