Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Gabriel Liiceanu

În principiu, fiecare dintre noi poate, dacă are timp pentru asta și interesul nu-i lipsește, să acceadă la orice domeniu: fizică atomică, astrologie, filozofie sau cultură japoneză. Altminteri, orice domeniu în care nu am investit cazna necesară pentru înțelegerea lui mă depășește și este de preferat ca în privința lui să nu am opinii

în Ușa interzisă
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Itinerariile unei vieti: E.M. Cioran / Apocalipsa dupa Cioran" de Gabriel Liiceanu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.28- 11.99 lei.

Citate similare

Gabriel Liiceanu

E bine privești doar culoarul care ți se deschide în față. Și înaintezi pe el cât de bine poți. Nu te uita nici în dreapta, nici în stânga. Mai presus de orice, nu te compara. Trebuie semeni cu un înotător la Olimpiadă. Nici un concurent nu-i vede pe ceilalți și nu știe dacă ei sunt înaintea sau în urma lui. Când cursa se încheie, oricare dintre ei poate să aibă surpriza că a terminat primul.

în Întâlnire cu un necunoscut
Adăugat de Razvan Ion BulboacaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Rugăciunea către un Sfânt este cum ar fi -ți povestești necazul unui prieten și îi ceri ajutorul. Ei sunt mijlocitori, se roagă pentru noi încontinuu, lui Dumnezeu; ne mai ajută, după puterile lor, lăsate de la Dumnezeu. Noi ne rugăm două minute și ne întoarcem la grijile noastre. Pe când, ei se roagă pentru noi încontinuu, lui Dumnezeu. Am citit că există două minute, în decursul celor douăzeci și patru de ore, în care orice cuvânt și orice dorințe ni se îndeplinesc. În fiecare zi, sunt acele două minute, în care orice cuvânt al nostru, gândit sau rostit, are putere. Acest cuvânt poate fi spus în rugăciune, poate fi gândit într-o dorință, poate fi aruncat într-o ceartă. El poate fi ca o binecuvântare, dar poate fi și blestem. Orice cuvânt, din acele două minute, se îndeplinește. Orice dorință are numai două minute. Noi însă nu știm care sunt cele două minute.

în Maeștri din cotidian (2015)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.

Scopul prezentării unei evoluții a informaticii este acela de a expune pentru generațiile viitoare de profeșioniști și beneficiari ai acestui domeniu, povestea și contribuțiile românilor la progresul acestui domeniu al dezvoltării societății, plusând aceste contribuții în contextul lor istoric, național și internațional. Prin înțelegerea obiectivă a trecutului, putem fi capabili asigurăm, cu contribuția fiecăruia, dezvoltarea unuia dintre cele mai spectaculoase domenii ale științei, tehnicii și tehnologiei, care a marcat începutul unei noi etape în evoluția societății, bazată pe informație, cunoaștere și inovare, având ca suport tehnologiile informaționale și de comunicații

în proiectul ROINFO Romanian Informatics 2018-2022
Adăugat de Marin VladaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gabriel Liiceanu

Cea mai grea vorbă care se poate spune despre un om este: "Nu are nimic sfânt." Un om care nu mai are nimic sfânt poate face orice și, mai ales, cu el se poate face orice. Asemeni oricărui om, un popor, pentru a nu se destrăma și pentru a nu fi amenințat dispară din istorie, trebuie aibă mereu ceva sfânt.

în Apel către lichele, De ce regi?
Adăugat de Dan NicorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Immanuel Kant

Dacă deci există un principiu practic suveran și, în ce privește voința omenească, dacă există un imperativ categoric, el trebuie fie un astfel de principiu încât din reprezentarea a ceea ce este în mod necesar scop pentru oricine, fiindcă este scop în sine, constituie un principiu obiectiv al voinței, prin urmare care poate servi ca lege practică universală. Fundamentul acestui principiu este: natura rațională există ca scop în sine. Astfel își reprezintă omul în mod necesar propria lui existență și în acest sens el este un principiu subiectiv al acțiunilor omenești. Dar la fel își reprezintă și orice altă ființă rațională existența ei în virtutea aceluiași principiu rațional care este valabil și pentru mine; deci el este în același timp un principiu obiectiv, din care, ca dintr-un principiu practic suveran, trebuie poată fi deduse toate legile voinței. Imperativul practic va fi deci următorul: acționează astfel ca să folosești umanitatea atât în persoana ta, cât și în persoana oricui altuia totdeauna în același timp ca scop, iar niciodată ca mijloc.

în Întemeierea metafizicii moravurilor
Adăugat de Avramescu Norvegia - ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Critique of Pure Reason" de Immanuel Kant este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 56.36 lei.
Emil Cioran

Pot înțelege și accepta ca legitime anomaliile, în dragoste și în orice alt domeniu; însă faptul că există impotenți în rândul proștilor e ceva ce mă depășește.

