Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În drumul către succes o să te împiedici de multe situații mai puțin plăcute, vorbe dure și oameni care mai de care. Totuși odată ajuns acolo, ai grijă să nu fi rătăcit cumva pe drum starea de a fi fericit, uneori de la atâtea hopuri o mai scăpăm. Și din păcate prea mulți ajung să confunde succesul cu fericirea și se lasă prinși într-o interminabilă cursă pentru mai mult. Așa că te rog eu, fii atent și ai grijă de fericirea ta, că dacă te ții de treabă succesul vine el, îți promit!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Nu țintiți spre succes, căci cu cât mai mult îl doriți și cu cât faceți din el un scop, cu atât mai mult îl veți rata. Căci succesul, asemenea fericirii, nu poate fi urmărit; el trebuie urmeze, și chiar numai așa se și întâmplă, ca un efect secundar neintenționat, din acea dedicare a omului față de o cauză mai mare decât el însuși, sau ca un produs secundar al dăruirii de sine către o altă persoană. Fericirea trebuie vină de la sine - și faptul acesta este valabil și pentru succes: trebuie îl lași să se producă tocmai nepurtându-i de grijă. (Vreau ascultați ce anume vă poruncește conștiința faceți și să duceți la bun sfârșit lucrul acela, pe cât de bine vă stă în putință. Atunci veți apuca ziua când veți vedea , pe termen lung - repet: pe termen lung! -, succesul vă va urma tocmai pentru că ați uitat vă gândiți la el."

în Omul în căutarea sensului vieții
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dalai Lama

Sursa tuturor suferințelor este ignoranța. Oamenii îi rănesc pe ceilalți în căutarea egoistă a fericirii sau satisfacției lor personale. Oamenii aleg diferite căi pe drumul către împlinire și fericire. Doar pentru că nu sunt pe drumul tău, nu înseamnă s-au rătăcit. Judecă succesul tău prin ceea ce trebuie renunți ca poți obține. Adu-ți aminte că uneori să nu primești ceea ce îți dorești poate fi un mare noroc. Atunci când ești nemulțumit, vrei întotdeauna mai mult, mai mult, mai mult. Dorința nu îți poate fi niciodată satisfăcută. Doar atunci când practici o stare de autosuficiență și mulțumire, poți să îți spui: Da, am deja tot ceea ce am nevoie cu adevărat. Fericirea nu se găsește întotdeauna în urma căutării. Uneori apare când te aștepți mai puțin. Scopul nu este devii mai bun decât alt om, ci mai bun decât tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "El Libro de la Alegria / The Book of Joy: Lasting Happiness in a Changing World Paperback" de Dalai Lama este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 37.99 lei.
Valeriu Barbu

7

da, sunt fericit așa
și ce dacă nebunia tot așa se manifestă când
nimeni nu știe -mi spună ce-i... bunia...
fericirea când mă smulge ceva din oceanul lumii
și mă transformă într-o lacrimă
fericirea când umplu golul din ochii mei cu oameni
fericirea când știu dau tot așa cum știu primi
fericirea că am simțurile vii
fericirea opririi oricărei exaltări ecou din aplauze
fericirea să văd clipa un alt început cu tine
iar adevărata fericire mi-ar fi să fii tu fericit mai mult
decât iritat de cum sunt

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lao Tse

Faima sau integritatea: care este mai importantă? Banii sau fericirea: care este mai de valoare? Succesul sau eșecul: care este mai distructiv? Dacă vei căuta împlinire la alții, tu nu vei fi niciodată cu adevărat împlinit. Dacă fericirea ta depinde de bani, tu nu vei fi niciodată fericit cu tine însuți. Fii mulțumit cu ceea ce ai; găsește bucurie în felul în care stau lucrurile. Când vei realiza că nu lipsește nimic, întreaga lume îți va aparține.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.
Mircea Albulescu

Drumul este fericirea, da! Păi dacă ai ajuns și ești fericit, te scarpini și spui: Gata, am terminat! Nu, nu, nu, nu cred împlinirea este ultimul vis. Drumul este, pentru că drumul este un lucru minunat. Cu el poți să te întovărășești pentru o bucată de vreme, după care cu alt drum și de la noroi și glod treci pe la pădure, și de la pădure treci pe drum bătut, cum spune franțuzul și până la urmă, cine știe, unii dintre ei ajung și la asfalt. Iată că drumul este cel mai important și nu neapărat ajungi. Dacă ai ajuns, ce faci? Ai ajuns și pe urmă ce faci?

în ziarul "Jurnalul Național" (aprilie 2015)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jim Rohn

Dacă vrei să ai succes, studiază succesul. Dacă vrei să fii fericit, studiază fericirea. Dacă vrei câștigi bani, studiază cum achiziționezi bogății. Cei care vor obțină aceste lucruri nu o fac din întâmplare. Trebuie mai întâi studiezi și în al doilea rând pui în practică.

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit, dar ai și alte probleme. Poate e nevoie să te întreții singur, dar cel puțin ai banii tăi. Problemele, însă, sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani, însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată, ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți devii din ce în ce mai fericit. "Când o să am și când o să fiu, am fac..." este păcatul pe care mulți oameni îl comit. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești să fii fericit chiar în clipa asta pentru că, privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, dacă după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare nu poți să fii recunoscător și fericit, când crezi vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Așadar, e nevoie să fii fericit acum sau nu vei mai fi niciodată.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vrei mai mulți bani? Îți dorești relații mai bune cu cei din jur? Te uiți cu admirație la cei care reușesc comunice foarte simplu și eficient sau își creeze foarte ușor relații cu necunoscuți? Vrei să fii mai sănătos și să ai alături oameni care să te inspire sau să te încurajeze? Toate se reduc la cine ești tu! La ce înseamnă normalitatea pentru tine. Iar un prim pas ca să îți dai seama din ce poziție pleci este să te uiți la oamenii alături de care petreci cel mai mult timp din viață în momentul ăsta. Direct și indirect, calitatea oamenilor care ne sunt aproape, ne influențează. Așa că hotărăște-te ce vrei, începe prin a lucra la tine și fii foarte atent la oamenii din jurul tău. Îți pot accelera sau îți pot frâna evoluția mai mult decât crezi. Iar asta tot de tine depinde! Succesul înseamnă prieteni mai deștepți decât tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Michelle Obama

Femeile, în special, trebuie aibă grijă de sănătatea fizică și spirituală pentru că dacă se agită cu și din cauza treburilor și întâlnirilor nu prea au mult timp rămas pentru a avea grijă de ele. Avem nevoie facem o treabă mai bună în a ne pune mai sus ăn propria listă a priorităților.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "American Grown: The Story of the White House Kitchen Garden and Gardens Across America Hardcover" de Michelle Obama este disponibilă pentru comandă online la 123.99 lei.

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit dar ai și alte probleme. Poate trebuie să te întreții singur dar cel puțin ai banii tăi. Probleme însă sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți devii din ce în ce mai fericit. "Când o să am, și când o să fiu, am fac" este păcatul pe care mulți oameni îl fac. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești să fii fericit chiar în clipa asta pentru că privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare, nu poți să fii recunoscător și fericit, când crezi vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Știind acest lucru ce ai de gând faci diferit începând din acest moment?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jim Rohn

Cheia fericirii nu înseamnă mai mulți bani. Fericirea este o artă care trebuie studiată și practicată. Mai mulți bani vor face doar să fii mai mult decât ești deja. Mai mulți bani te vor trimite doar mai repede la destinație. Așa că, dacă ești înclinat să fii nefericit, te vei simți mizerabil înconjurat de lux, cu mai mulți bani. Dacă ești înclinat să fii răutăcios, bogăția te va face devii o teroare. Și dacă ești înclinat spre băutură, mai mulți bani îți vor permite să te distrugi cu ajutorul băuturii.

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lao Tse

Ai grijă cu ce îți uzi visele. Dacă le uzi cu îngrijorare și frică tu vei produce buruieni care vor sufoca viața din visele tale. Udă-le cu optimism și soluții și tu vei cultiva succesul. Să fii mereu în căutare de căi pentru a transforma problemele în oportunități pentru succes. Să fii mereu în căutare de modalități pentru ați hrăni visul tău.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lucas: Hansel i-a spus lui Gretel: hai aruncăm firimiturile astea pe jos, ca găsim drumul spre casă. Pentru ar fi cel mai îngrozitor lucru ne rătăcim. Anul ăsta m-am rătăcit.
Nathan: Ești ghinionist dacă te rătăcești într-o călătorie. Dar -ți pierzi motivul pentru care ai plecat la drum... e ceva cu mult mai crud.
Peyton: Călătoria mea a ținut opt luni. Uneori am călătorit singură. Alteori alții au fost cei care au stat la volan în locul meu... și au plecat cu inima mea. Dar când am ajuns la destinație, nu am fost eu cea care a ajuns. Nu am fost eu deloc.
Brooke: Odată ce te rătăcești, ai două variante: fie găsești persoana care erai, fie o pierzi pe vecie.
Mouth: Pentru că uneori trebuie ieși din cel care ai fost și să-ți amintești de cel care ai fost destinat devii. Persoana care ai vrut să fii. Persoana care ești.

replici din filmul serial Ruleta destinului
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Henry Ford

Cei mai mulți oameni se gândesc la succes în termeni de a primi. Totuși, succesul presupune a dărui.

citat celebru din
Adăugat de Lidia ResteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
cumpărăturiCartea "My Life and Work: An Autobiography of Henry Ford Paperback" de Henry Ford este disponibilă pentru comandă online la 41.99 lei.

De multe ori, vorbim despre succes așa cum am vorbit și eu - legat de un job, de serviciu, dar eu cred că o mamă care stă acasă și are grijă de copil, 24 de ore din 24, dacă acest lucru pe ea o face mulțumită, fericită, împlinită este un om de succes. Deci oricine poate aibă succes dacă este fericit cu ceea ce face. Mai mult, nu cred ar trebui fim atenți despre ce spune x și y ar trebui fim ca avem succes.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ce-am facut cand am tacut" de Andreea Esca este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -30.83- 21.99 lei.

În drumul spre succesul tău trebuie să fii atent la un singur lucru – la dialogul interior. Dialogul interior este canalul prin care tu îți programezi creierul. Cuvintele și tonul vocii pe care tu îl folosești atunci când îți vorbești ție te programează pentru succes sau pentru eșec. Fă o listă cu cuvintele pe care ți le spui în mod repetat și verifică dacă ești mulțumit de acele cuvinte!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce anume ți-e frică azi? Că nu vei avea ce mănânci dacă îți pierzi job-ul sau că o să ajungi într-un șanț dacă riști să îți urmezi pasiunea din toată inima? Că nu vei avea un job dacă nu mergi la școală? Că te înșală iubitul sau iubita și pierzi sursa ta de iubire, stimă de sine și satisfacere a nevoilor? Că nu te va suna nimeni în weekend să te cheme la vreun party/club/ieșire? Gândește-te bine de ce ți-e cel mai frică și vei vedea mai clar închisoarea în care ești prizonier. Așa cum nu cunoști pe nimeni care să fi murit de foame, nu vei muri nici tu. Așa cum există foarte mulți oameni de succes care au refuzat prostirea unui sistem educațional, poți devii și tu unul din ei. Așa cum foarte mulți oameni au fost părăsiți/trădați/înșelați doar pentru ca în viața lor apară ceva mai bun, la fel ți se poate întâmpla și ție. Dacă odată depindeai de alții ca să îți dai voie să fii fericit și să te distrezi într-un grup de cunoscuți, acum poți să fii perfect fericit singur cu tabieturile tale sau poți să fii tu persoana care conduce grupul și inițiază distracția și buna dispoziție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lipsa de deschidere către experiențe, situații și oameni noi, te poate determina să te mulțumești cu puțin, trăiești în blazare, limitare și compromis. Frica de a părăsi confortul "siguranței" (care de fapt este iluzoriu și plictisitor) îi predispune pe oameni să trăiască mult sub potențialul lor. Nu sunt fericiți, dar caută fericirea în același loc, făcând mereu aceleași lucruri. Nu-și dau voie exploreze și alte teritorii, ci se învârt în cerc până la epuizare, iar apoi depun armele și își asumă propria lor nefericire. Dacă nu ești mulțumit, bucuros sau fericit cu o situație din viața ta, dacă ai o relație care te împlinește parțial (sau poate deloc), nu mai sta pe loc. Este viața ta și ai dreptul să te bucuri de existența ta pe deplin. Nu mai căuta acolo unde viața nu ți-a oferit ceea ce îți dorești, ci extinde-ți privirea și către alte orizonturi. Nu renunța la căutare până nu găsești împlinirea pe care o meriți. Da, prin încercare-eroare și încercare-reușită pentru că asta înseamnă de fapt evoluția.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Ivănescu

Vorbe, vorbe, vorbe...

trebuie alese vorbele cu grijă,
vorbele lasă urme – îți amintești
mai târziu de ele – așa cum și pașii rămân în zăpadă,
trebuie alese vorbele (însă e uneori atât de ușor
știi așezi vorbele unele lângă altele
sa însemne ceva – ceva ce nu se mai așează
deloc exact peste ce știi tu cu adevărat
ca e în tine – simți.
oricine poate facă vorbe unele după altele –
oricine poate vorbeasc㠖 nu asta
e principalul – ar trebui poate alese
tocmai cuvintele care să nu spună prea mult.)
și pe urmă, fiecare din vorbele acestea
ca niște urme în zăpadă...

poezie clasică de din Versuri
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Versuri" de Mircea Ivănescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -48.07- 36.99 lei.
Lao Tse

Ai grijă cu ce îți uzi visele. Dacă le uzi cu îngrijorare și frică tu vei produce buruieni care vor sufoca viața din visele tale. Udă-le cu optimism și soluții și vei cultiva succesul. Să fii mereu în căutare de căi pentru a transforma problemele în oportunități pentru succes. Să fii mereu în căutare de modalități pentru a-ți hrăni visul tău. Omul înțelept nu-și calculează șansele. El își fixează țelul și apoi îl atinge.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook