Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Fie că dăm vina pe noroc, fie pe destin, fie pe "crucea" pe care o purtăm, toate acestea sunt doar metode de a scăpa de responsabilitate. Credem că dacă altcineva sau altceva este responsabil pentru fericirea sau nefericirea noastră, nu ne mai simțim vinovați pentru ceea ce se întâmplă în propria viață. Dar singurul vinovat sunt eu pentru tot ce mi se întâmplă. Norocul este doar o scuză a celor care nu vor sau nu știu ce să facă, cum să acționeze.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

"Nu ai ce să faci ca fii fericit. Ești fericit doar dacă ai acest noroc. E destinul, nu ai nicio putere tu." Sunt oameni care cred că fericirea este doar un noroc, că nu poți face nimic dacă destinul tău este unul trist. Fie că dăm vina pe noroc, fie pe destin, fie pe "crucea" pe care o purtăm, toate acestea sunt doar metode de a scăpa de responsabilitate. Credem că dacă altcineva sau altceva este responsabil pentru fericirea sau nefericirea noastră, nu ne mai simțim vinovați pentru ceea ce se întâmplă în propria viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Silvia Velea

Un răspuns pe care-l dai trebuie exprime ceea ce înțelegi tu, ceea ce crezi tu, nu ceea ce poate înțeleagă sau să creadă altcineva. Un răspuns pe care-l dai trebuie să fie o lămurire de sine, pentru sine, nu pentru altcineva. E mai bine să nu dăm un răspuns, dacă celălalt nu-i pregătit -l primească ca atare și -l prețuiască. Să nu dăm un răspuns celor care sunt convinși îl cunosc deja. Să nu dăm un răspuns celor care-și fac iluzii și nu vor să le fie spulberate. Să nu dăm un răspuns, dacă interpretarea lui poate crea false așteptări. Să nu dăm un răspuns ca rănim sau să pedepsim

în Memoriile păsării Phoenix (2020)
Adăugat de Silvia VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Du-te după ea! La naiba, nu mai sta acolo așteptând ca ea te sune. Du-te după ea pentru că asta ar trebui faci când iubești pe cineva, nu să aștepți -ți dea ea un semn care ar putea să nu vină niciodată. Nu lăsa oamenii să fie o simplă întâmplare pentru tine. Ea nu este o nenorocită de emisiune TV sau o tornadă care ți se întâmplă. Sunt oameni pe care poate i-aș fi iubit dacă s-ar fi urcat într-un avion sau ar fi alergat pe stradă după mine sau m-ar fi sunat beți la 4 noaptea pentru că trebuia să-mi vorbească chiar atunci și pentru că nu vroiau regrete asta. Chiar dacă sunt poate singura persoană care face lucruri nebunești pentru alții ce nu ar da doi bani pe asta sau nu s-ar comporta ca niște idioți sau să fie complet vulnerabili și onești. Să faci pe cineva să se îndrăgostească de tine este ușor și nu poți stai acolo speriat, respirând în telefon. Nu este idea tuturor despre ce este dragostea, dar este ceea ce cred eu că ar trebui să fie, pentru că eu așa fac. Așa du-te strigă-i dragostea ta, și fii cu ea în moduri în care contează pentru că asta este frumos și este generos și asta înseamnă iubești pe cineva. Este nepoliticos și nesigur, dar nu contează.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

ne reamintim că ceea ce ni se întâmplă în mod real este doar un factor declanșator. Ceea ce simțim față de acea întâmplare este doar responsabilitatea noastr㠖 noi alegem care parte preferăm să o vedem.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Romain Rolland

Nicio femeie nu îndrăgește cartea cu o iubire curată; pentru ea, cărțile sunt dușmancele sau iubiții ei. Fie fată, fie nevastă, de câte ori se întâmplă să citească sau se drăgostește sau își înșeală bărbatul. Iată pentru ce, când ne vede citind, țipă că nu le suntem credincioși.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Colas Breugnon" de Romain Rolland este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -13.39- 5.99 lei.

Adolescenții se duc la colegiu ca să fie cu iubiții sau iubitele lor, se duc pentru că nu știu ce altceva să facă, se duc pentru că așa vor părinții lor și câteodată pentru că părinții lor nu vor, se duc pentru a se regăsi, sau pentru a găsi un soț, sau pentru a pleca de acasă, și câteodată chiar pentru a cunoaște lumea în care trăiesc.

citat din
Adăugat de Dana GurăuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
E.E. Cummings

Tot ce nu cântă doar vorbește

tot ce nu cântă doar vorbește
și tot ce vorbește vorbește despre el
(chiar dacă acel cineva se caută pe sine sau caută
un stăpân sau un discipol oaie sau lup)

suflă-l de la tine zeitate fie sau diavol
– înghesuie-l în suspine și în raționamente
numește-l justiție crudă sau răutate binecuvântat㠖
ești tu (sau eu) nimeni altcineva

omenirea-i bătută-n cap zăpăcită de discursuri
–copilul fiecărei mame este pe cale s-asurzeasc㠖
totul e numai vorbărie care nu este cântec
și toate vorbele sunt adresate doar unuia însuși

dar melodia incontestabilă a cântecului
(felul în care munții simt – și îndrăgostiții) este tăcerea.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Te poți opri în orice secundă. Trebuie îți fie clar următorul lucru: dacă Acum, în clipa asta, moartea ar veni, Sinele trebuie să fie mai fulgerător decât moartea, ca te poată lua. (Moartea vine și pleacă, dar Sinele este Eternul care rămâne. Chiar și moartea moare în El.).. Mori pentru minte, mori pentru lume! Cât de responsabil este Infinitul? Totul se întâmplă în El. Dă drumul inclusiv acestei idei de responsabilitate (doar te-ai zidit în ea.) Este un construct al minții. Sinele nu este nici responsabil, nici iresponsabil, dar atât responsabilitatea, cât și iresponsabilitatea apar în El. Dacă dai drumul inclusiv la această idee ce mai rămâne? Pentru că toate aceste idei te pun în așteptare. Ele spun tu nu ești, dar tu ești deja Sinele. Tot ceea ce trebuie faci este să vezi niciuna din ideile pe care mintea ți le servește ca fiind Sinele, nu este Sinele. Atâta timp cât te crezi mintea care caută Sinele ești în eroare. Doar rămâi în Liniștea neasociată gândirii, pentru că în momentul în care ai spus " știi", deja te-ai asociat gândului cunoașterii. Rămâi Liniștea neasociată cuvintelor, gândurilor. Rămâi Liniștea în care toate cuvintele, lucrurile se contopesc! Dacă ar fi Acum, în momentul acesta, alegi între tine și Dumnezeu, pe cine ai alege?

în Te poți opri în orice secundă - Discuție cu Atmaji
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Chiar dacă eu mai cârtesc puțin, îi spunea inima, o fac pentru că sunt inimă de om, și inimile oamenilor așa sunt. Le este teamă -și împlinească cele mai îndrăznețe visuri, pentru că li se pare că nu merită sau că nu vor reuși. Noi, inimile, murim de frică numai la gândul unor iubiri care dispar pentru totdeauna, la clipe care ar fi putut să fie bune și n-au fost, la comori care ar fi putut fi descoperite dar au rămas pentru totdeauna îngropate în nisip. Pentru atunci când se întâmplă așa ceva, suferim îngrozitor.

în Alchimistul
Adăugat de IvanovCeciliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Jen: Jack, am avut iubiți, am avut prieteni, dar nu a existat un băiat care să-mi fie doar amic. Care să nu încerce să se culce cu mine sau care să nu plece în clipa în care i-am spus că nu vreau mă culc cu el. Care mă placă... pentru ceea ce sunt. Doar dacă nu te-ai hotărât între timp fii bisexual? Când ai pus asta la cale a fost mai mult vorba despre tine decât despre mine.
Jack: Hai, lasă-mă. Nu sunt îndrăgostit de Henry Parker.
Jen: Nici eu, dar nu la asta mă refer. Poate tu ai nevoie de o relație.
Jack: Poate așa este. Dar aici nu e New York unde băieții gay se lovesc unii de alții când ies din dulap. Suntem în Capeside. Populația gay: unu. Doar eu.
Jen: Jack, o să ai o viață amoroasă. O ai o viață amoroasă incredibilă. O să fie super și înfricoșător și o să-ți schimbe întreaga viață când o să aibă loc.
Jack: E ușor vorbești.
Jen: Știu e. Trebuie ai încredere uneori se întâmplă anumite lucruri când te aștepți mai puțin.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Stările mele de dezechilibru au fost atât de mari încât m-au obligat răspund la întrebarea: "De ce mi se întâmplă toate lucrurile astea?". Și am ajuns la concluzia, târzie, dar care m-a vindecat, că singurul vinovat pentru tot ceea ce nu-mi convine sunt doar eu.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Efectul unei cărți asupra noastră este real doar atunci când simțim nevoia -i împărtășim intriga: iubim când personajele iubesc, plângem când eroii suferă sau mor.
Practic, dacă nu simțim toate acestea, poveștile rămân în starea lor latentă, adică litere moarte.
Cartea nu aparține nimănui. Nici celui care a scris-o, nici celui care o citește sau o cântă.
Desigur Cioran este Cioran. Apoi devine Camelia când Camelia îl citește. Ioan, Tudor sau Filip când este citit de aceștia.
Noi suntem povestea cărții. Cartea suntem noi!
Când cineva îmi spune îi place cartea mea și mă întreabă dacă o poate cânta, este uimitor pentru mine. Un scriitor scrie pentru ca alții citească și lase o moștenire.

Tot ceea ce scriu aparține oamenilor, eu sunt doar curatorul!

finalul de la Insomnii în alb-negru de (2007)
Adăugat de Catalin Angelo IoanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Preocuparea omului modern? Se chinuie mențină unele aparențe din frica de a nu mai fi acceptat, dacă își dă voie să fie așa cum el dorește. O enormă cantitate de energie se risipește în această direcție pentru ca, mai apoi, intervină depresiile, angoasele sau nemulțumirile deja mult prea numeroase pentru a mai fi stăpânite. Momentul de trezire nu e tot timpul liniștit și plăcut, însă e benefic. Și suferințele prin care trecem au rolul lor, în cazul în care vă întrebați adesea "de ce mi se întâmplă MIE una ca asta?".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O femeie trebuie să fie în permanență mulțumită. Mulțumită, deoarece ea este cea care trebuie dea, ofere. Ea trebuie ofere iubire, pentru că este iubire. Ea trebuie ofere tot ceea ce este de oferit, tot ceea ce posedă, ea trebuie absoarbă tensiunile. O responsabilitate extraordinară, vă spun. Mai mare ca a unui prim-ministru, ca a unui rege sau ca a oricărei alte persoane. Ea ar trebui să fie mândră de o astfel de responsabilitate care i-a fost încredințată.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Era Metamoderna" de Shri Mataji Nirmala Devi este disponibilă pentru comandă online la numai 21.00 lei.
Adina-Cristinela Ghinescu

Tot ceea ce se întâmplă în jurul meu pot face să fie ceea ce vreau eu să devină, folosindu-mă doar de cuvinte și atât, cu aceeași putere cu care îmi folosesc și gândul, care îmi permite pot și timpul -l influențez, proiectez și materializez, fie că este la forma lui de trecut, de prezent, sau de viitor.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Cineva a zis, de exemplu, ar vrea îi ajute pe ceilalți. Pentru a fi capabil -i ajuți pe alții, trebuie mai întâi înveți te ajuți pe tine însuți. Un mare număr de persoane, cu scopul de a-i ajuta pe alții, se lasă luate de tot felul de gânduri și de sentimente, pur și simplu din lene. Ei sunt prea leneși ca lucreze asupra lor înșiși, dar le este foarte ușor creadă ca îi pot ajuta pe ceilalți. Aceasta înseamnă a fi fals și ipocrit față de tine însuți. Când un om se vede într-adevăr așa cum este, nu îi vine în minte îi ajute pa alții - i-ar fi rușine să se gândească la asta. Dragostea pentru umanitate, altruismul, sunt cuvinte foarte frumoase, dar nu au sens decât atunci când un om este capabil, urmându-și propria alegere și propria decizie, iubească sau să nu iubească, să fie altruist sau egoist. Atunci alegerea sa are o valoare. Dar dacă nu are nici o posibilitate de alegere, dacă nu poate face altfel, dacă este doar ceea ce întâmplarea l-a făcut sau este pe cale -l facă, un altruist astăzi, un egoist mâine, și din nou un altruist poimâine, ce valoare mai poate avea acest lucru? Pentru a ajuta pe ceilalți, un om trebuie învețe mai întâi să fie atent cu el însuși. Doar un astfel de om îi poate ajuta pe alții. Așa cum suntem noi, nu putem face nimic.

în Fragmente dintr-o învățătură necunoscută
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Asta care îți mângâie obrazul este mâna mea. Unii oameni sunt stângaci, alții sunt dreptaci. Noi nu știm încă tu cum ești, pentru că tu stai acolo și mă lași pe mine îmi folosesc mâinile. Ăsta e un sărut. Este ceea ce se întâmplă când buzele sunt țuguiate și lipite de ceva, uneori de alte buze, alteori de un obraz sau altceva. Depinde. Asta e inima mea. O atingi cu mâna stângă nu pentru că ai putea fi stângace, cu toate că ai putea fi, ci pentru că ți-o țin eu în dreptul inimii mele. Ceea ce simți este bătaia inimii mele. Este ceea ce mă ține în viață.

în Totul este iluminat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Eating Animals Paperback" de Jonathan Safran Foer este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Abby Richter: Îmi pare rău, dar Jack Magnun nu va mai prezenta emisiunea "Adevărul gol-goluț", ceea ce nu ar trebui să fie deloc o surpriză, deoarece nu te poți baza deloc pe bărbați. De exempu, Mike Chadway a demisionat și a părăsit emisiunea fără spună o vorbă. Credeți știți ce au bărbații de gând să facă, dar când sosește momentul în care ei trebuie pună piciorul în prag și, știu și eu, să acționeze, se sperie.
Mike: M-am săturat până peste cap!
Abby Richter: Bărbații puternici și curajoși despre care am tot citit în romane și pe care i-am tot văzut în filme încă de când aveam 9 ani nu sunt decât o aberație. Ei nu există. Bărbații nu sunt puternici. Bărbații nu sunt curajoși. Bărbaților le este frică. Chiar dacă au parte de un moment romantic și plin de potențial în liftul unui hotel, bărbații sunt incapabili să facă față unui asemenea moment pentru că, de ce? Pentru bărbații sunt slabi.
Mike: Să vă spun eu ceva despre femei. Femeile vor ca noi credem ele sunt victimele. Că le frângem inimile pentru sport. Asta-i o prostie. Spun că vor romantism, spun că vor dragoste adevărată, dar ceea ce vor este să bifeze o listă. Este el perfect? Chipeș? Doctor? Pentru bărbații care corespund acestei liste, nu vă păcăliți singuri. Pentru aceste femei nu dorm cu voi, dorm cu set bine calculat de alegeri corupte. Bani mai presus de caracter, aspect fizic în loc de suflet, rafinament mai presus de principii. Niciun gest, oricât ar fi de real sau romantic, nu va compensa vreodată o impresionantă listă de recomandări.

replici din filmul artistic Adevărul gol-goluț
Adăugat de Dana Țugui MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ceea ce depinde de timp, sau ia timp este Maya, iluzia. Dacă vine și pleacă chiar un milion de ani de ar rămâne este iluzoriu. Iluzia este doar o vrajă care ți se pare reală, dar nu e. Exact cum vezi un număr de iluzionism la circ, tot așa fără realitate este această lume. Când privești un film și te identifici cu acțiunea, personajele de pe ecran par reale, dar în fapt sunt doar imaginare. Exact cum spune IIsus când afirmă: "Umbră și vis este lumea acesta, deșertăciune a tuturor deșertăciunilor!" Iar Buddha spune: "Absolut totul este iluzie!" Ceea ce nu are permanență, ceea ce se schimbă, se transformă, ceea ce ia timp așa cum sunt toate practicile sau așa-zisele căi spirituale, religii, absolut toate acestea sunt iluzorii, după cum întreaga manifestare este iluzie. Singurul care este Real fiind atemporal este Sinele, Este Dumnezeu, este Supremul. Fiind veșnic necreat nenăscut, mai înainte de toți veci El este adevărata noastră ființă. Noi suntem Dumnezeu cel veșnic fără formă dar ne credem o formă muritoare și de aici rezultă întreaga suferință umană. Nu vedem că tot ceea ce este născut este iluzie, este vis și noi în fapt nu am fost născuți vreodată, ci doar mintea visează asta. Tot ceea ce este efemer chiar și milioane de ani de ar rămâne este iluzie, după cum ceea ce este etern este fără formă și este unicul Real!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ține minte că o relație este alcătuită din două persoane. E ca un corp alcătuit din mai multe organe. Dacă corpul e bolnav, e posibil ca problema să fie la unul sau la ambele organe. Știi e simplu dai vină pe celălalt. Dar atâta timp cât pui vina pe umerii celuilalt, tu ești cel legat de mâini. Când spui "celălalt e vinovat", asta te face să nu mai gândești în termeni de rezolvare a problemelor. Te transformi dintr-un om activ într-un simplu spectator la propria ta viață, așteptând an de an ca persoană cealaltă modifice ceva ca vouă fie bine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook