Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Obiectele îți permit să spui o narațiune care cuprinde toată lumea. Textele nu fac asta.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A History of the World in 100 Objects Paperback" de Neil MacGregor este disponibilă pentru comandă online la 123.99 lei.

Citate similare

Todd Anderson: Keating spunea că toți citeau pe rând, iar eu nu vreau să fac asta.
Neil: Doamne, chiar ai o problemă cu asta, nu-i așa?
Todd Anderson: Nu, n-am nicio problemă, Neil. Doar că... nu vreau s-o fac!

replici din filmul artistic Cercul poeților dispăruți, scenariu de
Adăugat de Dana GurăuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dr. House: Poți avea toată credința pe care o vrei în spirite și viața de apoi și rai și iad, dar când vine vorba de lumea asta, nu fii idiot. Pentru că poți -mi spuiîți pui toată credința în Dumnezeu te treacă de ziua asta, dar când vine vremea traversezi strada, eu știu că te uiți în ambele direcții.

replică din filmul serial House M.D
Adăugat de SteffySemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
David Boia
narațiune
Narațiune. Povestea vorbei.

definiție aforistică de (25 august 2018)
Adăugat de David BoiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Alfred Jarry

Dom' Ubu: Având în vedere că suntem în Franța, țara-n care libertatea e egală cu fraternitatea, care nu-i comparabilă decât cu egalitatea pe care-o are legalitatea, luând în considerație că nu-s în stare să fac și eu ce face toată lumea, ținând seama că mi-e totuna și egal că sunt egal cu toată lumea, fiindcă pân' la urmă tot eu o să omor toată lumea, am fac sclav, madam Ubu.

replică din piesa de teatru Ubu rege, scenariu de (1896)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ubu" de Alfred Jarry este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -68.99- 44.99 lei.
Dida Drăgan

Iubirea vine de la Dumnezeu și se întoarce tot la Dumnezeu. În rest, când vreau zbor, mă apuc și scriu. Nu știu dacă scriu bine, dar, în general, textele mi le scriu singură. Nu știu dacă sunt poezii, dar puțin fior poetic, acolo, tot au! Îmi place și fac asta cu toată ființa mea. De fapt, în momentul în care nu voi mai putea face asta, înseamnă că voi muri.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Francezii sunt oameni simpatici. Eu le permit să cânte și scrie, iar ei îmi permit să fac orice vreau.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Groucho Marx

Banii îți permit să nu faci lucrurile care nu îți plac, cum mie nu prea îmi place să fac nimic, banii îmi sunt foarte folositori.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Groucho Letters: Letters from and to Groucho Marx Paperback" de Groucho Marx este disponibilă pentru comandă online la 82.99 lei.
Marius Manole

Eu nu-mi permit să fiu boem, deși suflețelul meu ar vrea. Dar nu am cum, pentru că, dacă nu mă odihnesc și pierd nopțile, nu mai pot să fac ceea ce fac pe scenă. Trebuie am o viață de sportiv care respectă cantonamentul. Și atunci nu-mi permit să fiu nici trendy, nici fancy, nicicum.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce este importantă încrederea în sine? Păi simplu. Îți multiplici succesul în toate domeniile vieții și îți atingi adevăratul potențial. Cu alte cuvinte, în loc ai o slujbă toată viața în care nu te poți exprima, banii nu îți ajung și treci prin viață plin de suferințe și depresii, ai 16 surse de venit pasiv care te fac milionar și îți permit să ai nevoile de bază satisfăcute astfel încât poți atingi și nevoile spirituale, acelea de a oferi ceva lumii din jur și de a face lumea mai bună. Sau, alt exemplu. Dacă ai încredere în tine, în loc rămâi într-o relație de cuplu care nu te ajută deloc evoluezi și te trezești o persoană divorțată la 40 de ani căreia îi este foarte greu să o ia de la început, ceri cu curaj de la viață și partenerul de cuplu evolueze alături de tine și dacă nu e capabil, treci la ceva mai bun.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În câteva cuvinte, de ce este importantă încrederea în sine? Păi simplu. Îți multiplici succesul în toate domeniile vieții și îți atingi adevăratul potențial. Cu alte cuvinte, în loc ai o slujbă toată viața în care nu te poți exprima, banii nu îți ajung și treci prin viață plin de suferințe și depresii, ai 16 surse de venit pasiv care te fac milionar și îți permit să ai nevoile de bază satisfăcute astfel încât poți atingi și nevoile spirituale, acelea de a oferi ceva lumii din jur și de a face lumea mai bună. Sau, alt exemplu. Dacă ai încredere în tine, în loc rămâi într-o relație de cuplu care nu te ajută evoluezi și te trezești o persoană divorțată la 40 de ani căreia îi este foarte greu să o ia de la început, ceri cu curaj de la viață și partenerul de cuplu evolueze alături de tine și dacă nu e capabil, treci la ceva mai bun.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă toată lumea și-ar permite luxul de a urma o viață în care să lucreze exact la ceea ce iubesc, noi toți am fi clasificați drept vizionari și genii. Dacă îți petreci fiecare zi a vieții tale făcând ceea ce iubești, ești constrâns de situație devii cel mai bun din lume la acel lucru. Și ai ocazia zâmbești în fiecare zi. Și vei lucra la ele aproape până la excluderea igienei personale, iar prietenii îți bat la ușă în continuu și îți spun: "Nu ai nevoie și tu de o vacanță?", iar tu nici măcar nu știi ce înseamnă cuvântul "vacanță" pentru că ce faci este ceea ce vrei tu faci și o vacanță de la asta este orice altceva dar nu vacanță. Aceasta este starea de spirit a unei persoane care face ceea ce alții ar putea numi muncă de vizionar sau de geniu.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.

Gail: Ți-a cerut Joey stai în Boston?
Dawson: Nu.
Gail: Voi doi sunteți...
Dawson: Împreună? Nu. Nu are logică. Știu. În ultimii ani nu am făcut nimic fără un scop precis. M-am întrebat mereu care este țelul meu și ce încerc obțin. Toată viața mea mi-au spus mulți să fac ce îmi spune inima. Ironia este că, acum că mi-am dat seama în sfârșit ce înseamnă asta, toată lumea îmi spune că aș fi nebun dacă aș face asta.
Gail: Nu, dragul meu. Nu spun să nu faci ce îți spune inima, dar oamenii se schimbă, Dawson. O știe toată lumea. Tu, toți prietenii tăi, o să vă schimbați. Și dacă ești sigur că vrei fii cu Joey, asigură-te că asta nu o să stea în calea maturizării voastre. Și nu resping ideea de suflete pereche, dar realitatea cuplurilor veșnice... Sinceră fiu, totul se reduce la un singur lucru: credință. Așa că întreabă-te dacă este Joey acea persoană pentru care să fii dispus ai o încredere oarbă.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Margaret Mitchell

Draga mea, ești ca un copil. Crezi că, dacă spui "îmi pare rău", toate greșelile și durerile din trecut s-au șters, s-au uitat, și toată otrava vechilor răni a dispărut... La vârsta asta poți spune că ai câștigat întregul univers și ți-ai pierdut sufletul, nu-i așa? De când te cunosc, știu că ți-ai dorit două lucruri: pe Ashley și destui bani ca poți trimite la dracu pe toată lumea. Ei, acum ești destul de bogată, ai repezit destul pe toată lumea și, în sfârșit, îl ai și pe Ashley, dacă-l mai vrei. Dar acum se pare că nu-ți mai ajunge nici asta.

citat celebru din romanul Pe aripile vântului de
Adăugat de CRISTEA GEORGIANASemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Gone with the Wind Paperback" de Margaret Mitchell este disponibilă pentru comandă online la 47.99 lei.
Eugene Ionesco

Toată lumea vrea dirijeze pe toată lumea. Toată lumea se împotrivește fie dirijată de toată lumea. Astfel se stabilește un echilibru cel puțin dinamic.

citat celebru din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Teatru III: Victimele datoriei. Amedeu. Tabloul" de Eugene Ionesco este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.00- 37.05 lei.

E foarte important în lumea asta plină de audiții și proiecte și idei și încercări să nu uiți să îți faci meseria, faci în așa fel încât continui să îți spui poveștile, înveți te adaptezi, te reinventezi, dar să nu te oprești.

în Ziarul Metropolis
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jack Kerouac

Lumea pe care o vezi

Lumea pe care o vezi e doar un film în mintea ta.
Pietrele nu o văd.
Binecuvântează și stai jos.
Uită și iartă.
Fii întreaga zi blând cu toată lumea
și vei realiza că ești deja
în rai chiar în acest moment.
Asta e toată povestea.
Acesta este mesajul.
Nimeni nu-l înțelege,
nimeni nu ascultă, toți aleargă
în jur ca niște găini cu gâtul tăiat.
Eu voi încerca te învăț, dar va fi
în zadar; de-aceea
voi sfârși într-o căsuță
rugându-mă și trăind
împăcat, cântând
lângă soba mea cu lemne
în timp ce fac clătite.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tristessa Paperback" de Jack Kerouac este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -57.99- 33.99 lei.

Dacă ai nevoie să îți invoci titlul academic sau funcția pentru ca oamenii te creadă ce spui, atunci ai nevoie de un argument mai bun.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jane Austen

A fi binevoitor cu toată lumea, dar a nu fi prieten cu toată lumea, asta crește valoarea unui om.

în Emma
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lady Susan the Watsons Sanditon" de Jane Austen este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -37.99- 15.63 lei.

Sistemul, lumea în care trăiești și care înaintează pe repede înainte, care gândește global, care uniformizează personalitățile, care nu pune preț pe creativitate, ci pe pragmatism, te împiedică. Asta vine împotriva unui fel de a fi și a unui fel de viață pe care poate mi l-aș dori, dar nu mi-l permit.

în interviu (2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Să te eliberezi de ceea ce spune lumea despre tine înseamnă să îți dai voie trăiești așa cum îți dorești. Să îți urmezi visurile, să îți depășești limitele, te distrezi, te simți bine cu tine însuți și cu drumul pe care tu ți-l alegi. Oricum, orice ai face, oamenii vor găsi mereu un motiv te critice sau te bârfească. Ei fac asta pentru că nu trăiești așa cum se așteaptă ei sau pentru că sunt invidioși pe libertatea cu care îți dai voie să îți urmezi visurile. Așa că, întreabă-te: Ce contează ce spune lumea când tu nu ești fericit cu felul în care trăiești? Ce contează ce spune lumea atunci când tu ești fericit? Singurul tău scop ar fi normal fie propria ta împlinire. Orice altceva este o pierdere de vreme și de energie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook