Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Una din cele mai mari revelații ce îți poate schimba întreagă viață în bine este că procesul pentru a obține un obiectiv sau vis nu este ceva ce trebuie să înduri, o chinuială necesară ca să obții ceva ci în acest proces se poate găsi cea mai mare sursă de bucurie și împlinire. În loc să aștepți să fii bucuros, fericit și împlinit când atingi visul sau obiectivul, cum ar fi să fii fericit tot timpul în procesul de atingere a obiectivului, să îți placă atât de mult procesul zilnic, săptămânal și lunar încât atingerea efectivă a obiectivului e doar cireașa de pe tort? Procesul este tortul întreg. Știi la ce mă refer?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Procesul creației în scriitură nu este diferit de orice alt proces de creație. Îți ia ceva timp produci ceva și încă ceva mai mult timp îmbunătățești acel ceva până când devine perfect. Asta înseamnă profesionalism.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Turnul" de Simon Toyne este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -44.90- 26.99 lei.

Gândește-te bine. Cine îți cere să fii altruist? Cei care au nevoie de ceva de la tine și vor obțină ușor. Cine îți cere să fii umil și să nu emiți pretenții mari de la viață? Cei care se tem ca prin exemplul tău îi vei face pară mici sau vor trebui iasă din zona de confort. Cine îți cere să fii într-un fel sau altul? Cei care nu aplică pe ei propriile lor sfaturi. Nu există nicio autoritate pe pământ care să îți poată spună cum sa fii. Fii cum vrei și culege roadele sau plătește prețul. Este drumul tău de autocunoaștere și orice sfat din exterior nu va face decât te devieze de la drum, te încetinească și să îți răpească lecțiile. Fii și umil și îndrăzneț, fii și egoist și altruist. Fii în toate felurile și trage singur concluziile. În inima ta este autoritatea supremă. Vei știi cum e bine să fii și ce e bine să faci în funcție de gradul de împlinire sufletească pe care îl vei simți. Acela este adevărul tău, singurul adevăr valabil pentru tine în întreg Universul. Nu există decizii bune sau rele, există doar decizii congruente sau incongruente cu adevărul tău interior. Simți de fiecare dată când ești aliniat și de fiecare dată când te îndepărtezi de sensul vieții pentru tine. Fii atent la busola interioară și vei știi tot ce e nevoie știi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Procesul comic nu suportă concentrarea atenției asupra sa; el trebuie să se desfășoare cu totul neobservat, condiție care de altfel este valabilă și pentru cuvântul de spirit. Dacă cineva ar dori cu tot dinadisul caracterizeze acest proces drept inconștient ar contrazice termenul de "proces conștient" pe care l-am folosit nu fără temei în "Interpretarea viselor". Mai curând procesul comic ține de preconștient, iar astfel de procese care se desfășoară în preconștient, în afara câmpului atenției legată de conștiință, pot fi calificate drept "automate". Pentru a produce plăcere comică, procesul comparării consumurilor psihice trebuie să fie automat.

în Eseuri de psihanaliză aplicată
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Pe scurt, aceste gânduri activează anumite sentimente, sentimentele emană vibrații, iar vibrațiile atrag alte vibrații asemănătoare, prin procesul de rezonanță. Bineînțeles aceasta este doar o imagine de ansamblu a procesului de atracție a experiențelor. Însă, dincolo de acest proces, până la acest proces, are loc procesul de atragere a gândurilor în sine. Odată ce omul înțelege atrage, poate deveni conștient de faptul el nu este gândurile sale. De fapt, chiar expresia "gândurile mele" reflectă o separare evidentă între om și gând. "Gândul meu" - deodată sunt două părți: "gândul" și "eu". Așadar, cine ești tu? "Gândul" sau "tu"? Gândul sau cel care gândește? Gândul sau gânditorul? De fapt, nu ești nici gândul, nici gânditorul, căci tu ești Prezența din spatele procesului mental, care poate observa procesul, fără a se implica în el. Omul nu este mintea sa. Omul are o minte care gândește gândurile aflate pe aceeași frecvență de vibrație și care călătoresc în același sens.

în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Orice obiectiv poate fi atins dacă îți menții perseverența și focalizarea. Ai nevoie de o viziune clară asupra a ceea ce îți dorești, motivație continuă și acțiune. Prin viziune, motivație și acțiune înlături toate obstacolele, găsești soluții la toate problemele care apar și înaintezi pas cu pas către atingerea obiectivului tău. Este foarte important faci din obiectivul tău o prioritate și de fiecare dată când ai de luat o decizie întreabă-te "Aceasta alegere aproprie sau mă îndepărtează de obiectivul meu?" iar apoi acționează în consecință. Nu te lăsa distras. Tine-ți mereu privirea ațintită pe visul tău! Nu există "Nu se poate" ci doar "Nu am încercat destul", "M-am lăsat distras", "Am cedat în fața greutăților". Cei care reușesc în viață sunt cei care înțeleg și aplică constant ideile de mai sus. Ceilalți... își găsesc scuze, dau vina pe alții, se refugiază în comoditate sau spun că nu au noroc. Tu încă îți găsești scuze sau ești hotărât sa îți atingi obiectivele?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cum poți tu să îți asumi responsabilitatea pentru alții, când tu nu ți-o asumi complet pentru tine? Când nu îți asumi responsabilitatea 100% pentru viața pe care o ai, iubirea pe care o ai sau nu, banii pe care îi ai sau nu și pentru orice este sau nu în viața ta în acest moment. Cum ai putea să fii un exemplu și să fii sprijin pentru alții? Când ești o victimă a circumstanțelor, când îți petreci jumătate din viață dând mult din gură despre ce o să faci și cealaltă jumătate găsind scuze pentru că nu ai făcut, cum ai putea faci ceva pentru semenii tăi? Nu e ușor ajungi alfa, dar faci un pas foarte mare în direcția bună atunci când faci primul pas. Asumă-ți responsabilitatea și spune: întreaga mea viață este consecința și rezultatul acțiunilor mele din trecut. Îmi pot schimba întreaga viață, schimbându-mi acțiunile și comportamentele.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Altruismul poate fi blestemul cel mai mare care se abate asupra ta. Altruismul nu este niciodată începutul în relațiile interumane, cu atât mai mult în iubire. În iubire, dai din ce ai sau din ce ești, ca să îl parafrazăm pe Arsenie Boca. Dar ce ai sau ce ești vine din ceea ce îți acorzi tu ție. Mai simplu, prima oară acumulează tu ca să poți dai ceva. Adică fii egoist la început ca să îți permiți luxul mai târziu de a fi altruist. Fă-ți lista cu ce vrei tu pentru tine. Și pune-o în frunte ca toți cei care te văd zilnic să știe clar care îți sunt prioritățile. Pișă-te pe nevoile altora până când ale tale nu sunt satisfăcute pentru că altfel o să te duci în mormânt tu și îi tragi și pe ceilalți după tine într-un vârtej de reproșuri, răzbunări și resentimente pentru că ți-ai cheltuit viața încercând îi faci pe alții fericiți doar ca să constați ai încercat hrănești un sac fără fund. Prima oară, fiecare e responsabil de nevoile lui. Fă orice e posibil ca să fii fericit. Apoi, poate vei avea șansa să și dai din ceea ce ai. Din iubirea ta, din timpul tău, din abundența ta materială sau spirituală. Prima oara ești tu. Cine spune altceva vrea obțină ceva de la tine și nu știe cum decât încercând te facă te simți vinovat invocând altruismul. Adică fii tu altruist, egoistul din mine vrea ce ai tu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Una din lecțiile majore pe care le primim atunci când suntem înșelați, trădați, nu doar de parteneri de cuplu ci și de prieteni, membri ai familiei, parteneri de afaceri, e că am căutat sursă de siguranță, iubire, încredere, în exteriorul nostru, închipuindu-ne putem ne bazăm pe ceilalți, pe cei din exterior ca pe o fundație pe care putem construi ceva solid. Și inevitabil, mai devreme sau mai târziu, ni s-a dovedit că nu era fundația pe care ar fi trebuit construim propria fericire și împlinire. Lecția majoră este că nu îi poți controla pe alți oameni, ci poți controla doar propriile stări interioare. Îți poți alege atitudinea și poți să fii fericit în mijlocul mizeriei și a nefericirii, la fel cum poți să fii depresiv și neîmplinit, în mijlocul abundenței.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Orice dorință am, scop sau vis, le obțin ca un premiu pentru învățarea etapelor, lecțiilor ce duc la finalul călătoriei. Încearcă privești un vis, un obiectiv, ca pe o teză, lucrare de control sau de licență. Ai niște lecții de învățat. Dacă le înveți, iei notă de trecere, dacă nu, rămâi corigent. De exemplu ne alegem un obiectiv: Vreau fiu fericit în relație. Îmi fac caiet de visuri, îmi pun poză cu un cuplu și o relație fericită. Îmi fac afirmații, gândesc pozitiv am speranță și sunt la un pas mi se îndeplinească visul. Dar viața este un profesor dur, îți dă examenul și apoi îți predă lecția. Viața decide eu nu pot îmi ating acest vis/obiectiv până când nu învăț lecția aprecierii. Când am învățat apreciez lucrurile mărunte, din fiecare zi a relației mele, voi avea o relație fericită, dar eu nu știu asta acum. Aunci, viața se transformă în profesor. Unul destul de dur. Îmi pierd relația actuală pentru că nu am știut să o apreciez și mi-e tot mai greu îmi fac o relație nouă pentru că am devenit negativist, plin de ură și nu mai văd nimic bun, nu mai pot aprecia nimic. În acest moment, asumarea responsabilității e singura ta salvare. Când îți asumi responsabilitatea și știi că doar de tine depinde să îți atingi visurile, obiectivele, atunci începi înveți. S-ar putea lecția aprecierii dureze 6 luni, 6 ani sau o viață întreagă. Doar de tine depinde cât de repede îți înveți lecțiile.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La un moment dat în viață ai de-a face cu diverse situații dificile. Cu toții avem parte de astfel de situații, însă dacă ești pregătit vei trece mai ușor peste și nu te vei afunda și mai tare în suferință. Una din strategiile pe care le aplic este următoarea: Să-ți dorești ca lucrurile să fi fost altfel și sperând va fi mai bine nu este o strategie. Lucrurile nu se vor îmbunătăți de la sine. Petrecem prea mult timp plângându-ne despre situația în care ne aflăm încât nu mai avem energie acționăm. Fii realist și privește viața așa cum este, nu cum ar trebui fie. Prin această strategie îți vei schimba focusul de la a te plânge la a găsi soluții pentru a trece peste situația în care ești. Până la urmă viața nu este făcută doar din momente fericite, curcubee și vată de zahăr, situațiile dificile au rolul lor. Au rolul de a te face mai puternic, mai bun, mai înțelept. Iar data viitoare când viața nu este roz, fă un pas înapoi, înțelege face parte din procesul evoluției tale și cere mai mult, că doar poți. Nu poți fi doborît așa ușor. Viața este precum anotimpurile: toate sunt trecătoare, important este să-ți faci provizii vara ca să poți trece peste iarnă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De cele mai multe ori procesul transformării este dureros, însă arderea purifică!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când vei înțelege dacă vrei sănătate, bani sau iubire, succes sau fericire, trebuie să dezvolți ceva în interior, o abilitate nouă, o stare de spirit nouă, atunci vei evolua și în interior, precum și în exterior. Și poate că îți vei da seama cel mai mare beneficiu nu este succesul exterior și nici fericirea dată de lucrurile exterioare ci felul în care tu te simți în interior, acea încredere sănătoasă în tine acum ai cheia pentru a obține tot ce vrei, acea împlinire sufletească și sentiment de putere interioară totul este așa cum trebuie să fie și POATE, sentimentul setea a dispărut.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cum e raiul sufletesc? Nu mai simți ură ci doar empatie. Te uiți în jur și vezi oameni aflați pe același drum pe care și tu ai fost. Începi înțelegi cum merge procesul și nu mai vezi dușmani care vor te distrugă ci vezi oameni care suferă și devin violenți pentru că nu știu ce să facă cu suferința aceasta uriașă. Nu îți mai este frică. Știi că ai supraviețuit în iad, nu mai ai niciun motiv de frică acum. Știi că și dacă te-ai întoarce, ai ști ce ai de făcut. Începi te bucuri de prezent și să vezi bogăția din jur. Nu mai ai regrete legate de trecut și nici nu te mai agiți pentru viitor deși lucrezi zilnic la el. Simți recunoștință și apreciere pentru lucruri care au fost tot timpul în viața ta dar nu le-ai putut vedea. Începi trăiești o stare de abundență interioară care se manifestă și în lumea materială. Începi primești lucruri doar pentru că meriți. Primești iubire, atenție și cuvinte frumoase zilnic. Și apoi, fericit și mult mai liniștit, ai o realizare bruscă care te îngrozește și intrigă în același timp. Iadul nu a fost niciodată lumea, sau viața, sau întâmplările din ea. Iadul a fost și încă este în sufletul tău. La fel și raiul. Demonii din lumea exterioară, precum tata, dușmanii, răul pe care înainte îl vedeai pretutindeni, nu au fost decât o proiecție pe perete a lumii tale interioare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Obsesia de a câștiga îți poate face călătoria până la rezultat, un chin. E același lucru cu atașamentul de rezultat. Indiferent că e vorba de atașamentul de a avea un business cu încasări de peste 100 000 euro pe an sau de atașamentul de o persoană alături de care te vezi deja căsătorit și cu nepoți. Să vrei prea mult să câștigi te distrage de la experiență. Nu te mai bucuri de ce trăiești pentru că te simți mereu ca într-o cursă fără oprire la care orice pas este o greșeală sau o victorie. Însă nu mai este o experiență. Dacă ești cu un ochi pe victorie, atunci îți mai rămâne doar un ochi la proces. Iar procesul înseamnă viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când vei înțelege dacă vrei sănătate, bani sau iubire, succes sau fericire, trebuie să dezvolți ceva în interior, o abilitate nouă, o stare de spirit nouă, atunci vei evolua și în interior, precum și în exterior. Și poate că îți vei da seama cel mai mare beneficiu nu este succesul exterior și nici fericirea dată de lucrurile exterioare ci felul în care tu te simți în interior, acea încredere în tine, acum ai cheia pentru a obține tot ce vrei, acea împlinire sufletească și sentiment de putere interioară totul este așa cum trebuie să fie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
John C. Maxwell

Visul tău este unul dintre cele mai eficiente antidoturi pentru teamă. El aprinde dorința din tine atât de mult, încât ajungi să fii gata să îți confrunți și să îți depășești teama. Visul tău te poate ajuta mergi acolo unde îți este teamă și să faci ceea ce îți este teamă.

citat din
Adăugat de Lidia ResteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Maxwell Leadership Bible-NKJV Hardcover" de John C. Maxwell este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -164.99- 106.05 lei.

Două dintre cele mai greșit înțelese cuvinte din vocabularul omenesc sunt "munca" și "iubire". Dacă vrei să fii nefericit, spune "muncești" atunci când faci activitatea aia nesuferită, corvoada în care îți vinzi timpul pentru bani într-o activitate ce nu îți place ca să mai supraviețuiești o lună, în care weekendurile, concediile și chiulul au devenit singurele plăceri ale vieții. Dacă alegi să fii fericit, găsește activitatea aceea care este atât de plăcută ca și cel mai captivant joc al copilăriei tale, care te bagă în stare de flux și din care nu mai vrei te oprești, câștigă bani din ea și spune-i muncă. Dacă vrei să fii nefericit, numește "iubire" dorința de a poseda o altă ființă umană care dacă nu se încadrează în convingerile și regulile tale limitate despre viață, relații și iubire, care dacă nu îți satisface nevoile personale, este o ființă lipsită de orice valoare și interes. Omul fericit va numi iubire senzația de plăcere și împlinire totală atunci când oferă ceva altui om, fără nicio așteptare sau motivație ascunsă și nerostită, care înțelege iubirea izvorăște în sufletul fiecărui om și cel care se plânge de lipsa de iubire nu și-a descoperit propriul izvor și asta ar trebui fie singura lui preocupare cu mult înainte de a ieși în lume.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Asumarea reponsabilității reprezintă privilegiul celor mai puternici oameni de pe pământ. Cum poți tu să îți asumi responsabilitatea pentru alții când tu nu ți-o asumi complet pentru tine? Când nu îți asumi responsabilitatea 100% pentru viața pe care o ai, corpul pe care îl ai, iubirea pe care o ai sau nu o ai, banii pe care îi ai sau nu îi ai, pentru orice este în viața ta – cum ai putea să fii un exemplu și să fii și sprijin pentru alții? Când ești o victimă a circumstanțelor, când îți petreci jumătate din viață dând mult din gură despre ce o să faci și cealaltă jumătate găsind scuze pentru că nu ai făcut – cum ai putea faci ceva pentru semenii tăi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă îți imaginezi într-o relație de cuplu intri ca să iei de la partener, vei suferi atunci când aștepți să primești și nu ți se dă. Dacă îți imaginezi relația de cuplu este ca să te facă fericit, vei suferi atunci când te trezești singur pentru o clipă și îți dai seama ce viață de rahat ai. Dacă îți imaginezi iubirea "se primește" de la celălalt, vei suferi atunci când vei uita iubirea se "autogenerează" în fabrica din sufletul tău. Dacă îți imaginezi într-o relație de cuplu trebuie să îți lași deoparte libertatea, propriile nevoi, hobby-urile și prietenii, vei suferi de fiecare dată când vei fi șantajat în numele iubirii renunți la tine iar la sfârșit – suferința suprem㠖 când ești părăsit pentru că ești un om fără coloană vertebrală care a renunțat așa ușor la propriul suflet. Iar cea mai mare suferință este atunci când ți-ai format părerea despre iubire din ce spune religia, mass-media și anturajul tău. Ai un compas perfect al iubirii în inima ta. Acolo știi tot timpul ce e bine și ce e rău, știi când mergi pe un drum greșit sau unul al împlinirii, când e timpul să se încheie o relație sau să înceapă una. Nu asculta pe nimeni, nici pe mine, când vine vorba de iubire. Dar ascultă-ți vocea interioară cu sinceritate brutală. Și atunci vei știi tot ce ai nevoie știi despre iubire, relații, îndrăgostire, fericire.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mo Yan

Procesul iubirii este procesul de transformare a sângelui în excrement de culoarea asfaltului, expresia iubirii este când doi oameni în care nu se mai deosebește sângele de carne stau întinși împreună, iar deznodământul iubirii este reprezentat de două înghețate pe băț cu ochii cenușii larg deschiși.

în Sorgul roșu
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Obosit de viata obosit de moarte" de Mo Yan este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -57.00- 42.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook