Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Michelle Obama

Și, ca să fie limpede, n-ai nevoie de un băiat atât de prost încât să nu știe că ești deșteaptă, domnișoară! Vreau să le încurajez pe toate femeile, tinere sau mai puțin tinere, să-și înalțe propriii piloni de sprijin. Nu vei avea succes atârnând de alți oameni care te trag în jos. La vârsta asta nu există băiat destul de drăguț sau interesant încât să te împiedice să-ți termini școala. Dacă eu m-aș fi îngrijorat când eram de vârsta ta despre cine mă place sau cine crede că sunt drăguță, nu aș fi ajuns să fiu măritată cu Președintele Statelor Unite.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "American Grown: The Story of the White House Kitchen Garden and Gardens Across America Hardcover" de Michelle Obama este disponibilă pentru comandă online la 123.99 lei.

Citate similare

Mihaela Rădulescu

Mă gândesc că-n România o femeie peste 30 de ani deja are niște probleme cu vârsta din punctul de vedere al percepției. Nu suntem atât de civilizați, încât să credem o femeie peste vârsta asta mai poate avea succes, frumusețe, o viață sexuală sau sentimentală. Suntem foarte răi la capitolul acesta. Uită-te cât misoginism, câtă bătaie de joc față de femeile care au o anumită vârstă.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum iubesc barbatii" de Mihaela Rădulescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.92- 20.99 lei.
Arthur Schopenhauer

Care sunt femeile pe care dorim să le posedăm? Acelea care sunt tinere, vitale, sănătoase, având vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. O femeie bătrână, incapabilă de a mai avea copii, nu mai are farmec, nu mai atrage. Instinctul ascuns care ne conduce se vădește în intenția de a avea copii. Apoi, vedeți fata sau femeia care, după calendarul ei, când natura o face fecundă caută un bărbat. Reciproc, atracția noastră scade în ochii sexului frumos după perioada proprie germinației sau când conceperea este mai mult sau mai puțin depărtată.

în Viața, amorul, moartea
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.

Dr. Cox: Și poc! A dispărut luciul mărului. Și asta e atunci când afli fata drăguță cu care te-ai căsătorit nu mai e deloc o fată drăguță. Nu. E o devoratoare de bărbați. Și nu vorbesc despre tipul ală de "uau, uau, uite-o vine"; vorbesc despre genul ală care îți folosește demnitatea ca pe un prosop de vase să-ți șteargă urmele bărbăției blocate în chiuvetă. Bineînțeles, se poate o fi chinuit din când în când, dar, sincer, credeam că despre asta e vorba într-o căsătorie. Atât de mult încât la sfârșitul căsătoriei nu știu pe cine uram mai mult - pe ea sau pe mine. Stăteam și mă gândeam... de ce nu încercau prietenii noștri se distrugă unul pe celălalt cum făceam noi. Si se pare răspunsul e destul de simplu: Ei nu erau nefericiți... noi eram.

replici din filmul serial Stagiarii
Adăugat de Ramona StanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă vei ajunge la o astfel de vârstă - și sunt destui care au trăit atât - cine știe? Vei deveni mai puternic, mai alb la piele, mai monstruos cu fiecare clipă ce trece. Vei ști atât de multe despre suferință, încât vei parcurge cu repeziciune stări de cruzime și bunătate, de viziuni pătrunzătoare și orbire dementă. Da, se prea poate înnebunești. Dar mintea va sfârși prin a redeveni limpede. S-ar putea uiți cine ești.

în Diavolul Memnoch (2007)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Taltos Cronicile vrajitoarelor Vol. 3" de Anne Rice este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -32.99- 11.99 lei.

Jen: Dawson, îmi placi.
Dawson: Da, dar nu e de ajuns să mă placi. Vreau să mă dorești.
Jen: Ești ca un Dumnezeu pentru mine Dawson, și nici măcar nu cred în Dumnezeu. Școala asta nu m-a primit cu brațele deschise. Toți par să mă urască și nu știu de ce. Poate din cauză că sunt din New York sau pentru că sunt diferită. Viața mea aici pare o lungă detenție din care nu pot scăpa, dar apoi gândesc la tine. Și la cum am întâlnit un băiat atât de romantic și atât de grijuliu și care îmi place și pe care îl doresc atât de mult. Dawson, tu ești motivul pentru care reușesc trec peste zilele urâte. Și de crezi vreau fii un mare armăsar musculos, atunci ești nebun.
Dawson: Înțeleg că nu vrei ne grăbim, chiar înțeleg. Și nu vreau să te grăbesc. Nu vreau să fiu acel tip de băiat. Dar sunt și eu om cu hormoni. Și aș minți dacă spune că nu m-am gândit niciodată fac dragoste cu tine. Îmi trece prin minte de sute de ori pe zi.
Jen: Doar o sută? O nimica toată.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marius Robu

Eu n-am spre cine

Tu vei veni sau vei pleca
Eu n-am la cine să mă duc,
Vei coborî sau vei urca
Eu n-am spre cine să mai urc.

El se va trece sau va sta
Eu n-am spre cine să mă trec,
Va blestema sau va ierta
Eu n-am pe cine să petrec.

Tu, el, această lume poate
Schimba-se-va pe rând în toate,
Puțin, puțin mai mult sau toată
Eu – nicăieri și niciodată.

poezie de din Visul Stejarului (2006)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Filozofie irlandeză

Sunt doar două lucruri care te pot îngrijora:
ori ești sănătos, ori ești bolnav.
Dacă ești sănătos,
n-ai de ce fi îngrijorat.
Dacă ești bolnav,
sunt două lucruri care te pot îngrijora:
ori te faci bine, ori mori.
Dacă te faci bine,
n-ai de ce fi îngrijorat.
Dacă mori,
sunt două lucruri care te pot îngrijora:
ori vei merge în Rai, ori vei merge în Iad.
Dacă vei merge în Rai,
n-ai de ce fi îngrijorat.
Dacă vei merge în Iad,
vei fi atât de ocupat dând mâna
cu prietenii tăi
încât nu vei avea timp fii îngrijorat!!
AȘA CĂ N-AI DE CE FI ÎNGRIJORAT.

poezie de autor necunoscut/anonim (Irlanda), traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacey (către tatăl său beat și leșinat): Presupun ăsta este un moment bun pentru a avea acea discuție tată/fiu. (Imitându-și tatăl.) Deci, cum merge școala, Pacey? (El însuși.) Păi, tată, merge chiar bine. Chiar schimb. Se pare că sunt destul de deștept. Chiar putea avea potențial de facultate. (Ca tatăl său.) Bravo, Pacey, am știut mereu o să te dovedești a fi inteligent. Cum se poartă fetele cu tine? (El însuși.) Am cunoscut o femeie. (Ca tatăl său.) E drăguță? (El însuși.) Drăguță? Andie e frumoasă. E inteligentă, e amuzantă. Îți spun eu, tată, fata asta este cu adevărat specială. Din nu știu ce motiv, pare creadă că și eu sunt special. Tu de ce nu poți vedea asta? Ah? De ce nu mă vezi? Când ai renunțat la mine, când aveam cinci ani? Sau zece, sau doisprezece? Am 16 ani, tată! Și sunt aici și nu sunt perfect, dar străduiesc atât de mult pentru tine! (Începe plângă.) Eu doar...(Suspină.) Și e datoria ta! Este datoria ta să mă iubești, indiferent de cine sunt sau o să fiu în viitor! Pentru că ești tatăl meu. (Suspină.) Ești tatăl meu. (Suspină din nou.) Ar trebui să mă iubești, nemernicule! Nu pot face asta singur.

replică din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Astăzi singura certitudine este totul se mișcă. Când știința și rațiunea nu ne pot ajuta, un singur lucru ne poate salva: conștiința noastră. De aceea avem nevoie de o Ecologie a Sufletului!..
Cine crede în minuni, ridice mâna!!! Apoi ridică din nou cine a înțeles ce înseamnă să ai credință.
Și apoi din nou cei care spun că nu cred în Dumnezeu, dar înțeleg "cine" ESTE EL!!! Da, pentru dacă spui crezi sau nu în ceva sau în cineva, trebuie mai întâi să ai o idee clară despre asta și măcar știi exact despre cine sau despre ce vorbești..!

în Ochii pământului sunt în ochii cerului (noiembrie 2011)
Adăugat de Jimmy Somerville - Citatepedia.RoSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cesare Pavese

Unicul mod de a păstra o femeie – dacă ții la asta – este s-o aduci într-o asemenea situație încât lumea, respectul oamenilor, interesul etc. s-o împiedice să plece. Cine încearcă să-și păstreze o femeie doar prin simpla putere a dăruirii sau a sinceriății e un naiv. A avea legitimitatea de partea ta este modul prin care se stabilizează revoluțiile și se păstrează femeile. Trebuie să te liberezi de orice gust nobil și să accepți fii un cetățean onorabil, un mare burghez. Privește cât de regește s-au aranjat cunoscuții tăi. Să faci dragoste bine și să mănânci și mai bine; ne place tuturor. Sunt oameni care s-ar mira foarte dacă te-ai îndoi se sacrifică pentru idealuri. Viață practică e abilitate, nimic altceva.

în Meseria de a trăi: Jurnal 1935-1950 (2005)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Meseria de a trai" de Cesare Pavese este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.90- 35.99 lei.
Vladimir Potlog

Cine

Cine sunt eu?
Cine ești tu?
Un da sau un nu.

Cine e el?
Cine e ea?
Un nu sau un da.

Cine e bun
Sau cine e rău?
Diavolul sau Dumnezeu.

Cine e rob
Și cine e împărat?
Cel sărac sau cel bogat.

Ce întrebare stupidă
Mi-am pus,
O întrebare veșnic fără răspuns.

poezie de
Adăugat de Vladimir PotlogSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 5 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Nu contează dacă studiezi, călătorești, sau îți câștigi existența. Trebuie iubești ceea ce faci.
Cui îi pasă dacă ești vesel sau trist? Lucrurile mărunte sunt cele care aduc bucurie. Nu e nevoie să cauți cine știe unde, e nevoie doar de timp să-ți dai seama.
Iar dacă ai curajul și puterea, nu înceta să-ți cultivi pasiunea. La orice vârstă.

în Vând insomnii (2002)
Adăugat de acest siteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Todd: Și ce vrei să te faci când o fii mare, Dawson?
Dawson: Ce altceva? Regizor.
Todd: Da? Și ce ai de gând faci în sensul acesta?
Dawson: Școala de Film de la Universitatea California.
Todd: Școala de Film e pentru prostănaci. Ce faci cu adevărat în sensul acesta?
Dawson: Am făcut un documnetar anul trecut despre A. I. Brooks.
Todd: Cine?
Dwson: Era un regizor din anii '50. Este o poveste uimitoare. Ți l- putea arăta.
Todd: Nu, mulțumesc.
Dawson: Bine.
Todd: Uite ce e. Cât ai, 18 ani?
Dawson: Da.
Todd: Există șanse să fie prost. Și dacă uit la el și într-adevăr nu este bun, atunci trebuie inventez un discurs ca să nu te simți atât de prost. Și dacă se întâmplă să fie bun, de ce aș avea nevoie de asta? De ce vrea să fiu gelos pe un puști de 18 ani care face filme mai bune decât mine? Îmi înțelegi situația grea?

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Petre Țuțea

Eram un prost. La vârsta când Eminescu scria "Luceafărul", eu jucam țurca marxistă. Eram atât de năuc încât visam dărâm Bucureștiul din temelii și să construiesc altul în loc, mai măreț și mai durabil decât Piramidele. Și asta în numele luptei revoluționare între nou și vechi.

în Mărturisiri autocritice
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întrebări

Când ești iute la mânie,
Și-arunci vorbe fără rost
Sau te porți cu josnicie,
Oare ești deștept sau prost?

Dacă lumea-i ticăloasă,
Te jignește pe nedrept,
Însă ție nici nu-ți pasă,
Oare ești prost sau deștept?

Cine știe ce înseamnă
Să fii prost, fii deștept
Acela, de bună seamă,
E un mare înțelept.

poezie de (28 august 2020)
Adăugat de Octavian CocoșSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ion Untaru

Pilula

Cuvântul pilulă e doar un motiv
Pentru o nouă divagație
Tu știi că eu sunt și nu sunt emotiv
Și în această ecuație
Cine trebui' să știe, sigur nu știe
Dacă am sau ce n-am seara în farfurie
Dacă-mi place s-alerg după fluturi iluzii
De ce nu-l mai citesc pe adeptul Moruzzi
Acestea, vei spune, sunt numai pretexte

Să-nconjur planeta pe jos
Toată viața învățăm la texte
Dar câte din ele ne sunt de folos?
Și oricum, pilula e inofensivă
O iei, dacă vrei o citești, o arunci
Te-așezi în fotoliu, amesteci un punch
Apoi încă unul și cazi în derivă
Și-ți place să crezi semeni cu Buda
Cu Pablo Picasso sau poate Neruda
Că tu ești la toate cap și buricul
Dar nu pomenești cuvântul ridicul
De care mai bine că n-am amintit
Și-n urmă te scoli,
puțin amețit.

poezie de din Condorul (2001)
Adăugat de Ion UntaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul care crede că poate

Dacă tu crezi că ești învins, atunci ești;
Dacă tu crezi că n-ai curaj, atunci n-ai;
Dacă-ți place să-învingi, dar crezi că n-ai șanse,
E un semn aproape clar că n-ai.
Dacă tu crezi că vei pierde, ești pierdut;
În câteva cuvinte, pentru toți, oamenii simpli sau prinții,
Succesul începe cu-încrederea-n sine,
Totul nu este decât o stare-a minții.
Dacă tu crezi că ești un proscris, atunci ești;
Dacă tot trebuie gândești, gândește-n stil mare.
Trebuie fii sigur pe tine-înainte
De a câștiga primul premiu, înainte de-afirmare.
În viață nu-învinge-întotdeauna cel mai puternic sau mai dibace;
Mai devreme sau mai târziu cel care-învinge
Este omul care crede că o poate face.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Will Smith

Nu știu care sunt limitele mele. Eu cred dacă îmi folosesc mintea pentru asta, peste mai puțin de 15 ani, eu voi fi președintele Statelor Unite.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
vârsta mijlocie
Vârsta mijlocie este atunci când ai întâlnit atât de mulți oameni încât fiecare nouă persoană pe care o întâlnești îți amintește de altcineva.

definiție de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Sofia Coppola

Când aveam aproximativ 13 ani, un prieten de-al părinților mei mi-a spus: "Întotdeauna fii, să te afli la vârsta la care ești, nu încerca pari mai în vârstă sau mai tânără!". Și am realizat că eram un copil care încerca se comporte ca un adult, în loc cunosc și să experimentez vârsta mea. Nu am uitat niciodată asta.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Beams: Beyond Tokyo Hardcover" de Sofia Coppola este disponibilă pentru comandă online la 224.65 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook

 
Citatepedia se îmbunătățește și prin votare. Nu uita să dai cel puțin un vot/zi. Durează doar câteva secunde!