în Silogismele amărăciunii, Vitalitatea dragostei (1952)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

Pentru că pe orice cale, în orice religie, în orice sistem, prin orice guru de mâna a doua (guru făcut de minte, și învățăturile ei moarte spirituale ce habar nu are cine și ce e), preot, școală spirituală, etc, etc,. tendința ta fundamentală nu este să te regăsești pe tine, ci aperi sistemul, interesele lui meschine și mai ales imaginea gurului, "a școlii". Nu ați observat încă asta? Tot ceea ce caută mintea este o imagine cât mai spirituală pentru ea, nu ca să te eliberezi de ea! Libertatea reală începe cu libertatea față de gând, indiferent dacă "e al tău" sau a lui Gogu din deal. Atâta timp cât slujești la minte și interesele ei personale/"universalizate" te afli în sclavie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru că pe orice cale, în orice religie, în orice sistem, prin orice guru de mâna a doua (guru făcut de minte, și învățăturile ei moarte spirituale ce habar nu are cine și ce e), preot, școală spirituală, etc, etc. tendința ta fundamentală nu este să te regăsești pe tine, ci aperi sistemul, interesele lui meschine și mai ales imaginea gurului, "a școlii". Nu ați observat încă asta? Tot ceea ce caută mintea este o imagine cât mai spirituală pentru ea, nu ca să te eliberezi de ea? Libertatea reală începe cu libertatea față de gând, indiferent dacă "e al tău" sau a lui Gogu din deal. Atâta timp cât slujești la minte și interesele ei personale/"universalizate" te afli în sclavie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gabriel Petru Băețan

Chimie pură

suntem derivați din substanța emoției
cu reacții comune de contopire in același epicentru.
sfidăm orice axiomă chimică
și fiecare element din tabelul lui mendeleev.

intrăm in metamorfoză cu fiecare sărut
intr-un magnetism perpetuu
care fericește in fiecare sinapsă si atom
și mă tranchilizează.
e o chimie redefinită
de descompunerea timpului
pentru reacțiile dintre noi.

poezie de
Adăugat de NecunoscutSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Orice faci, indiferent că vrei bani mulți, iubire, dragoste, putere, la început vei fi foarte slab - în orice domeniu care crezi că te va duce la fericire sau la lucrurile pe care le vrei în viață.

în Descoperă-ți vocația
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Eric Hoffer

Credința este cea care pregătește și înzestrează sufletul uman pentru acțiune. A fi în posesia adevărului unic și a nu te îndoi niciodată de justețea lui; a simți sprijinul unei puteri misterioase, fie ea Dumnezeu, fie destinul, fie legea istoriei; a fi convins de faptul că oponenții sunt încarnarea diavolului și că trebuie zdrobiți; a exulta în uitare de sine și în devotament pentru datorie - toate acestea reprezintă premise excelente pentru a acționa hotărât și neîndurător în orice domeniu.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Adeptii fanatici. Reflectii asupra naturii miscarilor de masa" de Eric Hoffer este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -22.11- 16.99 lei.
David Boia

Există poeți în fiecare meserie și în orice domeniu de activitate.

aforism de (19 martie 2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Și, cu toate că legea concurenței poate fi uneori dificilă pentru un individ, ea este cea mai potrivită într-o cursă, întrucât asigură supraviețuirea celui mai bun în orice domeniu.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Autobiography of Andrew Carnegie and His Essay The Gospel of Wealth Paperback" de Andrew Carnegie este disponibilă pentru comandă online la 30.99 lei.

Oamenii te vor judeca oricum pentru orice ești, orice faci, orice gândești și transmiți, pentru ce crezi. Întotdeauna vei deranja pe cineva, vei atinge o coardă sensibilă, vei trezi o rană veche și nici măcar nu depinde de tine. Fiecare e la nivelul lui de înțelegere pe care odată și odată îl va depăși. Dar până atunci, pentru ce preferi fii judecat? Pentru măștile tale sau pentru autenticitatea ta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă imensa putere curativă, care sălășluiește în subconștient, este dirijată în mod convenabil fie de către noi înșine, fie de către alte persoane, ea poate vindeca ușor orice maladie a trupului sau a spiritului. Acest principiu binefăcător se află în orice ființă umană, oricare i-ar fi religia, culoarea pielii sau rasa. Nu este obligatoriu credeți în învățăturile unei biserici anume pentru a fi capabili folosiți în mod constructiv această putere benefică. Subconștientul vă va vindeca arsura sau zgârietura, chiar dacă sunteți ateu.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.

Metoda științifică nu este perfectă, dar este mult mai bună decât: "Care este părerea ta? Ce crezi tu? Ce crede acea persoană?". Pe noi nu ne interesează asta, pe noi ne interesează ce cunoști tu sau dacă ai suficiente informații în acel domeniu ca să ajungi la o decizie.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
David Boia

Astrologie

În noi ar putea
fi ceva celest
se poate vedea asta
la orizontul așteptărilor
se poate simți
in articulații mobile
sau în terminații nervoase
cu siguranță sau fără
în noi este ceva astral
ezoteric și sideral
asta pentru
însăși planeta se află în cer
și noi o dată cu dânsa
ne rotim ca un vârtej
cu stele și alte planete
într-un univers elastic.

poezie de (10 iunie 2020)
Adăugat de David BoiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Dacă vrei ai succes masiv în orice domeniu, trebuie ai un timp în care te relaxezi și doar te relaxezi și un timp în care muncești și doar muncești.

în Descoperă-ți vocația
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cultura, pentru literatul însetat de valori, nu se mănâncă cu polonicul; ea nu provoacă greață, ea nu-i "ciumurlește" (cunoașteți acest cuvânt ardelenesc?...) decât pe cei care nu au organ pentru cultură. Nu e nimic rușinos în a nu avea organ pentru cultură, cu condiția să nu fii literat. Nici Goethe nu avea – conform propriei mărturisiri – organ pentru filozofie. De aceea nici nu l-a interesat filozofia. Dar pentru cultură avea organ, și în asta stă o parte din secretul creației sale.

în Interviu realizat de Daniel Cristea-Enache
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
expert
Definiția mea pentru un expert din orice domeniu de activitate este o persoană care știe suficient despre ceea ce se întâmplă încât să-i fie frică.

definiție de
Adăugat de Antonio RadoSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook